Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от света на Linux дистрибуциите.

Featured Replies

Аз просто съм любопитен ,разглеждам различни дистрибуции с цел обучение.Трудно ,трудно колко да е сложно,важното е да има графичен режим че тази инсталация в текст нещо не ме кефи.Имах предвид софтуерен център ,както в убунту и дебиан базираните,колкото до синаптика той се припокрива със софтуерния мениджър доста от нещата ги има и в двата мениджъра.

П.П.Сега тегля едно FreeBCD  да пробвам и негоПубликувано изображение

Ако ще се обучаваш както мислиш, тогава недей избегва инсталцията в текст, така само ще забавиш обучението ти, и ще стигнеш до застой, демек, нема да научиш нищо, освен това което правиш и във win, да инсталираш приложение от ЦЪК.

Ако наистина искаш да учиш, вземи и учи команди, започни със прости, и така. ЛИНУКС Е ТЕРМИНАЛ, защо просто него прегърнеш Публикувано изображение

Какво по просто от apt-get install linux Публикувано изображение

Кой е по- умният мениджър на пакети, който си виждал ?

YUMEX също не е зле!

Също мисля че и този на Suse не е за пренабрегване, тъй като там се залага много на Gui.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Потребителите на СтотинкаОС вече могът да се радват на sos-easy-install - Графично приложние разработено от екипа на sOS, с която помощ потребителите ще могат да инсталират лесно допълнителен софтуер

• Аз съм твърд противник да се нагажда операционната система към интелектуалното ниво на най- некомпетентните потребители. Такива потребители трябва да ползват само това, което могат да си позволят. В п

• Ивайло Димов
    Ивайло Димов

Тоя форум всеки изминал ден заприличва на все повече на клозет ,постоянно някакви виртуални битки и безмислени спорове кое е по-добро и т.н.Много от старите муцуни спряха да пишат именно поради тоталн

Публикувани изображения

Адаш Линукс е бил конзола преди 15 години,сега е една опростена ОС с която може да работи и олигофрен.Проблема е ,че повечето потребители четат глупости в нета колко сложна е и за това я избягват.Джама е доста по сложна за инсталиране и настройване.

Сусето от 10 години е еталон за  десктоп . Най добре направеното КДЕ  е било и ще си остане винаги там.

YUMEX също не е зле!

Също мисля че и този на Suse не е за пренабрегване, тъй като там се залага много на Gui.

Yumex е по- добър от Packagekit, но е под нивото на Synaptic. Мениджърът на Open SUSE също не е нещо особено. Както и от zipper. Свикнал съм със zipper, но от него, определено има какво да се желае.

Сусето от 10 години е еталон за  десктоп . Най добре направеното КДЕ  е било и ще си остане винаги там.

На българите нещо не им върви с тази дистрибуция. Казвал съм го много пъти. Иначе - преди време не само версията с KDE, но и тази с Gnome работеше добре. Сега не знам как е.

Адаш Линукс е бил конзола преди 15 години,сега е една опростена ОС с която може да работи и олигофрен.Проблема е ,че повечето потребители четат глупости в нета колко сложна е и за това я избягват.Джама е доста по сложна за инсталиране и настройване.

Не съм съгласен с тебе :)

По скоро бих казал, че линукс конзолата тепърва трябва да бъде открита :)

McLane с FreeBSD хептен нямаш шанс. Gentoo е много близо до FreeBSD и това плаши много хора. Crux също е много близък. Но това не пречи да са много добри ОС

Аз гледам от любопитство.Ползвам си Минт ,харесвам простите неща.Но това над което ти работиш ми харесва.Шанс има винаги стига човек да има време да чете и да се занимава.До преди 4 месеца не исках да чувам за Линукс,след като видях ,че дявола не е толкова черен съм решил да се науча на основни неща.

McLane с FreeBSD хептен нямаш шанс. Gentoo е много близо до FreeBSD и това плаши много хора. Crux също е много близък. Но това не пречи да са много добри ОС

От всички линукс дистрота, Crux е най близо до BSD-тата.

От всички линукс дистрота, Crux е най близо до BSD-тата.

Аз си мислих,че Миникс

http://www.minix3.org/

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Значи Дебиан им кърти зъбите :)))))))))))))

То тия с най новите пакети  и кръпки даже ги няма в статистиките Публикувано изображение Оказва се ,че хората масово си хостват сървърите на  дебиан базирани дистрота както и на класиката Cent OS. Дето се вика "Старо ма златно"  е положението.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Таз Red Hat цената и колкото една кола на старо Публикувано изображение

Ред Хат е за корпорации и големи фирми а цената която се плаща е за съпорта. Плащаш си като поп и звъниш  когато ти е кеф  да ти оправят проблема. Ако си собственик на завод с 20 000 човека работници и заплатите са ти на съррвъра за 10 годи назад  няма да  ти стиска да  викнеш  местния линукс гуру :)

Да бе баси цените Публикувано изображение

Трябва да ти е ясно,че  миграцията от една версия на друга при сървърите не става  като да си преинсталираш домашната щайга за 1 час.Хората инвестират милиони левове в машини  и софтуер  и за тях 10 000 лева  за съпорт от 5 години не е нищо. Дали ще си платиш на  тях или ще си наемеш инженер и да му даваш 3000 лева на месец заплата  си решаваш ти Публикувано изображение

Ясно.ама нали уж Линукс е безплатно,или ОС е безплатна ама с нея върви и съпортПубликувано изображение .Демек "Купете от НАС щото имаме специалисти на повикване"

Конкретно тая дисрибуция  е насочена към  фирмите  и понеже трябва да отговори на точно определени нужди и изисквания разработчиците са  я  затворили лекинко Публикувано изображение Ти може да си я свалиш и да я ползваш но след 30 дни ще ти спре обновяването.Подобна версия имат и Сусе . Тая дистрибуция  изобщо не е за домашно ползване и никой я и не ползва  за това. Като искаш  Ред Хат си сваляш  Cent OS  или Stella 6.5  и си ги ползваш без ограничения. и с обновявания от по 10 години. Ако нещо се бъгне почваш да четеш  и питаш из форумите докато си решиш проблема.Ако човек седне и започне да си конфигурира един нет инстал на което и да е дистро от началото до края  ще има супер стабилна система защитена  от всякъде.  Намери си  някой да ти инсталне едно BSD и ще видиш  на какво се вика сигурно дистро. В Калдата да има най много 2 ма човека дето да разбират от него. А за Solaris  сигурно са 50 човека в България дето го разбират и могат да работят с него. Тия дистрибуции дето ги подфърляме тука са  еднодневки и шир потреба за домашни цели. Капнемо дето от 30 години се разправя само с линукси ползва  Windows  на личните си компютри :) Въпрос на комфорт  дет се вика.

Аз си мислих,че Миникс

http://www.minix3.org/

Е, не :)

MINIX е близък роднина на GNU/Linux, но  нe и  gnu/linux дисрибуия ;)

Конкретно тая дисрибуция  е насочена към  фирмите  и понеже трябва да отговори на точно определени нужди и изисквания разработчиците са  я  затворили лекинко Публикувано изображение Ти може да си я свалиш и да я ползваш но след 30 дни ще ти спре обновяването.Подобна версия имат и Сусе . Тая дистрибуция  изобщо не е за домашно ползване и никой я и не ползва  за това. Като искаш  Ред Хат си сваляш  Cent OS  или Stella 6.5  и си ги ползваш без ограничения. и с обновявания от по 10 години. Ако нещо се бъгне почваш да четеш  и питаш из форумите докато си решиш проблема.Ако човек седне и започне да си конфигурира един нет инстал на което и да е дистро от началото до края  ще има супер стабилна система защитена  от всякъде.  Намери си  някой да ти инсталне едно BSD и ще видиш  на какво се вика сигурно дистро. В Калдата да има най много 2 ма човека дето да разбират от него. А за Solaris  сигурно са 50 човека в България дето го разбират и могат да работят с него. Тия дистрибуции дето ги подфърляме тука са  еднодневки и шир потреба за домашни цели.

Чак такива  щуротии не искам ,просто разглеждам какво има Публикувано изображение .Че толкова трудно ли се инсталира това FreeBCD?Какъв е смисъла да се прави нещо което се инсталира с наръчник след като повечето дистра могат да бъдат инсталирани и от пълен дебил.

Ми тия  точно  не са за дебили Публикувано изображение Убунту и Минт са абсолютно достатъчни за каквито се сетиш  домашни  нужди и няма  смисъл да се луташ  из дебрите на сорс кода :P

Да де и аз това казвам ,че тия са за некви люде със очила като дъното на бирена бутилка Публикувано изображение

Не търсете смисъла в неща които не разбирате!

Еднa голяма усмивка :)

Адаш ти нали ги разбираш.Осветли нас непросветените Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.