Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Единият ми дядо, на майка ми баща и, така и почина с черна коса. Имаше само един чисто бял кичур. Разказваше, че имал най хубавите коне. Белия кичур се е появил, когато видял председателя на ТКЗСто да минава покрай тях с неговите коне.

Вината на американците е, че интересите им не съвпаднаха с българските в края на втората световна война и ни оставиха на руския произвол.

И сега украинците ще преживеят нов голодомор, ако никой не ги защити и те самите не успеят да се справят с руската агресия.

Предполагам, че ако въпросните коне ги беше "отвел" някой си там конски грип, резултата за твоя роднина нямаше да е по-различен, но и ти нямаше да имаш такава душевна обремененост, щеше да гледаш на нещата по-обективно, или поне щеше да се сърдиш на конския грип и всички други конски болести.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Предполагам, че ако въпросните коне ги беше "отвел" някой си там конски грип, резултата за твоя роднина нямаше да е по-различен, но и ти нямаше да имаш такава душевна обремененост, щеше да гледаш на нещата по-обективно, или поне щеше да се сърдиш на конския грип и всички други конски болести.

Спри с личните нападки ако обичаш. Не забравяй че разговаряш с писател номер 1 на форума, единствения, чиито постове, всички до един, са подредени и класифицирани, в хронологичен ред, като най изящни бисери на форумното творчество. И с право, тъй като наистина имам писателска дарба.

А ти кой си. Кой те познава тебе. Че и обиждаш.

...писател номер 1 на форума, единствения...

Че си уникален не може да има никакво съмнение !!!  :)

Но "уникален" е само прилагателно , форма без същност (съществително) и съдържание ......

Пусто е (взето от друга тема)....! :lol6:

Показва само колко много пустиняци шетат наоколо....3831 форми на присъствие (може само от 3-4 човека да произлизат...).....  :)

Да не изследвам за същност , че......А бе остави ! Не е повод за гордост....!   :nono:

(заб.: Тук не си в "онези" теми , дето всяка приумица минава.....!)

790749.pngуника̀лен

Тълковен речник :

уникална, уникално, мн. уникални, прил.

1. Който е единствен, неповторим. Уникална находка.

2. Прен. Който е оригинален, странен.

същ. уникалност, уникалност     

Синонимен речник(прил.) единствен по рода си, неповторим, забележителен, изключителен, необикновен

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Айде пак, стара песен на нов глас.... Другаря ни велик историк пак за гладомора се захвана.... 

Реджебе, не се ли умори да пропагандираш тази тъпня че видите ли, глада е целенасочен за да умори укрите а?  Това че глада е допуснат по грешка покрай национализацията  май не ти оттърва нали, и че от същия глад страдат всички еднакво на тази територия, и руснаци и украинци.. А същия глад обхваща и беларус тогава, и казахстан и други части на СССР в различни степени...

https://ru.wikipedia.org/wiki/Голод_в_СССР_(1932—1933)#.D0.92_.D0.9A.D0.B0.D0.B7.D0.B0.D1.85.D1.81.D1.82.D0.B0.D0.BD.D0.B5

Естествено твоите укро клипчета създадени от демократичните укри няма да споменат това... Отделно, я погледни кой е признал само този глад за геноцид в ООН, май само УК и ФАЩ .. мдам...чудно нали...макар че точно укейците имат къде къде по големи грехове и то с целенасочена политика в Индия например.... Нали занеш кой е най големия гладомор в света , не позна, не е така наречения украински, а индийския ..

А относно това че били взели кончетата на дедо ти, абе не е било само на твоя дедо, не се бой, и на моя са му взели кончетата,  ама поне са му дали право той да работи с тях в ТКЗС-то , и то на същите тези декари земя които са били негови преди това, както и на други...А баба ми е въртяла мотиката само.... обаче никога в живота си тя, мир на праха и не си спомняше с лошо чувство за това, защото беше изпитала по големия зор преди тези години когато чорбаджиите са колели и бесели...и знаеше какво е глад истински ... а за времената на ткзс-то си спомняше с добро... имало е работа и хляб и в най-трудните моменти...

Та за какво реално е плачел дедо ти не разбрах....че са му свалили стандарта от чорбаджийски на бачактор ли , и не е можел да изпозлва такива като моя дядо за да си гледа кефа навярно, и да не му се налага да бачка толкова ....смешен плач.... 

П.С А за останалото няма да коментирам, номер едно , ех да ти имам високото самочувствие без покритие хахахахах

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Само искам да не претендираш обективност. Не съм обиждал никого. 

И твоята обективност до къде те доведе ?

Да вярваш на измислиците на войнстващото русофилство, че през 1932 година руснаците не са уморили буквално от глад десетина милиона украинци.

Или да се хващаш на видимо тенденциозното представяне на нещата в по горния пост, че видите ли трябвало да простим едва ли не на руснаците, задето са уморили от глад милиони украинци.

И защо да им простим. Забележете логика и чудо. Да сме им простели, защото по това време те не уморили от глад само украинците но и казахи и какви ли не още.

Вие чувате ли се изобщо какво пишете и що за аргументи представяте ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Ох, може би не е нужно да споменавам глада в Еритрея и други близки държави в североизточна Африка. Той е системен и продължава десетки години, докато американците и гражданите на други богати капиталистически страни буквално преяждат, а от огромните им супермаркети се изхвърлят сигурно милиони тонове храни всяка година, поради изтекъл срок на годност.(вярно, част от залежалите храни, се утилизират във вид на биогориво, ма това никак не храни гладните) Сигурно и за Еритрея са виновни червените чугуни.  Бой по тях.  

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Олелее, сега станаха десетина милиони ? хахахахахах...  А нещо така, като източници да поцитираш, сериозни статистически например .... защото моите казват че за целия СССР са загинали по разни данни м/у 2  и 8 милиона .... предполагам може и 10 да са, като от тях, към 2 -3 милиона са само в Казахстан 

Тъй като се ползва тази опорна точка, за Голодомора, някой може ли да обясни тези данни? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0

Как от 1930 година, населението се увеличава, а тук се говори за 10 милиона умрели от глад? Или това са манипулирани данни от ФСБ?  ;) Айде стига с глупостите. То като не остава за какво да се хванат, вадят стари теми. 

И твоята обективност до къде те доведе ?

Да вярваш на измислиците на войнстващото русофилство, че през 1932 година руснаците не са уморили буквално от глад десетина милиона украинци.

Нашата обективност води до намиране на истината или поне най близкото до нея без твоите измислици премислици ... 

Ох, може би не е нужно да споменавам глада в Еритрея и други близки държави в североизточна Африка. Той е системен и продължава десетки години, докато американците и гражданите на други богати капиталистически страни буквално преяждат, а от огромните им супермаркети се изхвърлят сигурно милиони тонове храни всяка година, поради изтекъл срок на годност.(вярно, част от залежалите храни, се утилизират във вид на биогориво, ма това никак не храни гладните) Сигурно и за Еритрея са виновни червените чугуни.  Бой по тях.  

Ама ние вече сме наясно, че ти можеш да споменеш и глада на някоя планета от системата на Сириус.

Само че темата е за Украйна и традиционно зверското отношение на руските власти към свободолюбивите украинци, както в исторически план, така и към настоящия момент.

Това че глада е допуснат по грешка покрай национализацията май не ти оттърва нали, и че от същия глад страдат всички еднакво на тази територия, и руснаци и украинци.. А същия глад обхваща и беларус тогава, и казахстан и други части на СССР в различни степени...

https://ru.wikipedia.org/wiki/Голод_в_СССР_(1932—1933)#.D0.92_.D0.9A.D0.B0.D0.B7.D0.B0.D1.85.D1.81.D1.82.D0.B0.D0.BD.D0.B5

/quote]

Те и Американците така, погрешка, са нападнали и Ирак и Афганистан.

И за да възтържествува справедливостта (всички да страдат поравно), продължават да нападат.

Нали това е логиката на изложението ти?

Е, има леки разминавания - едните поне не избиват собствения си народ, пък и имат някаква файда от действията си (макари прозаична за разбиранията на форума - пробити долари и много временна (скоро ще фалират)), а при другите?

Даването на Англия за пример е излишно и даже вредно - на твое място не бих изполвал аналогия между Русия и Англия (която е доказано лоша и англо-саксонски престъпна) - с това бих легитимирал Русия като част от същата престъпна шайка (ФАЩ и Англия).

Да оставим за момент Гладомора и лагерите и отношението към собствения народ (не за друго, но в Америка и Англия също бият индианците, негрите и индийците, което пък отново поставя Русия на едно ниво с тях в престъпните намерения и изпълнения), какво да кажем за Руските териториални претенции.

Или липсата на ярък техен израз през последните десетилетия е сигнал за промяна на мисленето? Т.е. те вече няма да изнасят революция и не си и помислят за третия Рим?

Не вярвам - обратно в англо-саксонската кочина. До ФАЩ и Англия, където им е мястото.

Наричат ни коне с капаци. Защо? Защото отказваме да приемем комбинацията от лошо англо-саксонци и добра Русия. Макар че, дори елементарната логика показва, че в намеренията си те са еднакви, а в действията - Западът поне до момента е демонстрирал по-устройващ ме подход (пробити долари, възможност за лична реализация, такива работи).

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Понеже Голодомор и разни други исторически заемки. Дайте да видим жертвите на Голямата депресия...Разбира се и след 1929 има други стагнации, за тях си има други цифри. За най-новата Световна икономическа и финансова криза, май още няма завършена статистика, щото и кризата не е приключена, ма той капитализма вечно е в криза. Обаче, са вионвни гадните комунисти!

П.П. След линка горе се разискват цифрите на жертвите на Голямата депресия само в САЩ, но тя удря целият капиталистически свят.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Понеже Голодомор и разни други исторически заемки. Дайте да видим жертвите на Голямата депресия...Разбира се и след 1929 има други стагнации, за тях си има други цифри. За най-новата Световна икономическа и финансова криза, май още няма завършена статистика, щото и кризата не е приключена, ма той капитализма вечно е в криза. Обаче, са вионвни гадните комунисти!

Дай де, на мен би ми било интересно да видя статистика.

Не видях линка. Какво доказваме с това - ето, големите сили са еднакви дори и в това отношение :)

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

И на теб май взе да ти куца логиката на изложение нещо ...

Моята логика в горепосоченото изложение е точно отговор на пропагандистките плясканици на драгия ти съмишленик, йерудита и велик историкопознавач, който няма нужда от цитати, защото имал велика логика , другаря номер едно и лауреат на Нюлгерова премия, великия звездоговорител Реджепчо Иведик..

Та това е.... надявам се вече логиката  е по ясна, нали Благо  ....    :D  ( макар че тя си беше ясна и без тези обяснения, но да речем че си се пообъркал, случва се )

Дай де, на мен би ми било интересно да видя статистика.

Вероятно има. В линка който съм посочил, авторите на отговорите, са посочили източници на информация. Не ме бива много в английския. Ако ти е интересно може да ги проследиш.

И на теб май взе да ти куца логиката на изложение нещо ...

Моята логика в горепосоченото изложение е точно отговор на пропагандистките плясканици на драгия ти съмишленик, йерудита и велик историкопознавач, който няма нужда от цитати, защото имал велика логика , другаря номер едно и лауреат на Нюлгерова премия, великия звездоговорител Реджепчо Иведик..

Та това е.... надявам се вече логиката е по ясна, нали Благо .... :D ( макар че тя си беше ясна и без тези обяснения, но да речем че си се пообъркал, случва се )

Знам на кой отговаряш, интересно ми е не смяташ ли, че великите сили са правили едно и също по отношение на собствените си и чуждите народи?

Дотолкова сме свикнали с това, че инстинктивно отговаряме с - ама и Вие биете негрите (индийците, украинците)?

Какво се е променило през последните десетилетия? Сега е ред на САЩ - те предимно са гледали отстрани събитията през първата половина на 20-ти век, но след достигането от тях на статус "Световна сила", си влизат в клишето.

И пак - за мен разликата е, че при тях има най-голям акцент на моркова, вървящ винаги заедно с тоягата. Това е мое лично усещане и предпочитание, не задължавам другите с него и бих прочел с критичен интерес за моркова през 1944.

Към феновете на Голодомора. Как от 1930 г. с население около 29 милиона, става през 1941 почти 42 милиона. Като през тези години, би трябвали да са умрели, 10 милиона. А от 1920 до 1930, се увеличава с около 4 милиона. Малко намелете цифрата на пропагандата, ако обичате.  ;)  И дайте друг овот, че този малко издиша. 

Знам на кой отговаряш, интересно ми е не смяташ ли, че великите сили са правили едно и също по отношение на собствените си и чуждите народи?

Дотолкова сме свикнали с това, че инстинктивно отговаряме с - ама и Вие биете негрите (индийците, украинците)?

Какво се е променило през последните десетилетия? Сега е ред на САЩ - те предимно са гледали отстрани събитията през първата половина на 20-ти век, но след достигането от тях на статус "Световна сила", си влизат в клишето.

И пак - за мен разликата е, че при тях има най-голям акцент на моркова, вървящ винаги заедно с тоягата. Това е мое лично усещане и предпочитание, не задължавам другите с него и бих прочел с критичен интерес за моркова през 1944.

Я пак прочети и виж моя отговор, отговарям стриктно на неговите измислици, а споменаването на гладомора в Индия беше във връзка със споменаването че УК е една от двете странни признали гладомора като геноцид в ООН, тоест пример за тяхното лицемерие във връзка с така нарения Гладомор в Украйна... Глад е имало, факт , но да го обявяват разни субекти тука че бил целенасочен срещу укрите само, е моите извинения, много им поздрави до арменския поп ....

Та , когато потдръжаш теза, вземи помисли малко.... и не изопачавай моите в случая постове.... 

П.С И честно казано взе да ми писва от неговите пляста драща тука, нерде Ямбол нерде Стамбул в края на краищата, заприличва на типичен укро СМИ-джия който си приказва какво ли не само и само да може да каже нещо ...

.........Какво доказваме с това - ето, големите сили са еднакви дори и в това отношение :)

Ще се опитам да го обясня нагледно. Да помогна на колегата, да не се мъчи.

Крадецът Драгой обира моята къща. А крадецът Благой обира къщата на комшията.

След така извършените обири, крадецът Драгой публично, без да се страхува, обявява открито, че за една и съща работа извършена от него и от крадеца Благой, той се е облагодетелствал много по малко, тъй като моята къща е била по бедна от къщата на комшията.

За което, крадецът който собственоръчно ми е обрал къщата, ме дава под съд за пропуснати ползи, с претенции за част от къщата ми като компенсация.

След която се настанява, в тази част от къщата ми, за която справедливо претендира, под още по справедливия предлог, че ако чака, там може да се настани конкурентът му Благой.

Всяка прилика с Русия, Украйна и САЩ е преднамерена.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Ъъъъъъъ, на такава логика мога само да кажа просто хахахахахаххаахахахахахахахахахахахха

:no-no:  :D  :D

П.С Драгой и Благой, хахахахахаха .. и две къщи? едната да речем украйна, а втората чия е ?? хахахах

П.П.С Мдаам, нямам думи, та кога Русия е съдила Украйна че и да е обявявала че я е обрала .... да не говорим за претенции някакви освен спазване на правата на същите живущи в тази къща.... и предпазването и от крадеца ФАЩ , който реално е обрал и двете къщи, но удобно е прехвърлил вината на Русия.. така  изглежда вече наистина по логично ... та крадеца Благой в случая е истинския обирджия и на двете къщи, а Драгой невинно обвинен, и са му приписвани признания , които естествено са намерени във социални сетове и опозиционни близки до Драгой кръгове ...

И П.П.П.С Абе драги, сега разбирам защо аватара ти е комичния герой Реджеп, който символизира турския бай Ганьо :D  образец за простоватост  и селски тарикатлък ... 

Към феновете на Голодомора. Как от 1930 г. с население около 29 милиона, става през 1941 почти 42 милиона. Като през тези години, би трябвали да са умрели, 10 милиона. А от 1920 до 1930, се увеличава с около 4 милиона. Малко намелете цифрата на пропагандата, ако обичате. ;) И дайте друг овот, че този малко издиша.

Фенове?

Не сме, колега, точно обратното - не искаме да се повтаря.

Аз не бих спорил за числата - милионна е бройката, все тази колко точно. Все едно да спорим в Ирак американците дали са убили 200 хил. или 1 милион, нали?

Порошенко предлага, да се увеличи армията на 250 хиляди човека. От тях, 204 войници. Април и Юли, пак ще има мобилизация. Може би, тогава пак ще започнат военните действия. И въпроса е къде ще бъде следващият 'котел'. Може би, в Киев?  ;)  :D

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2394111

Я пак прочети и виж моя отговор, отговарям стриктно на неговите измислици, а споменаването на гладомора в Индия беше във връзка със споменаването че УК е една от двете странни признали гладомора като геноцид в ООН, тоест пример за тяхното лицемерие във връзка с така нарения Гладомор в Украйна... Глад е имало, факт , но да го обявяват разни субекти тука че бил целенасочен срещу укрите само, е моите извинения, много им поздрави до арменския поп ....

Та , когато потдръжаш теза, вземи помисли малко.... и не изопачавай моите в случая постове....

.

Не искам нищо да изопачавам, задавам прост и ясен въпрос - сравнявайки непрекъснато ФАЩ, Русия и Англия, чрез даване на примери за деянията на едните при всяко споменаване на деянията на другите, не ги ли поставяме в една и съща група?

Ти не ги ли поставяш в една и съща група? Ето питам те директно, без да сугестирам - по какво се различава Гладомор от жертвите на Великата депресия?

По какво се различава войната срещу Афганистан и Финландия (в различни времена) от войната в Ирак и отново в Афганистан?

Превратът от 09.09.1944 г. по какво се различава от събитията от 2014г. в Украйна?

Фенове?

Не сме, колега, точно обратното - не искаме да се повтаря.

Аз не бих спорил за числата - милионна е бройката, все тази колко точно. Все едно да спорим в Ирак американците дали са убили 200 хил. или 1 милион, нали?

Някой спорят. Защото звучи по-хубаво, да кажеш 10 милиона. Някак си, пропагандата е по-силна. Нали такива, са опорните точки, на 'демократите'? Чакам и за Сталин нещо. Че и там, са едни '20-30 милиона'. То да се чудиш, тия в СССР, са се множили като зайците бе. Ти ги мориш, те с милиони раждат.  :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.