Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Напоследък, ако прочетеш за бъг/уязвимост/експлойт все е в Хроме https://www.kaldata.com/forums/topic/239685-freak-уязвимост-в-браузърите/

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

Открити уязвимости ли имаш предвид ? Надявам се не мислиш, че в изоставените от бога десетки webkit базирани браузърчета няма уязвимости. Но, при стотината им потребители в световен мащаб и почти никаква разработка в двигателя едва ли някой ще ги открие.

За не открити не мога да кажа, QtWebkit-а, както KHTML-а не поддават на откритите досега.

Firefox като webkit/gecko браузър няма такива пробойни.

В теста който правих пуснах и хром базирания Яндекс който няма пробойна а в Хром има във всички версии. Стабилна, Бета и Девелопър.

За не открити не мога да кажа, QtWebkit-а, както KHTML-а не поддават на откритите досега.

Виж, какво имам предвид. Давам ти пример с проверка на популярна уязвимост.

Firefox 36, последна актуализация http://s19.postimg.org/eo9gvk4z7/firefox_sec.png

Същото е положението с Chromium на лаптопа.

Това е положението с WebKit базираният NetSurf

http://s19.postimg.org/v0jilajar/netsurf_sec.png

Четох, че в останалите, включително Konqueror, положението е същото.

Това има предвид. Не се кърпят дори открити уязвимости, а, какво остава двамата разработчици, които работят, когато могат само по интерфейса на тези браузъри (не по двигателя) да открият уязвимост. По тази логика, те са най- сигирни, щом не се откриват проблеми.

Показал съм снимка с Qupzilla, която е QtWebkit, при Конкверор пише, че не може да направи теста, но не зарежда линка т.е. и той е сигурен. От kf5 Конкверор вече не ползва QtWebkit само kHTML. Убунту браузъра, който е QtWebkit също, няма проблеми, Иначе и WebKit-а и Gecko-то все началото е от kHTML, а в Гугъл доверието ми се изчерпа.

При мен пък мозилата по-често е крашвала,докато Хрома нито веднъж ни под Линукс ни под Бозата.

Firefox като webkit/gecko браузър няма такива пробойни.

В теста който правих пуснах и хром базирания Яндекс който няма пробойна а в Хром има във всички версии. Стабилна, Бета и Девелопър.

Според изследване на Касперски, ЮС службите боцват основно през Gecko.

Което не пречи да си го ползвам, но очевидно не е толкова железен.

Според изследване на Касперски, ЮС службите боцват основно през Gecko.

Което не пречи да си го ползвам, но очевидно не е толкова железен.

Не трябва ли да си беладжия/ потенциален беладжия/ или поне в списъка им за познати на потенциалните беладжии, за да те боцнат?

Не трябва ли да си беладжия/ потенциален беладжия/ или поне в списъка им за познати на потенциалните беладжии, за да те боцнат?

Както винаги в такива случаи, отговорът не е прост. Според изтеклата информация те ползват многофазен, модулен софтуер. Целта е да заличат някои от фазите на заразяването, да проверят дали машината е интересна и едва тогава зареждат сериозните компоненти. Но дори и само за да огледат, това пак е нарушаване на личното пространство.

Освен това достатъчно мотивирани хакери могат да прихванат и използват същите механизми.

Ето къде го четох: https://securelist.com/files/2015/02/Equation_group_questions_and_answers.pdf

Видях, но не мога да си го обясня. Ако в lubuntu/dev хранилището бяха включили xfce-power-manager нямаше да се учудя, но за какъв дявол е lxpanel в xubuntu/dev и представа нямам. Както вече писах, по- добре изчакайте поне седмица. Пакетите за Xfce 4.12 вероятно ще постъпят едновременно в това хранилище и в хранилищaта на Ubuntu 15.04.

Намерих някакво обяснение за себе си (ама дали ще е вярното)? Ползвам в последно време "чист" Опънбокс и се замислих кое ще ми е по-лесно - на Лубунту да добавя части от XFCE (заради файловия мениджър най-вече) или обратното, на Ксубунту да добавя от LXDE, за да постигна по-улеснено до каквото искам. И втория вариант ми се вижда по-сполучлив. Явно някой от разработчиците е "хвърлил напред" или пък ползва подобен вариант.

• 2 седмици по-късно...

Днес излезе първата поправка на Xfce 4.12. Отстарнени са няколко слабости и е премахната една неизползвана опция (tmp_text променлива). Това, което е видимо е центрираното подравняване на текста за иконите на работния плот. До момента, подравняването беше ляво и изглеждаше доста грозно, когато текстът е на два реда.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

А има ли го проблема със запаметяване на сесиите и разбъркване на иконите на десктопа които го има в 4.11

Редактирано от upili (преглед на промените)

Не знам да е имало проблем със запаметяването на сесиите. Стартирането на някои приложение трябва да се зададе в "автоматично стартирани програми". Колкото да подреждането - отстранен е проблем с подреждането на иконите, но не знам, дали е същият. Разбъркване съм констатирал само след промяна на настройките. Когато подредя иконите на плота и не променям настройките на плота, местата на иконите не са се променяли.

А има ли го проблема със запаметяване на сесиите и разбъркване на иконите на десктопа които го има в 4.11

Не знам точно за този проблем, но тука пише всички новости във тази версия => http://xfce.org/download/changelogs/4.12

Запаметяването на сесии го има в момента. При махнати отметки за запаметяване след всеки рестарт конкитата ми стават с едно повече. Лекувам го с еднократно изпълнение на

chmod -u ~/.cache/sessions/

Може и проблема със разместването на иконите да се дължи на това. Не е нещо което ми пречи на работата, просто ми беше интересно дали продължава да го има.

П.П. Добре звучи. Ще добавя хранилището и ще я сложа да тествам.

С конкитата, проблема е друг и е във всяка графична среда. Не съм се интересувал къде, но някъде създават скрипт за автоматично стартиране, който се дублира с настройките на графичната среда. Премахни отметката от "Автоматично стартирани програми" или изтрий командата от списъка, за да стартира само едно копие. Аз съм си поставял Conky и съм решавал проблема.

Може и така да е, не знам. Но и при рестарт ако не съм затворил скайпа например или мозилата- пак ги отваря. Но това са бели кахъри. Намерил съм перманентно решение което напълно ме удовлетворява за сега. Важното е, че няма никакви сериозни проблеми и си работи без грижи. Както отдавна е казано- единствения софтуер без бъгове е този които още не е написан  :D  А за 4.12 се надявах, че ще върнат регулирането на яркостта в настройките на десктопа като в 4.10, ама ядец.  А беше удобно.

П.П. Току-що махнах отметката от автоматично стартирани програми на конкито и след рестарт не се зареди. Но както казах- бели кахъри.

Аз моето конки квото и да го правя само не стартира :) .............бал съм го ,пускам го от конзолата.За тия де ползват conky manager  е лесно там има настройка !

Може и така да е, не знам. Но и при рестарт ако не съм затворил скайпа например или мозилата- пак ги отваря.

1. Натискаш бутона за изход

http://s19.postimg.org/6twyxz19v/exit0.png

2. Махаш отметката за запазване на сесията

http://s19.postimg.org/tjw3qykhf/exit1.png

3. Натискаш бутона Изход от диалога за излизане

http://s19.postimg.org/lsfdsegc3/exit2.png

Излизаш от сесията, вписваш се и отново влизаш.

След това, сесията няма да бъда запазена, ако не поставиш отново отметката.

Бях ги махнал и от менюто за изход, и от сесия и стартиране. При мен се оправя само след това редче в терминала.

С конкитата, проблема е друг и е във всяка графична среда. Не съм се интересувал къде, но някъде създават скрипт за автоматично стартиране, който се дублира с настройките на графичната среда. Премахни отметката от "Автоматично стартирани програми" или изтрий командата от списъка, за да стартира само едно копие. Аз съм си поставял Conky и съм решавал проблема.

Това е ако си задал да ти запаметява сесията при рестарт. Ако изключиш запаметяването на сесия и вместо това зададеш стартиране на празна сесия няма да излизат 1000 конкита.

Това е ако си задал да ти запаметява сесията при рестарт. Ако изключиш запаметяването на сесия и вместо това зададеш стартиране на празна сесия няма да излизат 1000 конкита.

Бях ги махнал и от менюто за изход, и от сесия и стартиране. При мен се оправя само след това редче в терминала.

Говоря за 4.11. При 4.10 го нямах проблема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.