Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Да бе, те Китай и Русия, винаги са били в една посока. Поредната опорна точка се запича.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Китай е съсед на Руската федерация - същевременно най-голямата част от дълга на САЩ е при китайците!    Това прави нещата сложни и непредсказуеми.

От 38 секунда, започвайте да гледате.И се опитайте да разберете, казаното от китайският министър.  ;)  Това е само един репортаж, който първо намерих. Има още много, който иска, да гледа. И току виж, опорните точки, дето се бълваха във форума, как Русия била изолирана от света, ще се сринат. Същите репортажи, има и с Индия.  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xuYXnvyalwU

Историята на Америка от началото на 20-ти век до сега е непрекъснат прогрес, растеж както в икономическо, така и в политическо и военно отношение.

...........

Да след като на тяхна територия не се е водила нито една война, за разлика от Европа, Азия, Африка.... И сега целта им е да има непрекъснато противопоставяне и военни действия, но колкото може по далеч от САЩ и за съжаление все още успяват да го постигнат.

Редактирано от Евгени (преглед на промените)

От 38 секунда, започвайте да гледате.И се опитайте да разберете, казаното от китайският министър. ;) Това е само един репортаж, който първо намерих. Има още много, който иска, да гледа. И току виж, опорните точки, дето се бълваха във форума, как Русия била изолирана от света, ще се сринат. Същите репортажи, има и с Индия. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=xuYXnvyalwU

Светнах се! Путин му е подарил телефон!!! Руско производство!!!!!

Китайският министър каза около 6 думи, не знам какви заключения могат да се направят. Виж, г-н Путин каза много повече слова, макар че по-трудно му се отдаваше тази част.

И, акцентира на международните правни договорености, на които ще осигурят спазването заедно с Китай :)

Не му е било лесно на г-н Путин да преглътне това навеждане пред Китай.

Към колегата - все пак, какво са подписали, как ще си сътрудничат конкретно, извън хидро-енергийния комплекс и още нещо в този порядък и значимост (да не връщам видеото).

Да след като на тяхна територия не се е водила нито една война, за разлика от Европа, Азия, Африка.... И сега целта им е да има непрекъснато противопоставяне и военни действия, но колкото може по далеч от САЩ и за съжаление все още успяват да го постигнат.

Точно така, това казвам и аз - за съжаление, успяват.

А уважаемите опоненти казват - не е вярно, ти си про-американски настроен, Америка е слаба и полу-фалирала :)

Страх ме е да кажа - навън грее слънце, ще ме обвинят, че мразя ските.

Извинявай, но искам да те попитам нещо. Що ми се струва, че много искаш да приличаш на господин Реджеп? Само не му взаимствай "логиката". Дано да греша.

А що се касае до Америка че успяват - вярно е. Не страдат от никакви човешки скруполи. Могат да минат и през мен и теб, и през децата ни, само и само заради зелените си банкноти.Що тогава се сърдите, като Ви казвам, че сте коне с капаци? И то, истински. Кое те радва толкова? Да виждаш кръв и черва по улиците на една държава, която е тъй далече от Америка.Нямам нищо против, но ти не си ли Човек, като мен и милиони други по света?Какво се пънете като ви се вижда осрания гъз!

Мдаам, великите укро демоХрати продължават да демократизират остатъците от бивша Окрайна 

Как може да се критикува властта, не става, затвор, до 3 години :D

http://anti-maidan.com/index.php?id=14568

Радвате ли се демохрати, радвайте се

П.С А горките промити мозъци там, нека продължават да скачат .... както и тукашните ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Светнах се! Путин му е подарил телефон!!! Руско производство!!!!!

Китайският министър каза около 6 думи, не знам какви заключения могат да се направят. Виж, г-н Путин каза много повече слова, макар че по-трудно му се отдаваше тази част.

И, акцентира на международните правни договорености, на които ще осигурят спазването заедно с Китай :)

Не му е било лесно на г-н Путин да преглътне това навеждане пред Китай.

Към колегата - все пак, какво са подписали, как ще си сътрудничат конкретно, извън хидро-енергийния комплекс и още нещо в този порядък и значимост (да не връщам видеото).

Точно така, това казвам и аз - за съжаление, успяват.

А уважаемите опоненти казват - не е вярно, ти си про-американски настроен, Америка е слаба и полу-фалирала :)

Страх ме е да кажа - навън грее слънце, ще ме обвинят, че мразя ските.

Е да, слънцето грее еднакво за всички живи същества, а те искат да грее повече за Русия. Един от тях вчера, стигна дотам, че да твърди, че през първата световна война, българските войници, които се биели срещу французите и англичаните, много храбро разбили французите и англичаните, докато българските войници, които се биели на добруджанския фронт били страхливци, и руснаците не избягали, защото се уплашили от тях, а избягали, защото се уплашили, от не особено боеспособните турски части и германската дивизия, които изобщо не са се втурнали в атака.

Не знам, аз по принцип съм привърженик на логическото мислене. Кажи ми, ама честно, какво да си мисля за човек, който се аргументира в полза на това, да докаже, че избягалите от полесражението руски войски са били храбри, а изплашилите ги с устрема си български лъвове са били страхливци. 

Е да, слънцето грее еднакво за всички живи същества, а те искат да грее повече за Русия. Един от тях вчера, стигна дотам, че да твърди, че през първата световна война, българските войници, които се биели срещу французите и англичаните, много храбро разбили французите и англичаните, докато българските войници, които се биели на добруджанския фронт били страхливци, и руснаците не избягали, защото се уплашили от тях, а избягали, защото се уплашили, от не особено боеспособните турски части и германската дивизия, които изобщо не са се втурнали в атака.

Не знам, аз по принцип съм привърженик на логическото мислене. Кажи ми, ама честно, какво да си мисля за човек, който се аргументира в полза на това, да докаже, че избягалите от полесражението руски войски са били храбри, а изплашилите ги с устрема си български лъвове са били страхливци. 

А точно ти си привърженик единствено на "логическите"ти глупости в тези теми.

"Не знам, аз по принцип съм привърженик на логическото мислене"

Вземи си прочети наистина темите. Колега си е направил труда и ти ги е събрал, за да не се загубиш в инернет пространството.Две приказки на кръст не можеш да напишеш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Хахахахаха.. е това се казва извъртане по фурнаджийски :D

Големия "историк" изведнъж като видя че познанията му са доста както бих казал непълни , изведнъж започва и да си измисля какво били казали другите 

Спокойно  реджепче, недей така...по полека с изопачаванията ;)

А за логическото  мислене трябват знания първо, и второ наистина истинска логика.. при теб първото се видя че страда доста, а второто е почти отсъстващо.... заради първото основно, и заради недостатъчно потенциал за мислене второ...

Та опитай отново ......

П.С А относно слънцето, е пак не си познал, ние искаме да свети равно за всички, а не главно и само за ФАЩ и сие ;) 

А точно ти си привърженик единствено на "логическите"ти глупости в тези теми.

"Не знам, аз по принцип съм привърженик на логическото мислене"

Вземи си прочети наистина темите. Колега си е направил труда и ти ги е събрал, за да не се загубиш в инернет пространството.Две приказки на кръст не можеш да напишеш.

Като свършат аргументите почват обидите...

Истината боли нали ... сам си си виновен, така че не се сърди че ти го казват в очите....

Аз не виждам обида, а само констатация на факти :D

P.S И защо все винаги демохратите тука се оплакват че ги обиждали ?И то за какво ли не . Аз какво да кажа, тъкмо вадя доводи в една тема,а ми се нахвърлят високо ерудирани медийни магнати със старшински приоми... Но не се обиждам защото знам защо и по каква причина са тези изблици .. както знам сега и защо ти реагираш така ...

Истината боли нали ... сам си си виновен, така че не се сърди че ти го казват в очите....

Аз не виждам обида, а само констатация на факти :D

Е, да. Но то е защото ти виждаш, че атакуващите войници са страхливци, защото са българи, а бягащите от полесражението са храбреци, защото са руснаци.

Та, какъв българин си ти, ако смея да запитам ?

Сега! Ако смяташ, че с тези думи съм те обидил, то най- искренно искам ако можеш, да ме извиниш. Но понеже и аз почнах да разсъждавам "логически" като теб, затова съм написал коментара, отнасящ се до твоята особа.И веднага, като се срещнем в някоя друга тема ще ти направи впечатление, че в никакъв случай не мога да ти се сърдя. А ще ти помогна с нещо, което зная. Не обичам в моите години да казвам на черното  - бяло. Като казвам, че се осрахте, значи са ми го казали хора от Украйна, на които им е замирисало вече, макар и от такова разтояние.И понеже прочетох последният ти въпрос, мога и аз поне от малко, малко да отговоря, макар че питаш мореплажателя. Мого по-ГОЛЯМ БЪЛГАРИН е от ТЕБ!

Е, да. Но то е защото ти виждаш, че атакуващите войници са страхливци, защото са българи, а бягащите от полесражението са храбреци, защото са руснаци.

Та, какъв българин си ти, ако смея да запитам ?

Ок, понеже ми писна от глупосттите ти, ще взема малко да те  пообразовам на тази тема...

Първо, никога ама никога не съм казвал че българския войник е страхлив, напротив, за мен той е смел, доста повече от западни хамерикански, английски, германски дори такива.. неговата смелост е подобна на руската и турската военна смелост... И то по причини почти еднаквия манталитет донякъде, общото минало, и близост на култури...

Второ, за добруджанския фрон,т понеже ти се изпляска че руските войски били бягали, е няма такава глупост като тая... Руския корпус идва като подкрепление на румънските  войски, понеже те тотално се оакват в Туракан и и а фронта към Букурещ... Понеже това е част от първата световна, този фронт се командва от Немец, българските части са най-много, към 4 - 5 корпуса, един съюзнически турски и една дивизия немска... На румъснка страна има също така и една сръбска дивизия...

Руския корпус се бие основно в Кубадиснакта операция, и дори успява да отхвърли назад нашите позиции....Подготовката за настъпление срещу Кубадинския укрепен район се възлага на турски полкове от 6-ти корпус и на българските части, немците са главно резерв, турски полкове заедно с български също.... централно позиция заемат 2- 3 турски полка,подкрепени от български дружини и артилериска дружина... Основно те поемат първия удар в настъплението.. дори по едно време руснаците успяват да ги изтласкат назад до изходни позиции, загубите са тежки..

Тогава командването праща подкрепления основно български , и само един турски полк, който идва към края.... а не с основните части на 6-ти корпус...

Руснаците се бият храбро, но предвид превъзходството в сила на нашите и предвид че румънците техни съюзници пак се дънят ( за сметка на сърбите, които доста позипотяват българските части срещу тях ) , се налага да се оттеглят , изоставяйки позициите.. според някои сведения има и руснаци пленени...

След битката, германския главнокомандващ както и българския такъв награждават за достойнството и смелостта турските части, и техните началници, оценката е висока и за българските части

А в Русия по това време започва революцията... това  е, та къде видя смешнико бягство понеже били уплашени от "великия български войник "

Самите тогава главнокомандващи отдават заслуженото на руснаците, че се бият твърдо, а не като смешните румънци... това го казват и наши и турски източници... 

Ако не знаеш това, бягай да видиш военните гробища в Добрич, както и военния музей там ... зер поне малко ти влезе в промитата тиква нещо истинско като история....

За сведение по време на тази операция загиват към 17 хиляди български войници, и към 6 хиляди турски ....

П.С като казвам турски, разбирай османски, Турция отгава все още не съществува, а корпуса е съставен от сирийци, араби и турци, смесен....

Край на оффа, заради идиоти, повече няма да обяснявам на тази тема

Сега! Ако смяташ, че с тези думи съм те обидил, то най- искренно искам ако можеш, да ме извиниш.

Предполагам, че приятелството те заслепява, все пак ти не умееш все още като мен да поглеждаш от време на време нещата и от друг ъгъл. Та, простено да ти е.

Извинявай, но искам да те попитам нещо. Що ми се струва, че много искаш да приличаш на господин Реджеп? Само не му взаимствай "логиката". Дано да греша.

А що се касае до Америка че успяват - вярно е. Не страдат от никакви човешки скруполи. Могат да минат и през мен и теб, и през децата ни, само и само заради зелените си банкноти.Що тогава се сърдите, като Ви казвам, че сте коне с капаци? И то, истински. Кое те радва толкова? Да виждаш кръв и черва по улиците на една държава, която е тъй далече от Америка.Нямам нищо против, но ти не си ли Човек, като мен и милиони други по света?Какво се пънете като ви се вижда осрания гъз!

Радва? Нека по-добре в твоите очи остана кон с капаци. Това, което лично ме интересува е да съм обективен.

Помага в живота.

....

Край на оффа, заради идиоти, повече няма да обяснявам на тази тема

Кого визирате, уважаеми колега?

Ако навлизам в личен разговор с някой Ваш познат, моля за извинение.

А защо мислите, че Путин и сие няма да се поколебаят да минат през мен, през вас и през децата ви? В СССР и в Русия след това, човешкият живот не струва и копейка... И ако вярвате в някакъв руски алтруизъм и панславянска доброта, то мисля, че сте в сериозна заблуда. Мое мнение, разбира се.

Радва? Нека по-добре в твоите очи остана кон с капаци. Това, което лично ме интересува е да съм обективен.

Помага в живота.

Кого визирате, уважаеми колега?

Ако навлизам в личен разговор с някой Ваш познат, моля за извинение.

Българите с чувство за национално достойнство. Кого друг да визира. 

А защо мислите, че Путин и сие няма да се поколебаят да минат през мен, през вас и през децата ви? В СССР и в Русия след това, човешкият живот не струва и копейка... И ако вярвате в някакъв руски алтруизъм и панславянска доброта, то мисля, че сте в сериозна заблуда. Мое мнение, разбира се.

Поста е за мен и Ви отговарям. Мнението е Ваше, но моето не е такова.Живота според много хора не струва ни копейка, ни цент.Едва ли ще им се наложи да минат и през ВАС, макар че сте един от милионите на Земята. Това може да го прави само чичо САМ!

Поста е за мен и Ви отговарям. Мнението е Ваше, но моето не е такова.Живота според много хора не струва ни копейка, ни цент.Едва ли ще им се наложи да минат и през ВАС, макар че сте един от милионите на Земята. Това може да го прави само чичо САМ!

Ето тук не съм съгласен, прекалено много демонизирате чичо Сам(който, разбира се, изобщо не е цвете за мирисане), за сметка на добрата братска Русия. Всъщност смятам, че това са две супер сили, на които изобщо не им дреме за другите и единствено гледат как да изтеглят чергата към себе си. Вашето мнение може би е различно, и в това няма нищо лошо. Приятна вечер и поздрави на Велико Търново! :)

В блиндажите край Дебалцево опълченците намират флаг на морската пехота на САЩ Добър трофей !!!

flag_8.jpg?itok=Uk9J1pLF

http://infopolk.ru/1/V/news/1425212741#6c945777-f0d6-4201-b042-84104abba344

В блиндажите край Деб*лцево опълченците намират флаг на морската пехота на САЩ Добър трофей !!!

flag_8.jpg?itok=Uk9J1pLF

http://infopolk.ru/1/V/news/1425212741#6c945777-f0d6-4201-b042-84104abba344

А не щом е руска медия това не е вярно. Не е логично също и е гнусно да давате такива картинки :D:ph34r:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Морската пехота на САЩ ползва пиратското знаме? Череп и кости? Точно тия, дето реваха до небесата за авторски права? Че те не са ли откраднали пиратското знаме? :no-no::eek::shock11:

А да не говорим за английския език, празниците Хелоуин и Свети Валентин, дето си ги присвоиха............точно те са крадци и трябва да плащат авторски права!

Чудно какво още са си присвоили.............

В Украйна предлагат лишаване от свобода за 3 г. за критика на властта

01.03.2015, 11:25 (обновена 01.03.2015, 11:29)

430x292.jpg

Депутатът Константин Матейченко от партията на украинския премиер Арсений Яценюк „Народен фронт" е внесъл за разглеждане във Върховната рада законопроект за вкарване в затвора за три години на лица, критикували държавната власт, съобщава РИА „Новости".

В частност депутатът предлага внасяне на раздел в Наказателния кодекс на Украйна за „умишлено действие за подриване авторитета на държавата и нейните органи на властта".

Съгласно законопроекта действия към подкопаване на авторитета на държавните органи трябва да бъдат наказвани с общественополезен труд за период до 2 години, арест до шест месеца, лишаване от свобода в срок до три години.

http://news.ibox.bg/news/id_551828029

Айдеееее и тия спряха да си пият хапчетата.

Не, че съм учуден, но мислех, че след 1-2 години ще се опитат да го прокарат това безумие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.