Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Бомбы ОФАБ-250, как следует из их характеристик, опубликованных в интернете, являются неуправляемыми и не относятся к разряду высокоточного оружия, о применении которого в Сирии говорятпредставители Министерства обороны России. По заявлениямпредставителей сирийской оппозиции, в результате бомбардировок Телль-Бисы погибли более 30 мирных жителей, включая женщин и детей.

http://www.svoboda.org/content/article/27286089.html?nocache=1

/и междудругото, лайфнюз е един от най пропагандните и дезинформационни медии на путинската пропаганда, и най често осмиван за тиражиране на фейкове, така че дори истинска и правдива прогноза за време да казва, аз пак бих погледнал други източници :)  /

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Ай ай, а между другото било видите ли,  svoboda.org  е достоверен източник, а лаф.нюз , рт и другите руски медии са все недостоверни ... мдаааа....Колко сме били слепи да не видим истината и живота през очите на сорсоТутките ....  :D

Е , аз предпочитам лайф нюза ... харесва ми как предават брифинги от Мин Оборона ... директно с видео, а не манипулирани снимки, фалшиви сведения на един човек намиращ се в Лондон , или спонсорирано раздуване на негово изказване по всички западни медии :whist: с последващо се цитиране на същите, докато нишката на фалшивото инфо на црушника от така грандомаската организация в Лондон се загуби ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

А да, забравих да спомена, някои бяха почнали да спекулират че видите ли, от клиповете на руските видеа се виждало как имало разминаване м/у мерника и попадението.... Мдам, ще кажа само, това кръстче не е мерника на прицела, спете спокойно... А че изпозлвали и неуправляеми бомби, ами разбира се, как така гадовете ще изпозлват неуправляеми бомби, те не са точни.... Е да ама , въпроса е как и къде се изпозлват тези бомби... Видяхме и тия дни, какво пък постигнаха с управляеми и неуправляеми по болница в Кундуз великите фащски летци и армия .... И били се извинили... моля, какво се били извинили, демек, сори, ама стана грешка, но ние продължаваме да изясняваме дали е така ( видеото на Обонго с това извнение и сами може да намерите ) 

П.С А ФАБ-250 са цяла група бомби с различни характеристики и възможности, и модификации... Айде преди да се изпрасква глупаво на пясъка да се чете повече ;) .. В случая ОФАБ е осколочно фугасна, модификациите и са с възможности и за управление , както и с ракетен бустер така да кажем, за ускорение и коригиране... НО и дори неуправляема, си е ефективна , въпрос как я използваш... 

И Китай се включва в ударите в Сирия

Китай се присъедини към Русия и Иран в битката срещу ИД и в подкрепа на режима на Башар Асад в Сирия, съобщи израелското интернет издание „Дебка файл". В пристанището Тартус, което е под контрола на ВМС на Русия вече е акостирал китайският самолетоносачът „Ляонин-Си Ви-16". Той е придружен от ракетен крайцер. Пекин изпраща в Сирия и ескадрила от бомбардировачи стелт J-15-Летяща акула. Очакват се подробности.

http://www.novini.bg/news/308656-и-китай-се-включва-в-ударите-в-сирия.html

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=734593

http://www.cross.bg/i-kitaii-se-vklyuchva-v-ydarite-v-siriya-1482957.html

Естествено че ще предава МО на РФ. Това си е техния официален пропаганден канал :):):) там на журналистика "и не попахивает "  както казват руснаците :) 

По този въпрос, ето един хубав репортаж от руската медия RT. Журналисти потърсиха "обсерваториатя" на официалният и адрес. :)

http://www.rt.com/news/317372-nimrod-kamer-syrian-observatory/

Всичко е прозрачно и подробно обяснено, за да е трудно изкривяването на фактите. Ето, дори миро се ограничава с ехидни коментарчета. Просто пред фактите и "те" мълчат.

Миро, как ще коментираш бомбардирането на болници? Нали руснаците уж бомбили пекарни, закусвални и там каквото казваше. НАТО сринаха болница в Афганистан, въпреки, че са невероятно прецизни в ударите и хората ги молели да спрат. Как мислиш, трябва ли сега да има санкции? Това не е хуманно и противоречи на евроатлантическите гей ценности. Искам мнението ти на експерт.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Естествено че осъждам такива бомбардировки.

Разликата е че едни стават по погрешка, а не планирано по жилищни обекти , както бомбардират руснаците. Американците поеха веднага отговорност , и до колкото четох , върви разследване по случая.

И не, не съм "експерт".

Затова и се ограничавам в рамките на темата, а "ехидни" коментари не знам кое наричаш - дал съм линк какво е "лайфнюз"  , а постоянни обиди и заяжданици към мен , са основно ваш патент.

Интервю с представителя на Сирия в ООН ...

Разликата е че едни стават по погрешка, а не планирано по жилищни обекти , както бомбардират руснаците. Американците поеха веднага отговорност , и до колкото четох , върви разследване по случая..

Ахаа, значи руснаците планирано видите ли бомбардирали жилищни обекти... виж ти, тц тц тц.... това от свръхсекретния отдел на ЦРУ в Бг ли ти подшушнаха на ушенце, или пак от някой едночленен смешник с уж велика правохранителна организацийка са тези сведения... естествено повторено от ройтерс, CNN и други подобни великоистинни западни, или подчинени техни източноевропейски задникопродавачески  медии :ph34r::D .. А , извинете, забравих и укросмите....

Ахаа, значи руснаците планирано видите ли бомбардирали жилищни обекти... виж ти, тц тц тц.... това от свръхсекретния отдел на ЦРУ в Бг ли ти подшушнаха на ушенце, или пак от някой едночленен смешник с уж велика правохранителна организацийка са тези сведения... 

ъъ.. това някаква новина ли е  ?  а как ако не по предварително планирани и определени цели са бомбардирали руснаците ?  :) светни ме :) 

Разликата е че едни стават по погрешка, а не планирано по жилищни обекти...

Лъжа. Било е абсолютно съзнателно и умишлено:

всички страни в конфликта, сред които Кабул и Вашингтон, са били информирани за точното разположение на болницата. Бомбардировката е станала 30 минути, след като американците и афганистанците са били уведомени за това.

Първата бомба паднала в 2.10 часа местно време и персоналът на болницата се обадил на представител на НАТО в Кабул в 2.19 часа, а минути след това и на високопоставени военни представители във Вашингтон. Бомбардировката продължила до 3.13 часа, разказва анонимен източник от хуманитарната организация пред “Ройтерс”.

http://www.glasove.com/categories/novini/news/amerikanski-vvs-bombardirami-bolnica-v-afganistan

"Лекари без граници" съобщиха, че се обадили на силите на НАТО да спрат да бомбардират болницата. Въздушните удари обаче продължили.

Американските военни признаха, че може да са бомбардирали болницата, ръководена от организацията. (???????)

http://bnr.bg/post/100608916/amerikanskite-voenni-priznaha-che-moje-da-sa-bombardirali-bolnica-v-afganistanskia-grad-kunduz

Американците поеха веднага отговорност

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Разликата е че едни стават по погрешка, а не планирано по жилищни обекти , както бомбардират руснаците. Американците поеха веднага отговорност , и до колкото четох , върви разследване по случая.

И не, не съм "експерт".

Затова и се ограничавам в рамките на темата, а "ехидни" коментари не знам кое наричаш - дал съм линк какво е "лайфнюз"  , а постоянни обиди и заяжданици към мен , са основно ваш патент.

Осъзнаваш ли колко абсурдно, дори в ушите на един лаик звучи, че някой умишлено бомбардира жилищни обекти? :laughing5:

Кажи сега, трябва и да има санкции срещу УСА?  Това че са некадърни не им дава право да отнемат човешки животи.

нека да има. 

Що си мислиш че защитавам САЩ  ??? 

Не разбрахте ли че това е голямата разлика между нас - обективизма.

Както и НЕЛ май беше казала, това че не съм екзалтиран путинист, не ме прави американофил. Това пристрастни хора като вас,  няма как да го разберете.

Лъжа. Било е абсолютно съзнателно и умишлено:

Тц. било е по погрешка. това казаха. ще се радвам да видя не първоначални версии, а резултати от разследването.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Никъде не бягам. И не разбирам вашата логика в стил "то така и така, ама пък в хамерика бият негрите".

Едно насилие не може да се оправдава с друго насилие..Вместо съчиствие, виждам злобеене в стил те руснаците може и да са бомбардирали на поразия де що падне, ама пък хамериканците вижте ги как бомбардират болници".

Тази логика за мен е неприемлива.

Много слаб пост, излагаш се. Иначе вторият абзац може да разплаче някой. :laughing5:

Русия показва нагледно какво бомбардира и целият свят вижда. САЩ бомбардират болници. Така се изложиха, че днес нямат силици да отправят закани и заплахи, горките. 

Никъде не бягам. И не разбирам вашата логика в стил "то така и така, ама пък в хамерика бият негрите".

Едно насилие не може да се оправдава с друго насилие..Вместо съчиствие, виждам злобеене в стил те руснаците може и да са бомбардирали на поразия де що падне, ама пък хамериканците вижте ги как бомбардират болници".

Тази логика за мен е неприемлива.

...

Когато, украинците лупеха с гвоздиките по жилищните квартали на Донецк, според теб, бяха прави, защото защитават законната власт на страната. Сега, когато руснаците лупят с нурсовете по укрепленията на бунтовниците в Сирия, по покана и в защита на законната власт, според критериите ти, това вече е безотговорно насилие. Ей тази логика е неразбираема за мен, но видимо приемлива за теб...

Когато, украинците лупеха с гвоздиките по жилищните квартали на Донецк, според теб, бяха прави, защото защитават законната власт на страната. Сега, когато руснаците лупят с нурсовете по укрепленията на бунтовниците в Сирия, по покана и в защита на законната власт, според критериите ти, това вече е безотговорно насилие. Ей тази логика е неразбираема за мен, но видимо приемлива за теб...

Да не визираш случая дето руснаците сами се изложиха, показвайки своите бойци стрелящи от жилищен дом , и оплакващи се че - ето вижте отсреща украинците стрелят по жилищни домове /ответка/ 

:)

https://www.youtube.com/watch?v=Zv39Lc5oSVs

Да не визираш случая дето руснаците сами се изложиха, показвайки своите бойци стрелящи от жилищен дом , и оплакващи се че - ето вижте отсреща украинците стрелят по жилищни домове /ответка/ 

:)

https://www.youtube.com/watch?v=Zv39Lc5oSVs

Методически и тендециозно различния подход към оценяването на сходни събития. Това визирам...

Цял свят разправя (включително и правителствени личности от САЩ), че са ударени позиции на всички сепаратистки групировки, а не е просто и безотговорно стреляно по мирни жители. Та... Пак по твоят строен подход... Кой ги е карал да мръсните сепаратисти да отцепват държавни територии и кой им е дал право да прекрояват граници? Защо дестабилизират законно избраната власт? Щом са се укрили в жилищни райони, значи ще си получават платежното пак на същия адрес... Или сега не е приложим този подход защото...

Още от брифинга на МО на РФ

[url=https://www.youtube.com/embed/AAAhWoQB3Eo?feature=oembed]

В предложения линк поне осем пъти (след това ми омръзна да ги броя) са показани известните три откъса от отделни удари (две - най-вероятно с касетъчен боеприпас).

Комбинирани са с твърденията на военен от команден център (екраните в центъра не се виждат, освен съвсем малко ъгълче, може би погрешка или за динамика на действието).

Изрежда се списък с унищожени позиции и цели, за момента - без видео материали или конкретно потвърждение от трета страна.

Аз бих почакал, преди да си правя заключения както за ефективността, така и за използваните боеприпаси. Не ми каза нищо ново въпросното предаване, нито предостави повече материали.

....

Русия показва нагледно какво бомбардира и целият свят вижда. САЩ бомбардират болници. Така се изложиха, че днес нямат силици да отправят закани и заплахи, горките. 

Може ли линк към информацията? Надявам се, да е нещо различно от трите видеа, които бяха масово тиражирани вече.

Вова не си играе на шикалки и ще ги избие до крак, вместо да ги остави да се разширяват до безкрайност по времето кога ги "бореше" НАТО.

Рева е голям спор няма че доста инвестиция ще замине на вятъра  и ще се спре крана. Китай и те в играта и стана лошо, много лошо за ИД и подобни умерени опозиции. За САЩ и Европа да стоят, да гледат и да си водят записки как се бори тероризма че някой ден ще им затрябва.

Мдаааа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.