Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Не може. Информацията те залива отвсякъде, достатъчно е да си пуснеш браузъра. Това да чакаш на готово е твърде комунистическо.

Россия в ходе контактов с западными партнёрами рекомендовала вывезти с территории боевых действий в Сирии инструкторов и советников, а также сотрудников, которые готовились на деньги американских налогоплательщиков, заявил начальник Главного оперативного управления Генштаба ВС РФ Андрей Картапалов. :D

И нещо крайно любопитно.

Китайская атомная подводная лодка появилась у берегов Сирии.. Тартус

https://strategika51.wordpress.com/2015/10/

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Рева е голям спор няма .......

Така е .. рев голям , но за Пу

Защото за него е почти жизненоважно да има опора от юг, и да не могат да се реализират едни много интересни проекти за тръбопроводи и т.н.. които Асад спира. Получи ли ЕС алтернатива,  очаква го очевидно голям крах 

Не може. Информацията те залива отвсякъде, достатъчно е да си пуснеш браузъра. Това да чакаш на готово е твърде комунистическо.

Россия в ходе контактов с западными партнёрами рекомендовала вывезти с территории боевых действий в Сирии инструкторов и советников, а также сотрудников, которые готовились на деньги американских налогоплательщиков, заявил начальник Главного оперативного управления Генштаба ВС РФ Андрей Картапалов. [emoji3]

И нещо крайно любопитно.

Китайская атомная подводная лодка появилась у берегов Сирии.. Тартус

https://strategika51.wordpress.com/2015/10/

Направо да те удави информацията...

Седи си военен (вероятно) пред сградата на МО на Русия и обяснява нещо.

Ако толкова безкритично приемахте твърденията на другата страна....

Ще почакаме и ще се види Вова какво ще направи. Ако ги изтрепе добре, ама имам някакви съмнения, че ще е толкова лесно.

Китайската атомна подводница със сигурност ще въздейства сериозно на целите на ударите :) Ако изобщо приемем, че е вярна новината и присъствието й е факт.

Така е .. рев голям , но за Пу

Защото за него е почти жизненоважно да има опора от юг, и да не могат да се реализират едни много интересни проекти за тръбопроводи и т.н.. които Асад спира. Получи ли ЕС алтернатива,  очаква го очевидно голям крах 

Това е политик и държавник. Гледа си интересите и покрай тях върши работата която очевидно не бе по силите на НАТО. С един куршум два заека.

Така как ги е метнал скоро думата тероризъм може и да изчезне от речниците.

На мен ми е интересно, тия 600 дезертьори, тръгнали към  Европа, в коя страна ще ги разпределим :P

Аз предлагам Благо, Миро, Нел и...някой да не се разсърди...да приемат по един. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

"Лекари без граници" се изтеглят от Кундуз след удара по болницата

...В изявлението си представители на "Лекари без граница" заявиха, че още преди няколко месеца са предоставили координатите на болницата на всички страни в конфликта, включително и на американските военни...

На мен ми е интересно, тия 600 дезертьори, тръгнали към  Европа, в коя страна ще ги разпределим :P

Задължително! Те и без това добре са свикнали да боравят с оръжие произведено в България и няма да има нужда от преквалификация.

А ние сме оставили на тия да ни пазят. Да им дава от сега Плевньо кординатите на България че най добре да я подминават от колкото да я пазят.

Припомняме, при бомбардировка върху болницата в Кундуз бяха убити 19 души, сред които и три деца. От "Лекари без граници", обявиха, че международната коалиция стои зад бомбардировката. Американският президент Барак Обама призова да се изчака разследването.

И сега как така обвиниха руснаците за половин час,  че са свалили малайзийски самолет, а Обама ще чака разследване?  

...и как така Обама ще чака резултатите от разследване, което ще води собствената му администрация, а Русия е разследвана от съюзници на Обама. И в двата случая резултатите са до голяма степен предизвестени и остава само да се надяваме, че някой от разследващите ще прояви доблест и ще си свърши работата, че след това резултатите няма да бъдат променени, т.е. цензурирани, че някоя медия, която не е на американска хранилка, ще ги получи и публикува...

ъъъ... точно обратното .. вие си ги приемайте.. или Пу

От къв зор ? аз съм си казвал мннието за бежанците и съм против.

Вие си спекулирате тука и се надъхвате, няма лошо, но да си измисляте по мой адрес глупости, отдавна е просто банално тъпо. :) 

ъъъ... точно обратното .. вие си ги приемайте.. или Пу

Ами решението е едно. Дай да говорим като мъже. Решението е да се смаже ИД и производните, евентуално да се проведат честни избори без условия кой да участва или кой не, а бежанците/емигрантите да се пратят обратно по родните им места. Нямам нищо против да им платим полетите, поне за това ще се намерят пари, а и нали има добри самаряни,  може и безплатно да ги откарат обратно. Иначе просто правим планове за  10 милиона бежанци и тогава щеш нещеш ще приемеш не един, а трима бежанци, щото по толкова  средно ще се падат на къща в България. 

От къв зор ? аз съм си казвал мннието за бежанците и съм против.

Вие си спекулирате тука и се надъхвате, няма лошо, но да си измисляте по мой адрес глупости, отдавна е просто банално тъпо. :) 

От такъв зор. Баба ти Меркел раздаде квоти и ти като европеец ще приемеш. Папата щял да приеме също. Ми. :laughing5:

Ами решението е едно. Дай да говорим като мъже. Решението е да се смаже ИД и производните, евентуално да се проведат честни избори без условия кой да участва или кой не, а бежанците/емигрантите да се пратят обратно по родните им места. Нямам нищо против да им платим полетите, поне за това ще се намерят пари, а и нали има добри самаряни,  може и безплатно да ги откарат обратно. Иначе просто правим планове за  10 милиона бежанци и тогава щеш нещеш ще приемеш не един, а трима бежанци, щото по толкова  средно ще се падат на къща в България. 

Супер. С всички крайници съм ЗА .

Разликата е в интерпретацията на желанието КАК да се постигне унищожаването на ИД.

Всички казват коалиция , но от големите всеки иска да е лидер. Пу това му е проблема - иска той да си прави собствени коалиции на които той да е лидер, и формално обаче да се води "щаб"  :) 

Какъв е проблема да се помага на съществуващите международни мерки, а не да се дърпа само защото в тях участва САЩ ????

Защо от началото на гражданската война РФ /и Китай/ блокираха осъждането на кръвопролитията ? 

Защо ма съмнения, и то не от блогове и форуми, а от сериозни разузнавания като цитираното от мен британското , че от 20 бомбардирани цели само една е на ИД ?

Това отделно от бомбардиране с неуправляеми бомби в изцяло жилищни райони ...

Тези действия на Пу поне за мен говорят само едно - той си защитава Асад, за своите интереси , и на второ място се бори с ИД.

Така че как ще постигнем това за което говориш ? За руснаците Сирия се превръща в един втори Афганистан и нищо повече.

Това също е интересно изказване на бившия финансов руски министър :

Бывший министр финансов Российской Федерации, глава «Комитета гражданских инициатив» Алексей Кудрин оцени примерную стоимость российской военной операции в Сирийской Арабской Республики. Сколько по его расчетам стоит операция ВКС РФ в САР Кудрин озвучил журналистам сегодня, 2 октября в кулуарах XIV Международного инвестиционного форума Сочи 2015.

Кудрин не назвал конкретных цифр, но, по его мнению, эта операция не является дорогостоящей. Он сравнил её по затратам с расширенными войсковыми учениями. «Это сейчас не такая дорогостоящая ситуация. Наверное, даже выходит даже дешевле, чем все связанной с восточной Украиной»- сказал экс-министр финансов.

Подробности: http://regnum.ru/news/1983817.html Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на ИА REGNUM.

хехе.. това е добре че струва по малко отколкото операцията в източна Украйна.. но... нали официално руснаците нямат абсолютно нищо общо със размирния регион, Пу официално е за териториялната цялостност на Украйна, той е за мир  на Донбас, той няма абсолютно никакво участие и намеса, камо ли , о анатема, военна в Украйна ! 

:):):)  а сега ни в клин ни в ръкав... сирийската операция е по евтина от  военната офанзива в Украйна. тюх .. :) 

Вземайки впредвид официално оповестени украински разходи за войната с руските терористи на Донбас в рамките на $ 5-6 млн дневно , значи косвено ... в Сирия е може би малко по малко от тази сума , дневно.

Разликата е в интерпретацията на желанието КАК да се постигне унищожаването на ИД.

Всички казват коалиция , но от големите всеки иска да е лидер. Пу това му е проблема - иска той да си прави собствени коалиции на които той да е лидер, и формално обаче да се води "щаб"  :) 

Какъв е проблема да се помага на съществуващите международни мерки, а не да се дърпа само защото в тях участва САЩ ????

Миро какво постигна до сега НАТО с участието на САЩ ? На средата на нищото оставиха щафетата на Вова. Тоест много по зле са нещата от преди да почнат да се "борят" срещу ИД и да си продават оръжието, включително и нашето.

От техните "борби" пристигнаха и емигрантите който ти отказваш да приемеш!

Сега да стоят и да гледат, имаха предостатъчно време да покажат резултати.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Миро какво постигна до сега НАТО с участието на САЩ ? На средата на нищото оставиха щафетата на Вова. Тоест много по зле са нещата от преди да почнат да се борят срещу ИД.

От тяхните борби пристигнаха и емигрантите който ти отказваш да приемеш!

Сега да стоят и да гледат, имаха предостатъчно време да покажат резултати.

Точно така. Лично аз, това и правя.

Леко пресилено, обаче, ми се вижда, след 40-50 общо полета за три дни, да заключим, че положението се е променило към много по-добре.

Ами министъра вероятно има предвид Крим, а не намесата в работите на отцепниците. Там наистина се наливат средства за 2 милиона население, защото Украйна се отказа от тях. Все някой трябва да им помогне, нали? Явно е, че нито ЕС, нито САЩ, нито пък ние, дето помагаме на всички, ще помогнем на Кримчани в неволите им.  Всъщност, ето го и отговора на въпроса. Крим е с важна руска база. Сирия е единствената приетелско настроена срана в средиземноморието, където руснаците могат да разположат някой самолет или кораб. иначе само с подводници не става. И САЩ отлично знаят това. След като го знаят, защо нбе се съгласявеат да дадат на Путин тия две територии и всичко да мине тихо? На Русия не и трябваше много. Ама не., САЩ искат да владеят всички, а пък ние барабар Петко с мъжете. Това е истината. Всякакви други истории за избори, за сдаване на властта в Сирия и Украйна и тем подобни простотии няма да минат, щото това означава Русия да загуби. И ако за САЩ тая загуба не струва нищо, то за Русия е голяма. Ако приемат условията на Щатите, ги чака нашата  съдба - без армия, без самолети, без пари, с много  муджахидини и без руско население, изселило се на Запад. Просто човек трябва да се учи от историята и Путин явно се е поучил от напъните на Елцин с водката. 

:D Не става така, мале! Ти хем се радваш, че Путин ги е погнал, хем ми ги пращаш. Ами вземи си ги ти.

В общи линии това ще е най-важния резултат от тези бомбардировки-ще се накъсат изродите и на малки групички ще се заселят тук-там, чакайки някъде нещо да стане, за да идат да задоволяват кървавия си нагон.

Трябва и сухопътна операция, за да е сигурно унищожението. Обаче на мен хич не ми се иска руските момчета да влизат при изродите.

И сега как така обвиниха руснаците за половин час,  че са свалили малайзийски самолет, а Обама ще чака разследване?  

Не е за половин час, явно си поизостанал с информацията поне година, но не е темата тук, потърпи още десетина дни, ще излезе официалния доклад.

Решението е да се смаже ИД и производни

Е да, де, ама хайде да видим какво става, пък тогава да се радваме, а?

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че основните лидери на терористите от „Ислямска държава” са европейци, съобщи агенция САНА, цитирана от Reuters.

На въпрос на иранските журналисти „Какво би искал да предаде на държавите, поддържащи тероризма”, сирийският президент разкри тази информация, като се позова на данни от разузнаването си.
„Повечето от бойците, които воюват за „Ислямска държава” са мюсюлмани и идват преимуществено от арабските страни, но лидерите им са от Европа, особено от северната част на континента, където има богати и добре развити общества”, каза Асад.

http://www.blitz.bg/news/article/365482

Още една изненада...

:D Не става така, мале! Ти хем се радваш, че Путин ги е погнал, хем ми ги пращаш. Ами вземи си ги ти.

В общи линии това ще е най-важния резултат от тези бомбардировки-ще се накъсат изродите и на малки групички ще се заселят тук-там, чакайки някъде нещо да стане, за да идат да задоволяват кървавия си нагон.

Трябва и сухопътна операция, за да е сигурно унищожението. Обаче на мен хич не ми се иска руските момчета да влизат при изродите.

Не е за половин час, явно си поизостанал с информацията поне година, но не е темата тук, потърпи още десетина дни, ще излезе официалния доклад.

Е да, де, ама хайде да видим какво става, пък тогава да се радваме, а?

Ами след половин час излезе някакъв запис и обвиниха руснаците. За по-малко от 24 часа те бяха виновни и никой не обърна внимание на брифинга им. САЩ каза, че има снимки, но така и не ги показа. Поне  първите дни и месеци. Междувременно се приеха санкции, а доказателства още нямаше.  Как ще  коментираш?

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че основните лидери на терористите от „Ислямска държава” са европейци, съобщи агенция САНА, цитирана от Reuters.

На въпрос на иранските журналисти „Какво би искал да предаде на държавите, поддържащи тероризма”, сирийският президент разкри тази информация, като се позова на данни от разузнаването си.
„Повечето от бойците, които воюват за „Ислямска държава” са мюсюлмани и идват преимуществено от арабските страни, но лидерите им са от Европа, особено от северната част на континента, където има богати и добре развити общества”, каза Асад.

http://www.blitz.bg/news/article/365482

Още една изненада...

Не е изненада. Има много германци, шведи, но основният им лидер все пак е иракчанин.

Ами след половин час излезе някакъв запис и обвиниха руснаците. За по-малко от 24 часа те бяха виновни и никой не обърна внимание на брифинга им. САЩ каза, че има снимки, но така и не ги показа. Поне  първите дни и месеци. Междувременно се приеха санкции, а доказателства още нямаше.  Как ще  коментираш?

Санкции???

Наистина не му е мястото тук, в тази тема, Кико. И аз чакам с нетърпение официалния доклад, но се съмнявам да има друга версия, освен руския бук, пък и Русия вече наложи вето на предложението за международен съд за виновниците.

Според руски източници,

...за ударами с воздуха последует совместная наземная операция Сирии, Ирака, Ирана, Хезболлы и курдов против террористов. /Участие России меняет планы тех, кто хотел похоронить и Сирию, и курдскую проблему./

Второй этап — освобождение остальных районов Сирии от слабеющей оппозиции и ИГИЛ, который находится на границе в пустынной местности от Пальмиры до Багдада.

Если российская авиация будет действовать быстро и профессионально, проблема ИГИЛ будет решена очень быстро, в первую очередь, в Сирии. В Ираке ИГИЛ будет уничтожен с помощью иракской армии и иранцев, которые уже находятся на территории Сирии и курдов.

Таким образом, все планы, которые вынашивались и в Эр-Рияде, и в Катаре, и в Вашингтоне — установить новый порядок на Ближнем Востоке, с приходом России рухнули.

http://trueinform.ru/modules.php?name=News&sid=42682

Очевидно от страна на Китай също ще има поддръжка.

Таким образом, все планы, которые вынашивались и в Эр-Рияде, и в Катаре, и в Вашингтоне — установить новый порядок на Ближнем Востоке, с приходом России рухнули.

Израиль прекрасно знает, что такое так называемая сирийская оппозиция. На 50 – 60 процентов она состоит из «Аль Каиды». Остальные делятся так: половина — «Братья-мусульмане», оставшаяся половина на 10 – 12 процентов состоит из светской оппозиции, остальные — городские банды по 10 – 20 – 30 человек.

Ами министъра вероятно има предвид Крим, а не намесата в работите на отцепниците.................

Явно не четеш. Говори конкретно и буквално "източна Украйна" а не Крим.

То дори е смешно да говорим за разходи за Крим- там не за дни , месеци, а за няколко часа се изсипаха и превзеха украинсктие казарми, блокираха всичко и .. приключи :) Дет се вика всичко по тази незаконна военна операция си излезе в "реално време" описано в  пропагандия филм за Крим.

Явно дори не си цъкнал , камо липрочел това което ти дадох за Боинг-а и развенчаването на абсолютните руски лъжи в този брифинг.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.