Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Католицизъм, Православие и Протестанство ( продължение)

Featured Replies

.

(Това го добавих и се извинявам на Glen, сигурно няма да му хареса)

от това,което чувстваме,мислиме и вършиме всички на Бог също не му харесва,но не е престанал да ни обсипва с любов и благодат!всеки трябва да си извърви пътя,важно е накрая да покажеме поне един плод!Публикувано изображение

• Отговори 53
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Все още страда заради нас и ни помага. Нашият Спасител Господ Христос.

Под освобождение имах предвид че вече няма да се преражда.

А че страда за нас и ни помага е ясно.

Под освобождение имах предвид че вече няма да се преражда.А че страда за нас и ни помага е ясно.

Съзнание от такова ниво наистина не се преражда вече и то е толкова мощно в любовта си и мира, които отдава/разпръсква/излъчва, че дори твърдата и груба форма се преобразява.Такова същество с такова ниво на осъзнатост, с право се нарича Господар, Господ.Чела ли си какво казва Кейси за него. Напълно вярно е.Това ниво на съзнание, с толкова много любов и мир, излиза директно от Бога,затова тези инкарнации, на такова съзнание, се наричат "Аватар" - Сам Бог, с най-високо ниво на съзнание, се проявява/облича плът.Затова за Иисуса Христа, ап. Йоан казва тъй в евангелието си:"И Словото стана плът и пребиваваше в сред нас."Преобразяването на тялото, трансформацията и трансмутацията (въпреки, че втората дума може да даде погрешни асоциации с някакви мутантни форми на живот) е познато във всички религии/учения.В Будизма ниското ниво на това явление се нарича "тяло на дъгата":http://en.m.wikipedia.org/wiki/Rainbow_bodyА високото ниво - "тяло на великата трансформация".Същото явление и нива са описани и в Хиндуизма и в Даоизма.Това е Господарят/Господ, който господарува/покорява дори и формата и който разрушава смъртта, не и е подвластен. Голяма сила, голяма мощ, голяма осъзнатост, голяма любов, голямо състрадание, голям мир...

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Съзнание от такова ниво наистина не се преражда вече и то е толкова мощно в любовта си и мира, които отдава/разпръсква/излъчва, че дори твърдата и груба форма се преобразява.

Такова същество с такова ниво на осъзнатост, с право се нарича Господар, Господ.

Как да се преражда, нали беше бог, създателят на света?

Как да се преражда, нали беше бог, създателят на света?

Именно. Не беше, а е Бог. Това писах - няма как да се прероди.

Не, ти писа че "такова същество с такова ниво на осъзнатост, не се преражда ВЕЧЕ." Т.е. че вече с това ниво на осъзнатост, няма как да се прероди. Не знаех, че Бог може да има ниво на осъзнатост. :)

rurk, на 13 Авг 2014 - 11:08 AM, написа:

Съзнание от такова ниво наистина не се преражда вече и то е толкова мощно в любовта си и мира, които отдава/разпръсква/излъчва, че дори твърдата и груба форма се преобразява.

Такова същество с такова ниво на осъзнатост, с право се нарича Господар, Господ.

Не ви ли странно, че в източните писания няма и помен нито от вашия Христос, нито от вашия Яхве.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Не, ти писа че "такова същество с такова ниво на осъзнатост, не се преражда ВЕЧЕ." Т.е. че вече с това ниво на осъзнатост, няма как да се прероди. Не знаех, че Бог може да има ниво на осъзнатост. :)

rurk, на 13 Авг 2014 - 11:08 AM, написа:

Не ви ли странно, че в източните писания няма и помен нито от вашия Христос, нито от вашия Яхве.

Точно тъй писах, да, защото това може да се постигне от което и да е същество, по милост Божия.

Вашите и нашите...

На мин лично нищо не ми е странно.

Точно тъй писах, да, защото това може да се постигне от което и да е същество, по милост Божия.

Значи, Христос не е бог, а същество, което вече няма да се преражда ...по Милост Божия.

Благодаря, за пояснението. Така мисля и аз.

На мин лично нищо не ми е странно.

Не ти е странно, че няма нищо споменато за тях ли?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Значи, Христос не е бог, а същество, което вече няма да се преражда ...по Милост Божия.

Благодаря, за пояснението. Така мисля и аз.

Не съм писал това.

Не съм писал това.

Такова същество с такова ниво на осъзнатост, с право се нарича Господар, Господ

.

.

Ми да.

От една страна това съзнание може да се въплъти и да се роди в този свят, както в случая с Иисус Христос.

От друга то може да бъде постигнато, по милост Божия, от което и да е друго същество. Такива същества вече не се прераждат. Те са Господари на живота и смъртта.

• Автор

Глупостта не е генетична унаследеност,ако човек не се вижда и не се чувства красив и 50 пластични хирурга няма да му помогнат.

...глупостта и заблудите на Стадото е толкова ярка,че само една "овца" не би различила кокошка от петел!...ама за това ниво открай време се е погрижил,както Католицизма,така и кудкудякащият й партнер - Православие!...Там където има как да се източват мнооого пари за Власт и Контрол е толкова скверно,колкото да продаваш дрога на деца, да ги правиш дилъри на отрова и после да обвиняваш"гявола"..!..???!!

Перфектността на лицемерието има още лица - педофилията при католици-христиени и също-то при Православни с гей-сексуалности!

Ако можеш - отречи

...глупостта и заблудите на Стадото е толкова ярка,че само една "овца" не би различила кокошка от петел!...ама за това ниво открай време се е погрижил,както Католицизма,така и кудкудякащият й партнер - Православие!...Там където има как да се източват мнооого пари за Власт и Контрол е толкова скверно,колкото да продаваш дрога на деца, да ги правиш дилъри на отрова и после да обвиняваш"гявола"..!..???!!

Перфектността на лицемерието има още лица - педофилията при католици-христиени и също-то при Православни с гей-сексуалности!

Ако можеш - отречи

Смесвате нещата.

Гейове, педофили не са само религиозните служители. Всеки човек избира сам какъв да бъде и как да живее.

Глупостта и заблудите се поучават поради една елементарна причина. Човек не желае да мисли и да се замисли по даден проблем. На него най-лесно му е да каже - не може, не става, аз съм такъв и т.н

Колкото до властта и парите религиите нямат нищо общо с това. Друг е въпроса, че църквата като институция се е възползвала от неграмотността, страха и незнанието на хората и в търсила всякакъв начин да контролира. Поради тази причина в днешно време човек не е вярваш и си е изгубил пътя.

• Автор

Смесвате нещата.

Гейове, педофили не са само религиозните служители. Всеки човек избира сам какъв да бъде и как да живее.

Глупостта и заблудите се поучават поради една елементарна причина. Човек не желае да мисли и да се замисли по даден проблем. На него най-лесно му е да каже - не може, не става, аз съм такъв и т.н

Колкото до властта и парите религиите нямат нищо общо с това. Друг е въпроса, че църквата като институция се е възползвала от неграмотността, страха и незнанието на хората и в търсила всякакъв начин да контролира. Поради тази причина в днешно време човек не е вярваш и си е изгубил пътя.

Всеки Грамотно четящ  и знаещ - ще те нарече йезуит и е синоним на българският синоним за  Лисунгер!

..

Ако имате в предвид това:

мн. йезуити, м.
1. Член на католически орден, главна опора на папската власт в борбата срещу ересите.
2. Прен. Лицемерен и коварен човек. (Това значение е наложено в България през комунистическия режим).
прил. йезуитски, йезуитска, йезуитско, мн. йезуитски.

не съм нито едно от двете.

Ако имате в предвид това:

мн. йезуити, м.

1. Член на католически орден, главна опора на папската власт в борбата срещу ересите.

2. Прен. Лицемерен и коварен човек. (Това значение е наложено в България през комунистическия режим).

прил. йезуитски, йезуитска, йезуитско, мн. йезуитски.

не съм нито едно от двете.

йезуит - едно мисли , друго говори , трето върши...

Струва ми се има пълно покритие и с двете по-горе посочени точки със забележката , че не е "откритие" на комунистическия режим....Публикувано изображение

Друг е въпросът , че комунистическа държава никога и никъде не е имало и няма - това е утопия !

Също като приказките за царството небесно !

Без значение дали за него говори Католицизма , Протестанството или Православието...

Друг е и въпросът , че формата на управление държавно-партиен капитализъм упорито и настойчиво е внушавана като израз "комунистически режим".......За сравнение сега сме крачка назад в историческия растеж - олигархичен капитализъм....дето е казано :" Крачка назад - две напред " (Ленин - НЕП)Публикувано изображение

Само почакайте и ще видите сега , когато ГЕРБ дойдат на власт....дошло е времето...

Нека да не се бъркат нещата !

Друг е и въпросът , че йезуит е станало нарицателно - имало ги е , има ги и ще ги има....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Всеки може да мисли за мен каквото пожелае. Аз много добре знам кой съм. 

Всеки може да мисли за мен каквото пожелае. Аз много добре знам кой съм. 

Мислят те. То човек за да мисли, трябва да може да мисли. Свършиха им аргументите и почнаха с обидите. Това е истината.

Мислят те. То човек за да мисли, трябва да може да мисли. Свършиха им аргументите и почнаха с обидите. Това е истината.

Когато човек генерира злоба срещу нещо или срещу някой, просто ще получи злоба. Изпитал съм го многократно. Всеки сам решава какво да прави и в какво да вярва.

• Автор

Истината е широко понятие,както НЕеднократно подсказва и Философията и Психологията,Реджеп!..А,мисленето само по себе си без Знания е точно като поговорката,че :една патка,като взела да мисли и така мноооого мислила,че от мисли - умряла!Е,ако наречеш,че и поговорките са създадени единствено и само за обидности,лишени без аргументи - "евала" на твоето мислене и на други като теб! :ph34r: ..На"тролове-те"/пъпчиви или не/ и на които им се плаща да пишат без Познания - винаги ще се намерят люде,които елегантно и НЕ просташки ще извадят и предоставят достатъчно аргументи! - НЕ става?! ...е,тогава и тоз сайт, няма да може да претендира за престиж!!..Част от Истината,съфорумнико! :angry:

Когато човек генерира злоба срещу нещо или срещу някой, просто ще получи злоба. Изпитал съм го многократно. Всеки сам решава какво да прави и в какво да вярва.

Няма начин да е иначе. :-) Проста био-химия.Докато се преживява яд, гняв, агресия, ревност, завист, тъга, омраза и пр., не преживяваш в този момент любов, мир, щастие, затова и био-химията се променя.Напримерно гнева и агресията са свързани с черния дроб и жлъчката. Унищожават хем сърцето и белите дробове, хем бъбреците исъединителната тъкан. В моментите на гняв и агресия черния дроб и жлъчкати се раздуват енергийно и блокират, тоест в тях спора да тече и протича нормално енергията, процесите... това уврежда човека.По същия начин ревността е проблем на бъбреците и ги уврегда, но уврежда и дебелото черво и стомаха, както и сърцето.Омразата, тъгата директно удрат върху сърцето и сърдечно-съдовата система.В тялото съествуват жлези с вътрешна секреция, чието секретира се променя при всяка психо-емоционално състояние.Хората остаряват, боледуват и умират от тези неща.В Будизма са посочени като зловредни емоции. В Християнството за грешност, за грях, а заплатата/следствието на/от греха е смърт.Когато човек започне да усеща/вижда как се движи енергията в него, като потоци, и как той (респективно тя) си взаимодейства с т.н. външен свят, тогава разбира много неща.Същото е познато като чакри, нади, но има и други имена, кухини, канали, енергия, прана и пр..Рак, инфаркт, инсулт, или обикновенна настинка... всичко това е поради неправилно циркулиране на енергията в човека, поради неправилно мислене, чувстване и действие.Липа на наслада от живота, липса на любов и липса н мир.Има много мнения на онколози, дето подтвърдават, че любовта лекува всички форми на рак, и въобще на вички патогени, защото е свързана с тимусовота жлеза, жълтия костен мозък от гръдната кост, който произвежда и инструктира* белите кръвни телца.За тези цел обаче са нужни здрави бъбреци, което е гаранция че човек се наслаждава по естество на живота, и здрав ум, което е гаранция, че човек е омиротворен. Тези пък не могат без човека да е преборил страховете си, което е свързано с дебелото черво, с половите жлези..., както съо изисква да се е справил със съпротивата - тънките черва, стомаха.Правилния говор пък влияе на щитовидната и паращитовидните жлези, но те са свързани и се влияет преко от хипофизата и хипотоламуса. Въобще хипофизата и хипоталамуса са явяват господари на всичко по-надолу от тях, а те сами са зависими от мислите и от секретирането на епифизата.В целия организъм цари "обратна връза" - всичко хем се повлиява, хем само по себе и оказва влияние.Тъй че съзнанието и неведението в него унищожават човека.

Рак, инфаркт, инсулт, или обикновенна настинка... всичко това е поради неправилно циркулиране на енергията в човека, поради неправилно мислене, чувстване и действие.Липа на наслада от живота, липса на любов и липса н мир.

донякъде е така за болестите

но някои сме си ги избрали преди да дойдем тук

Йоан 20:17Исус й каза: Не се допирай до Мен, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и им съобщи: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог. 

Йоан 20:17Исус й каза: Не се допирай до Мен, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и им съобщи: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог. 

Йоан 12

35 И когато поучаваше в храма, Исус проговори, казвайки: Как думат книжниците, че Христос е Давидов син?

36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

37 Сам Давид го нарича Господ; тогава как да е негов син? И голямото множество Го слушаше с удоволствие.

Синът, като втори ипостас на Бога е Единороден от Отца.

Йоан 12

35 И когато поучаваше в храма, Исус проговори, казвайки: Как думат книжниците, че Христос е Давидов син?

36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

37 Сам Давид го нарича Господ; тогава как да е негов син? И голямото множество Го слушаше с удоволствие.

Синът, като втори ипостас на Бога е Единороден от Отца.

Значи ли, че тези думи на Исус, са лъжа?

Йоан 20:17

Исус й каза: Не се допирай до Мен, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и им съобщи: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.