Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

какво се впрягаш интерпретации всякакви в нета

на бас че някъде в ната тази снимка е озаглавена ЕС спонсорира ИДИЛ

8709871y.jpg

Почти сигурно.... а се впрягам затова че не очаквах такива глупости да се ръсят от уж изглеждащи с отворени очи хора...

Забравих само да добавя към по горния си пост, за уж така наречените издадени в Турция наккви помагала....

Ами ето линка към издателя... вижда се че е някакъв предприемач занимаващ се основно с религиозни някакви печатания .... По тази логика всички идиотизми печатанаи тука в Англия или някъде в ЕС  или където и да е другаде в света ,трябва да доказват че официалните им правителства са виновни нали ... Смях в залата...

http://www.guraba.com.tr/vitrin/

П.С А допълнително ме впряга и тази антитурска комплексарска риторика... Знаем си за какво става дума, ама айде поне да не се правим на ударени поне.

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Като например?

Добросъседските отношения са много важни и на мен не ми харесва туското настръхване и готовност за войни с останалите си съседи.   Ердоган скоро няма да е на власт според мен.   Един господ знае докога Турция ще е в НАТО...  Някои  членки са с червен картон и искат да я изгонят от там... А за България е добре да има прилични отношения с всичките си съседни държави.

преди 11 минути, attj написа:

Турците напоследък са най-зле и няма нищо смешно - не знаят какво да правят с кюрди, с Ислямска държава, с иранци, сирийци и иракци....  С руснаците пък сами си спретнаха да им е невъзможно трудно - защото руската мечка може пак да разпарчатоса турската държава...Сега на Турция единствен приятел-съсед им е само България и аз виждам добри неща в подобен комшулук...Само дано не ни наводнят с безброй бежанци и мигранти ...както постъпиха с Гърция...

Ти за тяхното зле може само да мечатеш м/у другото... А за кюрдите и какво да правят с тях, ти не с ебезпокой... Може д апрочетеш малко статистики, колко голяма част от тези уж кюрди са основно турскоговорящи.... Което пак ме подсеща за двамата кюрди които съм срещал тук, и с които съм си приказвал на турски , който знаят много добре, а бяха от Ирак ....

И мечтите за това как велика Русия разпердушинва Турция, ще си останат само нощна полюция  ... 

Да Балканския кюп, да сме в добри отношения!

Цитат

Ердоган скоро няма да е на власт според мен.

Това Доган и Пеевски го предвиждат и биха шута на Местан!

Ние от Балканското блато нема излеземе!

преди 6 минути, attj написа:

Добросъседските отношения са много важни и на мен не ми харесва туското настръхване и готовност за войни с останалите си съседи.   Ердоган скоро няма да е на власт според мен.   Един господ знае докога Турция ще е в НАТО...  Някои  членки са с червен картон и искат да я изгонят от там... А за България е добре да има прилични отношения с всичките си съседни държави.

Ердоган, се опитаха около 1 млн души, да го бутнат от власт ама не стана. Аз лично съм на мнение, че ще спечели и следващите избори. Не знам само колко мандата му позволява турската конституция.

преди 9 часа, Sinbad_ написа:

Ти за тяхното зле може само да мечатеш м/у другото... А за кюрдите и какво да правят с тях, ти не с ебезпокой... Може д апрочетеш малко статистики, колко голяма част от тези уж кюрди са основно турскоговорящи.... Което пак ме подсеща за двамата кюрди които съм срещал тук, и с които съм си приказвал на турски , който знаят много добре, а бяха от Ирак ....

И мечтите за това как велика Русия разпердушинва Турция, ще си останат само нощна полюция  ... 

Кюрдите в Ирак получават оръжие от Русия и вече имат руска подкрепа на идеята за независима кюрдска държава. Руската империя няколкократно е редуцирала границите на османската държава... САЩ също оказват подкрепа на кюрдите в Сирия! Не виждам шанс Турция да запази границите си - заради Ислямска държава и последвалите усложнения до няколко години ще е налице нова държава Кюрдистан.  Достатъчно е САЩ и РФ да се споразумеят - а те са близо до това... Турция е безгласен фактор.

преди 16 минути, attj написа:

Кюрдите в Ирак получават оръжие от Русия и вече имат руска подкрепа на идеята за независима кюрдска държава. Руската империя няколкократно е редуцирала границите на османската държава... САЩ също оказват подкрепа на кюрдите в Сирия! Не виждам шанс Турция да запази границите си - заради Ислямска държава и последвалите усложнения до няколко години ще е налице нова държава Кюрдистан.  Достатъчно е САЩ и РФ да се споразумеят - а те са близо до това... Турция е безгласен фактор.

Продължавай да мечтаеш...ентусиазма ти е просто възхитително  идиотски..

П.С И много се чудя ак някои много харесват да използват израза безгласна буква и то в отношение на някои спрямо които са не безгласна , а изобщо дори не се водят за някакви бувки...дори не са препинателни знаци в политиката в света ... дори в регионален план ...

преди 9 часа, Sinbad_ написа:

Продължавай да мечтаеш...ентусиазма ти е просто възхитително  идиотски

Нямам причини за ентусиазъм - подобни причини имат например  тероризираните от турците кюрди....  И защо да мечтая какво ще се случва в Мала Азия?  Аз съм доволен от добросъседските българо-турски отношения....  А заплахите за новите граници на Турция въобще не ме интересуват - защото намалено-редуцираната Турция ....пак ще е съсед на България ... Ние няма да сме съседи с Кюрдистан!  САЩ и Русия  да му мислят за възможните глобални катаклизми....   На ниво ООН  никой няма въобще да се интересува от мнението на Турция... Това е положението...

Кери за пореден път, припкаше до Русия. Да се среща, със световния лидер В.В.Путин. :ph34r: Това докарва до депресия, всички грантаджийски боклуци. И мълчат като бити п....:D

преди 32 минути, ghostBG86 написа:

Кери за пореден път, припкаше до Русия. Да се среща, със световния лидер В.В.Путин. :ph34r: Това докарва до депресия, всички грантаджийски боклуци. И мълчат като бити п....:D

хехе :) абе ти и прогнозата за времето ако те питат ще вметнеш нещо за "грантаджийските боклуци ... и бити п.... " :):)

Иначе визитата бе договорена  след обявяването на изтеглянето, за да се конкретизират следващи стъпки в политическото регулиране в Сирия.

т.е. това което Кери предложи от миналата година :)

Като други точки се споменава хуманитарната криза , увеличаването на доставки , и прекратяване на нарушенията на огъня.

Междувременно ще обсъдят и освобождаването на Савченко.

та.. нищо особенно , по скоро похвални инициативи, само не разбирам езика ти на изразяване и тотална гаменщина. Наистина.

Keри лузъра на колене пред Владимир Владимирович. :D

Цитат

Правителствените войски на Дамаск са отвоювали от радикалната групировка „Ислямска държава“ цитаделата на Палмира, предава РИА Новости. Офанзивата за пълното освобождаване на древния град, който от май 2015 г. е в ръцете на екстремистите, продължава с пълна сила.През последните часове народните военни части, подкрепяни от отряди опълченци са нанесли сериозни загуби на подразделенията на терористичната групировка „Ислямска държава”, които отстъпват към северните части на града, съобщава russian.rt.

Сирийската армия с подкрепата на съюзници е успяла да се сдобие със съществени успехи в района на Палмира. Правителствените войски изтласкват терористите от границите на древния град. Боят се води в сложни условия, защото около града има много височини, но вече повечето от тях вече се намират под контрола на армията на Сирия. 

Очаква се в близките дни силите на президента Асад напълно да освободят пътя в направление Дейр ез Зор. Само за няколко дни правителствената армия е успяла да си върне значителни територии на изток в страната. Военните са отразили успешно настъпление на подразделение на „Ислямска държава” край Рака. 

„В момента се намираме т.н. „палмирски триъгълник”, който опасва града. Ние установихме контрол над възвишението Ал-Хиял. Благодарение на това по-късно успяхме да освободим и останалите височини. От тях градът се вижда като на длат”, казва армейски командир от сирийската армия.

След като правителствените сили са установили контрол над „палмирския триъгълник”, военните са успели да овладеят и всички подходи към него. 

„Пред нас стоеше задачата да освободим трасето Палмира-Дамаск. Заедно с нашите съюзници ние успяхме да изпълним задачата. Постигнахме голяма победа. Терористите бяха унищожени. Сега пред нас стои задачата да разминираме местността. Екстремистите сигурно са заложили тук най-разнообразни взривни устройства и мини”, разказва сирийски сапьор.

Aмерикано-турско-саудитските "майки с деца" срещат все повече проблеми със сирийските социални служби. :)

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

А тук, разни лъжци, се мъчат да манипулират. Американските искания, били приети и подобни тъпотии. Същите тия американци, през 2013 година се готвеха да воюват, със Сирия. И да убият Асад. А сега, приеха всички руски предложия, които руснаците повтарят от 2011 година. Деветата дупка на кавала, да си актуализира лъжите. Ще те уволнят бе момче, семейство храниш. :ph34r:

Цитат

Позицията на Москва, че бъдещето на сирийския президент Башар Асад не бива да се обсъжда в момента, срещна разбиране от страна на Вашингтон, заяви руският заместник външен министър Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс. "До голяма степен настоящият политически процес стана възможен, тъй като в крайна сметка Москва срещна разбиране от Вашингтон в основната ни теза, че решаването на въпроса за бъдещето на сирийския президент на този етап не бива да присъства в дневния ред", каза Рябков, цитиран от агенция Интерфакс, коментирайки резултатите от вчерашното посещение в Москва на американския държавен секретар Джон Кери, пише БТА.

http://www.novini.bg/news/343826-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%80-%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0.html

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

О да, да ... Кери е пълзял пред бога Пу .. в рокличка и в белезници ... това искате да чуете, това си плямпате ... :):)

Има и по прагматични и обективни изразни средства, които са ви чужди , когато се отнася за "Бога Пу" :)

Цитат

Същите тия американци, през 2013 година се готвеха да воюват, със Сирия. И да убият Асад.

И аз това се питах, защо не се случи? И защо е такава каша сега?

преди 11 минути, miro20 написа:

О да, да ... Кери е пълзял пред бога Пу .. в рокличка и в белезници ... това искате да чуете, това си плямпате ... :):)

Има и по прагматични и обективни изразни средства, които са ви чужди , когато се отнася за "Бога Пу" :)

Само напомням.

Цитат

Главната цел на троловете е внасянето под някакъв образ на разногласие. Подстрекателското, саркастичното, провокационното или заядливото съдържание на съобщенията на трола са с цел да склонят другите потребители да влязат в безполезна конфронтация със самия него.

Хм, да разбирам ли, че за теб неслучването е причина за кашата? Защото ще трябва да ти кажа само Ирак, Либия, Афганистан и още държави, които са преживели американско случване. Либия даже не знам дали още съществува като държава, или е някаква територия само. 

Защото щеше да стане като в Либия. Ако не знаеш, след намесата на НАТО и убийството на Кадафи, Либия е разделена на три части. И не съществува, като държава. И дори вече столицата не е Триполи. ;)

А за Сирия, руснаците ясно предупредиха краварите, че ще защитават съюзника си. Със всички средства. И краварите напълниха, памперсите. Та накрая приеха, всички руски предложения. А именно, единствено сирийците могат да решат, кой да ги управлява. И че Асад, няма да подава оставка, докато не се постигне мир. А каква ще е политическа съдба на Асад, само сирийците могат да решат. Не краварите и платените им форумни тролове.

Та на коя страна, са успешни дипломатическите и политически ходове? Не са краварите, колкото и тукашния платен трол, да се мъчи да извърти.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Ма това не е било проблем на Европа и защо се тика насила да стане такъв? Ми Асад е наследил поста от баща си, така че е ясно, че е диктатура и няма сваляне! И вие какъв сценарии предлагате ако се върнем в началото?

Да си живееха така, както си живяха. А не краварите, да ме месят и решават кой да управлява. Заради тях, сега има 'бежанци', ИД и всякаква такава паплач.

преди 18 минути, ghostBG86 написа:

Защото щеше да стане като в Либия. Ако не знаеш, след намесата на НАТО и убийството на Кадафи, Либия е разделена на три части. И не съществува, като държава. И дори вече столицата не е Триполи. ;)

Ми политиката е свързана с бизнеса да, и не само в Америка а мисля навсякъде. Има интереси и като дават 50 милиарда май на година за въоръжаване? За ко е цялата работа ако няма да има влияние? Тря се избиват парите!

И заради тази политика на краварите, сега Европа го поема. И някакви платени минджевски мърши, се мъчат да манипулират.

преди 8 минути, ghostBG86 написа:

Да си живееха така, както си живяха. А не краварите, да ме месят и решават кой да управлява. Заради тях, сега има 'бежанци', ИД и всякаква такава паплач.

... и да си избива собствения си народ , нали ? Което също е част от причините за бежанската криза.

Асад, само да напомня, е част от проблема в Сирия, и част от виновните за 250 000 избити хора , а не решение на проблема.

Това което се уточнява в момента е сроковете и до кога ще е на власт.

т.е. то власт няма де.. има гражданска война.

Владее си само териториите, които РФ му укрепи. Нищо повече не владее Асад.

пп

Никой не обърна внимание че и Щайнмайер е на визита в Москва :)

И той ли е на колене пред бога Пу ? :)

Заедно с "краваря" ?

Това защо го поема питай Меркел защото банката дето печата еврото е в Германия? И защо Европа не си пази границите?

Въоръжава ли се Европа и да е фактор ЕС, или разедининение и да има край!

преди 42 минути, nikssi написа:

Само напомням.

Да, и аз това напомням , между другото .

Докато аз припомням цивилизовани средства и намеквам за нормални изразни средства, които липсват във  вашата клика, твоя пост също е ярък пример за това което цитираш - тотален офтопик  и заяждане .

трол.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.