Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

luckyboy

Препоръчан отговор

Абе четох за PCLinuxOS че сте я класифицирали като най-близка за уиндоус ламерите, но нека покажа коя е наистина най-близка.

http://www.startos.org/ Последната версия като допълнение има и шибан английски освен китайския.

Това не е арч, само работи с пакман, хранилищата са отделни и са много бедни на софтуер, чиста 64 битова система, на която не може да се стартират 32 битови (тъй като няма мултилиб)

Скоро и ние ще сме готови с нашата версия. До момента от алфа тестовете..

ПС: няма да е с унити, това е само мой експеримент, тъй като активно работя и в проекта унити генту.

Обновен контролен център, известяване в панела за налични актуализации на софтуера, графична инсталация, както на Системата така и на допълнителен софтуер, все по-добра поддръжка както за Домашни компютри така и за офис сървър и медийни центрове. А предлагаме и дистрибуциите Calculate Linux Scratch и Server Scratch за който има по-изтънчен вкус и иска сам да избира софтуера който използва без нищо излишно за него.

И как се спрявате във Gentoo със Unity?

Аз го давам на загубена клауза това със Unity, във дистрибуция различна от UBuntu.

Mamma mia Ubuntu tweak tool във Gentoo е, това вече е за сълзи, Росене :)

И във gentoo ли почнаха да прават такива глупости, като графични инсталатори?

Сега се сетих че Nostradamus бе казал некъде :).

И ще дойдат дни когато Ubuntu ще нападне всички, и ще властва над целият Линукс свят!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И как се спрявате във Gentoo със Unity?

Аз го давам на загубена клауза това със Unity, във дистрибуция различна от UBuntu.

И ще дойдат дни когато Ubuntu ще нападне всички, и ще властва над целият Линукс свят!

Не никакъв ubuntu tweak, това е calculate-console наш изцяло графичен център. Всъщност да има и unity-tweak той е част от новите версии унити.. Ти нали си Арч фен, дори там има екип който разработва Унити за Арч.

https://wiki.archlinux.org/index.php/unity

Редактирано от Rosen88 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tweak-tool не е инсталатор, а редактор на настройките.

Колкото до Нострадамус - нищо чудно и това да му припишат. И, без това, изравят някое негово хаотично писание, но винаги, след като събитието вече се е случило. А, неговите предсказания и приживе са си били 50/50. Сещам се за някои куриозни случай, при които се е случвало точно обратното на предсказаното от него. Но не можем да се сърдим на човека. То, Зигмунд Фроид, който няма нито един излекуван пациент е  признат за гений, та Нострадамус ли да не може да прави грешки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но все пак Албърт Айнщайн преди 200 години е казал за много неща които се случват в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Tweak-tool не е инсталатор, а редактор на настройките.

Колкото до Нострадамус - нищо чудно и това да му припишат. И, без това, изравят някое негово хаотично писание, но винаги, след като събитието вече се е случило. А, неговите предсказания и приживе са си били 50/50. Сещам се за някои куриозни случай, при които се е случвало точно обратното на предсказаното от него. Но не можем да се сърдим на човека. То, Зигмунд Фроид, който няма нито един излекуван пациент е  признат за гений, та Нострадамус ли да не може да прави грешки.

Да де, ясно знам го, но можеби се исказах грешно и разбърках зле писаното от мен :).

Както и да е, мисля че всички знаем какво Tweak tool и, че не е инсталатор.

Относно пича с  предсказанията, наистина доста бели му лепнаха последно време, дори Денис белята, не може да се похвали, със такъв размер на черни точни :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но все пак Албърт Айнщайн преди 200 години е казал за много неща които се случват в момента.

Все ми се върти в главата - Айнщайн, Втора световна война, Двадесети век.

За  Жул Верн съм по- съгласен. Човекът е гледал в бъдещето с ума си.  Аз съм му един от най- големите фенове.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

2014г - 200г = 1814г

Альберт Эйнштейн

-----------------------------------------------------------Родился: 14 марта 1879 г., Ульм, ГерманияУмер: 18 апреля 1955 г., Принстон, Нью-Джерси, США

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Neptune 4

То па е голямото дистро :) Сменили старт бутона и иконите и опа нова дистрибуция :)  На тоя принцип може да хванем кой да е нет инстал  и да го кръстим Калдата линукс и  да се  ъпдейтва от някое хранилище на голяма дистрибуция.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-близка до бозата е ZorinOS,като външен вид и старт лента и меню е като 7-цата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли не забелязва, какво се случва във Dstrowatch?

От известно време съм забелязъл, че ракинга на челната 8 ца доста спада, или е в застой :)

Като изключим Арч и Centos, които яко дънат повижавайки позиции, чудно ми е, къде е Manjaro ?

май всяко чудо за два дни, така стана работата :P, и какво става с другите, големи Mint, Ubuntu, Fedora, Megaia и дрън дрън.. май ви скачат позициите само когато изкарвате нов release, или като смените инсталорите :)?

Най тъжното е, обаче, че един тъп Zorin с уиндоуски лук,  ще измести такива имена, тва е шита :(.

Май линукс вече не е ОС за geek-ове?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли не забелязва, какво се случва във Dstrowatch?

От известно време съм забелязъл, че ракинга на челната 8 ца доста спада, или е в застой :)

Като изключим Арч и Centos, които яко дънат повижавайки позиции, чудно ми е, къде е Manjaro ?

май всяко чудо за два дни, така стана работата :P, и какво става с другите, големи Mint, Ubuntu, Fedora, Megaia и дрън дрън.. май ви скачат позициите само когато изкарвате нов release, или като смените инсталорите :)?

Най тъжното е, обаче, че един тъп Zorin с уиндоуски лук,  ще измести такива имена, тва е шита :(.

Май линукс вече не е ОС за geek-ове?

Ами, тези, които си описал, като големи са си на първите позиции. Странно е да избереш осмица за класация. Защо така ? Защо не първите 3, първите 10 ? Примерно - Ментата е с три пъти повече прегледа от Arch, която съвсем случайно влиза в осем степенната  класация. Това са само прегледи, а не индикатор за действителното потребление, въпреки, че дава известна насока и за потреблението. Рано или късно - хората научават, къде е официалната страница от която да свалят дистрибуцията. Debian Testing се актуализира всяка седмица, но изданията изобщо не се публикуват в Distrowatch.

Колкото до Zorin - смятам, че доста хора са му гледали Windows подобният десктоп и дори са го тествали. Но, се съмнявам и 10 % от тези, които са го инсталирали да го ползват повече от година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами, тези, които си описал, като големи са си на първите позиции. Странно е да избереш осмица за класация. Защо така ? Защо не първите 3, първите 10 ? Примерно - Ментата е с три пъти повече прегледа от Arch, която съвсем случайно влиза в осем степенната  класация. Това са само прегледи, а не индикатор за действителното потребление, въпреки, че дава известна насока и за потреблението. Рано или късно - хората научават, къде е официалната страница от която да свалят дистрибуцията. Debian Testing се актуализира всяка седмица, но изданията изобщо не се публикуват в Distrowatch.

Колкото до Zorin - смятам, че доста хора са му гледали Windows подобният десктоп и дори са го тествали. Но, се съмнявам и 10 % от тези, които са го инсталирали да го ползват повече от година.

Хм прав си, просто вече неколко пъти влизам съвсем случайно във сайта, и ми стана интересно, че челните места нямат напредък, та за затова. Незнам защо взех 8 :), слачайно стана :) числото ми харесва, не беше ли на безкрайноста :), или се бъркам, както и да е. Също се очудих за Manjaro че са друпнали назад, последният път, до колко си спомнят, беха доста напред. Относно Zorin,  самото му пресъствие е, плашещо, и щом е там, значи все има защо, некой трябва да го ползва или да се интресува от този шит.

Относно Арч, да ние винаги сме си били във 6,7,8,9 като позиция.

Друго, сега забелезох, чe има опция да избираш, да ти покаже ракинга от определена период, та аз съм гледал месечния, като го сложиш на последните 7 дни се вижда съвсем различно..

Както и да е... :)

The End!

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се отървем от комплексите по повод Windows - изгледа. Все пак, Windows 7 визията си е класическа KDE-4 визия. Изобщо, конфигурацията на десктопа с един панел е класическа и удобна за настолни компютри и особено за масово използваните в момента 16:9 екрани. Такъв беше и изгледът по подразбиране на KDE-3, както и на други графични среди. Дори и аз ползвам такава в момента  http://s19.postimg.org/3njxi3oz7/Debianxfce410.png

Но, относно Zorin, не очаквам стабилност от този дериват. Не мисля, че им е по силите да поддържат добре този клон на Gnome-3. Канелата я създаде екипа на Mint, но там, общността е доста по- силна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Както и да е... :)

The End!

Защо мислиш че броя на посещенията и/или гласувания е показателен за това колко добра е една дистрибуция?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо мислиш че броя на посещенията и/или гласувания е показателен за това колко добра е една дистрибуция?

Капитане не съм казал, че тези които са на първо место във таблицата са по-добри дистрибуции :).

Ако мислих така сега щех да използвам некоя от тех, а не от номер 8 на горе :)

Аз винаги съм се водил, от колкото по малко известно и лъскаво, толкова по добре :).

Исках само да кажа, чe има спад и обратното, повишаване на използването и интереса от некои  дистрибуции, това исках да кажа.

Трябва да се отървем от комплексите по повод Windows - изгледа.

Еми как да се отървеш, като всичко което предлагат тези OС, са един външен вид на Windows, тва е..

Отколкото KDE и то не струва ;)

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Капитане не съм казал, че тези които са на първо место във таблицата са по-добри дистрибуции :).

Ако мислих така сега щех да използвам некоя от тех, а не от номер 8 на горе :)

Аз винаги съм се водил, от колкото по малко известно и лъскаво, толкова по добре :).

Исках само да кажа, чe има спад и обратното, повишаване на използването и интереса от некои  дистрибуции, това исках да кажа.

Еми как да се отървеш, като всичко което предлагат тези OС, са един външен вид на Windows, тва е..

Отколкото KDE и то не струва ;)

Просто този интерес (отразен в листа) не е нещо, което е представително, не го гледай :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто този интерес (отразен в листа) не е нещо, което е представително, не го гледай :)

Е, не че го гледам, сигорно два пъти в годината влизам във този сайт.

И едвали, нещо ще ми изкреви идеалите за линукс дистро, или какъв софтуер трябва да използвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм се интересувал от това коя дистрибуция на кое място по посещения в distrowatch е. Защото реално това не е еталон за нейното качество, а само за броя посещения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За една ОС е важно колко хора я харесват и използват,не колко са прегледали дадена дистрибуция.Както се казва за всеки влак си има пътници!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иво от  къде го вадиш тоя диалект :) Кеф ми е да ти чета постовете :P

Хихи, незнам нищо не забелезал аз BIG SMYLE.

Може да е, от тва че съм дълго време извън X :) , или просто защото некой път, пиша по бързо от колкото мисля :), знам ли, то ако знаех ме отговорите на всеки въпрос :), можеби немаше да сме тука?

П.С На този пост звучи музиката от "Досиетата X" :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...