Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Няма нужда да спорите, незаменими хора няма.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

Отново не ми от

Какво да ти се обяснявам на теб? #! беше страхотно дистро, поддържано от coremotional, сега след като го няма него, просто няма да е същото дистро.

Достатъчно е само да видиш реакцията на този човек, относно Crunchbang ++ => https://twitter.com/corenominal

И как установи, че имам за цел другите да виждат с какво дистро съм. Нещо като фукане ли го възприемаш? Що за дребна душица си? :ohmy:

Отново не ми отговаряш на нито един въпрос.

Защо няма да е същото дистро, освен двата плюса ? Кое ще се промени ?  Никоя дистрибуция не остава статична, а за дериват, това е невъзможно.

Къде си противореча ?

Защо да е жалко за досегашните потребители на Crunchbang ? Какво ще им се случи ? Какво им пречи да продължат да си ползват дистрибуцията ?

Душицата ми недей да коментираш, ако обичаш.  Коментирай това, което пишеш.

Колегата Bvbfan е прав - никой не е незаменим. Един човек си заминава - идва цял екип. Природата не търпи празно пространство.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Да коментирам това, което пиша? Ти за какъв се помисли, че трябва да ти се обяснявам какво пиша? Като не можеш да ме разбереш от две приказки, няма да ме разбереш и от 200, така че няма смисъл ;)

CrunchBang даже вече я няма в Distrowatch !

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Ако се брои за новина - днес излезе втората актуализация на Ubuntu 14.04 (14.04.2) с всички нейни разновидности. 

За Крунча. При положение, че във Уоча има/ше инфо за неактивни и прекратени , много "на юруш" ги махнаха. Явно там някой ги е недолюбвал.

http://www.netext73.pl/

за убунтарниците високопроизводително ядро за десктоп.

a3dcbcaf8ae73071bb7c218b52ff1ecb.png

Но някои от хубавите функции са в платената версия.

• 2 седмици по-късно...

Честита Xfce 4.12 !

http://news.softpedia.com/news/Xfce-4-12-Has-Been-Officially-Released-474540.shtml

За разлика от Firefox, нова версия на тази графична среда не излиза всяка седмица. Нито на определена дата, като Ubuntu. Излиза, когато е готова.

Средата е просто малко по- лъскава и с добавени функции. Това няма никакво отражение върху разход на ресурси, заради структурата, която съм описвал много пъти. Основната среда от от 15-16 пакета с още толкова зависимости. Повечето допълнителни фунции са изнесене в добавки, които се инсталират при необходимост.

Еволюция без революция. Това е принципът на разработчиците и се радвам, че засега го спазват.

Те дебилите от XFCE се забавиха с 2 години защото в същото време разрабжтват и мижавата си дистрибуция Lunar Linux

Не им трябва да бързат. Не съм забелязал цифроманията да е помогнала на никое приложение или диструбуция. Хората искат качество. А, и Xfce 4.10 беше доста сполучлива версия.

What is the advantage?

The advantage for the end user is clear: a system that is both robust and stable, and easy to install and maintain without sacrificing variety and flexibility.

Виждам, че има смисъл от дистрибуцията, таргетирана е доста ясно :)

Но това си е меко казано лъжа. Ползвал съм я. И далеч не е лесна за инсталиране и обновяване.

Бих я сравнил с инсталация на Exherbo

Между другото инсталатора каламарес който се разработва от KaOS, EvolveOS, Manjaro изглежда добре..

Но все още поне по мое мнение няма по-добър от турския YALI.

Но това си е меко казано лъжа. Ползвал съм я. И далеч не е лесна за инсталиране и обновяване.

Бих я сравнил с инсталация на Exherbo

Между другото инсталатора каламарес който се разработва от KaOS, EvolveOS, Manjaro изглежда добре..

Но все още поне по мое мнение няма по-добър от турския YALI.

Manjaro в началото ползваха инсталатор от Linux Mint.

Кой инсталатор ползват в момента, защото скоро не съм я инсталирал ?

Те дебилите от XFCE се забавиха с 2 години защото в същото време разрабжтват и мижавата си дистрибуция Lunar Linux

Росене недей така батка, Lunar-чето го бива,  пробвах го преди известно време. Е малко е от тези дистрибуции които искат да им дадеш време, за да ги разбереш, но това не означава че е лошо дистро.

И да за тези които са свикнали на Mint/Buntu/Manjaro едвали ще им допадне.

Малко ме очудва факта, че не ти е харесала, тъй като те знам че обичаш подобни "екзотични" дистрибуции.

Gentoo, Crux, Arch, Slack, GUIX ...

Честита Xfce 4.12 !

http://news.softpedia.com/news/Xfce-4-12-Has-Been-Officially-Released-474540.shtml

За разлика от Firefox, нова версия на тази графична среда не излиза всяка седмица. Нито на определена дата, като Ubuntu. Излиза, когато е готова.

Средата е просто малко по- лъскава и с добавени функции. Това няма никакво отражение върху разход на ресурси, заради структурата, която съм описвал много пъти. Основната среда от от 15-16 пакета с още толкова зависимости. Повечето допълнителни фунции са изнесене в добавки, които се инсталират при необходимост.

Еволюция без революция. Това е принципът на разработчиците и се радвам, че засега го спазват.

Хубава новина, да XFCE4 е желязна графична среда.

Обаче за Firefox няма да се разберем, просто съвсем различно е да сравняваш  една графична среда със един браузър. Едното трябва да се грижи за управление на прозорци и други програми, а другото за сигурността на сърфиране в мрежата. Пък и Firefox имат ESR версия, която се ползва за по дълъг период, и не обновява на всеки два дена, както се вика.

Например ESR версията, се ползва във Centos.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Не ги ставнявам по същество, а по начин на издаване. То и Ubuntu няма нищо общо с Xfce по същество. Колкото до Firefox - най- популярна беше, преди да започнне цифроманията. Не знам, как решиха, че големи номера на версиите и лицемерни призиви за свобода, когато се продават при първа възможност ще компенсира истинска работа по приложението. Напоследък забелязвам добри тенденции и се надявам този браузър да се съвземе. Неизползваната от никой нова/вече умряла търсачка се сменява доста лесно.

http://s19.postimg.org/pmjtazvoz/google_search.png

Българският превод го броя за умрял, защото ми писна да редактирам добавките.

Росене недей така батка, Lunar-чето го бива,  пробвах го преди известно време. Е малко е от тези дистрибуции които искат да им дадеш време, за да ги разбереш, но това не означава че е лошо дистро.

И да за тези които са свикнали на Mint/Buntu/Manjaro едвали ще им допадне.

Малко ме очудва факта, че не ти е харесала, тъй като те знам че обичаш подобни "екзотични" дистрибуции.

Gentoo, Crux, Arch, Slack, GUIX ...

Хубава новина, да XFCE4 е желязна графична среда.

Обаче за Firefox няма да се разберем, просто съвсем различно е да сравняваш  една графична среда със един браузър. Едното трябва да се грижи за управление на прозорци и други програми, а другото за сигурността на сърфиране в мрежата. Пък и Firefox имат ESR версия, която се ползва за по дълъг период, и не обновява на всеки два дена, както се вика.

Например ESR версията, се ползва във Centos.

Е аз само подчертах че не е толкова лесна колкото я представят Ратлер и Флорин.

А и главен недостатък на този етап е че не е мултилиб.

От всяко сорс базирано признавам само Crux, Gentoo, Exherbo.

Без значение че сега временно съм на убунту.

Не ги ставнявам по същество, а по начин на издаване. То и Ubuntu няма нищо общо с Xfce по същество. Колкото до Firefox - най- популярна беше, преди да започнне цифроманията. Не знам, как решиха, че големи номера на версиите и лицемерни призиви за свобода, когато се продават при първа възможност ще компенсира истинска работа по приложението. Напоследък забелязвам добри тенденции и се надявам този браузър да се съвземе.

Е,да но нали ти казах, че имат и версия с по дълъг период. Въпреки това, всеки се оплаква и се набива на последната версия :D, иди ги разбери потребителите. Хем ревът, че всеки ден се обновява, хем пък искат във същото време числото на версията да е последното :D.

Ето имали такова нещо като истинска свобода?

Е,да но нали ти казах, че имат и версия с по дълъг период. Въпреки това, всеки се оплаква и се набива на последната версия :D, иди ги разбери потребителите. Хем ревът, че всеки ден се обновява, хем пък искат във същото време числото на версията да е последното :D.

Аз искам по- добра поддръжка на мултимедия. Затова инсталирам последните стабилни версии с надежда, нещо да се е променило. Възпроизвеждането на html5 е на добро ниво и се вижда, че се работи по въпроса, но остарелия адобски флаш плеър е трагедия. Колкото до оплаквания, че нова версия товарела процесора или консумира повече RAM - не съм забелязал никакви съществени отклонения в това отношение.

Аргумент е малко в стил малък-мек.

Не ги ставнявам по същество, а по начин на издаване. То и Ubuntu няма нищо общо с Xfce по същество. Колкото до Firefox - най- популярна беше, преди да започнне цифроманията. Не знам, как решиха, че големи номера на версиите и лицемерни призиви за свобода, когато се продават при първа възможност ще компенсира истинска работа по приложението. Напоследък забелязвам добри тенденции и се надявам този браузър да се съвземе. Неизползваната от никой нова/вече умряла търсачка се сменява доста лесно.

http://s19.postimg.org/pmjtazvoz/google_search.png

Българският превод го броя за умрял, защото ми писна да редактирам добавките.

И откакто взеха да набиват идеята, че всичко трябва да е мултиплатформено и даже да се движи от javascript.

Много по-логично е да има отделни версии за различните платформи - нещо което сме го виждали и работи добре.

Напоследък намирам страничните им проекти за по-ценни от колкото там, накъдето бутат –> mobile OS, Firefox.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

В интерес на истината - със самата работа нямам проблеми. Инсталираните външни приложения в ./opt, всички водещи се мултиплатформени, досега са ми работили без забележка. Но, не знам, какво имаш предвид под мултиплатформени. За мен това е наличие на приложението за повече от една операционна система. Игнорирам тези, които се изпълняват на JVM и са наистина мултиплатформени. В описаните на повечето "мултиплатформени" приложения обаче се има предвид първото.

Имам в предвид точно тези дето вървят на VM. Сега всички са луднали по разни модификации на скриптови езици, които "уж" ще вървят навсякъде и ще правят всичко.

Тоест ядрото от функции вече не се изпълнява чрез бинарен код, а се прецесва от нещо подобно на VM.

Мозила декларираха, че искат да направят Firefox да бъде написан на нещо като html/js. Същото е залегнало в основата и на Firefox OS.

А към идеята за различни бинарни файлове, евентуално написани на различни езици и фраймуърци, подходящи за различните, платформи нямам нищо против.

Даже го приветствам с две ръце.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.