Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолен компютър за игри до 800 лева

Featured Replies

Какво радио бе градски?  От 20 игри поне в 5 АМД процесорите дават два пъти по-малко кадри. И това дори да надуеш графиката докрай.  Не случайно АМД измислиха Mantle,  та да разтоварят слабите си процесори и хората да не се откажат тотално от тях. Само заслепени фенове не виждат, колко зле при много игри са процесорите на АМД. Добре, ето и последната, най-нова игра, която открай време си  работи по-добре с видеокарти на АМД, макар че това няма връзка с работата на процесорите им. Всеки ден излизат нови тестове и аз не виждам напредък на многоядрените АМД процесори, макар тук да се твърдят подобни небивалици, как видите ли многото ядра на FX 6 и 8  били по-добре за новите игри. 

Ето един от последните тестове на една прясна игра - GRID Autosport:

Първо на еднаква честота от 3000 MHz:

Публикувано изображение

Графиката е на ултра с допълнително включени още 3 опции за DX11  ефекти, които нормално не се включват, ако поставиш графиката на Ultra. А това би трябвало да обезсмисли бързината на процесора, но не е така, както се вижда от тестовете. И между другото, понеже днес ми стана интересно доколко тая игра е процесорнозависима с моята GTX750Ti, то пуснах същия тест като на тоя сайт ( а той е вградения бенчмарк) и получих резултати, които не ме изненадаха Xeona na 2.9 GHz  даваше толкова кадри, колкото и на 3.65 GHz. 

Ето и как е при нормална работа на процесорите:

Публикувано изображение

Е къде отиваме, след като всеки базов i5  е по-добър от всеки клокнат АМД?  А тоя клок да не е без пари? И ако с тая карта ( R9 290X) едва хващат 60 fps след клок, то какво остава при ползването на нормална карта от средния ценови диапазон? Ами аз само ще ти кажа, че един клокнат Pentium G3258  на 4.7 GHz  ще засрами кой да е клокнат АМД процесор. А един пентиум сега е под 140 лева. Такава цена нямат дори  Атлоните. За каква икономия на средства ми говориш, след като за клок ще налееш поне още толкова пари, колкото си дал за самия процесор? Ами то ако аз ще клоквам, директно ще си купя Пентиум с "H" дъно. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Количка 

Ето ви със сертифицирано захранване (даже модулно), хубава кутия и дъно. :D Само пари за охладител не останаха.

Лично аз бих взел I5 но ако ще падаме на I3 по-скоро ще взема отключения Пентиум.

пс. Кико така и не отговори ALC1150 как до го разбираме? 1 като едноканален звук и 0 като не на дъното а в тинята?  :D

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Въобще повече няма да пиша в тея теми за конфигурации брат. По-мощен процесор с по-слабо видео срещу по-слаб процесор с по-мощно видео за игри. За игри... Еми нищо...

• Автор

Благодаря за предложенията! Имам един последен въпрос, тъй като компютъра няма да е за мен, а за един приятел - как мога да накарам техните да му купят компютъра на части, т.е., както си е, а не цял. Едното е захранването, второто е, че слагат остарял хардуер и надуват цената. Какво да им кажа друго, за да ги разубедя? 

И как точно ще ти сложат друг хардуер,при положение,че имаш гаранция и там е описано какво има в  кутията ?  Всяка една  компътърна фирма когато си поръчваш конфигурация по-избор ти слага точно това което си избрал.  Трябва да са много малоумни да ти сложат захранване за 30 лева пък ти да си поръчал такова за 100 :)

И как точно ще ти сложат друг хардуер,при положение,че имаш гаранция и там е описано какво има в  кутията ?  Всяка една  компътърна фирма когато си поръчваш конфигурация по-избор ти слага точно това което си избрал.  Трябва да са много малоумни да ти сложат захранване за 30 лева пък ти да си поръчал такова за 100 Публикувано изображение

Ставаше дума предполагам как да убеди родителите, че в бакалията не продават хубави печки... Явно го натискат да вземе "Маркова" машина от Техношитовете :)

• Автор

Ставаше дума предполагам как да убеди родителите, че в бакалията не продават хубави печки... Явно го натискат да вземе "Маркова" машина от Техношитовете Публикувано изображение

Да, точно това имах предвид.

Е ако парите (да купиш лада на цената на ауди) не са достатъчен аргумент им кажи и че гаранцията е по-малка.

Ако не е ясно обикновено е две години а процесорите винаги са с три, паметта между пет и осем а захранването между три и пет в зависимост кое е избрано. 

Дъната на Асус са с три години дори да е най-евтиното. Харда вероятно също ако избереш правилния та единствено видеото е с две години всичко друго е окастрено.

Всъщност ако избереш 750TI на Gainward вместо на Palit ще е с три години гаранция вместо две но е малко по-слаба... 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

1.Един компонент излиза по-евтино с около 10% (все пак е различно). Така може да се вземе по-мощна за същите пари или същата, но по-евтина конфигурация.

2. Предлага се безплатно сглобяване.

3. Конфигурация от Техно-нещо си или друг подобен алтернативен източник идва с гаранция на всички компоненти. Това ще рече, че ако се развали трябва да се носи задължително цялата конфигурация, за да се търси гаранция. В другия случай може да се занесе само развалената част (това ще намали и разходи за транспорт).

4. Също така трябва да се отбележи че цялостната гаранция на така купената кутия е от 1 до 2 години. А ако се вземе на части ще се възползвате от пълната гаранция на компонентите - много от тях имат стандартен гаранционен срок по-дълъг от 2 години. Например има хард дискове с гаранция 5 години има и такива с 3. Някои рам памети ги пускат с 8 години гаранция доколкото знам. Процесорите и те са с повече от 2 години гаранция. Т.е. все екстри от които се отказваме, когато взимаме от Техно-нещо си.

5. Пазаруването на части дава възможности за оптимално балансиране на конфигурацията за нуждите на съответния потребител.6. Пазаруването на части също така ни улеснява с възможност да се направи частичен ъпгрейд без това да налага загуба на гаранция или носене на целият компютър до технополис, където може даже да не се съгласят да го вземат в сервиз за да сложат по-силна видеокарта например.Вчера станах неволен свидетел в местният Техно-нещо си, едни хора искаха да оставят компютър закупен от там на сервиз. Отговора на служителите беше, че трябва да изчакат няколко дни, че шофьора, който щял да го откара до сервиза го нямало. Бил в отпуска до края на следващата седмица. Същевременни един съфорумник се беше оплакал че му забавили ремонта на лаптопа с 1-2 месеца пак в някакво Техно.За друго не се сещам в момента. Може направо така да го пуснеш да се чете от съответното родителско тяло.

А ALC1150 къде се пада?

Някъде по средата. При THD + N ALC889  е с по-добри показатели от ALC1150. Маркетингов трик ако питаш мен.  Например при прослушване със слушалки, ALC 1150  е на нивото на ALC662. Но Бога ми, това е ужасно :) ALC 887 и ALC889  са с по-добри показатели. Така,че и тук цифричките не заблуждават. Просто жалко, че повечето производители на дъна избраха Realtek по неясна за мен причина. Още по-жалко е, че на никой не му пука за това. 

Въобще повече няма да пиша в тея теми за конфигурации брат. По-мощен процесор с по-слабо видео срещу по-слаб процесор с по-мощно видео за игри. За игри... Еми нищо...

Не те разбрах...вероятно имаше предвид мен, но аз не разбрах поста ти, освен в частта, че няма да пишеш. Всички сме изричали тия слова поне по 10 пъти като не ни отърва. Но аз бих ти препоръчал пак да разучиш нещата относно цени, мощни и маломощни процесори и видеокарти. Доста често един процесор за 300 лева с карта за 300 е по-добрата комбинация от процесор за 200 и карта за 500. Още по-голяма е разликата, ако си позволиш да поставиш процесор за 100 лева с карта за 800-900. Тогава набутвацията ти ще е тотална. Лично аз бих се разплакал на глас. 

...

Изхвърляш се.Ето една игра оптимизирана за осем ядра

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Price/Performane 

Любимото ми видео 

пп

Стига фенщини.

Редактирано от tux (преглед на промените)

В смисъл? Къде сгреших с изхвърлянето Публикувано изображение  Някой да е казал нещо различно за Crysis3? Не? Е тогава аз да ти кажа. Това е игра, която в една своя част наистина се възползва от 8 ядра, та били те и логически, но в голямата своя част си иска много бърза видеокарта, за предпочитане две или три в SLI  или CF. Не може да пренебрегнем видеото за сметка на процесора и обратно. Същото мога да кажа и за игра като GTA 4,  където видео и процесор са с еднаква тежест и няма как да се пренебрегне единия компонент. В повечето случаи обаче имаме или изисквания за добра видеокарта или по-голяма необходимост от бърз процесор. В идеалния случай е добре да имаме и двете, но ако нямаме тая възможност, просто трябва да избираме по-малкото зло. Правим си сметка и дали в бъдеще ще можем да подобрим конфигурацията и така...Някои се набутват, други се радват, че са нацелили хардуера и са спокойни за настоящето и дори бъдещето. 

И между другото, понеже спомена Crysis 3...изиграл ли си тая игра? Да? Тогава какви са впечатленията ти за вървежа? 

Вчера имаше една тема за GTX660, Phenom II X4  и аз много ясно показах разликата между Xeon  с 8 логически ядра, работещ на сравнително ниска честота и неклокнат Phenom II X4, който според много хора трябва да е достатъчен за видеокарта като GTX660,  но не е при GTA 4. И тук не говорим за свръх бързи карти, а за карти, които в момента са под 300 лева. 

И когато в горния си пост казах, че понякога е по-добре да се ползва бърз процесор с по-бавна видеокарта имах предвид да  хванеш  20 игри, които играеш и да тестваш. Когато със слабия процесор и бързата видеокарта ми изкараш средно повече кадри при всички тия 20 игри, ела ми се обади. Не да ми хващаш една игра, която дори не знаеш как върви през цялото времетраене. 

Има и още нещо, което се изпуска. Средните кадри не са всичко. Разликата в средните кадри може да е 1-2 фпс при даден тест, но в реалността да се окаже, че заради дроп при теста, който е с по-слабия процесор, играта да е по-неприятна за игра, какъвто е и случая с тоя Phenom II X4, който цитирах. Същото е положението и с FX6300, който лично сравнявах с Xeon  и където ясно се вижда, как с FX6300  имаме дроп на поне 10 фпс спрямо теста със Xeon. А това означава твърде малко кадри на места, което е много дразнещо. Но ако погледнеш средните кадри ще видиш, че те почти не се различават. Но едно е да играеш с постоянен дроп и високо количество средни кадри, съвсем друго е да имаш стабилни кадри, без минималните да падат прекалено много. Ето това е разликата, която не може да се засече при тия синтетични тестове, правени в повечето случаи за няколко часа, само и само сайта, който ги публикува, да е в крак с времето. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.