Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Католицизъм, Православие и Протестанство ( продължение)

Featured Replies

Философите и Мъдреците са казвали,че търпението е висша форма за контролиране на излишните емоции и в скромност няма как да се репчиме в тази екзистенция..Моят въпрос е простичък,може би толкова,колкото е простичко да си вътрешно чист,ама туй пък е май една сложна заигравка..??! :ph34r: Пак ще повторя - За Католическите и Православните християни,Исус Христос се явява техен бог с всичките съвкупности от идеология и религия и дори утопия,която налагайки се би наистина превърнала Човечеството в идеална Хармония!?Е,да ,ама обаче!?Какво казва за себе си Православието:- Категорично забранява по време на молитви въобръжение,представи и мечтателност- никакви психологически "експерименти" със своето въображение,представяйки си раните на Исус!- За Православието е важно радостта от възкресението - Не раните получил въпросният Исус Христос!В продължение на навързаности,Католическите християни пък издигат в култ любов към Корпус Кристи....???т.е.Празник посветен на тялото и кръвта Христова!/веднага с историческа дата - 1264г./Аз лично съм потресена от кръвожадността на едните и категоричността на другите,ама те се вписват всичките христяни да не забравяме този факт!..Божкее,каква каша??!Надявам се в тоз сайт да се изнамерят люде с добра аргументация и да обяснят - Поради какви ще да са тези причини,дето раните на Исус се явяват за едните възвишени,а за другите - скверни и богохулствени!??

• Отговори 53
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз не вярвам в религиите. В името на религията са се правили убийства и злодейства. Исторически факти има много че дори и сега продължават. Религията е създадена, за да може да се държат под контрол слабоволевите хора, а преди е всявала страх понеже хората не са били образовани и не са имали представа за света. Това не означава, че не вярвам в Бог. 

Бога на всеки човек е в сърцето и душата му и всеки ден човек решава дали ще бъде добър или лош.

Нещо в цялата ти концепция и разбиране куца. Извъртате нещата както ви е угодно и всяка дума я изкарвате от самият контекст.Човек и да ви обяснява пак няма да го разберете,защото вече сте си харесали вашата си теза.

е аз като не спазвам каноните по-малко християнин ли съм

Надявам се в тоз сайт да се изнамерят люде с добра аргументация и да обяснят

въпрос към атеистите-

каква работа по цял ден имате във форум за религия?

надявам се в  с добра аргументация и ти да обясниш!

• Автор

Аз не вярвам в религиите. В името на религията са се правили убийства и злодейства. Исторически факти има много че дори и сега продължават. Религията е създадена, за да може да се държат под контрол слабоволевите хора, а преди е всявала страх понеже хората не са били образовани и не са имали представа за света. Това не означава, че не вярвам в Бог. 

Бога на всеки човек е в сърцето и душата му и всеки ден човек решава дали ще бъде добър или лош.

..г-н Emokostov по принцип сте прав и остава само да споделите- ЩО според вас е онзи бог в чиято концепция се конфигурира?Освен това ще е и следващият ми въпрос към вас:- Мислите ли,че хората се раждат добрички?П.п...и ви напомням,че онова което всеки един чете по-горе се отнася до тема за Стигма-та,нооо пренесено тук в някакво си продължение???!!....Добричко дело явно е направено,което в безсилието си людете като нямат отговор,действат в "посяване"на други ниви!Замислете се със сърцето и душата си за която сам пишете

въпрос към атеистите-

каква работа по цял ден имате във форум за религия?

надявам се в  с добра аргументация и ти да обясниш!

.. Глен..съфорУмнико,тоз мой цитат касае друга тема и тя си има определена формулировка - Стигма-та! :) Добрата аргументация,подкрепена с факти,артефакти и логическа навързаност е онзи "бетон" срещу който трудно се рипа или ако това все пак се случва с умисъл - нека да не става смешен в изблиците си,дори да му се заплаща за това!?...Така,че ако имаш желание,върни лентата още веднъж и там за невинното ми въпросче за Стигма-та и да изнамериш издържаната аргументация - аджаба, Що католическите Ристиени я имат,а пък при Православието - ?!? :ph34r:

е аз като не спазвам каноните по-малко християнин ли съм

..Кои по-точно канони?

За мен вселенската сила под, което аз разбирам БОГ е една и съща. Религиите за измислени от хора, вече казах по-горе поради каква причина. За мен човек се ражда добър. Не съм видял едно бебе да прави убийства или да прави злини на хората. В това вярвам аз. Не съм прочел предишната тема. Ако мнението ми или поста не се отнасят за някакъв конкретен въпрос ще ги изтрия.

• Автор

За мен вселенската сила под, което аз разбирам БОГ е една и съща. Религиите за измислени от хора, вече казах по-горе поради каква причина. За мен човек се ражда добър. Не съм видял едно бебе да прави убийства или да прави злини на хората. В това вярвам аз. Не съм прочел предишната тема. Ако мнението ми или поста не се отнасят за някакъв конкретен въпрос ще ги изтрия.

.....хммм - бебета-та с убийства свързани е само в хорор филмите и религиозните хистерии!..Холивуд и сие си заиграва всякакви мизенсцени  и на които НЕграмотниците вярват дори днес в 21в.!?

Убедена съм,че ако сте умен мъж,изобщо няма да напишете повече изречението и ви цитирам:"За мен вселенската сила под, което аз разбирам БОГ е една и съща"

...нищо лично!..разменяме мнения,както и целта на форумите

Това за мен колкото и да е смешно доказва, че човек се ражда добър. И да, за мен вселенската сила е това под което аз разбирам БОГ. Оставям Ви обаче да спорите и да продължите темата. Това е от мен. На всички спорен ден.

.....хммм - бебета-та с убийства свързани е само в хорор филмите и религиозните хистерии!..Холивуд и сие си заиграва всякакви мизенсцени  и на които НЕграмотниците вярват дори днес в 21в.!?

Убедена съм,че ако сте умен мъж,изобщо няма да напишете повече изречението и ви цитирам:"За мен вселенската сила под, което аз разбирам БОГ е една и съща"

...нищо лично!..разменяме мнения,както и целта на форумите

Уважаеми колега, не прекалявайте с белия прах! Публикувано изображение

..Кои по-точно канони?

ходенето на църква по празниците, ходенето по гробища, носенето на черни дрехи, черните пеперуди на вратите

Хе, атеист и логика

целта на форумите

Публикувано изображение

Без доказателство, но може да ви се стори интересно.Исус е човек, посветен. Христос е Бог. Исус е дарил двете си тела от земна материя - плътното и етерното - на Христос за да се въплъти за мисията си на земята. На Голгота с изтичането на кръвта, Христос (Бог или Дух или Енергия или Вселенска Сила или ...) е проникнал и влязал в земята, и сега е там. Разпрострял е аурата си около земята и така я е прочистил от "грехове". След това велико събитие, ние когато се раждаме (или прераждаме) можем да си строим по-чисти "по-безгрешни" ефирни тела взимайки материя от тази аура. Това е смисъла на "опрощаването на греховете", а не че Христос е опростил греховете на отделния човек.Затъмнението на Голгота, когато е умрял Исус, всъщност е било непоносима за човешкото око ярка светлина.Защо Богът е трябвало да се въплътява в човешко тяло за да влезе в земята, това не знам, дали е било абсолютно неоходимо или само за да се роди нова религия съответстваща на по-високото еволюционно ниво достигнато от човечеството? Факт е, че след саможертвата на Исус-Христос Християнството е в сърцата на огромен брой хора, и то от най-цивилизованата част на света, прекрасна религия на любовта, а не на страха.Така, че в почитането на раните на Исус-Христос може да се намери някакъв смисъл.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

• Автор

Това за мен колкото и да е смешно доказва, че човек се ражда добър. И да, за мен вселенската сила е това под което аз разбирам БОГ. Оставям Ви обаче да спорите и да продължите темата. Това е от мен. На всички спорен ден.

Нищо не доказва,Emokostov - само вашето лично мнение!Иии ..НЕ аз съм създател на таз тема,ама някои тук модератори,админи са решили да клонират наистина мое мнение-цитат,ама дето е насочено към друга тема,както и че трият мнения в които не се съдържат и грам обидности и цинизми!?Вие тез "чудеса" как ще ги обясните тук с искреност и честност,както би постъпил един съвестен и с достойнство човек/ понеже всички се раждали добрички/??!

Хе, атеист и логика

..ама вие уважаеми Раджеп, разделяте людете така,както вицовете за блондинките - те,горките все били тъпички,ама в същото време били под прикритие - демек са брюнетки!Е,логиката какво трябва да ви шушне,ако логически навържете нещицата от тези насаждани глуперщини..? :wink12: 

Та така и за атеистите ;)

Нищо не доказва,Emokostov - само вашето лично мнение!Иии ..НЕ аз съм създател на таз тема,ама някои тук модератори,админи са решили да клонират наистина мое мнение-цитат,ама дето е насочено към друга тема,както и че трият мнения в които не се съдържат и грам обидности и цинизми!?Вие тез "чудеса" как ще ги обясните тук с искреност и честност,както би постъпил един съвестен и с достойнство човек/ понеже всички се раждали добрички/??!

Аз и не доказвам нищо и не е задължително да го доказвам. Важното е че аз така го виждам и го усещам за себе си. Чудесата трябва да си ги обясни всеки сам. Ако искаш да си искрен и честен ще си, ако не искаш няма. Със сигурност обаче мога да твърдя, че каквото правиш това и получаваш в замяна. 

Естествено нищо лично към теб или към темата. Просто споделих мнение.

• Автор

ходенето на църква по празниците, ходенето по гробища, носенето на черни дрехи, черните пеперуди на вратите

..че то и езичниците са ходили в храмовете и без там чернилките,дето са измислено-наложени впоследствие..Тези действия от една страна са вече архаизъм и от друга - жалейката е най-вече в сърцето,а НЕ в демонстрация на нечия скръб и с която дори спекулират самите опечалени!haidukpikaso, подсети ме даже за още един архаизъм ,дето нейде по селата все още си наемат оплаквачи и които реват и се дерат с цяло гърло от скръб, без изобщо да познават "гушналият венеца"и който примерно е заклал съседа си заради това,че крушата му е надвесила клони в съседският двор?!/примери колко щеш/..На тез оплаквачи им се заплаща и след въпросната изпълнена задачка си тръгват доволни и по живо и здраво!В конкретика упоменавам,че както изначалните племена/бая на брой и нейде 90/ под надслов и наречени траки са живели стотици години преди да нахлуят,онез хуни било със и без транскрипция,но в понятие за - българи!..Ееее, и те езичници,ама после....после!?!... почти всички и т.нар. християнски църкви са построени върху бившите езически храмове и днес НИе ги "опаковаме" в стилистика угодна,наречена Православие!..Същото прави и Католицизмът и борбата Кой е по-по-най продължава!Чудничкооо! :shy11:

Аз и не доказвам нищо и не е задължително да го доказвам. Важното е че аз така го виждам и го усещам за себе си. Чудесата трябва да си ги обясни всеки сам. Ако искаш да си искрен и честен ще си, ако не искаш няма. Със сигурност обаче мога да твърдя, че каквото правиш това и получаваш в замяна. 

Естествено нищо лично към теб или към темата. Просто споделих мнение.

Олекна ми,че вече и в приличност на отношение - ще си говорим на ти,като съфорумци!

По повод твърдението ти,че:.."каквото правиш това и получаваш в замяна. ",как ще обясниш,че всички серийни убийца по Света са мъже?

..ама вие уважаеми Раджеп, разделяте людете така,както вицовете за блондинките - те,горките все били тъпички,ама в същото време били под прикритие - демек са брюнетки!Е,логиката какво трябва да ви шушне,ако логически навържете нещицата от тези насаждани глуперщини..? Публикувано изображение 

Та така и за атеистите Публикувано изображение

Тъй, тъй. Зад блондинки тури брюнетки, ама зад глуперщини, какво забрави да сложиш ? Ще ти подскажа защото си невярваща. Започва с "у" и завършва на "мнерщини". Това е правилната логика.

Омръзна ми да ви чета тирадите как нямало всемогъщ бог и колко много нямало всемогъщ бог. Ами нали е всемогъщ, за когото си иска го няма, за когото си иска го има. Какво му е трудното на това да се схване ? Всемогъщия го има и го няма, защото е всемогъщ и ги може и двете. Ти в кое от двете си се вкопчила е отделен въпрос.

В конкретика упоменавам,че както изначалните племена/бая на брой и нейде 90/ под надслов и наречени траки са живели стотици години преди да нахлуят,онез хуни било със и без транскрипция,но в понятие за - българи!..Ееее, и те езичници,ама после....после!?!

... почти всички и т.нар. християнски църкви са построени върху бившите езически храмове и днес НИе ги "опаковаме" в стилистика угодна,наречена Православие!..Същото прави и Католицизмът и борбата Кой е по-по-най продължава!

Чудничкооо! Публикувано изображение

Тъй, а Диалектическия Материализъм колко човека разстреля в името на Диалектико Материалистическата вяра още с идването си на власт в България.

За Русия няма да споменавам, да не вземе някой материалист да се шокира и да се отрече от вярата си.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

..че то и езичниците са ходили в храмовете и без там чернилките,дето са измислено-наложени впоследствие..Тези действия от една страна са вече архаизъм и от друга - жалейката е най-вече в сърцето,а НЕ в демонстрация на нечия скръб и с която дори спекулират самите опечалени!haidukpikaso, подсети ме даже за още един архаизъм ,дето нейде по селата все още си наемат оплаквачи и които реват и се дерат с цяло гърло от скръб, без изобщо да познават "гушналият венеца"и който примерно е заклал съседа си заради това,че крушата му е надвесила клони в съседският двор?!/примери колко щеш/..На тез оплаквачи им се заплаща и след въпросната изпълнена задачка си тръгват доволни и по живо и здраво!В конкретика упоменавам,че както изначалните племена/бая на брой и нейде 90/ под надслов и наречени траки са живели стотици години преди да нахлуят,онез хуни било със и без транскрипция,но в понятие за - българи!..Ееее, и те езичници,ама после....после!?!... почти всички и т.нар. християнски църкви са построени върху бившите езически храмове и днес НИе ги "опаковаме" в стилистика угодна,наречена Православие!..Същото прави и Католицизмът и борбата Кой е по-по-най продължава!Чудничкооо! :shy11:

Олекна ми,че вече и в приличност на отношение - ще си говорим на ти,като съфорумци!

По повод твърдението ти,че:.."каквото правиш това и получаваш в замяна. ",как ще обясниш,че всички серийни убийца по Света са мъже?

Мога да говоря и на Вие ако се налага или ако това че съм минал на Ти е неприятно за теб.. Колкото до това серийни убийци има и жени. Защо са избирали да са такива може доста да се дискутира много. По същия начин има хора, които избират да са щастливи, мързеливи, смели, страхливи и т.н

haidukpikaso, подсети ме даже за още един архаизъм ,дето нейде по селата все още си наемат оплаквачи и които реват и се дерат с цяло гърло от скръб, без изобщо да познават "гушналият венеца"и който примерно е заклал съседа си заради това,че крушата му е надвесила клони в съседският двор?!/примери колко щеш/..На тез оплаквачи им се заплаща и след въпросната изпълнена задачка си тръгват доволни и по живо и здраво!

била съм на такова погребение мани мани

душата ти късат тия

• Автор

Тъй, тъй. Зад блондинки тури брюнетки, ама зад глуперщини, какво забрави да сложиш ? Ще ти подскажа защото си невярваща. Започва с "у" и завършва на "мнерщини". Това е правилната логика.Омръзна ми да ви чета тирадите как нямало всемогъщ бог и колко много нямало всемогъщ бог. Ами нали е всемогъщ, за когото си иска го няма, за когото си иска го има. Какво му е трудното на това да се схване ? Всемогъщия го има и го няма, защото е всемогъщ и ги може и двете. Ти в кое от двете си се вкопчила е отделен въпрос.Тъй, а Диалектическия Материализъм колко човека разстреля в името на Диалектико Материалистическата вяра още с идването си на власт в България.За Русия няма да споменавам, да не вземе някой материалист да се шокира и да се отрече от вярата си.

Драги Реджеп..като ви е скучно,нал знаете какво прави разумният човек - сменя канала или игнорира!..Имате свободен избор/дет ви го е дал Всевишния/и вие продължавате по вашето си трасе,както да не ядете прасе,а само агнешко,репликиращо с Агнец и други религиозно-стилистични заигравки!И ако сте милостив по природа,немой така за непознати вам хора да изпадате в категоризми: вярващ - не вярващ,защото всеки вярва в "нещо" и то НЕ е в задължителност да бъде в религиозен план!..Във фактология и тук по тема,Православието е някъде към 170 милиона,Католическите христиени -2,2 милиарда и то регистрация откъм началото на 21в.Населението на земята в момента гравитира около 7 и нещо милиарда!За исляма и Хиндуизма - остава за останалите..Ще приложа един факт за люде,дето Ич не им дреме нито за християнство,нито за която и да би било от вписваните наложености,като религии:http://offnews.bg/news/Свят-_12/Изолирано-индианско-племе-за-пръв-път-излезе-от-амазонската-джунгла-видео_370570.htmlА,пък ти/трети,пети/ си вярвайте във Всемогъщият,в Джизъс или Шива,колкото си искате и само ще кажа,че това Религиозно време изтича,без никакви претенции за придобивки на паранормал-способности!..както изразих мнение - Логическата мисъл+ познания ще даде онзи ход,разкриващ за Човечеството нови хоризонти!..Който е зомбирано-вкопан в религии и му спрат кранчетата от дивиденти/яко смучене от всички религиозни Инстанции/ - със сигурност ще изпадне в 9-та глуха...!

Мога да говоря и на Вие ако се налага или ако това че съм минал на Ти е неприятно за теб.. Колкото до това серийни убийци има и жени. Защо са избирали да са такива може доста да се дискутира много. По същия начин има хора, които избират да са щастливи, мързеливи, смели, страхливи и т.н

Емо и в кратце - не опира само и единствено до избор,а до потенциал!Роденият глупав,до тоз момент все още няма как да надскочи тази си генетична унаследеност,нооо за визия - пластик-хирург моооже да пооправи нещата и в което няма нищо лошо и защото визира,че човек обича Красивото,естетичното и се стреми към него!Подчертавам,че НЕ визирам болни амбиции и "сюррлеистични представи"в силиконови интерпретации!Съгласие от моя страна,че ако продължим в тази насока,може да се дискутира доста,но НЕ и в таз тема..

Глупостта не е генетична унаследеност,ако човек не се вижда и не се чувства красив и 50 пластични хирурга няма да му помогнат.

Без доказателство, но може да ви се стори интересно.Исус е човек, посветен. Христос е Бог. Исус е дарил двете си тела от земна материя - плътното и етерното - на Христос за да се въплъти за мисията си на земята. На Голгота с изтичането на кръвта, Христос (Бог или Дух или Енергия или Вселенска Сила или ...) е проникнал и влязал в земята, и сега е там. Разпрострял е аурата си около земята и така я е прочистил от "грехове". След това велико събитие, ние когато се раждаме (или прераждаме) можем да си строим по-чисти "по-безгрешни" ефирни тела взимайки материя от тази аура. Това е смисъла на "опрощаването на греховете", а не че Христос е опростил греховете на отделния човек.Затъмнението на Голгота, когато е умрял Исус, всъщност е било непоносима за човешкото око ярка светлина.Защо Богът е трябвало да се въплътява в човешко тяло за да влезе в земята, това не знам, дали е било абсолютно неоходимо или само за да се роди нова религия съответстваща на по-високото еволюционно ниво достигнато от човечеството? Факт е, че след саможертвата на Исус-Христос Християнството е в сърцата на огромен брой хора, и то от най-цивилизованата част на света, прекрасна религия на любовта, а не на страха.Така, че в почитането на раните на Исус-Христос може да се намери някакъв смисъл.

На Тайната вечеря, същата вечер когато е бил предаден, нашият Спасител Господ Исус Христос е казал отчупвайки хляб, благодарейки и давайки на учениците си и отпивайки глътка от чашата с вино "Това е Моето тяло дадено за вас, тази чаша е Новия Завет в Моята кръв ..."Тези мистични думи трябва да се разбират ДОСЛОВНО! Защото ние се храним със земята и пием от нея, всяка храна е извлечена от субстанцията на земята която е тялото на вътре-живеещия Христов Дух. Просто ядем за да живеем от неговото тяло. При това страданията му не свършват на Голгота, Той продължава да се жертва за нас защото страда от ограничението на плътната земна материя. Ще се освободи когато хората ще сме еволюирали до нивото когато няма да се нуждаем от такава плътна материална среда.

Ще се освободи когато хората ще сме еволюирали до нивото когато няма да се нуждаем от такава плътна материална среда.

Той се е освободил още тогава на кръста.

Той се е освободил още тогава на кръста.

Все още страда заради нас и ни помага. Нашият Спасител Господ Христос.

Все още страда заради нас и ни помага. Нашият Спасител Господ Христос.

Той, нашият Бог Христос, се ражда в нас (или ТРЯБВА да се роди вътре в нас). Дословно трябва да се разбира, защото си строим астралното тяло когато се раждаме взимайки материя от неговото чисто астрално тяло, което е разпръснал около земята и така е пречистил аурата й от греховете ни. Освен, че се храним със земна материя, която е Неговата плът.(Това го добавих и се извинявам на Glen, сигурно няма да му хареса)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.