Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Като стана дума за оптиколокационните системи, краварите наистина са доста назад ... За тях оптическите системи са главно за да снимат геройствата си с БПЛА и да снимат селфита с камерки  :D

P.S И като стана дума, точно с тази система за водене на ракетата е свален и така уж невидимия стелт мелт на каубоите над Сърбия... 

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 550,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

През далечната 86-та година знаехме какъв самолет е запалил двигателя и рулира по пистата за де се готви да излети от Кония... на има няма 600 км по права линия.

Пак повтарям, забравяте, че едната страна отлично познава МИГ-29, на който никаво wunderwaffe не е слагано.

Срещу него е летяно, летяно, познават го прекрасно. А активи за засичане на вражеските самолети не липсват, не е нужно даже да е бордовата РЛС.

През далечната 86-та година знаехме какъв самолет е запалил двигателя и рулира по пистата за де се готви да излети от Кония... на има няма 600 км по права линия.

Това да засечеш и определиш по отразяващия профил типа на самолета е едно, но да те облъчат теб и да кажеш, е аз знам че е еди какъв си самолет със сигурност, е  друга задачка ( да не говорим че това осветяване се регистрира с защитна апаратура на друг самолет, а не наземна станция ) ... Може разбира се, ако да речем всеки самолет позлва специално конструирана само за него радиолокационна апаратува, ползваща специфична честота да речем, или профил на сигнала.. но вероятноста за това е малка, дори за старите Миг първи поколения, а за новите модификации с новите блокове за радиолокация, съвсем забрави, с тях са и Су-тата и кои ли още не... 

Доста назад другарчето дето рече че е ритан, се мъчеше да показва ум че точно в тази сфера руснаците са изостанали, ама беше позорно засрамен дори в подраздела на спора за радилокатори на самолети с активно фазирана решетка... Та такива неща... Дори тогава му показах какви се слагат на модернизираните мигове....

П.С А това за рулиращ самолет е преувеличено доста... радара не засича под определени метри, визирам наземните станции, дори авиационните имат ограничения .. затова и един от маньоврите при въздушен бой , за да се скриеш от радара на  врага е да летиш ниско , дето се вика, следиш направо профила на земята ;) Служил съм ПВО като наборен, отделно че както и а.ком авиацията ми беше хоби от ученик ( особено покрай американската документална поредица  "Да достигнеш небето" , а мечтата ми -да стана летец на изребител навремето, имах и прозвище в училище, Льотчика ... мдам, спомени...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Blago72, Миг-29 и Су-27, дори и произведени през 80-те години имат уникална апаратура и през 80-те и през 90-те и през новия век. Имат неща, които американските самолети нямат. Давам ти пример:

- ОЛС(оптико-локационна система) и КОЛС(квантова ОЛС) при МиГ-29 и при Су-27 - оная пъпка пред фанара, както я нарече ghostBG86. Какво правят двете системи - позволяват засичане, прихващане и изстрелване на ракети по летящи обекти, без да се използва радара. С други думи, аз летя със Миг-29, ти с Ф-16. Ти си зад мен, но за да ме откриеш трябва да използваш радара си, а за да стреляш по мен ще трябва да използваш радара си в боен режим, моите системи ще ме предупредят(още при първото използване на радара от твоя страна) и веселбата започва. Ако аз летя зад теб, ще използвам ОЛС, а ти ще резбереше, че си прихванат и обстрелван едва след като ракетата излети от Миг-29. Ако съм достатъчно нахален ще се доближа достатъчно и ще те разстрелям с оръдието.

- нашлемна система за целеуказване - пилот на МиГ-29 или Су-27 трябва да завърти главата си, да те прихване и да изстреля ракета, докато пилот на Ф14, Ф15, Ф16, Ф18 трябва да завърти целия самолет така, че вражеския самолет да попадне в един точно определен конус пред носа на самолета му. А този конус не е много голям, докато използването на НСЦ значително увеличава размера на този конус. Американците имаха такава система, но е била толкова тежка, че са се отказали от нея - шлема на пилота е ставал прекалено тежък и при големи претоварвания е било много вероятно самия шлем(заедно със системата за целеуказване) да счупи врата на пилота.

За да опростим нещата, към момента F-16 имат ли серийна версия (блок) с ОЛС и нашлемна навигация?

Друго, няма ли известен риск да бъда открит първи, от разстояние, по-голямо от възможностите ми да те открия с моя радар, камоли с ОЛС? Какво правя, чакам да ме уцелиш и ако оцелея, ще те търся с ОЛС ли?

МИГ-29, който държеше на мушка турските F-16 бил сирийски, с пилот севернокореец

ново пет...

последното изречение от статията:

Ако това е вярно, то натискането на спусъка от един такъв пилот може да взриви мира на цялата планета, смятат военни експерти.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Най мразя разни наши журналя да се изпляскват и дори да не посочват оригинални линкове ... казал бил еди кой си.. какви стратегик 51 измислиха баси, единствения такъв който намирам в гугъл е този , нямащ нищо общо с новини дори :D  .. 

http://www.51strategic.com/services/paid-search-ppc.php

А добавката че ако е така, еди какво си смятали военни експерти е направо за скункс ... 

За да опростим нещата, към момента F-16 имат ли серийна версия (блок) с ОЛС и нашлемна навигация?

Друго, няма ли известен риск да бъда открит първи, от разстояние, по-голямо от възможностите ми да те открия с моя радар, камоли с ОЛС? Какво правя, чакам да ме уцелиш и ако оцелея, ще те търся с ОЛС ли?

Абе драги, ти не разбра ли че оптикосистемата е допълнителна, когато РЕБ-а ти гтакова майката на радара, тогава твоите Ф-ове какъв ще го духат знаеш ли.. а руснаците мислят и за това... а да не говорим при ядрен взрив , електромагнитния импулс как действа ... 

П.С А виж това вече е по интересно ако е истина, госдепа бил разрешил на Турция да сваля руски самолети хахаха.. Тия нагляри все другите гледат да набутат , смелчаци за чужда сметка , а уж  снай силната по думите на Обонго армия и сила в света :D

http://eer.ru/a/article/u123253/06-10-2015/35199

Оригинала е тука ..

http://ria.ru/world/20151006/1297552969.html?utm_source=smi2&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners?utm_source=smi2&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners

Ехеее, говорим за конфликт локален тип, два самолета срещу други два, да кажем.

Чак ядрен взрив :)

В РЕБ не съм убеден, че руснаците ще имат превъзходство, а и не получих отговор за F16 - имат или нямат ОЛС все пак серийни модификации (блокове).

Коя статия имаш предвид?

На Gaffer,за корееца дето бил уж на сирийски Миг-29 ...  сайта пак прави някакви номера... хм... визирам форума 

Турция произвеждан F-16 по лиценз. Има обаче нещо, което не знам дали знаеш, до колкото ми е известно единствено Израел получава от САЩ авиационната техника такава каквато ползва и САЩ. САЩ, Русия, Франция продават самолетите си(танкове, ПВО системи) на други държави с орязани възможности. За Израел това не важи. Дори си заменят оригинална електроника с такава собствено производство, а в производството на оръжейни системи са много добри. Турция с какво оборудва собствените си Ф-16 не знам. Не знам и кой блок са. Не е нашлемна навигация, а нашлемна система за целеуказване. Може и да имат такава, но ОЛС нямат.

Това:

не го разбрах. Все пак ще се опитам да ти отговоря. Един самолет открива вражески самолет става по следните начини:

- визуално. Използвал се е до появата на самолети с радари - ВСВ. Затова и една от любимите тактики е била да атакуваш противника когато слънцето е зад теб - той не може да те види, защото слънцето го заслепява.

- с помощта на собствен радар. Такива самолети се използват през ВСВ. Германците са ги ползвали при нощните бомбардировки на съюзниците.

- с помощта на ОЛС, каквато имат МиГ-29 и Су-27(и разни други руски самолети).

Ползването на радар е активен метод за откриване, защото по този начин съобщаваш на противника ти че го търсиш(и си го намерил), но и че си наоколо и той може да определи местоположението ти.

Ползването на ОЛС е пасивен метод - ти летиш, самолета ти се нагрява, двигателите още повече, изгорелите газове от двигателите също са горещи и светиш като свещ в тъмна стая. ОЛС те открива много преди визуалния контакт, независимо в какъв ракурс летим двамата. Ще летя срещу теб и пак ще те открия преди да си ме видял, ако не използваш радар.

Но, съвременните армии не се състоят от единични самолети, които се боричкат един с друго. ПСВ и ВСВ отдавна свършиха и романтизма във въздушните битки умря. И САЩ и Русия имат АУАКС самолети, които стоят далече и следят околното пространство на дистанции, много по-големи отколкото радарите на изстребителите могат да покрият. Наземни радари също се използват, така че вероятността двойки МиГ-29 и Ф-16 ей така да си летя на височина 10 км и случайно да се натъкнат един на друг е нищожна.

Обаче, ако сме ек на ек, аз на МиГ-29, ти на Ф-16 и се намерим, огледаме се, полетим заедно и ти решиш да ме свалиш, ще трябва да включиш радара в боен режи, аз веднага ще разбера и, най-вероятно, ще предприема маньоври за сриване на захвата за да не можеш да изстреля ракета или за да се отърва от вече изстреляна ракета. Ако аз реша да те сваля, ще разбереш едва след като видиш изгорелите газове на ракетата, защото нямаш система, която да те информира, че съм те захванал с помощта на ОЛС. И на второто изречение от въпроса ти - ако те открия, преди ти да откриеш мен, и съм решил да те сваля, и те уцеля няма да оцелееш за да ме търсиш с каквото и да било. Същото е ако ти откриеш мен и ме уцелиш.

Както писах и преди, всички знаете, че оръжията не убиват, хората го правят и колкото и да е уникален даден самолет, ако се управлява от некадърник нищо добро не го очаква. Войните на Израел със съседите му през миналия век са добро доказателство за това.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Турция произвеждан F-16 по лиценз. Има обаче нещо, което не знам дали знаеш, до колкото ми е известно единствено Израел получава от САЩ авиационната техника такава каквато ползва и САЩ. САЩ, Русия, Франция продават самолетите си(танкове, ПВО системи) на други държави с орязани възможности. За Израел това не важи. Дори си заменят оригинална електроника с такава собствено производство, а в производството на оръжейни системи са много добри. Турция с какво оборудва собствените си Ф-16 не знам. Не знам и кой блок са. Не е нашлемна навигация, а нашлемна система за целеуказване. Може и да имат такава, но ОЛС нямат.

Това:

не го разбрах. Все пак ще се опитам да ти отговоря. Един самолет открива вражески самолет става по следните начини:

- визуално. Използвал се е до появата на самолети с радари - ВСВ. Затова и една от любимите тактики е била да атакуваш противника когато слънцето е зад теб - той не може да те види, защото слънцето го заслепява.

- с помощта на собствен радар. Такива самолети се използват през ВСВ. Германците са ги ползвали при нощните бомбардировки на съюзниците.

- с помощта на ОЛС, каквато имат МиГ-29 и Су-27(и разни други руски самолети).

Ползването на радар е активен метод за откриване, защото по този начин съобщаваш на противника ти че го търсиш(и си го намерил), но и че си наоколо и той може да определи местоположението ти.

Ползването на ОЛС е пасивен метод - ти летиш, самолета ти се нагрява, двигателите още повече, изгорелите газове от двигателите също са горещи и светиш като свещ в тъмна стая. ОЛС те открива много преди визуалния контакт, независимо в какъв ракурс летим двамата. Ще летя срещу теб и пак ще те открия преди да си ме видял, ако не използваш радар.

Но, съвременните армии не се състоят от единични самолети, които се боричкат един с друго. ПСВ и ВСВ отдавна свършиха и романтизма във въздушните битки умря. И САЩ и Русия имат АУАКС самолети, които стоят далече и следят околното пространство на дистанции, много по-големи отколкото радарите на изстребителите могат да покрият. Наземни радари също се използват, така че вероятността двойки МиГ-29 и Ф-16 ей така да си летя на височина 10 км и случайно да се натъкнат един на друг е нищожна.

Обаче, ако сме ек на ек, аз на МиГ-29, ти на Ф-16 и се намерим, огледаме се, полетим заедно и ти решиш да ме свалиш, ще трябва да включиш радара в боен режи, аз веднага ще разбера и, най-вероятно, ще предприема маньоври за сриване на захвата за да не можеш да изстреля ракета или за да се отърва от вече изстреляна ракета. Ако аз реша да те сваля, ще разбереш едва след като видиш изгорелите газове на ракетата, защото нямаш система, която да те информира, че съм те захванал с помощта на ОЛС. И на второто изречение от въпроса ти - ако те открия, преди ти да откриеш мен, и съм решил да те сваля, и те уцеля няма да оцелееш за да ме търсиш с каквото и да било. Същото е ако ти откриеш мен и ме уцелиш.

Както писах и преди, всички знаете, че оръжията не убиват, хората го правят и колкото и да е уникален даден самолет, ако се управлява от некадърник нищо добро не го очаква. Войните на Израел със съседите му през миналия век са добро доказателство за това.

Да, така е, Турски F16 блок 60 няма. Но, не питах това. Дискусията беше F16 срещу Миг-29, сирийския Миг-29 (ако е бил Миг-29 е сирийски. Не със севернокорейски пилот :) ) не е ясно с какво е разполагал също.

Ек на ек знам какво е в симулаторите. На война няма как да стане подобно нещо. Особено с възможностите на НАТО и особено САЩ да покажат и анализират дигитална картина на боя.

Експортни версии и недобри пилоти винаги е удобното дежурно оправдание, но има и нещо друго в резултатите, убеден съм.

Ето ти малко инфо по въпроса от пилоти:

http://periscope2.ru/2011/02/02/2767/

И едно мнение от форум"Бойна слава":

"Колкото до РЛС и СУВ на МиГ-29 и Ф-16 - зависи много кои модели ще сравняваме.
Ако става дума за 9-12 и блокове до 15 на Ф-16, то последният няма възможност да води ДВБ, като превъзходството на МиГ-29 във въздушния бой е пълно по всички направления (друг е въпросът доколко в началото е стабилна работата на Н-019). Нещата се променят при блок 15 на Ф16, и още повече - при 20 е следващите, част от които получават възможност да ползват АИМ-120 (интересно е, че по същото време - 1984 г., МиГ-29 е ползван за първите тестове на РВВ-АЕ, чиито варианти така и не навлизат масово в съветските/руските ВВС дори 30 години по-късно).
При непрекъснатите модернизации РЛС на Ф-16 дава много повече възможности, но без АИМ-120 това не е достатъчно, за да се говори за преимущество в ДВБ. В близкия въздушен бой, до появата на АИМ-9Х превъзходството на МиГ-29 е пълно.

В наши дни възможностите в ДВБ на МиГ-29СМТ (който стои на въоръжение в руските ВВС) и Ф-16 блок 50/52 са изравнени, като пак мигът има превъзходство в БВБ, въпреки наличието на НСЦ и АИМ-9Х (както сочи разказът на нашите пилоти това превъзходство го имат и старите модификации на 29-ката).

Трудно е да се сравняват последното развитие - МиГ-35 и Ф-16 блок 60 - и двата са РЛС с АФАР, модерно въоръжение и системи за РЕБ, но вероятно в БВБ превъзходството пак е на страната на МиГ-а, особено, ако е снабден с двигатели с ОВТ и съответната програма в ЕДСУ.

Голяма част от показваните маневри по авиошоутата в наши дни вече са именно част от програмата за БВБ, като значително по-бързите СУВ позволят по-бърз захват и пуск при критични режими на полета, елемент от демонстрираната свръхманевреност. Което е по-важно, тези елементи са част от програмното обезпечение на ЕДСУ (на Су-35 например), като ще бъдат редовни приойми, ползвани от строевите летци. През последните години няколко изпитатели получиха "герой на Русия" именно за тестването и внедряването в програмата на ЕДСУ на такива маневри, при това с бойни пускове (включително и на ракети за ДВБ) от такива режими на полета.

Една от демонстрациите на Су-35 на МАКС - http://www.youtube.com/watch?v=NLrKQOERKwI

Обърнете внимание на радиусите и времето за изпълнение на хоризонтални, коси и вертикални маневри, плюс на съвсем новите маневри за бърза промяна на посоката на полета - почти всички те имат приложение във ДВБ и БВБ, а други са демонстрация на изключетелно много разширения диапазон на параметрите за безопасен полет. "

Други хора пък казват друго. Ама твърдят, че са летели и на двата самолета.

http://forums.ubi.com/showthread.php/429073-Pilot-evaluates-MiG-29A-vs-F-16C-Forums

Бих отбелязал и kill/loss ratio на двата - 92:13 за F16 и 16:28

за Миг-29 и резултатите от конфликта Еритрея - Етиопия (където Су-27 размаза Миг-29),след което бих се спрял.

Су-35 е друга тема, но ще му се наложи първо да бъде произведен в нещо смислено като бройки, след което да се бори с пето поколение изтребители. Не съм убеден, че ще му е лесно, каквото и да показва на авио-шоутата.

Да изчакаме да видим колко бройки ще се продадат от него.

Russian Air Force – 36 Su-35S in inventory as of July 2015

5Both Su-35 models are marketed to many countries, including Brazil, China, India, Indonesia, and South Korea, but so far have not attracted any export orders.

Да, така е, Турски F16 блок 60 няма. Но, не питах това. Дискусията беше F16 срещу Миг-29, сирийския Миг-29 (ако е бил Миг-29 е сирийски. Не със севернокорейски пилот :) ) не е ясно с какво е разполагал също.

Ек на ек знам какво е в симулаторите. На война няма как да стане подобно нещо. Особено с възможностите на НАТО и особено САЩ да покажат и анализират дигитална картина на боя.

Експортни версии и недобри пилоти винаги е удобното дежурно оправдание, но има и нещо друго в резултатите, убеден съм.

Нали написах, че романтиката във въздушните боеве отдавна си е отишла и ек на ек, където пилотите се гонят из небето, единия сваля другия и след това заедно пият чай ще я гледаме само по филмите.

Знаеш ли за война, в която САЩ да са имали равностоен противник? От там са им и онези kill/loose данни - все срещу подходящ противник. Възможностите им да покажат дигитална картина на боя(ако въобще имат такава възможност) се дължи на факта, че отсреща винаги са имали слаби противници. Когато имаш сериозен противник, със сериозни възможности за РЕБ от дигиталната картина може да не остане нищо.

Експортни версии и недобри пилоти не е дежурно оправдание а истина. Ако не си се интересувал от израело-арабските конфликти направи го и ще видиш, че когато египтяните използват наличната им техника разумно и с обучен персонал са имали много повече успехи(някой твърдят, че в подобни ситуации е имало руска намеса). Във виетнамската война МиГ-17 се бие успешно срещу Ф-4, а разликата между двата самолета е цяло поколение в полза на Ф-4. Има и случаи витлови самолети да свалят реактивни.

Други хора пък казват друго. Ама твърдят, че са летели и на двата самолета.

http://forums.ubi.com/showthread.php/429073-Pilot-evaluates-MiG-29A-vs-F-16C-Forums

Бих отбелязал и kill/loss ratio на двата - 92:13 за F16 и 16:28

за Миг-29 и резултатите от конфликта Еритрея - Етиопия (където Су-27 размаза Миг-29),след което бих се спрял.

Су-35 е друга тема, но ще му се наложи първо да бъде произведен в нещо смислено като бройки, след което да се бори с пето поколение изтребители. Не съм убеден, че ще му е лесно, каквото и да показва на авио-шоутата.

Да изчакаме да видим колко бройки ще се продадат от него.

Russian Air Force – 36 Su-35S in inventory as of July 2015

5Both Su-35 models are marketed to many countries, including Brazil, China, India, Indonesia, and South Korea, but so far have not attracted any export orders.

Дългата статия ще я прочета утре. В Еритрея Су-27 размаза МиГ-29 и за това си има обективни причини. Ф-15 също ще размаже Ф-16 при еднакво подготвени пилоти.

Су-35 е може би най-маневреният боен самолет в света в момента. Американски самолет пето поколение е Ф-22, обаче същия Ф-22 на няколко пъти изяде боя от френския Рафал при тренировъчни боеве. Това, че един самолет е пето поколение не го прави неуязвим. Нали ви помолих да не сравнявате единични самолети, защото самолета сам по себе си е една купчина желязо. Ако не участва в една интегрирана система за управление и няма кой да го управлява разумно и умело се превръща в летяща купчина желязо.

Опитах се да включа т.нар. Situational awarenees в уравнението, ама ме попитаха какво ще правим с РЕБ.

Ами, ще се борим.

Летателните качества са хубаво нещо, но все по-малко важно, освен на авио-шоу.

А разликата между учебен бой, с неясни rules of engagement и резултати и черни кутии по земята и пилоти на парашути или в ковчези е ясна.

Напред момчета. Громете тия боклуци от ИД, и разните 'умерени' западни терористи. 

Правителствените войски на президента Башар Асад са преминали в настъпление в четири направления, които обаче не се конкретизират, съобщава Ройтерс. Агенцията се позовава на информация от Сирийската асоциация за защита правата на човека. Ясно е само, че става дума за райони в западната част на Сирия. Преди настъплението руската авиация е нанесла бомбени удари на предполагаеми позиции на опозиционните сили в провинция Хама и в провинция Идлиб. Според данните, в атаката участват както пристигнали от Иран военни, така и части на ливанското движение „Хизбула”.

http://www.blitz.bg/news/article/366152

Горкото Благо, през последните 15 часа всичко орева. Щото и под неговото дупе същото като на турските пилоти. Благо, Емека!

Айде няма нужда :) То много добре си личи кой спокойно и прагматично дискутира нещата, и кой реве и екзалтирано възхвалява и по детински се радва на путинската пропаганда :):) 

КАкто и да е.. 

Гледам една добра новина 

Днес от военното министерство в Москва заявиха, че могат да приемат предложението на американските колеги за общи действия срещу джихадистите в Сирия. В същото време официалният представител на силовото ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че е необходимо да се обсъдят някои технически детайли с Пентагона. По-късно днес турският в. Хюриет публикува информация, че руското военно министерство е получило  предложение от Анкара план за съвместни действия в Сирия.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/309237-сащ-турция-и-русия-в-общ-фронт-срещу-ид-(обновена).html

Както казват екзалтираните фенове , някой май ще "клекне" на предложенията на другите  :) 

Както казват екзалтираните фенове , някой май ще "клекне" на предложенията на другите  :) 

Тя рибата в морето ти тигана пак сложи. Ще останеш много изненадан като разбереш накрая пак как са ги изфинтирали твоите ...

п.п. А Миро в типичен за него стил пак как е завъртял и представил новините.

http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-jihad-siria-20215314?nt=4

Може и да приемат а може и да не приемат (тяхна си работа) ама чак да клекнат !!!

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Тя рибата в морето ти тигана пак сложи. Ще останеш много изненадан като разбереш накрая пак как са ги изфинтирали твоите ...

Явно клякането пред някого, е любимо на трола. :ph34r:Та не му разбивай мечтите. Още в ООН, В.В. Путин, призова за обща коалиция, срещу ИД. Така че, в смисъла на тролското любимо клякане, САЩ клякат пред Русия. :ph34r:  Да видим, какво ще се договорят. В момента, САЩ са в тих ужас, а троловете и платените соросотутки по медиите, в шумен тролски вик.

Още веднъж:

САЩ призоваха Русия да отговори на предложенията им за избягване на въздушни инциденти в Сирия. Москва заяви, че би се радвала да посрещне турска делегация.

...

Американското предложение включва основни правила за сигурност, като спазване на безопасна дистанция между американските и руските самолети и използване на общи радио честоти за сигнали за бедствие, казаха официални източници.

Те допълват, че правилата биха били сходни с тези в гражданското въздухоплаване.

Въпросите са чисто технически, а не тактически.

http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-jihad-20214371?nt=11

п.п. А Миро в типичен за него стил пак как е завъртял и представил новините.

http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-jihad-siria-20215314?nt=4

Може и да приемат а може и да не приемат (тяхна си работа) ама чак да клекнат !!!

Напротив , умишлено употребих израза, характерен за тукашната екзалтирана агитка на Пу.

Но това не ти пречи да ми го припишеш :) мдам .. :) А за извъртане не знам акво видя, аз цитирах новина с линк. Проблем ? 

Явно клякането пред някого, е любимо на трола. :ph34r:Та не му разбивай мечтите. Още в ООН, В.В. Путин, призова за обща коалиция, срещу ИД. Така че, в смисъла на тролското любимо клякане, САЩ клякат пред Русия. :ph34r:  Да видим, какво ще се договорят. В момента, САЩ са в тих ужас, а троловете и платените соросотутки по медиите, в шумен тролски вик.

Върти сучи , пак Пу е най велик :) нали :) 

После не се чудете  че винаги ви показвам излагациите и увъртанията  с ВАШИ изрази.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.