Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Излезе второто актуализирано издание на Ubuntu MATE 14.04.

Това е разновидност на Ubuntu, която наистина си заслужава отделеното време и жертвата на един диск.

Промените са значителни, затова, тествайте първо от жив диск, преди да инсталирате.

https://ubuntu-mate.org/blog/ubuntu-mate-trusty-14.04.2-release/

Подменено е ядрото, мениджъра за вход, версията на Libreoffice, част от модулите за хардуера, като някои от приложения са версии, предназначени за бъдещото Ubuntu 15.04.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

Пише си го. Даже е чудно, че от Canonical изобщо се съгласиха да го приемат за официално издание. Не им трябва разновидност, напомняща на Gnome 2 при условие, че изобщо не се справиха с налагането на Unity.

Преди 1 ден се обнови Gnome до версия 3.16  като следващото обновление ще е през септ 2015 и ще бъде 3.18.Приятно използване на Gnome 3.16 . :)

https://mail.gnome.org/archives/gnome-announce-list/2015-March/msg00071.html

6 месеца работа,над 33.500 промени .

https://help.gnome.org/misc/release-notes/3.16/

https://help.gnome.org/misc/release-notes/3.16/more.html.de

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Добавяш PPA https://launchpad.net/~gnome3-team/+archive/ubuntu/gnome3

Но, ще трябва да чакаш да влезе новата версия в него.

В общи линии е това нали:

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3-staging
sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Dist-upgrade не съм използвал никога.

И за какво го правиш това упражнение?

Ако ти работи дистрото и нямаш ядове със хардуера не пипай ядрото.

За да цъкам на gnome 3.16. Това ще сменя ли ядра и разни такива неща няма ли само да ъпдейтне графичната среда?

Цъкай ако искаш и на 3.20 :) Ядрото си е ядро а графичната среда е отгоре  и не я  вълнува какво ти е ядрото.

Dist-upgrade не съм използвал никога.

Командата apt-get dist-upgrade, актуализира всеки инсталиран пакет, за който е налична нова версия в хранилищата. Включително ядрото. Но, рано или късно, ядрото трябва да се актуализира. Иначе, системата става уязвима. Става въпрос за актуализация на текущото ядро, което е налично в хранилищата. Примерно, от 3.16-23 на ядро 3.16-33. При изпълнение на dist-upgrade, ядрото няма да ти бъде актуализирано до 3.19, ако не си добави някакво PPA за него. От официалните хранилища, това няма как да стане.

Аз използвам само dist-upgrade.

За да цъкам на gnome 3.16. Това ще сменя ли ядра и разни такива неща няма ли само да ъпдейтне графичната среда?

Това PPA е за графичната среда, а не за последните издадени ядра. Няма откъде apt-get да вземе ново ядро.

Люпчо от опит да ти кажа ..........нема усетиш никфа разлика с новото ядро :)

A не се знае. Може да усети разликата и някои неща да не работят както трябва.  :D

Другата разлика е по- неприятна. Когато не си актуализирал ядрото и някой използва незатворена уязвимост.

ок, но някои дистрибуции не актуализират всеки ден ядрата. Той човека иска да скочи на 3.19. Последният ми горчив спомен от актуализация е при Линукс Минт, когато aктуализирах и не ми четеше нищо, вкарано в usb. Между другото с Арч не съм срещал проблеми и си актуализирам редовно. Пича ако е маниак на актуaлизациите и му става кеф, да мине и той на Арч. :D 

Редактирано от 올드보이 (преглед на промените)

Причината за проблема с ядрото, предполагам, че е била следната. След версия 12.04, ubuntu ядрата се състоят от два компонента. Linux-image-generic e същинското ядро с минимална поддръжка на хардуер (базови модули). С него, системата ще ти разпознава устройствата на PS2 порт, но не и тези на usb порт. Разширената поддръжка на хардуер е включена в extra пакета (linux-image-extra) към основното ядро в който са много от допълнителните модули за хардуер. http://s19.postimg.org/5ulda8o4z/linux_image_extra.png

Важна е машината :) ново ядро на стара машина е проблем ,както и обратното.

Важна е машината :) ново ядро на стара машина е проблем ,както и обратното.

Сериозно?

На стария гърбав Дел с Core 2 Duo съм сложил ядро 4.0 и няма проблем.

Core 2 Duo са много добри процесори. Дори на 5 години превъзхождат сегашните боклуци от Celeron N серията, които масово са наслагали в лаптопите. Колегата, предполагам, че има предвид по- стари. Или с по- ниски характеристики.

Не ги превъзхождат по нищо освен консумация и температура. Celeron N е 7.5 вата а C2D 35 вата И изобщо няма място за сравнение.

Core 2 Duo имат 2 - 3 процесора които и в момента са добри и поддържат DDR3 E8XXX серията, но в момента дори 4 ядра не стигат.

C2D  P серията е 25 вата Росене ,говоря ти за лаптопи:) и съм напълно сериозен щото тая гимнастика съм я правил .На теб може и 8 ядра да не ти стигнат :) според нуждите човек си избира хардуера.Поне тези дето малко разбират

• 2 седмици по-късно...

Днес излезе новата LMD. Тя е базирана на Debian Jessie и с нея се слага край на rolling release изданията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.