Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 4 часа, Wankata написа:

Аааа не може така. Тукашния лъжец каза, че руснаците са клекнали, пред желанията на САЩ. :D

Като казвам, че тукашния клон на грантаджиите е девета дупка и не ги бръснат за сливи, съм на 100% прав.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Аааа, не, не е излъгал. Клекнаха и айде да не казвам какво направиха върху желанията на САЩ, че е недотам лицеприятно...

Тук малко по-различен поглед върху темата:

Шефът на Стратфор: Защо Путин влезе и излезе от Сирия, за да помогне на Обама

http://top-novini.info/?p=101640&ti=221838

преди 11 минути, Wankata написа:

Аааа, не, не е излъгал. Клекнаха и айде да не казвам какво направиха върху желанията на САЩ, че е недотам лицеприятно...

"клякането " е ваш термин , и ако аз съм го споменавал, то е или иронично , или с оговорката "ако говорех на вашия гаменски език бих казал..." еди как си

И да, не съм излъгал абсолютно нищо.

Защото това примирие сега, е едно към едно с предложенията на САЩ миналата година, които предложения сега се уточниха срокове и дати.Цитирал съм това многократно.

Това за договорката между САЩ и Русия и аз съм го чувал на няколко пъти, и не звучи нелогично. Само че тя е следствие на това, че САЩ бяха принудени да се съобразяват с Русия като завърнал се на терена голям играч. Според едни (Иво Христов) Русия е разменила недовършеното изпълнение на плановете си в Сирия за признаването на Крим и скоро можем да очакваме пълно изтегляне на Русия от Сирия, спиране на подмолния икономически натиск (изкуственото сваляне на цените на петрола, например) и вдигане на санкциите и признаване на Крим; според други в момента сме в период на затишие пред буря и предстоят още сражения и още противоборства Русия-САЩ, а самото затишие се ползва за разузнаване, прегрупиране на силите и т.н.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 1 минута, Wankata написа:

Това за договорката между САЩ и Русия и аз съм го чувал на няколко пъти, и не звучи нелогично. Само че тя е следствие на това, че САЩ бяха принудени да се съобразяват с Русия като завърнал се на терена голям играч. Според едни (Иво Христов) Русия е разменила недовършеното изпълнение на плановете си в Сирия за признаването на Крим и скоро можем да очакваме пълно изтегляне на Русия от Сирия, спиране на подмолния икономически натиск (изкуственото сваляне на цените на петрола, например) и вдигане на санкциите и признаване на Крим; според други в момента сме в период на затишие пред буря и предстоят още сражения и още противоборства Русия-САЩ.

Не мисля, че има някаква договорка. Поне не в този смисъл, дето се тиражира. За признаване на Крим или вдигане на санкциите. Руснаците знаят, че подобна договорка, после ще им излезе прес носа. Не може вечно да отстъпват.

Тъй че, очаквам нови противоречия със САЩ.

И аз... Дори да има някаква моментна договорка, точно САЩ не са известни като най-лоялните договорни партньори, така че все тая. И ще има още удари под кръста.

военната намеса в Сирия е струвала на Русия между 400-500 млн. евро. според Путин тези средства са предвидени в бюджета за прилагане военни учения и подобряване на бойната готовност на руската армия.

"Още никой не е измислил по-ефективен начин за подобряване на военната готовност от реални военни действия." Http://www.ntv.ru/novosti/1614350/

през цялата операция загинаха четирима членове на руската армия.

пак според Путин основните успехи в тази интервенция са:
- Проверка на терена (в реални военни условия), на руското оръжие и военна готовност на персонала, който ще даде възможност за откриване на слабите страни и усъвършенстване в бъдеще.
- Укрепване на сирийската армия до състояние на стратегическа инициатива и възможност за успешно водене на самостоятелна война и противопоставяне на агресията от страна на различни терористични групировки
- Мирния договор - осигурена е конструктивност от страна на САЩ
- Спрян е напредъка и нанесен силен удар върху международните терористични организации, които действат в Сирия

proxy.php?image=https%3A%2F%2Fscontent-v

Е, те САЩ какво проверяват? Бият аборигени и носят демокрация. Това не изисква кой знае колко голямо усилие. А когато друг ти върши мръсната работа (НАТО). Голям кеф. Само минаваш и жънеш плодовете на демокарцията. :D

Да според снимките, в Сирия се намират KA-52 и МИ-28. Остават и още самолети, тъй като бомбардирането на американските главорези, продължава.

преди 10 минути, ghostBG86 написа:

американските главорези

Не знам къде са хамериканските главорези, но по що годе официални , и руски също източници , в ИД се бият около 5-7 000 с руски произход / по ддумите на бога Пу/

А общо чуждестранните ислямисти са около 31 000,

http://www.rbc.ru/politics/08/12/2015/5666dd9e9a79477634196207#xtor=AL-[internal_traffic]-[rss.rbc.

Най много са от близките източни държави, от Тунис /6 000/ и северна Африка. По няколкостотин има и от европейски държави .

Еееееее ти сега, направо разбиваш опорните точки, на форумния лъжец. :ph34r: Оня толкова се старае, да доказва че руснаците били клекнали и приели условията на САЩ. Което всеки човек с мозък, знае че е лъжа. А истината е, че руснаците дойдоха, видяха и набиха краварите по кратуните. Па сега се оказва, че и се молят, за среща с Путин. :)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Русия предупреди САЩ за нови удари в Сирия

Цитат

Русия може да предприеме едностранни военни действия срещу въоръжени групировки, които систематично нарушават мира в Сирия. Москва има готовност да удари още утре и иска отговор от САЩ за предложенията да се контролира режимът на тишина. За това информира генерал-лейтенант Сергей Рудской от Генералния щаб на Русия, цитиран от ТАСС.

Рудской уточни, че страната му е изпратила съответните предложения още на 25 февруари. Той смята, че руско-американските консултации в Аман, провели се на 18 март, показват, че САЩ не са готови да обсъдят предложенията за контрол върху режима на спиране на огъня в Сирия.

Не е приемливо отлагане на влизането в сила на съгласуваните правила за реагиране при нарушения на режима на спиране на огъня в Сирия“, коментира той. И добави, че всеки ден има провокации и нападения, които убиват цивилни.

САЩ има срок да отговори на Русия преди 22 март. Тогава Москва ще пристъпи към едностранно изпълнение на правилата от споразумението.

„Въоръжените сили ще бъдат използвани само ако се сдобием с надеждни доказателства за систематични нарушения от въоръжени групи, отбеляза Сергей Рудской. Той добави, че няма да се атакуват групи, които спазват примирието, както и срещу цивилното население и граждански обекти.

преди 9 часа, miro20 написа:

Не знам къде са хамериканските главорези, но по що годе официални , и руски също източници , в ИД се бият около 5-7 000 с руски произход / по ддумите на бога Пу/

А общо чуждестранните ислямисти са около 31 000,

http://www.rbc.ru/politics/08/12/2015/5666dd9e9a79477634196207#xtor=AL-[internal_traffic]-[rss.rbc.

Най много са от близките източни държави, от Тунис /6 000/ и северна Африка. По няколкостотин има и от европейски държави .

Не знам, колко "руснаци" се бият в ИД, но всички знаем, кой създаде ИД! Къде бяха обучавани и тренирани джихадистите.

Пореден пример за некоректно постване на източници - някой казва, че друг е казал нещо.

В цитата липсва правилно позоваване, напр.: Сайтът Червена радио-точка цитира "Файненшъл Таймс": идва краят на гадните капиталисти.

Да видим какъв точно е източникът, дали е от Файненшъл Таймс, дали е от неговата блогосфера.

Довечера ще постна подобни очевидно организирани опити за манипулация, с използването на имената на водещи световни медии.

на 20.03.2016 г. at 20:33, Без умствен капацитет написа:

това се отнася и за САЩ

Права си. Затова и за американската армия се говори като за нещо извънземно. Чисто и просто все тя бе в новините допреди няколко месеца, биеща се главно с аборигеноподобни. Не че това има значение, но обществото си прави заключения за американската военна мощ по техните "подвизи" на бойните полета. Русия досега не се бе проявявала, с изключения на няколко локални войнички на нейна територия. Затова и общественото мнение бе настроено спрямо Русия по тоя начин - изостанала и безсилна в противовес на всемогъщата американска армия, водеща войни по целия свят. Предполагам и Хитлер не е бил толкова могъщ, но една война го е направила страшилището за поколения напред. Ако си бе траел, вероятно и до днес Германия щеше да бъде смятана за загубилата Първа Световна Война, слаба и немощна страна. Както се казва - тук съм! 

преди 23 минути, Кико написа:

Предполагам и Хитлер не е бил толкова могъщ, но една война го е направила страшилището за поколения напред. Ако си бе траел, вероятно и до днес Германия щеше да бъде смятана за загубилата Първа Световна Война, слаба и немощна страна. Както се казва - тук съм!

Още един неонацист... с руско знаме пред българското ..

Гнус ме е да гледам такива, но .. кво да се прави ... демокрация.. всеки идиот има право на "мнение"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И с турско разбира се :)

Все ме е гнус .. каквото и да си сложи пред българското.

тука бъка от такива гниди ..

преди 5 минути, miro20 написа:

И с турско разбира се :)

Все ме е гнус .. каквото и да си сложи пред българското.

тука бъка от такива гниди ..

а от сорос не те е гнус да го слагаш пред българското?

Идея си нямам какъв Сорос те гони.. проблема си е твой. :)

И като променяш даден пост, би било коректно да го упоменеш и покажеш ясно промяната.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Още един неонацист... с руско знаме пред българското ..

Гнус ме е да гледам такива, но .. кво да се прави ... демокрация.. всеки идиот има право на "мнение"

Глупако, грешиш! Малко ти е мозъчето да осъзнаеш, какво ти казвам. Естествено не само на теб, а на всички, които четат тая тема. Някой те е боднал отзад ми се струва, че се нахвърляш така. Споко, не ти чета глупостите напоследък.  Направо ви елиминирам с другаря Плевнелиев Честно да ти кажа, добре че не си ми пред очите. Нямам нерви да се занимавам с такива като теб. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.