Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Цитат

Турчина се показа.... мислех че сте в един отбор с фусето.

Цитат

Приятелю  . аз също съм шофьор

????

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Ти  я превърна в кочина. :) честито :)

преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

????

Що ?  а ти книжка нямаш ли ? аз имам и  Ц категория, не ч е нещо  в сравнение с великия мореплавател :)

Дето е турчин в Злата Англия, но плюе на поразия това в което се е продал :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Tоя миро освен всичко излиза и ксенофоб. За пръв път виждам евроатлантически ксенофоб. 

Тука веднага обаче трябва да го докладвам за насаждане на омраза, понеже и аз съм евроатлантик и ме засегна.

преди 1 минута, иноТ написа:

Tоя миро освен всичко излиза и ксенофоб. За пръв път виждам евроатлантически ксенофоб. 

Тука веднага обаче трябва да го докладвам за насаждане на омраза, понеже и аз съм евроатлантик и ме засегна.

я вижкой какви епитети употребява  ?  и кой е ксенофоб ?

Напротив. Аз съм абсолютно толерантен към всички шофьори , между котио съм и аз, и се учудвам как се оплитате тоално в плюенето и хейтърството :):)

Другрю Тони, виждам и ти се оплете тотално .

Я да видим.. спрямо темата...  одобряваш ли кюрдите, или си с другаря ти шофьор от Англия ?

преди 6 минути, иноТ написа:

понеже и аз съм евроатлантик и ме засегна.

Ти си всичко друго , но не и евроатантик :)

Не беше ли "евразиец"  ??

преди 9 минути, miro20 написа:

и се учудвам как се оплитате тоално в плюенето и хейтърството :):)

Я да видим какво каза по темата ... цитати от умните ти постове в последната страница:

преди 1 час, miro20 написа:

Ко каза ? :)

Сори другарю шофьор :) Наводнихте Англия и Европа  заади  европейската "толерантност" , която обаче, сега с  увоволствие плюте

преди 53 минути, miro20 написа:

Не знаех че се обиждаш на "шофьор" .. извинявай.. не знаех че тази иначе достойна професия ,  е комплекс на непълноценност при теб

преди 47 минути, miro20 написа:

Пак не разбрах... Ко каза ?

преди 46 минути, miro20 написа:

Твоето е гузеннегонен бяга....

преди 28 минути, miro20 написа:

Дето е турчин в Злата Англия, но плюе на поразия това в което се е продал :)

На всички е ясно,че злобееш, че от злоба не можеш си намери място ама преди да наричаш другите хейтъри по добре си виж твоите драсканици!

Баси и умното си...

преди 18 минути, nikssi написа:

Я да видим какво каза по темата ... цитати от умните ти постове в последната страница:

На всички е ясно,че злобееш, че от злоба не можеш си намери място ама преди да наричаш другите хейтъри по добре си виж твоите драсканици!

Баси и умното си...

Да 

Я да видим ?  казвам че плюе от Англия където работи /факт/ и питам ко каза, достойна професия, извинявам се .. и тн..

Това "злобеене " ли му викаш ??? :)

Ах горките те наранени душици :):)

Как един път не обърна внимание на "епитетите" на шофьорчето ... ?

Виж по горе колко са

........наритва "нечифтокопитни" , кочини ... "м...л" , "мазния задник" , мангалски, дебелия гъз.... и т.н...

Ма де да забележиш нали :)

преди 25 минути, иноТ написа:

Без коментар ...

Да, това за него е комплимент, както за мен би било да ме нарекат "българина каза.... "

Що ? за теб обида ли е ?

Ами, до сега не ми се е случвало да ми казват българина, циганина, или турчина. Не знам как си общуваш с хората около теб. То за теб е нормално да срещаш затруднения, понеже си 24/7 в Калдата. Ще ти кажа, че сред реални хора е друго.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 10 минути, иноТ написа:

Ами, до сега не ми се е случвало да ми казват българина, циганина, или турчина. Не знам как си общуваш с хората около теб. То за теб е нормално да срещаш затруднения, понеже си 24/7 в Калдата. Ще ти кажа, че сред реални хора е друго.

Виж сега... това или си го има човек или си го няма. То не се налива с кофата. Тъй,че както казват с радиоточка и кво там беше нъл се сещаш...

преди 13 минути, nikssi написа:

Виж сега... това или си го има човек или си го няма. То не се налива с кофата. Тъй,че както казват с радиоточка и кво там беше нъл се сещаш...

Ко каза ?

Я го приложи в аспекта на квалификациите ти от по горе за "злобата", бла бла бла ??

:)

Естествено, че колегата Синбадчо е най-ерудиран, най-интерпретиращ, най-знаещ. Той присъства на всяка среща между Путин и Ердоган, знае много по-добре от всички вас! Чете сводки по 10 часа на ден, писал е десетки анализи и коментари. (Нищо, че между мен и него стоят два вагона книги, и то актуални, но да не си мерим кой е по-начетен.)

Мое анализченце за приключенията на "Кузнецов" в Сирия.

https://klibr.blogspot.bg/2017/02/adm-kuznetsov-v-syria-uspeshna-misya-ili-PR-avantiura.html

ИЗТОЧНО АЛЕПО:

Турците пак закъсаха край Ал Баб - един убит и четири ранени аскера. Турскозелените пък са дали 13 жертви вчера.

Идилите се хвалят, че унищожили турски Леопард

334-1024x576.jpg

https://southfront.org/turkish-army-suffers-more-casualties-in-al-bab/

ДАРА:

1109.jpg

Офанзивата на джихадистите продължава вече трети ден. Вчера са превзели някакви правителствени позиции в кв. "Маншия", но с цената на много жертви. Днес сутринта излизат сводки, че армията си е върнала контрола върху няколко сгради с помощта на масивни авиоудари.

https://southfront.org/clashes-ongoing-in-daraa-militants-make-some-gains-in-manshiyah-neighborhood/

САА отдавна трябваше да приключи с Дара и да се опита да запечата границата с Йордания. Трябваше да използват момента от началото на 2016 г. когато си върнаха Шейх Маскин. Според мен тая джихадистка офанзива изобщо не е случайна - случва се точно преди преговорите в Астана и Женева, което означава, че много от тия терористични фракции изобщо не искат помирение.

преди 48 минути, Phused написа:

Мое анализченце за приключенията на "Кузнецов" в Сирия.

Всъщност, даваш само повърхностните въпроси .

Не ти ли се струва странно , чак сега да се случват таквиа инциденти на Кузя ? До сега какво са правили ? Той не е нов, и тези проблеми би трябвало да са се очертали много , много отдавна.

За ракетите Калибър, имаш ли по точно инфо колко по какви цели и т.н са проведени ?

Защото както и при предишните изстреляни ракети, това бе повече за демонсртация, а не за реална полза.

Защо мислиш никой от американците или партньорите не употребяват  подобни ракети "томахавките"  ?

Ами много просто - защото са прекалено скъпи , и е абсолютно безсмислено в предвид че никой не пречи на обиновенните  въздушни удари  със самолети, които са в пъти по евтино решение.

ИД няма ПВО че да има нужда от "Калибър" !  Другата функция на Кузя е да защитава флота от авиоудари на противника, но както знаем, такива няма как да има в ситуацията в Сирия  :)

Един изстрел на ракета струва около 2 млн $ ,  а авиобомбите са по няколко хиляди . И пак акцентирам на това че няма ПВО  за да е оправдано изпозлването на Калибър или Томахавк.

Ако те интересуват конкретни цифри колко струва похода на Кузя, можеш да си допълниш блога с това :

http://www.rbc.ru/politics/07/02/2017/5851603a9a794750e8a409d2

CX5Ly9K.jpg

Снимка на сирийски МиГ-25 в авиобаза Тияс. Очевидно е извън строя, както и всички останали от флотилията, базирани там. Повечето дори не са консервирани, просто са оставени в пясъка.

Разрових се и разбрах, че МиГ-25 почти не са използвани във войната. Имайки предвид, че МиГ-25 е създаден за съвършено други цели и е доста ресурсоемък, е нормално.

Статия за МиГ-25 в Тияс:

http://www.urbanghostsmedia.com/2015/11/abandoned-mig-25-foxbats-tiyas-airbase-t4-syria/

преди 14 часа, miro20 написа:

Не ти ли се струва странно , чак сега да се случват таквиа инциденти на Кузя ? До сега какво са правили ? Той не е нов, и тези проблеми би трябвало да са се очертали много , много отдавна.

До преди няколко години нищо не са правили и това е големият проблем. Има една легендарна история, за моряк от екипажа на мисля, че беше Кузнецов, но може и да е друг руски кораб.. Напили се, един отишъл до тоалетната и не се върнал. Намерили го след години, умрял и изгнил в някакво помещение.

Защо мислиш никой от американците или партньорите не употребяват  подобни ракети "томахавките"  ?

Ами много просто - защото са прекалено скъпи , и е абсолютно безсмислено в предвид че никой не пречи на обиновенните  въздушни удари  със самолети, които са в пъти по евтино решение.

Въпрос на желание, не на цена. Гледай какво правят американците: http://aeropress-bg.com/news/military-aviation/4203-два-b-2-бомбардираха-цели-в-либия

Цитат

Два стратегически бомбардировачи B-2 от състава на ВВС на САЩ бомбардираха цели на Исламска държава в Либия, което е първото бойно използване на типа от 2011 г. насам.

Бомбардировките на два лагера на Ислямска държава са били съгласувани с временното либийско правителство. Целите са се намирали на около 45 km югозападно от либийския град Сирт.

Двата бомбардировача са пуснали над 100 броя управляеми боеприпаси GBU-38 JDAM, като в ударите са се включили и безпилотни апарати MQ-9 Reaper, които са извършвали допълнителни удари с управляеми ракети AGM-114 Hellfire.

Всеки B-2 има капацитет от 80 броя JDAM с калибър 227 kg или общо над 18 тона бомби.

Двата самолета, индефицирани като Spirit of Pennsylvania и Spirit of Georgia, са излетели от авиобаза Уайтмън в Мисури и са пролетели общо 34 часа. По време на мисията са използвани 15 летящи танкера, които са извършили множество дозареждания с керосин за двата бомбардировача.

ВВС на САЩ разполагат с 20 броя B-2. За последно машината бе използвана в реална бойна мисия през март 2011 г. Това три бомбардировача унищожиха цели на либийските ВВС, като пуснаха общо 45 907-kg боеприпаси GBU-31 JDAM.

Използвали са над 100 JDAM-ки и неназован брой AGM-114 за да избият около 100-тина ислямисти. За всеки ислямист по 1,5+ бомби. Сметни цялата операция в долари.

Ами не следя видовете авио-бомби , но няма грам противоречие с това което казах.

Колко струват тези бомби от Б-2 ти ми кажи.

Просто сравних два аналогични класа - Калибър и Томахавк.

2 млн на бомба е леко безсмислено за конкретния случай в Сирия.

А използване на бомбардировачите Б-2 е що годе логично. Но не такива системи , които заобикалят ПВО с цели на 1500 км

преди 3 часа, miro20 написа:

Ами не следя видовете авио-бомби , но няма грам противоречие с това което казах.

Колко струват тези бомби от Б-2 ти ми кажи.

100+ броя бомби по 25000+ долара цена за бройка. Отделно са изстреляните AGM-114. Отделно е изразходваното гориво за бомбардировачите, и за цистерните. Отделно е амортизацията и т.н. Цената не е никак малка и то за да изтрепеш 100 ислямиста. Същото можеше да се постигне и с 2-3 томахвки.

От друга страна, да изпратиш спец отряди, които да ги изтрепят същите тези ислямисти, с голяма вероятност да изгубиш бойци, в които си вложил милиони за обучение и т.н. е по-неприемливо.

Просто сравних два аналогични класа - Калибър и Томахавк.

2 млн на бомба е леко безсмислено за конкретния случай в Сирия.

Безсмислено или не, когато можеш да си го позволиш, търсиш определен ефект, пазиш живота на военослужещите си може и да е за предпочитане.

Пак омеси 1001 неща :) Аз не сравнявам колко подобни бомби и руснаците са стоварили. А те ежедневно също бомбардираха с касетъчни и т.н. бомби /заради което и бяха обвинявани в масово безогледно избиване в градски райони/ 

Които също им е съпоставима със споменатите бомби  цената, разходите а гориво, и всичката останала логистика.

Докато Калибър и еквивлаента им  томахавките, смисъла е абсолютно нулев. Никой не те заплашва на 1500 км, няма и ПРО което да искаш да заобикаляш, небето е чисто.

Кузя изхарчи както цитирах по назад 10 млрд р. за воаяжа си и не постигна абсолютно нищо по различно от досегашните методи и тактика на удари, които са в пъти по евтини.

Причната според мен е военна реклама за сегашни и бъдещи договори за продажби .

Ако се сещаш още в началото на руската намеса в Сирия, бяха си казали че това е един много добър полигон за тестове в реални условия.

преди 7 часа, miro20 написа:

Докато Калибър и еквивлаента им  томахавките, смисъла е абсолютно нулев. Никой не те заплашва на 1500 км, няма и ПРО което да искаш да заобикаляш, небето е чисто.

Кузя изхарчи както цитирах по назад 10 млрд р. за воаяжа си и не постигна абсолютно нищо по различно от досегашните методи и тактика на удари, които са в пъти по евтини.

Причната според мен е военна реклама за сегашни и бъдещи договори за продажби .

Ако се сещаш още в началото на руската намеса в Сирия, бяха си казали че това е един много добър полигон за тестове в реални условия.

Военна реклама, показване, че мечката вече не спи зимен сън, помпане на мускули и други подобни прийоми, за да кажеш на света, че с теб шега не бива. Това никак не е малко, и който може да го постигне го прави, независимо от цената. САЩ непрекъснато имат АУГ из океаните, без да има основателна причина да го правят. Ама така показват на почти всички държави, в кой е тоягата и по чия свирка ще играят ако се наложи.

А тази работа можеше да я свършат и без използването на B2, защото ислямистите в Либия нито имат ПВО, нито имат с какво да видят, чуят и поразят B2, та да се налага използването на стелт бомбардировач, дошъл от другия край на света. Ама, друго си е да се покажеш малко по-така.

преди 11 часа, A.com написа:

Ама, друго си е да се покажеш малко по-така.

Е не може да не се съгласиш че бомбардировки с БОМБАРДИРОВАЧ , пък било то и най модерен, е далеч по логично , и като гледам цените.... по евтино , отколкото да пуснеш няколко ракети Калибър/Томахавк с цена над 2 млн всяка по една палатка.

А за "показването малко по така"  руснаците май не успяха.... има камара помпозни рекламни видеоклипове по военните им канали, но в реални условя Кузя си направи антиреклама :)

Ако погледнеш статистиката на полетите от Кузя, повечето /двойно повече/  са с въртолети , и то НЕ УЧАСТВАЩИ в бойни действия, т.е. за транспортна логистика и подобни дейности :)

За проведени изстрели с Калибър не се споменава въобще. Дали защото предишните през Иран дето бяха , никой не видя/не разбра/ къде кацнаха и какво са поразили въобще ? :)

Но пак акцента е .. че това е удобе тренировъчен курс :

Цитат

«Главное в этой операции — обучение летного состава, применение палубной авиации в реальной боевой обстановке», — оценивает результаты похода директор Центра анализа стратегий и технологий Руслан Пухов. По его словам, полученный экипажами кораблей и летчиками в походе опыт полностью оправдывает любые затраченные на операцию средства.

Подробнее на РБК:
http://www.rbc.ru/politics/07/02/2017/5851603a9a794750e8a409d2

преди 29 минути, miro20 написа:

Е не може да не се съгласиш че бомбардировки с БОМБАРДИРОВАЧ , пък било то и най модерен, е далеч по логично , и като гледам цените.... по евтино , отколкото да пуснеш няколко ракети Калибър/Томахавк с цена над 2 млн всяка по една палатка.

От съвременна гледна точка, живота на човек е по-ценен от желязото. По тази причина САЩ наблягат на високоточното оръжие - с по-малко средства и риск за военослужещите да се постигат максимални резултати. Ако нещо може да се свърши с Калибър/Томахавка то е по-вероятно да го свършат с ракетата, отколкото да изпращат самолет, хеликоптер, войска. В Пустинна буря, ако не греша, броят на загубените хеликоптери AH-64 в не бойни полети е по-голям от бойните загуби. Сакатлъци винаги стават.

А за "показването малко по така"  руснаците май не успяха.... има камара помпозни рекламни видеоклипове по военните им канали, но в реални условя Кузя си направи антиреклама :)

Какви цели реално са си поставили аз не знам. По тв-то ни показаха едно, ама дали това е била целта.

Ако погледнеш статистиката на полетите от Кузя, повечето /двойно повече/  са с въртолети , и то НЕ УЧАСТВАЩИ в бойни действия, т.е. за транспортна логистика и подобни дейности :)

За проведени изстрели с Калибър не се споменава въобще. Дали защото предишните през Иран дето бяха , никой не видя/не разбра/ къде кацнаха и какво са поразили въобще ? :)

Но пак акцента е .. че това е удобе тренировъчен курс :

Това също е важно. Кой е казал "Повече пот в учението - по-малко кръв на боя."

преди 12 минути, A.com написа:

Това също е важно. Кой е казал "Повече пот в учението - по-малко кръв на боя."

Разбира се. Това е основно правило за всяка войска.

Въпроса е че в Сирия руснаците тръгнаха  за бой, и то за бой с ИД която щяха да заличат , но порди липса на реални резултати  накрая се оправдаха с ....  то това бе добър учебен опит :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Разбира се. Това е основно правило за всяка войска.

Въпроса е че в Сирия руснаците тръгнаха  за бой, и то за бой с ИД която щяха да заличат , но порди липса на реални резултати  накрая се оправдаха с ....  то това бе добър учебен опит :)

"Каква я мислехме ние ,каква стана тя" не случайно са го казали хората. Подобни случки се случват. През 1904 г. една ескадра тръгва от Балтийско море, като целта й е било да "натупа" японците, Половин година по-късно стига до Цушима и яде здрав пердах.

няколко ракети Калибър/Томахавк с цена над 2 млн всяка

Мирко, започна с правилното, а вече се унесе!Утре сигурно вече ще бъдат 5 мил. бройката.:)

преди 11 часа, M.Николов написа:

Мирко, започна с правилното, а вече се унесе!Утре сигурно вече ще бъдат 5 мил. бройката.:)

Ами почти си уцелил , така че си спести сарказма :

Цитат

Что касается реальных поставок КР 3М-14Э за рубеж, то есть достоверные данные о заключённом в 2006 г. контракте стоимостью $182 млн. на 28 ракет для ВМС Индии (ДЭПЛ пр. 877ЭКМ), 24 из которых были поставлены в 2008 г. [7]. Обращает на себя внимание высокая стоимость одной ракеты - $6,5 млн. (если в цену контракта не было включено что-то ещё). Для сравнения: средняя стоимость одного "Томагавка" мод. IV по двум последним договорам компании "Рейтеон" с ВМС США составила $1,22 млн. (ссылка 8)

:)

Поправям се веднага. - не 2 млн $ а 6.5 млн $ за бройка.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.