Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Айдеее... Нещо, за което много организации отдавна предупреждават:

Тревога: Холера плъзна в Гърция!

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Някои български медии продължават да говорят за някаква „сирийска опозиция“, която по подразбиране е „демократична“. Даже се „намират“ и сирийци, които желаят да светнат обикновенния българин за това какво се твори в тяхната родина. Обвиненията са, че руските самолети в Сирия бомбардират именно сирийските „демократи и патриоти“.

В действителност „Сирийска опозиция“ е равно на“Ислямски фронт“-(ИФ). Това е простата аритметика.

Тълковен речник: Що е "сирийска опозиция", която се бори срещу Асад?

Интересна е и реакцията на църквата по въпроса. Не е само българската.

Етикета продава в псевдо демократичните държави не съдържанието. Та за това "сирийска опозиция" да не му мислят много масите ами да си го превеждат "тия са нашите и са от добрите".

Спекулация за свален руски самолет в Сирия. С оглед източника, чака се потвърждение или опровержение от по-сериозен такъв.

http://m.blitz.bg/news/article/364849

Тук пък е американски: http://dnes.dir.bg/news/afganistan-talibani-samolet-20172725

Талибаните имат практика да си приписват нападения и да раздуват броя на жертвите при свои атаки.

Тъй че изобщо не ги вземам насериозно аз тия "новини".

Създаване на тероризъм и всяване на страх както и сваляне на неудобни правителства след въоръжени преврати  е запазена марка на САЩ. Така като се замислиш не чувстваш ли че споменаването на Русия в горното ти изречение е малко неуместно или поне силно преувеличено?

Не, не смятам за неуместно да слагам СССР(Русия) редом до САЩ. Предполагам знаеш, че Ал Каида възниква именно в Афганистан и именно още в началото на руската инвазия там.

И, да. ЦРУ ги подкрепя и обучава, а Саудитска Арабия ги финансира. Което не оневинява руската външна политика, колега.

Предполагам, че вече си разбрал моето становище - външната политика и на едните и на другите(САЩ и Русия) не е цвете за мирисане. Империалисти и агресори.

Ванка, ислямския фундаментализъм се финансира най-вече от саудитци и катарци. Това не е тайна.

А кой е филмът, който ми препоръчваш? Дай малко повече инфо и/или линк(ако го има в нета)

Имаше го в темите за Украйна, и даже ти ми отговаряше нещо по него. Финансирани са били от Великобритания. Нямам време да търся в момента, в петък по стара българска традиция всички се сещат, че не са направили нещо, което им е трябвало за понеделник, и искат да им се свърши до вчера... Байганювска работа...

В действителност „Сирийска опозиция“ е равно на“Ислямски фронт“-(ИФ). Това е простата аритметика.

Що е Ислямски фронт?

Ислямският фронт е богат конгломерат от разнообразни терористични групировки и няма ясна идеология. В по-голямата си част ИФ е близък до идеологията на „Мюсюлманските братя“. Но има и салафити, уахабити и полусветски остатъци от „Свободната сирийска армия“. Последната по някое време бе противник на ИФ, но по-късно стана съставна негова част. В състава на Ислямски фронт влизат остатъци от печално известните „Бригади на Фарук“ и други подобни.

Отделно, но в координация с ИФ, действа и Джабхат ан-Нусра или т.н. фронт „Нусра“, който е ислямистка групировка и клон на Ал-Кайда в Сирия.

Това ли са добрите ? Тези ли защитават тукашните тролове и наричат други "пета" колона ?

Ислямски фронт се сражава в районите на Латакия и Тартуз, където са руските военни бази. Той ги атакува. Ислямският фронт се сражава да завладее стратегически важната 120 км крайбрежна полоса на Средиземно море. В ИФ са вложени много пари от Саудитска Арабия, Катар и техните глобални настойници. Сред джихадистите има съветници и кадрови офицери от геополитическите противници на Руската федерация. Очевидно е, че посредством кървавите джихадисти от Ислямски фронт се решават геостратегически задачи в региона.

Това е достатъчна причина терористите да бъдат обявявани за „сирийска опозиция“...почти „демократична и прогресивна“.

Не, не смятам за неуместно да слагам СССР(Русия) редом до САЩ. Предполагам знаеш, че Ал Каида възниква именно в Афганистан и именно още в началото на руската инвазия там.

И, да. ЦРУ ги подкрепя и обучава, а Саудитска Арабия ги финансира. Което не оневинява руската външна политика, колега.

Предполагам, че вече си разбрал моето становище - външната политика и на едните и на другите(САЩ и Русия) не е цвете за мирисане. Империалисти и агресори.

Ванка, ислямския фундаментализъм се финансира най-вече от саудитци и катарци. Това не е тайна.

А кой е филмът, който ми препоръчваш? Дай малко повече инфо и/или линк(ако го има в нета)

Ето го филмчето: http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-c7451.html- от 02:54:00 нататък.

Това, за което говоря, е от 02:58:17 нататък.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

:offtopic_s:

Kво става с Миро? Да не са го уволнили, за не добре свършена работа?:)

http://ria.ru/arab_riot/20151002/1295238203.html

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

:offtopic_s:

Kво става с Миро? Да не са го уволнили, за не добре свършена работа?:)

http://ria.ru/arab_riot/20151002/1295238203.html

screenshot7pqy4.jpg

Дадено е в

понеделник в 23:04 ч.

Иран не е изпращал сухопътни войски в Сирия

А сега, де.

Потвърждение: http://www.fbr.bg/read.php?n=39154

Путин и Оланд направиха неуспешен опит да се разберат за Сирия

А това е поредната американска свръхнаглост: ”Ню Йорк таймс”: Въпреки че населението й намалява, Източна Европа не иска мигранти

Получаваме 6,4 млн.евро от ЕС за зимните бедствия при щети за 243 млн.евро - обаче за "бежанци" пари има.

Ракетният крайцер "Москва" поведе руска армада към Сирия

Бойните кораби имат за задача да осигурят надеждна ПВО защита на авиационната групировка в Латакия.

Изтребители-бомбардировачи Су-34 от руските Въздушнокосмически сили (ВКС)...

"Искам да подчертая, че руските Су-34 са нанесли прецизни удари по целите от височина над 5 хиляди метра. Бордовото прицелно-навигационно оборудване на тези самолети дава възможност гарантирано да се улучват всякакви наземни обекти с абсолютна точност", добави руският генерал.

...руските въздушни удари със сигурност ще стават по-интензивни, съобщи АФП, цитирана от БТА.

...само 20 на сто от операциите (на международната коалиция) са имали резултат. В 80 на сто (от случаите) дори не е предприет обстрел.

Руският парламентарист отхвърли обвиненията на Запада, че изпратените от Москва изтребители не бомбардират главно обекти на ИД или не само тях.

Това по повод опорните точки.

Руски Су-34 унищожиха командни пунктове на ИДИЛ. Междувременно международната коалиция с призив към Русия

А, не, не е вярно! Пентагонът, САЩ, МАЩ, ФАЩ и т.н. казаха, че техните оръжия не са точни и удрят само цивилни...

Доцент Иво Христов. Светла Петрова си глътна граматиката.

http://www.bgonair.bg/polygraph/2015-10-02/sauditska-arabiya-katar-turtsiya-i-sasht-sazdadoha-targovskata-marka-islyamska-darzhava

Още - тук: http://bnr.bg/post/100606365/ivo-hristov-turcia-pokaza-na-evropa-che-e-v-sastoanie-da-a-destabilizira

Има един коментар там, че това е удар на американците от миналата година.  А и аз не виждам някакви доказателства каква е тая ракета.  Понеже в момента по БНТ дават предаването на Димитър Цонев и както  във всяко предаване има анкети, така и в това, въпросът от днес е - Подкрепяте ли решението НАТО да пази българското въздушно пространство. За жалост не ми позволява да гласувам с  "не" незнайно  защо. Може би пробелем с Win 10  или знам ли, може и аз да греша някъде. Но все пак 63% не одобряват, което е леко съмнително поради факта, че не ми позволява да гласувам. Все пак във вчерашщната анкета 82% от гласувалите одобряват ударите на Русия в Сирия, а само 18% са против. Мисля темата за приключена. Но все пак ви препоръчвам да следите тая тема, защото ще видите как след няколко седмици медиите така ще ни промият мозъците, че вече над 50% няма да одобряват ударите, както това се случи с  Крим и Украйна. 

ПП: След десетия опит успях да гласувам. Е, вече сме 65 процента против :)

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ето го филмчето: http://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-c7451.html- от 02:54:00 нататък.

Това, за което говоря, е от 02:58:17 нататък.

Благодаря, Ванка, изгледах го(частта с разходката из Грозни) и мисля, че ти неправилно си разбрал... да, нефтът е в основата на войната и да, Елцин вкарва войски след като намират главите на английски инженери, набучени на кол и да, онези 1 милион чеченци, които са били изселени от Сталин и са се върнали след началото на войната в Афганистан, те са убивали руснаци(в Чечня официалния ислям е суфизъм),  но уахабизмът си е рожба на Саудитска Арабия. Дудаев(руски военен и отроче на Ал Кайда), разбира се, е финансиран от много богаташи, които имат интерес нефтът от каспийския район да не стига до крайните си потребители, не само саудитци, а онези, които се бият на негова страна са от всякакви националности.

И сега, в тази война в Сирия отново нефтът е в основата, а и от него са най-големите приходи на ИДИЛ.

Само на мен ли ми направи впечатление как около оръдието никой не остана преди да бъде уцелено от ракета? :D

Постановка, та вика ура!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Кое не съм разбрал правилно?

Не нефтът, газта е в Сирия (извън печеленето на влияние в геополитически план). Новото находище под Сирия и опитът да се обсеби то + желанието да се продава катарски газ + куп други неща.

- 02:13: http://www.bgonair.bg/polygraph/2015-10-02/sauditska-arabiya-katar-turtsiya-i-sasht-sazdadoha-targovskata-marka-islyamska-darzhava

Само на мен ли ми направи впечатление как около оръдието никой не остана преди да бъде уцелено от ракета? :D

Постановка, та вика ура!

Ти нали беше оръжеен експерт? Как се стреля с такова "оръдие"?

Какви са изискванията?

Секунда преди да го взривят, на 0:24, пред него минава джихадист с чалма или някакъв вид шапка на главата, който очевидно е никой.

Постановка, та вика ура!

Сега ще бъдеш заровена с линкове и цитати от знайни и незнайни източници :wink12:

Не. Източникът е същият. Ама тя просто го е пропуснала този. Цяла секунда е това, все пак... ;)

При предния подобен случай бяха цели 30...

Кое не съм разбрал правилно?

Ти

нали беше оръжеен експерт? Как се стреля с такова "оръдие"?

Какви са изискванията?

Секунда преди да го взривят, на 0:24, пред него минава джихадист с чалма или някакъв вид шапка на главата, който очевидно е никой.

Въй! Как остана с впечатление, че съм оръжеен експерт?! :D Участвала съм във военно производство, но никога не съм твърдяла, че съм експерт, аз се занимавах с програмиране и настройка на металообработващите машини, а изделието беше част от по-голямо изделие, иначе казано имам идея от това, което се произвеждаше в България(ние всъщност работехме за СССР), но да съм експерт... :D

Не си разбрал правилно, че Великобритания е финансирала първата война в Чечня, макар някъде из дългия списък на помагачите на Дудаев да беше спомената и някаква английска организация, бореща се за права и свободи(не ми се рови сега да и видя точното и име), но основния спонсор си остават саудитците.

Именно, но не Вова носи вината за това, както ти твърдиш.

А изискването (поне при буксирната гаубица, с която аз съм стрелял) е екипажът да е на не по-малко от 30 метра от нея при стрелбата. Как съм се набирал по баирите, не е истина... Не знам дали това е някакъв вид гаубица (би трябвало, понеже уж не разполагали със зенитки) и дали разстоянието е същото, но принципът е все един и същи - бягаш надалеч, преди да опънеш пусковия шнур.

Та... гледай по-внимателно.

puppet master, ще я заровим не само с линкове, а и със снимки, които лично съм обработил посредством GNU Image Manipulation Program.

Ако се вярва на блиц...

Пентагонът изучава въпроса относно целесъобразността за прилагане на военна сила за защита на силите на сирийската „умерена опозиция” в случай, че е подложена удари от руската авиация.

http://www.blitz.bg/news/article/365039

Това е невъзможно. Докато изучат въпроса, няма да остане кьорав лагер на каквото и да е умерени терористи. :D

Именно, но не Вова носи вината за това, както ти твърдиш.

А изискването (поне при буксирната гаубица, с която аз съм стрелял) е екипажът да е на не по-малко от 30 метра от нея при стрелбата. Как съм се набирал по баирите, не е истина... Не знам дали това е някакъв вид гаубица (би трябвало, понеже уж не разполагали със зенитки) и дали разстоянието е същото, но принципът е все един и същи - бягаш надалеч, преди да опънеш пусковия шнур.

Та... гледай по-внимателно.

А аз твърдя, че(за последен път го казвам, че и на мен ми омръзна едно и също да повтарям)

1. Осите бяха разровени още 1979 год. с онази нелепа война на СССР в Афгатистан(ясно, че не е Вова тогава, то и американските президенти се сменят) . Тогава се заражда Ал Кайда от няколко афгански групировки.

2. Двете войни в Чечения оставят зад себе си множество неголеми банди, състоящи се от радикални ислямисти,  така наречените „уахабитски джамаати”.

3. Проблемът на Русия в Северен Кавказ само привидно изглежда разрешен, за това говорят множеството чеченци в ИДИЛ, а се знае(поне това съм чела), че ИДИЛ е отроче на Ал Кайда.

Сега ти ми кажи - виновен ли е(индиректно, разбира се) "Вова" за възникването на Ал Кайда и ИДИЛ?(не оневинявам американската външна политика в никакъв случай)

Ся, да не излезе че Нел, е просто носила гилзите. За това не се иска кой знае колко експертен акъл. За радиоточка на Фашингтон също е достатъчно само да можеш да пишеш коментари във форуми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.