Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомняме ли си аварията в Чернобил ? Сякаш бе днес...

Featured Replies

преди 6 минути, ДиоиД написа:

Ми - не възразявам! Виж в твоята паралелна вселена

Възразявам ! :nono:Не е паралелна (паралелите все пак имат някакво сходство)  , ами е съвсем друга , непоправимо сбъркана . А Вселена е много , ама много силно преувеличено ! :lol6:

• Отговори 370
  • Прегледи 42,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, by_chechi написа:

паралелите все пак имат някакво сходство

В основата си в неговия мозък съществуват някакви паралелни гънки на мозъчната му кора. Да, те до известна степен имат различия спрямо нашите, но обективно - има някакви нали?!

п.п. Паралелността не е свързана с успоредността, нито с кръстопътя, а с някакви все пак допирни точки, та има все пак някакви налични сходства - допирните ни точки, а не криви ил прочие ... :)

преди 19 минути, ДиоиД написа:

В основата си в неговия мозък съществуват някакви паралелни гънки на мозъчната му кора. Да, те до известна степен имат различия спрямо нашите, но обективно - има някакви нали?!

п.п. Паралелността не е свързана с успоредността, нито с кръстопътя, а с някакви все пак допирни точки, та има все пак някакви налични сходства - допирните ни точки, а не криви ил прочие ... :)

Хайде сега геометрия за V-ти клас . Паралелите за това са паралели , защото нямат общи точки ......сходства имат , а даже и еднаквост по някога.....

И малко физиология за VIII-ми . Гънките му (колкото ги има) са успоредни отсечки и никъде не се пресичат в това ограничено пространство....В продължение , там някъде в CNN или ВВС може ..... Уникат направо !.....:lol6:

За който му се чете - през погледа на  главния заподозрян за аварията според официалната версия Анатолий Дятлов

За икономиите и дефектите още при построяването на централата, за лъжите, хронологията на случилото се и още нещо.

Ебаси. Излезе една сапунка и здравия разум даде фира...

преди 1 час, by_chechi написа:

Хайде сега геометрия за V-ти клас .

Ай малко психология от X-ти клас. :)

Уникат направо !

Цъ .... :)

В своята си хардуерна реализация мозъка му е сходен на нашия, но понеже Чернобил му е оказал "софтуерен" натиск върху неговия софтуер (относително негов ..), то той не е мутирал и е станал "Уникат", а се видоизменил в някакъв чужд за нашия софтуер и поради това, че си имаме собствени "анти вирусни" програми не може да проникне в нашия мозък ... :) Естествено не представят неговите така наречени DDoS атаки ... :), но мисля, че рутера "Kaldata" има свои "анти вирусни" критерии изразени като вид модераторна програма и преценяват, че същите не са вредни, та така ... :) 

Определено трябва да те черпи и да се радва, че го наричаш "Уникат" ... :)

И се ... освен геометрия за пети клас има и дескриптивна геометрия ... ;) където чрез абстрактен подход се изобразява една стерео геометрия в една двумерна повърхнина, където определено трябва да имаш въображение, за да видиш тримерната фигура, а не двумерния образ... ;)

Определено неговите мисли бягат повече от колкото подвижните детелини, които са се навъдели след аварията в Чернобил ... :) и определено не знаем на какъв сорт облъчване е бил подложен неговия мозък, за да излъчва тези така наречени вълни на всестранно развита личност, абе ... хм ... определено и той не знае на кой от вътрешните си или външни гласове да вярва ... :) 

п.п. Миро да почерпи бай Стефан ... :)

преди 3 часа, ДиоиД написа:

Виж в твоята паралелна вселена какво може да направите там

преди 3 часа, miro20 написа:

една подобна по размери област от хиляди километри, но без радиация, и да се сравни популацията.

Честно казано , не разбрах какво точно опонираш, или просто се подиграваш и заяждаш като другите гаменчета наоколо :)

преди 3 часа, ДиоиД написа:

В основата си в неговия мозък

преди 2 часа, by_chechi написа:

Гънките му (колкото ги има) са

преди 2 часа, by_chechi написа:

Уникат направо

преди 1 час, ДиоиД написа:

мозъка му е сходен на нашия, но

Определено неговите мисли бягат повече от

на какъв сорт облъчване е бил подложен неговия мозък

той не знае на кой от вътрешните си или външни гласове да вярва ...

Приятели, защо ли ми се струва че не "ползвате форума по предназначение" ? :giggle1:

Всъщност , затова бях създал за моите фенове тази тема. Ако искате продължете "мисловния процес" там :) 

Благодаря предварително .

преди 18 минути, miro20 написа:

Приятели, защо ли ми се струва че не "ползвате форума по предназначение" ? :giggle1:

Това се отнася и спрямо теб... :)

Нищо лично Миро ... Ти си имаш свой мироглед, който позволява на чужд гръб да си правим шеги.

Ако възприемаш форума като сериозна площадка свързана с обучението или по точно с набавянето на знания, то жестоко се заблуждаваш.

Форума е един виртуален площад на който има виртуален подиум и един много интересен "поли-микрофон" на който всеки може да се "провикне" и изкаже мнение по повдигната тема или пък да постави такава за обсъждане.

Та, аз го ползвам въпросния форум по мое си предназначение, но явно не ти е известно какво е затова отстояваш твоето разбиране за предназначение. :)

И все пак трябва да отчетеш факта, че всеки го ползва за различно предназначение, а основното е, множество хора да могат да споделят разни мисли и т.н. свързани не само с иновативните течения в техниката и прочие, а и в по широк кръг на света в който живеем.

Пак повтарям - Нищо лично. Просто ми допада твоята наивност и ако по някакъв начин съм те засегнал, то прощавай, но не се стърпях на твой гръб да се позабавлявам ...

Какво да се прави ... чувишчинкъ бе Миро ... ази съм едно конте от градо на село ... :)

преди 4 минути, ДиоиД написа:

Ако възприемаш форума като сериозна площадка свързана с обучението или по точно с набавянето на знания, то жестоко се заблуждаваш.

Не . Възпремам като начин за дискусия, за обмяна на различни мнения и гледни точки.

Разбира се, става и да си попълни знанията човек и по технически теми, и синтезирани знания по дадена тема. Но "не се заблуждавам жестоко" .

Виждам вие също търсите дискусия, обменяте си подигравки и играете "на чужд гръб" , но това леко не е целта на форума. Нито на темата. Малко сте встрани.  :)

И нещо което е по важно - подигравките обидите, заяжданиците са забранени все пак от правилата. Освен от морална гледна точка че съвестен човек не би правил това независимо дали го пише в някакви правила.

Не е ли така ?

И защо го правите ?

пп

Включително и тази сега наша "дискусия" е извън темата. Защо не се преместите където  и е мястото, поне приблизително и е мястото ? :)

преди 10 минути, miro20 написа:

И защо го правите ?

Явно поговорката: Думам ти дъще сещай се снахо не виждате.

Достатъчно са Ви взели на подбив, и някак си още един идиот със свое облъчване от Сливен Ви идва в повечко. 

Идваме от един Социализъм, който е вид недоносче на Комунизмът. В момента пък живеем с друго недоносче на Капитализмът.

Та, единството и борбата на противоположностите пак се е запазила. Всячески се отрича нещо което е различно от твоето и се обявява едва ли не за противопоставяне.

В случая Вие проявявате инат, докато аз проявявам своя нрав. Уви моя нрав не Ви харесва, докато вашия нрав, аз възприемам като една дълбоко вкоренена идеология, която всячески браните като вид светиня.

Аз не се срамя да се нарека идиот, който е в следствие на естествено повишения радиационния фон в гр. Сливен, който ми е увредил мозъчните функции.

Просто чудно ми става, защо човек с толкова познания като Вашите се държи по начин като някой от поколението след чернобилската авария ...

За Вас може би Ви изглежда, че водите диалог, докато от външна независима гледна точка ползвате форума за спор, а не толкова, за споделяне на мисли.

Да, признал съм Ви - определено умеете да опонирате, но това ли правите Вие - Изявявате се като върховен опонент ли, а?!

Аз не крия, че съм дърдорко и до известна степен дърт мърморко, но младите не ми се връзват, а Вие защо се връзвате, а?!

Ето как успявате да отклоните една тема ... и определено аз попаднах във Вашия капан.

Би следвало да сте доволен, но уви ... пак май сте недоволен... :) 

преди 2 минути, ДиоиД написа:

В случая Вие проявявате инат, докато аз проявявам своя нрав. Уви моя нрав не Ви харесва, докато вашия нрав, аз възприемам като една дълбоко вкоренена идеология, която всячески браните като вид светиня.

ЗабравяТЕ една малка подробност. Мен твоята /Ваша/ личност не ме интересува, нито я анализирам, нито имам претенции към "нрава" Ви.

Затова ми е странен този нездрав интерес към моята скромна личност, и всякакви  измишльотини за  мен :) Това в личен план, освен че и по писани и неписани морални правила не е редно.

преди 5 минути, ДиоиД написа:

За Вас може би Ви изглежда, че водите диалог, докато от външна независима гледна точка ползвате форума за спор, а не толкова, за споделяне на мисли.

Пример нещо ? доуточнявам и показвам някои аспекти по темата. Ако греша, приемам всякакви нормални аргументи. Спор има когато има сблъсък на различни версии или аргументи по темата, и в течение на дискусията се доуточняваме. И пак няма да има проблем.

Обаче . В случая гледам една педя подигравателни саркастични коментари не по темата, а за мен. Странна работа, пък никого не съм питал нито споменавал или искал мнение за мен си  :)

преди 8 минути, ДиоиД написа:

Изявявате се като върховен опонент ли, а?!

Не разбира се. Но що за подигравателно отношение ?  Към всеки който говори по темата ли се обръщате така ? А ?

:)

преди 11 минути, ДиоиД написа:

Ето как успявате да отклоните една тема ... и определено аз попаднах във Вашия капан.

Капан ли ? Реагирах след една страница Ваши и на Чечи  философии  в мой адрес. Кой отклонява темата и кой поставя капани ? :)

И то както забелязвате, ви предложих коректно и дискретно да се насочите в правилната тема.Не тук.

преди 31 минути, miro20 написа:

Реагирах   ............... 

Ами ти все така "реагираш" - поза на обиден "експерт" , а в същност трол по определение:nono:

Какво друго отношение към теб търсиш ? :angry:

....Върни се сега в постовете си по сходни теми и си виж изпълненията ! Назад във времето една значима Истина нямаш , спекулирайки с дребни мръсотийки . Да късаш нервите на свестните хора с лъжи , гадни внушения , извращения на истината .

Примерно "руската следа" в изборите на САЩ , дето Тръмп още с труд се оправя .  То , всичкото ти е все такова , а Истината съвсем друга :

Ето ги и "красавците" , по-лоши и от Чернобил за Украйна ....това което коментирах в предните си постове , в тази тема .

преди 36 минути, miro20 написа:

морални правила

Кой морал?!

преди 36 минути, miro20 написа:

Реагирах след една страница Ваши и на Чечи  философии  в мой адрес.

Ето къде не сте разбрали какво имам в пред вид - Думам те дъще сещай се снахо.

Да ползвах Вашия виртуален имидж, а не личностен, но уви явно твърде много се вживявате в този си виртуален имидж.

Просто възразих на Чечи, че Ви оприличи на "Уникален" ... и поведох с него един доста абстрактен диалог в който явно се разпознавате.

За мен Вашия виртуален имидж е доста събирателен образ на група хора които изявяват някаква активност във форумите с определена насоченост. Т.е. изобщо няма нищо общо с Уникалността, а по скоро има общо с определена школа за въздействие във това виртуално място на изява.

Определено ни единия ни другия не се сети, че има ЛС по който да се изказват някакви лични неща.

Та, ако така мога да се изкажа: След като считате, че този наш диалог може да се води тук, то аз не възразявам.

Ай, аз съм достатъчно не морален, но къде е вашия морал, а?!

преди 2 минути, by_chechi написа:

Ами ти все така "реагираш" - поза на обиден "експерт" , а в същност трол по определение . :nono:

Всъщност, радвамс е че ме приемаш като експерт :) 

А кой е трол по определение.. ами виж определението де ? Странно защо такива като теб демонстрират класически вид тролене.Имено като по буквар по тези определения за "тролене".

току-що, ДиоиД написа:

Определено ни единия ни другия не се сети, че има ЛС по който да се изказват някакви лични неща.

Именно. Преместете дискусията с офтопиците си на ЛС .

преди 1 минута, ДиоиД написа:

Та ако така мога да се изкажа: След като считате, че този наш диалог може да се води тук, то аз не възразявам.

Този наш диалог няколко пъти предложих да се премести в съответния раздел и тема която посочих по горе. Странно е да ми се казва ч е"според мен може да се води тук" :)

преди 3 минути, ДиоиД написа:

но уви явно твърде много се вживявате в този си виртуален имидж.

Когато ме обзовават с една камара епитети, това си е личностни нападки в класическия му вид. То си седи по назад всичко казано. И както казах - не знам защо е този нездрав интерес. Нещо крастата ли си чешете тролейки из темите и обиждайки хората ? ? НЯкакви нагони ли какво , не знам, но и честно казано , не ме интересува. Правете си дъвка някъде другаде, не защото аз съм го казал , а просто защото е нередно.

преди 3 минути, ДиоиД написа:

Кой морал?!....

Тук моралът отдавна е "свободно" от смисъл и съдържание понятие .

Морал има само при развита ценностна система , каквато тук повечето със "Западна" такава уж имат ! Пред очите ни се разпада.....:nono:

Пък ако имаш претенции към моята ценностна система , посочи ги .....! 

преди 2 минути, miro20 написа:

Всъщност, радвамс е че ме приемаш като експерт :)  А кой е трол по определение.. ами виж определението де ?

Ами виж се най-после де и поне малко се засрами !

Ето ти типична като за трол твоя "реакция" - аз пиша "експерт" , ти се правиш на ескперт ....всичките ти "работи" са такива - колко примери съм давал....Друг вариант е за теб едни кавички нищо да не значат - Неграмотник ! Избирай си кое от двете ?! :nono:

преди 10 минути, ДиоиД написа:

Например в това да не ви /мн число/ наричам с подобни епитети , квалификации и анализи, каквито вие към мен ? :)

Например в това да говоря по темата / извън случаите като този в който ви отговарям, и това ще ми е последния офтопик сега/ аргументирано и нормално ? :)

преди 4 минути, by_chechi написа:

Пък ако имаш претенции към моята ценностна система , посочи ги .....! 

На ме интересуваш. Както съм ти казвал - по сле от това човек сам да се излага, никой друг не може му го причини :) Така че се излагай се колкото искаш, не можеш ме вкара в диалог за твоята личност.

Успех :)  тролченца.  Аз приключих и се извинявам за офтопика.

Продължавам с четенето на линка за Датлов дадено по горе от Скалата73.

Не ч е не знам позицията, но там е по подробно описано всичко по технологията и т.н.

Вас едва ли ви интересува.

преди 6 минути, miro20 написа:

защото е нередно.

Много е лесно да намирате нередности в другите, но има и Ваши нередности ....

Тези слова спокойно можехте да ми ги споделите на ЛС и по този начин да покажете личен пример, но уви - пак избрахте да е тук.

Е, оставям Ви да кажете последната реплика на Вас!

п.п. Дано сте доволен!

Аз казах

преди 11 минути, miro20 написа:

....Вас едва ли ви интересува.

Ето , това вече е истина ! Най-после нещо да проумееш !:nono:

.....и друг път съм ти го писал . Използвам те само и единствено за "подложка" (каквато си в същност) - пример за ограничено и извратено мислене ....Ти и без това нито виждаш , нито чуваш какво ти се говори . Как ли пък тогава да разбереш ?...

преди 21 минути, by_chechi написа:

трол

Винаги ще има ... Точно такъв ме охарактеризираха когато за първи път реших да коментирам една "тролска тема" тук....

Та така - ;) Може би това е поради факта, че съм бил облъчен през 1986 година ... мда ... определено си спомням годината и аварията ... и явно и аз съм плод на въпросното зло което се е случило тогава.

Да, определено съм радиоактивен и ръся не само физическа радиация, а и вербална ... :)

преди 4 минути, ДиоиД написа:

Винаги ще има ... Точно такъв ме охарактеризираха когато за първи път реших да коментирам една "тролска тема" ....

Та така - ;) Може би това е поради факта, че съм бил облъчен през 1986 година ... мда ... определено си спомням годината и аварията ... и явно и аз съм плод на въпросното зло което се е случило тогава.

Да, определено съм радиоактивен и ръся не само физическа радиация, а и вербална ... :)

Не се притеснявай ! Както е казано - слуховете за твоята преждевременна смърт са силно преувеличени ! Мирчова работа.... :lol6:

Не се притеснявай ! Както е казано - слуховете за твоята преждевременна смърт са силно преувеличени ! Мирчова работа.... :lol6:

Говорете си , но пак не разбрах "Мирчо" какво общо има с вашите терзания. Че и "Мирчова работа" :laughing4:

преди 1 час, miro20 написа:

това ще ми е последния офтопик сега

преди 4 минути, miro20 написа:

Говорете си , но пак не разбрах "Мирчо" какво общо има с вашите терзания. Че и "Мирчова работа" :laughing4:

Без коментар!!!

Ами може би по темата има нещо различно от "Вашите терзания"  казано и което не съм разбрал и "което е Мирчова работа" . Затова питах  :)

Но иначе ето. Реакцията ти е типично класическо тролене от твоя страна. :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Продължението Чернобил :

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.