Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Карта на конфликтите по света. Може да си избирате регион или целия свят.

http://world.liveuamap.com/

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Големи проблеми за турскозелените край База - влизат и излизат за трети път.

Междувременно САА продължава да напредва южно от Ал Баб - освободили са Ayashia, което ги поставя на 4 км от града

C36YtG3WQAAywc1.jpg

Край Ал Баб става напечено. Днес руски авиоудари "инцидентно" са убили трима турски войника, а други 11 са ранени.

https://southfront.org/3-turkish-soldiers-killed-11-wounded-in-russian-airstrike-near-al-bab/

Сирийската армия и турскозелените "бунтовници" вече споделят общ фронт:

C4OE173VcAIJMmC.jpg

Днес между двете групи са възникнали престрелки при опит на турскозелените за пробив към позициите на САА.

https://southfront.org/syrian-army-troops-clash-pro-turkish-militants-near-al-bab-unconfirmed/

Е, върнаха си го руснаците, както прогнозирахме преди година. Приятелски огън...ама дали е баш приятелски, не е ясно. По-скоро грешката е вярна. На някой майор не са му издържали нервите и е натиснал червения бутон под капачето. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 15 часа, Phused написа:

Край Ал Баб става напечено. Днес руски авиоудари "инцидентно" са убили трима турски войника, а други 11 са ранени.

Потресен съм ! това високоточните руски удари да им се случи ? не вярвам !

Това разбира се няма да повлияе на братските руско-турски отношения :)

Снощи джихадистите са започнали изненадваща офанзива в Латакия. Първоначално са превзели няколко чекпойнта, но след прегрупиране сирийската армия си е върнала териториите. Спорадични престрелки има и около Кинсаба.

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-reverses-jihadist-gains-northern-latakia/

В западна Палмира идиловците са си върнали газовото находище в Хаян, но атаката им към пътния възел Джихар е била отбита. Армията е унищожила кола бомба и ПТУР.

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-beats-back-isil-forces-west-palmyra-video/

Ситуацията край Ал Баб:

197.jpg

Според руското МО САА няма да атакува Ал Баб, ще го остави за турскозелените бунтовници (ако се справят). Засега те се опитват да пробият от запад, имат някакъв успех, превзели са силозите и кръстовището северно от Тадеф. Сирийската армия за момента се е спряла, има сводки за артилерийски обстрел на Тадеф, но все още няма офанзива към него. Градът е важен, защото се намира на възлово място - край основната пътна артерия, свързваща Ал Баб с Ракка.

Край Палмира халифатците отново правят мизерии - днес са взривили няколко газопровода край Hayaan. Допълнително ще се задълбочи газовата криза за териториите под правителствен контрол.

https://www.almasdarnews.com/article/isis-continues-blow-government-gas-pipelines-west-palmyra/

На север кюрдите напредват учудващо бързо към Ракка - вече се намират на 5-10 км северно от града.

MMM.jpg

На юг, за първи път през тази година, са възникнали боеве между армията и джихадистите в град Дараа, близо до границата с Йордания.

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-begins-counter-assault-daraa-foiling-jihadist-offensive/

Сега да видим, какви са опорните точки, на грухчовците. :ph34r:

Ситуацията в Източно Алепо към 13 февруари:

13feb_10_10_northern-aleppo_Syria_War_Ma

САА е взела 3 селца североизточно от Кувейрис - евентуално ще искат да разширят буферната зона около базата и да пресекат пътищата между Ал Баб и Ракка, че нали султаня щял да ходи натам :D:D

преди 7 часа, Phused написа:

Ситуацията в Източно Алепо към 13 февруари:

13feb_10_10_northern-aleppo_Syria_War_Ma

САА е взела 3 селца североизточно от Кувейрис - евентуално ще искат да разширят буферната зона около базата и да пресекат пътищата между Ал Баб и Ракка, че нали султаня щял да ходи натам :D:D

Драги, за пореден път не си в час явно...

Султана ще ходи където си поиска и се е договорил с Путин основно... Рака едва ли , макар че си прави устата , но към владения в момента от кюрдите Манбидж почти сигурно ще насочи особено внимание( и без това им беше поставил ултиматум да се изтеглят зад Ефрат ) , особено в контекста на Тръмп президент на САЩ.... САА и Асад могат да се пънат, но се вижда че напоследък не те имат думата много много по въпроса ако искат да постигнат мир и унищожат ИДИЛ ...

За Ал Баб нали ти бях казал, че напъните за изпреварване са само в нечии глави, там всичко е решено, а на място  опитите на малките командири да показват зъби не са много сполучливи ... Важната цел е унищожаване на ИДИЛ като такова, и орязване мераците на кюрдите за някаква автономия ... Дори прословутите им успехи на кюрдите са само парлама основно, настъпление в места дето жив противник почти няма и то с потдръжка на САЩ и други... Около Рака завземат само покрайнини и пустош главно, без никакви сериозни сблъсъци с ИДИЛ ( преди време бях постанл едни велики клипове за кюрдска операция щателно подготвяна и която завърши с пълна излагация въпреки внушителната сила дето бяха събрали от окол 10 хиляди бойци в 3 бригади някакви измислени ... успяха да завземат само няколко селца и дотам, ИДИЛ ги спря без никакъв особен зор ) , за които YPG и сие са дребни неприятности пред САА, ВКС на РФ, и Турция с нейните протурски сирийски турци...

Кюрдите са боеспособни само като се бият от засада или нападат като хиени , в открит бой са гола вода и кал в ушите, въпреки голямата пропаганда и уж инструкторите и спец частите на САЩ дето са с тях ...А великите им жени уж бойци, са велики само на клипчета и на снимки ...( виж за снимки някои от тях биват, дори биха станали модели, но не и бойци въпреки хвалбите и големите уж подвизи на разни снайперистки ) 

П.С А един съвет, само четенето на нещо без разбиране на основата и реалната ситуация не прави някой ерудиран по въпроса, да знаеш...иначе ми харесват новините които постваш, само анализите и интерпретацията  ти са доста боси ...Но това се дължи на разбираеми от мен причини, така че си трая, само недей прекалява с обидите към някой на база вяра или етнос...Комлексите исторически не им е мястото тука да се проявяват,....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Драги, за пореден път не си в час явно...

Султана ще ходи където си поиска

Турчина се показа.... мислех че сте в един отбор с фусето.... докато не те настъпят :) Султана му дай на него .

Ма как се мятате с опорите точки :) ... един път нож в гърба на Пу , втори път - простено , целуфки.. после пак нож...  :)

Когато сте с Пу кюрдите ги неглижирате, когато се наострите.. хоп стават неудобни...

Да, знам че  тази геополитика е сложно  нещо ... виждам и ти как се гърчиш... и искаш да изкараш Пу приятел, както го правеше в едни други теми където православни се избиваха и на теб не ти пука ...  даже те лайкваха тука за простотиите... но много добре  знаеш че  между вождове и фюрери няма приятелство .

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Важната цел е унищожаване на ИДИЛ като такова, и орязване мераците на кюрдите за някаква автономия ...

Брей как изведнъж мераците за автономия на кюрдите стана маловажно , и изведнъж бобата с ИД стана приоритет :)

Приоритет на таквиа като теб въобще не е ИД .  а това да се мачкат всички  които са неудобни на турците.

преди 10 минути, miro20 написа:

Турчина се показа.... мислех че сте в един отбор с фусето.... докато не те настъпят :) Султана му дай на него .

Ма как се мятате с опорите точки :) ... един път нож в гърба на Пу , втори път - простено , целуфки.. после пак нож...  :)

Когато сте с Пу кюрдите ги неглижирате, когато се наострите.. хоп стават неудобни...

Да, знам че  тази геополитика е сложно  нещо ... виждам и ти как се гърчиш... и искаш да изкараш Пу приятел, както го правеше в едни други теми където православни се избиваха и на теб не ти пука ...  даже те лайкваха тука за простотиите... но много добре  знаеш че  между вождове и фюрери няма приятелство .

Брей как изведнъж мераците за автономия на кюрдите стана маловажно , и изведнъж бобата с ИД стана приоритет :)

Приоритет на таквиа като теб въобще не е ИД .  а това да се мачкат всички  които са неудобни на турците.

Я гледай ти, отново опити за мислене от бандеровския платен недоварен мазник , хахахах..

Абе на теб колко пъти да ти се казва че мисленето не ти се отдава, нито пък тълкуването на мислене и виждания а :))))))

Освен да осмърдиш пейзажа пак с нищо друго не допринесе...Да нямаш още гърчове и киселини  от предните ти опити да ме разбереш? Че и да опонираш? :))))

П.С И да, тучин съм, и да за Донбас и РФ съм, както и за много други неща.... И да, от Бг съм, и да такива като теб ги правя на пет стотинки само още като им видя мазните физиономии и напъни за спечелване на сребърници продавайки си мазните задници , опитващи се да изглеждат като Хитър Петър някакви тарикати и умни ... е не става...Продължавай да си хохълобандеровче, не пречиш,само не ни мъчи с жалките си напъни ....

преди 10 минути, Sinbad_ написа:

Я гледай ти, отново опити за мислене от бандеровския платен недоварен мазник , хахахах..

Абе на теб колко пъти да ти се казва че мисленето не ти се отдава, нито пък тълкуването на мислене и виждания а :))))))

Освен да осмърдиш пейзажа пак с нищо друго не допринесе...Да нямаш още гърчове и киселини  от предните ти опити да ме разбереш? Че и да опонираш? :))))

П.С И да, тучин съм, и да за Донбас и РФ съм, както и за много други неща.... И да, от Бг съм, и да такива като теб ги правя на пет стотинки само още като им видя мазните физиономии и напъни за спечелване на сребърници продавайки си мазните задници , опитващи се да изглеждат като Хитър Петър някакви тарикати и умни ... е не става...Продължавай да си хохълобандеровче, не пречиш,само не ни мъчи с жалките си напъни ....

Ко каза ? :)

Аз пък съм българин , и твоите простотии не минават :)

Сори другарю шофьор :) Наводнихте Англия и Европа  заади  европейската "толерантност" , която обаче, сега с  увоволствие плюте

Темата за Украйна ти вършеше до време работа, докато не се разбра че е пълен фейк тази ваша пропаганда.

И увиснахте като неизпрани гащи :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 6 минути, miro20 написа:

Ко каза ? :)

Аз пък съм българин , и твоите простотии не минават :)

Сори другарю шофьор :)

Темата за Украйна ти вършеше до време работа, докато не се разбра че е пълен фейк тази ваша пропаганда.

И увиснахте като неизпрани гащи :)

Хахаха, ей , колко пъти ти казах че си нагъл като магал обаче ти си продължаваш...

Май наистина има нещо от боята по теб, другарю продаващ мазния си задник за центове за да пропагандира наглостта си толкова дълго време :)))

П.С А сега и отново за шофьорлъка се захвана, я кажи да чуем какво прави пък на теб дебелия ти гъз за да живее , освен да се продава и пише глупости по нета а ;) Или какво е постигал някога освен да има някакво криворазбрано самочуствие за значимост освен в нета :)))) Блажко другарчето ти така се фукаше че бил еди какво си, и се видя че не струва и пет стотинки, а ти дори и 1 

Не знаех че се обиждаш на "шофьор" .. извинявай.. не знаех че тази иначе достойна професия ,  е комплекс на непълноценност при теб , само защото не можеш да се реализираш в  родната си Турция, и въртиш геврека  при тези  които плюеш...

Извинявам се официално пред всички :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

Не знаех че се обиждаш на "шофьор" .. извинявай.. не знаех че тази иначе достойна професия ,  е комплекс на непълноценност при теб , само защото не можеш да се реализираш в  родната си Турция, и въртиш геврека  при тези  които плюеш...

Извинявам се официално пред всички :)

Пак не си разбрал бе драги ми недоварен хохълопродаващ зандика си...

Тиова беше просто поредния напън от теб за някаква обида тънка, ама безуспешна, и понеже я разбрах ми стана интересно, какво на теб мазния ти задник прави след като се има за повече от мен :))) Както навремето Блажко...

И опитите ти за извъртане отново по мангалски само се видяха, вместо достоен отговор.. То   Блажко имаше поне  достойнство да замълчи, а не като теб още повече да отваря дирник и вони :))))

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Пак не си разбрал бе драги ми недоварен хохълопродаващ зандика си...

Тиова беше просто поредния напън от теб за някаква обида тънка, ама безуспешна, и понеже я разбрах ми стана интересно, какво на теб мазния ти задник прави след като се има за повече от мен :))) Както навремето Блажко...

И опитите ти за извъртане отново по мангалски само се видяха, вместо достоен отговор.. То   Блажко имаше поне  достойнство да замълчи, а не като теб още повече да отваря дирник и вони :))))

Пак не разбрах... Ко каза ?

:)

преди 2 минути, miro20 написа:

Пак не разбрах... Ко каза ?

:)

Нормално за теб, кво да си разбрал , особено като не ти оттърва хахахахах..

П.С Кажи му м..л и не го обиждай повече :)))) Айде бягай да си четеш наставленията за Донецк и Луганск, че нещо там на укропитеците пак ще им запари скоро задника, и то яко ;) Особено с Тръмп в САЩ :)))))

пп

Приятелю  . аз също съм шофьор, кат.С , не разбирам защо се обиждаш на шофьолъка, което реално е огромно удоволствие ?

Твоето е гузеннегонен бяга....

пп

Приятелю  . аз също съм шофьор, кат.С , не разбирам защо се обиждаш на шофьолъка, което реално е огромно удоволствие ?

Май не си никакъв пофьор, щом не знаеш че само категория не прави някого шофьор :))))) 

П.С И не съм ти приятел, аз с чифтокопитни не дружа.... 

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

П.С Кажи му м..л и не го обиждай повече :))))

Какво е м...л ?

Какво е м...л ?

Носни кърпички на турски :)))))) Или нещо друго... Познай от 3 пъти :)))) Без да издаваш звуци като Ам ГЪл обаче :)))))

преди 5 минути, _Alex&Vanko_ написа:

мин**л

Хамзата дошъл!:D

Все някой трябва да натрива носа на нечифтокопитните дето си мислят че темите могат да ги превърнат  на кочини ....:))))))

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.