Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

О, разбирам те напълно и при това от самото начало, дано и екипа те е разбрал.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

О, разбирам те напълно и при това от самото начало, дано и екипа те е разбрал.

Кой екип, колега? Администрацията на форума ли, че не си спомням ти ли беше оплакващият се форумен член.

Да видим. Може да са ме разбрали по различен начин от теб.

Не бе, не разбираш - Анито и някои други са по лагерите. Аз искам да ги изпратя с луксозен транспорт на едно по-добро място - Русия, където те в пълна хармония да изживеят живота си.

И съм по-притеснен от младите жертви на информационния натиск, на който сме обект от 70 години.

По-скоро, ти и други като теб, сте жертва на информационен натиск. От 25 години. И по думите ти, се вижда че съм прав.  ;)  САЩ нямат успешна война, от ВСВ насам.  :wink12:  Където са минали, само разруха оставят. И после се изтеглят, защото губят. Афганистан, Ирак, Виетнам и т.н. успехи ли са? Да спечелили са битки, но са загубили войната. И това дори в САЩ си го признават. Само поклонниците им, не могат да го разберат. По темата за оръжейно превъзходство, пак не позна. А за ядрените ракети, направо сгреши. Отношението на Русия към нас е такова, каквото на нашите политици към тях. Схващаш ли?

Русия може да подпише споразумението за газопровода "Турски поток" през второто тримесечие на 2015 година.

Това каза по телевизия "Росия 24" руският министър на енергетиката Александър Новак, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Газпром" е съгласувал с турската страна маршрута на новия газопровод, който ще бъде построен след отказа на Русия от изпълнението на проекта "Южен поток", каза Новак.

Той напомни, че 600 км от новия газопровод ще минават по "стария маршрут на "Южен поток", после следват 250 км от новия участък по посока към Турция, а след това - 180 км сухопътна част по територията на Турция до границата с Гърция.

Новак отбеляза, че сега ще се съгласува разрешението за изграждането на "Турски поток" в турски води.    
Интересите на страни като Украйна и България просто се байпасират...

ШОКИРАЩ разпит на ПЛЕНЕН УКРАИНЕЦ: Обличаха ни в РУСКИ ДРЕХИ, трябваше да взривяваме банки, училища, пазари и.. АМЕРИКА загуби ВОЙНАТА в УКРАЙНА! Последният им опит да се върнат са СИНИТЕ КАСКИ!

Шокиращ разпит на пленен украински войник показа тази сутрин телевизия „Алфа“. Ето ви линка

https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE-%D1%83%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B3-c9282.html

видеото е в края. Този пленник няколко пъти нарича опълченците – сепаратисти и е смъмрен строго със забежката, че става дума за Донецка Народна република (ДНР) и Луганска Народна република (ЛНР). Ето ви потресаващият разказ на пленения украински войник, чието лице не се вижда, за да не бъде убит от украинското разузнаване:
„Дойдоха при нас американски военни. (Имената, имената, подкани го разпитващия). Имената са Гън Диланс и Конърс. Сформираха две групи, които трябваше да бъдат облечени в дрехи на сепаратистите (карат му се, че няма сепаратисти, а войници на ДНР). Да бъдат облечени в дрехи като на ДНР. Тези дрехи ни ги донесоха от украинското разузнаване. Задачите ни бяха да взривяваме пазари, автобусни спирки, банки, училища и други такива обществени места. (Да убивате обикновенни хора и деца ли?). Да, жители на Донецк и Луганск. Групите бяха 2 от по 12 души. (Кои им бяха командирите, имената?) Командирите, имената.. (мълчание и въпрос – Кажи им имената?) Имената са … Алексей Роланчук и Олес Василченко. Имаше и други групи, които трябваше да са в руски военни дрехи. За тях отговаряха от Службата по сигурността на Украйна, а командирът който ръководеше операцията е Саша Сулик. Тяхната цел беше масова диверсия на територията на сепаратистите. (Пак му се карат, че няма сепаратисти, а ДНР).
10968349_332769286912919_723363871683922

Америка загуби войната в Украйна. Последният им опит да се върнат в играта са Сините каски, които , уж ще са миротворци. В Косово те изобщо не бяха такива. Истината е, че Сините каски са Контролиращи патрули на Америка. Не убиват, но забелязват и са активни само тогава, когато е изгодно на Америка. Например при нападения на някоя от враждуващите страни реагират само когато им изнася и не реагират пак когато им изнася.

Снимка Интернет

Две групи украински войници са се преобличали в дрехи на войници от ДНР и Русия за да взривяват жители на Донецк, Луганск и други градове на обществени места.

http://youcomments.com/2015/02/20/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%86-%D0%BE%D0%B1%D0%BB/

Тия, ще са някои от оцелелите. От помощниците на мафиота Порошенко, при организирането на майдана.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

На коя партия е телевизия Алфа ?

Ще дам жокер, тъй като още на първия въпрос за 10 стотинки участника се затрудни.

ebzl0771.JPG

Няма смисъл да коментирам разказа на този "пленен украинец".

Аз миналия месец се видях с Конърс в ранчото му в Айдахо - добре е, човека, с уиски почерпи, пояздихме малко и поприказвахме на тема подземния живот на картофите и влиянието на глобалното затопляне върху популацията на термитите.

Добре.

Украински войници разстрелвани от Националната гвардия при опит да се предадат:

Украински офицер: Американците ни заповядваха да стреляме по цивилни в Донбас:

Офицер от ЦРУ за пуча в Украйна и фалшифицираните доказателства срещу Русия:

https://www.youtube.com/watch?v=rueOouNYynU

Източниците на клиповете са на немски език. Не знам, може и някой руснак да ги е качил.

Порошенко обсъди ситуацията в Донбас с Джо Байдън

Украинският президент Петро Порошенко е разговарял по телефона с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, съобщи пресслужбата на държавния глава, цитирана от Интерфакс.

Порошенко и Байдън са изразили безпокойство от убийството на руския опозиционер Борис Немцов и са се договорили да продължат координацията на съвместните усилия в Донбас.

Порошенко и Байдън освен това са подчертали, че светът трябва да бъде солидарен с Украйна не само по въпроса за териториалната й цялост, но и за съдбата на украинския пилот Надежда Савченко, която е в руски арест по подозрения за съучастие в убийството на двама руски журналисти в Източна Украйна.

Антон Тодоров пък поискал тази сутрин службите да се занимават с тези, които подкрепят Русия...

А, ей това се появи току-що:

Критикуваш Порошенко и Яценюк - влизаш за 3 години в затвора

Депутатът Константин Матейченко от партията на украинския премиер Арсений Яценюк „Народен фронт" е внесъл за разглеждане във Върховната рада законопроект за вкарване в затвора за три години на лица, критикували държавната власт, съобщава РИА „Новости". Специално депутатът предлага внасяне на поправки в раздел от Наказателния кодекс на Украйна за „умишлено действие за подриване авторитета на държавата и нейните органи на властта".

Съгласно законопроекта действия към подкопаване на авторитета на държавните органи трябва да бъдат наказвани с общественополезен труд за период до 2 години, арест до шест месеца, лишаване от свобода в срок до три години.

Ама е съобщено от РИА "Новости"...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Антон Тодоров пък поискал тази сутрин службите да се занимават с тези, които подкрепят Русия...

Мижитурките изпълзяха. Светла 'демокрация' имаме.  :D Службите трябва да се занимават, с орално обслужващите зад океански интереси, наши политици.  :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Общо взето тоя за пръв път го чувам. Явно е някое назначено не на мястото си мамино детенце - за заплата, което не знае да си държи езика зад зъбите. Ех, Бойко, Бойкооо, какви назначения правиш бре. Поне се оглеждай веднъж седмично в списъците, за да изчистиш лекетата от тях

Ще дам жокер, тъй като още на първия въпрос за 10 стотинки участника се затрудни.

ebzl0771.JPG

Няма смисъл да коментирам разказа на този "пленен украинец".

Аз миналия месец се видях с Конърс в ранчото му в Айдахо - добре е, човека, с уиски почерпи, пояздихме малко и поприказвахме на тема подземния живот на картофите и влиянието на глобалното затопляне върху популацията на термитите.

Фюрерът каква дълбока чупка в кръста е направил пред руския Веселин Маринов

Източниците на клиповете са на немски език. 

Те хубаво са на немски, ама аз съм учил немски при Димитер Волф, който е от Русе може и да го познава. 

Та от личен опит знам, че и на немски език може да се лъже. Има такава опция в езика.

Е, може, ама в тази връзка какво да се приема за вярно? Щом е от руски източник, значи непременно е лъжа; щом е на друг език и от друг източник, значи също може да е лъжа. Така априори игнорираме всички възможни източници, освен тези, които подават информация, съвпадаща с нашето мнение.

Аз пък от личен опит знам, че дори и на руски може да се казва истината...

Що за аргументи...

Тук съм писал моето схващане в тази връзка.

Е, може, ама в тази връзка какво да се приема за вярно? Щом е от руски източник, значи непременно е лъжа; щом е на друг език и от друг източник, значи също може да е лъжа. Така априори игнорираме всички възможни източници, освен тези, които подават информация, съвпадаща с нашето мнение.

Аз пък от личен опит знам, че дори и на руски може да се казва истината...

Що за аргументи...

Тук съм писал моето схващане в тази връзка.

Като казвам може да се лъже, разбира се не отричам, че може да се казва и истината. И тази опция съществува в немския. Хер Волф беше строг, но справедлив.

Мнението ти от линка ми хареса. И аз съм почти на същото мнение. То съвсем на същото не може.

За разлика от теб не ми се налага да цитирам свои постове за доказателство, тъй като имам много фенове и вече фенклуба ми е качил постовете подредени хронологично в темата за бисери на форума. Всеки може да се запознае с възгледите и разбиранията ми оттам.

Не си цитирам поста като доказателство, а ти давам линк към него, за да не го пиша пак, щото щях да напиша отново същото. Като доказателство за какво да ти го посочвам???

Последното ти изречение може да се възприеме и като "не ми обръщай внимание какво пиша, щото има голяма вероятност да е бисер", нали знаеш? :)

Не си цитирам поста като доказателство, а ти давам линк към него, за да не го пиша пак, щото щях да напиша отново същото. Като доказателство за какво да ти го посочвам???

Последното ти изречение може да се възприеме и като "не ми обръщай внимание какво пиша, щото има голяма вероятност да е бисер", нали знаеш? :)

Оф топик

Предполагам и ти знаеш, че бисер и бисер не е едно и също.

Китай винаги, официално и неофициално, е подкрепял Русия, за Украйна. Ройтерс откри, топлата вода.  :D

Досега китайците са били неутрални спрямо кризата в Украйна.   Съвсем друг е въпроса - по спорни теми те са близо до руските позиции...

Досега китайците са били неутрални спрямо кризата в Украйна.   Съвсем друг е въпроса - по спорни теми те са близо до руските позиции...

Това че, по нашите медии, не го казват, е друг въпрос. Има достатъчно материал в youtube, от срещи на политици от двете страни. Там може да разбереш, кой подкрепят китайците. 

По-скоро, ти и други като теб, сте жертва на информационен натиск. От 25 години. И по думите ти, се вижда че съм прав. ;) САЩ нямат успешна война, от ВСВ насам. :wink12: Където са минали, само разруха оставят. И после се изтеглят, защото губят. Афганистан, Ирак, Виетнам и т.н. успехи ли са? Да спечелили са битки, но са загубили войната. И това дори в САЩ си го признават. Само поклонниците им, не могат да го разберат. По темата за оръжейно превъзходство, пак не позна. А за ядрените ракети, направо сгреши. Отношението на Русия към нас е такова, каквото на нашите политици към тях. Схващаш ли?

Да вземем да дефинираме тогава какво значи да спечелиш една война.

Историята на Америка от началото на 20-ти век до сега е непрекъснат прогрес, растеж както в икономическо, така и в политическо и военно отношение.

Поставен е под въпрос през последните 10-15 години.

Апропо, по твоите критерии Русия е загубила ВСВ, като война. С което съм съгласен ;)

Да вземем да дефинираме тогава какво значи да спечелиш една война.

Историята на Америка от началото на 20-ти век до сега е непрекъснат прогрес, растеж както в икономическо, така и в политическо и военно отношение.

Поставен е под въпрос през последните 10-15 години.

Апропо, по твоите критерии Русия е загубила ВСВ, като война. С което съм съгласен ;)

Пак не четеш, или съзнателно се правиш, че не разбираш. Кое от двете е?  ;)  Айде пак прочети написаното от мен, и помисли. 

Това че, по нашите медии, не го казват, е друг въпрос. Има достатъчно материал в youtube, от срещи на политици от двете страни. Там може да разбереш, кой подкрепят китайците.

Може ли повече и по-конкретна информация как?

Освен евентуално жесто-мимически, което може да се види в... YouTube.

При това, Китай има интерес в момента да помага на Русия, разбира се, не защото смята, че е права по въпроса за Украйна (в политиката няма такава конструкция - кой прав, кой - крив, там има интереси и оценка на +/- от заемане на дадена позиция, включително евентуални човешки жертви.), а защото има интерес като голяма световна сила да гледа други две от тях как се конфронтират.

Пак не четеш, или съзнателно се правиш, че не разбираш. Кое от двете е? ;) Айде пак прочети написаното от мен, и помисли.

По-конкретно колега, по-конкретно :)

Не мога да отрека, че Вашата позиция ме забавлява (визирам аргументите в стил - пак не ме разбра, нарочно или не, прочети и помисли), но тя не помага за достигането до нещо смислено.

Може ли повече и по-конкретна информация как?

Освен евентуално жесто-мимически, което може да се види в... YouTube.

При това, Китай има интерес в момента да помага на Русия, разбира се, не защото смята, че е права по въпроса за Украйна (в политиката няма такава конструкция - кой прав, кой - крив, там има интереси и оценка на +/- от заемане на дадена позиция, включително евентуални човешки жертви.), а защото има интерес като голяма световна сила да гледа други две от тях как се конфронтират.

Влизаш в youtube, задаваш какво търсиш и гледаш. Официални посещения на Путин в Пекин. Си Дзинпин в Москва. Какво говорят, какво подписват. Има едно нещо, наречено превод. Ама по-лесно е да спамиш, но не и да мислиш. ;)  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.