Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомняме ли си аварията в Чернобил ? Сякаш бе днес...

Featured Replies

преди 55 минути, miro20 написа:

Така ли ??? и къде е акцента на жертвите в

Ами тука, ама това че ти не го забелязваш или се правиш на ощипана мома е типично поведение на платен професионалист като теб

на 26.04.2017 г. в 6:04, Мойра написа:

Днес се навършват 31 години от трагедията в Чернобил.

Поклон пред паметта на невинните жертви!

Чернобилски чудеса

Потребителката започва поста си с това. А не се хвърля в мътните води на политиката където вие сте доказан "експерт" и платен драскач и в тая тема макар и не политическа нямаше как да не минем без другарите, БКП и Кремъл. Вие появите ли се и се почва с политиката.

• Отговори 370
  • Прегледи 42,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми аз не чета ЕДНО изречение, чета това на което акцентира потребителката.

И това е една обширна статия, която дори бих казал може да се квалифицира като подигравка към паметта нажертвите с простотиите които цитиртах от нея .

А относно моя акцент - за ВИНОВНИТЕ за тези жертви, не разбирам гузното "бягане" и "неглижиране" .

Значи се "прекланяме пред жертвите" но мълчим за виновните ? Само защото са от любмата ви цоциалистичексо-комунистическа върхушка и  режим тип "търтей" .

Аз това не го разбирам.

Как ли не мажеш само и само да си тролиш , нали :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 11 минути, miro20 написа:

И това е една обширна статия, която дори бих казал може да се квалифицира като подигравка към паметта нажертвите с простотиите които цитиртах от нея .

Виж сега, има си вярващи християни и ти не може да ги задължиш на какво де им се е привидяло да вярват или не.
И аз съм атеист ама от морална гледна точка си спестявам подобни квалификации.

преди 14 минути, miro20 написа:

Значи се "прекланяме пред жертвите" но мълчим за виновните ? Само защото са от любмата ви цоциалистичексо-комунистическа върхушка и  режим тип "търтей" .

Кои виновни ве Миро ? Кремъл или смяната която е била дежурна в нощта на аварията ?
Пак заби към соца ! Режим тип търтей ли прочетох ? Кога нямаше безработица и всичкото циганин работеше. Той Т. Живков го каза много добре.

Цитат

-Това което ние построихме вие не можете да го боядисате.

Ама ти си повтаряй опорките. Нали трябва да капят центовете.

преди 18 минути, miro20 написа:

Как ли не мажеш само и само да си тролиш , нали :)

Тука типично в твой стил. Крадеца вика дръжте крадеца. Нападението е най добрата защита. Конграцилейшан господин старшина школник.

Всичкото по горе е чудесно потвърждение на думите ми

Само защото са от любмата ви цоциалистичексо-комунистическа върхушка и  режим тип "търтей" .

преди 18 часа, BMW Маниак написа:

Нищо не каза за жертвите и хората дали живота си за овладяване на ситуацията.

Wow.

Много ми е забавно когато някой започне да размахва фалшив морал. Сякаш на жертвите им дреме дали ги споменаваш, или не.

преди 16 минути, zemonti написа:

Wow.

Много ми е забавно когато някой започне да размахва фалшив морал. Сякаш на жертвите им дреме дали ги споменаваш, или не.

Аз дали бих се жертвал е отделен въпрос. По скоро не. За теб пък залагам всичко що имам че ще дезертираш първи.
Но тук мисля че е темата и мястото поне да се преклоним пред саможертвата на тези които са го направили дали за общо благо или за близки.
То по тази логика кога се чества някоя трагедия дай да споменаваме само виновниците които в случая са няколко човека от нощната смяна. Но пък и тях никой не ги споменава. Директно Кремъл и БКП е виновно за аварията.

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

Но тук мисля че е темата и мястото поне да се преклоним пред саможертвата на тези които са го направили дали за общо благо или за близки.

Аре да не ни казваш пред кого да се "прекланяме". Аз вече споменах мъчителната смърт на пожарникарите в предишната страница, но въпреки, че аз лично съм бивш пожарникар (и си нося белезите) и съм наясно със смесената мотивация намирам са долнопробно да използваш за жокер в дискусия, че опонентът ти не им бил отдавал полагащото се уважение. 

преди 12 минути, zemonti написа:

аз лично съм бивш пожарникар (и си нося белезите) и съм наясно със смесената мотивация

Щом спомена смесената ситуация и положението около теб ми се доизестни напълно. Попаднал си в ситуация в която си си казал "аве не ми е чак толкова голяма заплатата че да се жертвам и да влизам в огъня".
И от там си мислиш че всички останали трябва да са като теб и ако някой е различен да му преписваш фалшив морал.

Опонента, като го обръща на БКП и Москва - нещо, което прави във всяка тема - как пък не го намери за долнопробно. 

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

от 10 страници коментар това е може би най точния!

О! Сега извърташ нещата към моите качества?!?

Не ми се разправя с размяна на детински обиди. Мислех, че ще водим аргументирана дискусия.

Аре жив и здрав.

преди 22 минути, zemonti написа:

.....

Ти си явно със написан репертоар - едно и също всеки път: започваш извъртайки към личните качества на другите, сетне си тръгваш, щото те били извъртали към твоите лични качества. Докато не промениш стратегията, все така ще си тръгваш нацупен.

преди 47 минути, sound написа:

Ти си явно със написан репертоар.........................си тръгваш нацупен.

За това (без глупостите по средата) си прав и това ми е политиката. Подбирам си битките (дискусиите) и не се занимавам със събеседници, които са глухи за доводи и ритат до последно.

От своя страна се старая да се държа зряло и да се извинявам, когато ми посочат, че бъркам. Можеш да провериш в търсачката колко пъти съм го правил. За мен "да си отстояваш мнението" без значение доводите е дебилски инат.

Щом за тебе това поведение, което демонстрираш е зряло ........ 

п.п. ....ще продължаваш да си тръгваш нацупен.

преди 10 часа, zemonti написа:

О! Сега извърташ нещата към моите качества?!?

Не ми се разправя с размяна на детински обиди. Мислех, че ще водим аргументирана дискусия.

Аре жив и здрав.

Всяка тема която не им е удобна , я обръщат и оспамват в тази насока. Желязно правило , доказвано многократно тук :)

• 5 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

как да тълкувам това

Засечената завишена радиоактивност в Европа дошла от Русия - 9.10.2017

и към днешна дата Русия си е признала

Висока радиация хвърли Русия в паника - 21.11.2017

ХУБАВАТА ВИ РУСУЯ ПАК Е ПРЕМЪЛЧАЛА - превишаваща 986 пъти показателите, регистрирани предишния месец.

на 11/21/2017 в 15:41, Без умствен капацитет написа:

ХУБАВАТА ВИ РУСУЯ ПАК Е ПРЕМЪЛЧАЛА - превишаваща 986 пъти показателите, регистрирани предишния месец.

Ниииищо ново под слънцето  :)

За пътя  на облака :

https://openrussia.org/notes/716326/

Реално е минало и покрай България...

2017-11-22_15-47-15__4457bfc2-cf83-11e7-

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

нали ни накара куневица от на миро20 бившата партия

да си спреме козлодуй  и белене да я назначат  в неква банка шефка да си цока хиляди евро заплатка да се пусне  румнския проект черна вода ....

а иначе понеже сте много отворени

и модератори и адмистратори и виппотребители 

та купете един гайгеров брояч ссср производство за 20 лв 

понеже аз нямам възможност

и у кауфланда има едни розови картофи 70ст   френско произвозводство

да мине  с уреда и да каже има ли радяция или няма

и една скумрия от 3 лв килото 

иедин пангасиус виетнамски    по някакв  начин да се провери за токсини и американския агент ориндж

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

спомняш ли си на кой ден Япония съобщи за инцидента с радиацията, спомняш ли си на кой ден ни съобщиха че има 2-3 пъти по мръсен въздух зимата

а колко време и трябваше на Русия да съобщи че има превишаваща 986 пъти

искаш ли едно буренце отработено ядрено гориво, да ти седи до леглото - ей така да покажеш че не е опасно

преди 5 часа, Без умствен капацитет написа:

искаш ли едно буренце отработено ядрено гориво, да ти седи до леглото - ей така да покажеш че не е опасно

а  искаш ли да държиш патрон с обеднен уран  като един истински американец

и да  докацваш  че не е опасно  

и анракс в бурканчета 

и личната карта на  камикадзето което се взривило  в една от кулите близнаци

преди 33 минути, Yvan Sergeev написа:

анракс в бурканчета

да, в буркан става - стъклото е най здравия материал и вечен, за жалост е крехък, при разкопки делвите си стоят от векове

• 1 година по-късно...

Чернобил - 33 години след трагедията

Цитат

Днес се навършват 33 години от трагедията, която предизвика аварията в атомната електроцентрала "Чернобил" в Украйна.

На 26 април 1986 година в 01:23 часа местно време в реактор номер 4 на централата в Чернобил, в Северна Украйна, близо до руската и беларуската граница, избухва пожар. Счита се, че процедурните нарушения са спомогнали за инцидента. Едно от тях е недостатъчна комуникация между операторите и служителите, отговарящи за безопасността.

Последва най-голямата ядрена катастрофа в историята на човечеството, при която радиация се разпространи над голяма част от Европа, но най-силно над Украйна, Русия и Беларус, тогава републики на СССР.

Официално само в Украйна 2.3 милиона души, сред които 220 000 "ликвидатори", се водят за "пострадали от катастрофата" в Чернобил.

Бедствието и начинът, по който правителството реагира на него - заповедта за евакуиране на хората, дадена чак 36 часа след аварията - привлякоха вниманието към дефектите на съветската система с безкрайната й бюрокрация и дълбоко вкоренения маниер на секретност.

По-късно Михаил Горбачов казва, че според него Чернобил е бил

един от главните пирони в ковчега на Съветския съюз,

който в крайна сметка рухна през 1991 г.

Според доклад на "Грийнпийс", разпространен преди годишнината, като се позовава на беларуско изследване, смъртните случаи от ракови заболявания в резултат на аварията са 115 000, доста повече от данните на Световната здравна организация, която ги оценява на 9000.

В проучването на Грийнпийс" се казва също, че хората, които живеят в района, продължават да ядат и да пият храни с опасно високи нива на радиация.

По-специално "силно замърсена и неподходяща за живот е 30-километровата забранена зона" около Чернобилската АЕЦ, се казва в доклада.

Ядрената централа в Чернобил, чийто последен реактор продължаваше да произвежда електроенергия, бе затворена през декември 2000 година.

Смята се, че днес - 33 години след аварията - около 160 души са се върнали в т.нар. "забранена зона" около централата с радиус 30 км.

Никой не желае да си спомня - но миналото не можеш да го изтриеш, нито да го промениш

:(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.