Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В учебницие по Българска история - лъжи!

Препоръчан отговор

Скоро попаднах на видео ,което меко казано ме потресе. Днешните ученици учат по история пълни глупости ,и лъжи.

Според учебниците Васил Левски е обесен от полицията ,а българите са живели предоволно под турско робство.

На много факти почти не е обърнато внимание ,други пък изобщо не се споменават.

Гледайте видеото ,и коментирайте: https://www.facebook.com/photo.php?v=795473320466144

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 86
  • Създадено
  • Последен отговор

Нормално такава ни е образователната система, такива ще са и учебниците. Още по-жалкото е, че нивото на грамотността спада, и още и още повече ще спада. Представете си какви кадри се подготвят за трудовия пазар, и какви хора ще ни управляват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кое ви изненадва ,ако смея да попитам? Следващите избори пак гласувайте за турски партии ,като ДПС и ГЕРБ . . . Тоя капут Ц.Цветанов ,като го питаха "кой е убил Христо Ботев" той отговори че са го убили турскитеее . . . ПРЕДСТАВИТЕЛИ ,които са били на наша земя по онова време.Сами си го докарвате с пълната политическа безотговорност. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Такава ни е про... политиката. След "про", можеш да поставиш няколко различни държави. САЩ, Израел, Турция  и други, от които от 25 години вземаме светъл пример и децата ни вече са тъпи като капии, дори и тези, които имат високо ниво на специализирано образование и вземат разни награди от също така специализирани на високо ниво конкурси по света и у нас.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жал ми е, че вместо да си доволен да дадеш детето си на училище, сега трябва вкъщи да му поясняваш за какво всъщност иде реч и да му обясняваш защо учителката и учебника не са прави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нормално такава ни е образователната система, такива ще са и учебниците. Още по-жалкото е, че нивото на грамотността спада, и още и още повече ще спада. Представете си какви кадри се подготвят за трудовия пазар, и какви хора ще ни управляват.

Човече ,според тия учебници скоро ще започнат да вдигат паметници на турските военачалници по онова време. Не виждам нищо нормално.

Хората ,които са позволили тази манипулация трябва да бъдат съдени ,и разстреляни като предатели ,а това съм сигурен е по вина на пасмината в парламента.

Кое ви изненадва ,ако смея да попитам? Следващите избори пак гласувайте за турски партии ,като ДПС и ГЕРБ . . .

Ама то други нема бе :) И ГЕРБ и ДПС ,и БСП ,всичко това са разклонения на старите играчи от БКП. За това промяната трябва да започне от осъждането на всичките 240 мърши.

Специално ДПС е ракът на българската политика. От тяхното заличаване трябва да започне всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човече ,според тия учебници скоро ще започнат да вдигат паметници на турските военачалници по онова време. Не виждам нищо нормално.

Хората ,които са позволили тази манипулация трябва да бъдат съдени ,и разстреляни като предатели ,а това съм сигурен е по вина на пасмината в парламента.

Имах предвид съдейки по самото качество на образованието, няма начин и учебниците да не промиват мозъците на бъдещите трудохолици-роботи на пазара на труда, защото целта е да ни направят именно такива. Колкото един човек е по-необразован, толкова по-лесно се управлява и манипулира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жал ми е, че вместо да си доволен да дадеш детето си на училище, сега трябва вкъщи да му поясняваш за какво всъщност иде реч и да му обясняваш защо учителката и учебника не са прави.

Или да можеш да си позволиш ,да му осигуриш качествено образование в частно училище ,или в чужбина. И цялата среда която ще заобикаля детето ,още от малко обградено със всякакви наркомани и отрепки ,потенциална жертва на тормоз и какво ли още не. Просто времената днес са страшни за всеки родител! Тенденцията е все по-зле да става. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък все по-сериозно се замислям дали искам дете по простата причина, че не желая още един човек да расте сред такова общество и свят като цяло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Или да можеш да си позволиш ,да му осигуриш качествено образование в частно училище ,или в чужбина. 

В частното училище каква ли българска история преподават

:rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В частното училище каква ли българска история преподават

:rolleyes:

Има издателства одобрени от министерство на образованието ,а вече кой от одобрените да се ползва си решават преподавателите. Има доста издателства ,с до колкото знам доста различна информация. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има издателства одобрени от министерство на образованието

Да, и точно там е проблема, щото опростачването ни е държавна политика. Без значение от кои външни сили е диктувана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно ,и без това ,както е тръгнало ,скоро ще има промяна. Света се е побъркал ,върнахме се към нова студена война ,радикалния ислям е поел безнаказан джихат-геноцид над всичко живо . . . Поне сме по-добре от Сирия , Ирак и Украйна ,но дали ще е за дълго не се знае. Май не остана време да се оправим ,или както сме свикнали да ни "оправят". 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно ,и без това ,както е тръгнало ,скоро ще има промяна. Света се е побъркал ,върнахме се към нова студена война ,радикалния ислям е поел безнаказан джихат-геноцид над всичко живо . . . Поне сме по-добре от Сирия , Ирак и Украйна ,но дали ще е за дълго не се знае. Май не остана време да се оправим ,или както сме свикнали да ни "оправят". 

Право в десетката!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има издателства одобрени от министерство на образованието ,а вече кой от одобрените да се ползва си решават преподавателите. Има доста издателства ,с до колкото знам доста различна информация. 

Най-голямата глупост ,която съм чувал. Точно това малоумно министерство трябва да упражнява контрол ,и да определя по кои учебници да се учи.

Че то така всеки ще даде 1000 лв. на някой беден учител да преподава по тия учебници по "еничарознание" както ги наричат във видеото...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно това малоумно министерство трябва да упражнява контрол ,и да определя по кои учебници да се учи...

е точно щото тикви и малоумници там то да беше само там де

па ти контрол чакай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-голямата глупост ,която съм чувал. Точно това малоумно министерство трябва да упражнява контрол ,и да определя по кои учебници да се учи.

Че то така всеки ще даде 1000 лв. на някой беден учител да преподава по тия учебници по "еничарознание" както ги наричат във видеото...

Не е глупост ,защото истинската история е само една ,а от издателствата зависи по какъв начин ще поднесат информацията на учениците. Примерно 2 конкурентни издателства ,представящи една и съща според министерството вярна информация поднесена по друг ред и с различен графичен дизайн. Та за това се одобряват продуктите на повече от едно издателства и след това избора е оставен на преподавателите. Не е като през социализма ,всички учебници да са на издателство "просвета" ,днес има конкуренция между въпросните издателства и така е из целия ЕС. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е глупост ,защото истинската история е само една ,а от издателствата зависи по какъв начин ще поднесат информацията на учениците. Примерно 2 конкурентни издателства ,представящи една и съща според министерството вярна информация поднесена по друг ред и с различен графичен дизайн. Та за това се одобряват продуктите на повече от едно издателства и след това избора е оставен на преподавателите. Не е като през социализма ,всички учебници да са на издателство "просвета" ,днес има конкуренция между въпросните издателства и така е из целия ЕС. 

Да, има конкуренция... Кой по-изкусно ще заблуди бъдещите и настоящите поколения, относно това каква е историята на страната ни. Че те успяват с толкова хора, които са получили образованието си по социалистическо време, да им внушат че тогава са ги лъгали за историята на България, което НЕ е вярно - категорично(поне за времената на първото и второто български царства, за времето на робството и известен период след него). Камо ли това което пишат върху децата Ви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

защото истинската история е само една

Няма такова събитие. Вземи всеки един от околните ни народи и хвани да четеш за събитие което засяга няколко от тях. Ще видим дали ще прочетеш едно и също.Твърдиш, че нашата версия е по-вярна - и те така за техните... А историята е твърде мощно оръжие за да не бъде променена от политиците - не само днешните, ами от древността до сега. Поне няколко пъти съм писал, че и аз да бях политик, и аз щях да я препиша, така че да помогне за целите ми.Сега глобалната политика е да се премахва етническата/религиозната/сексуалната омраза. Добро намерение, от ония дето знаете кой път е постлан с тях... И го правят като Министерството на Истината от 1984.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега глобалната политика е да се премахва етническата/религиозната/сексуалната омраза.

ахах и какво пише - че турците 5 века са ни били на гости ли и са ни обичали ли

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ахах и какво пише - че турците 5 века са ни били на гости ли и са ни обичали ли

Ми (не защитавам тезата, само приемам ролята на опонент) биха могли да ти отговорят, че това какво е станало преди над сто години не трябва да е основание да се караме със сегашните турци. И че доста хора имат най-малкото резервирано отношение към турците, точно заради доста далечното ни минало. Съответно, на никой няма да навреди да представим нещата по- невдъхващи омраза. Благородна лъжа, един вид. Добро намерение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И все пак министерството би трябвало да одобрява учебниците ,които би трявало да отрязяват истинската история. Както казваш ти ,истинската история е само една ,а издателствата да зарибяват с картинки,и други прийоми ,а не да измислят нова история.

Ми (не защитавам тезата, само приемам ролята на опонент) биха могли да ти отговорят, че това какво е станало преди над сто години не трябва да е основание да се караме със сегашните турци. И че доста хора имат най-малкото резервирано отношение към турците, точно заради доста далечното ни минало. Съответно, на никой няма да навреди да представим нещата по- невдъхващи омраза. Благородна лъжа, един вид. Добро намерение.

Абсолютно съм съгласен . Сегашните турци не са тези ,които са ни заробили ,и аз лично нямам нищо против тях. Но истината си е истина нали . Историята трябва да се знае ,и помни такава ,каквато е ,за да не се повтарят грешки.

Съответно, на никой няма да навреди да представим нещата по- невдъхващи омраза.

Това е едно ,а да се измисли нова история ,както се вижда във видеото е друго .

Твърдиш, че нашата версия е по-вярна - и те така за техните...

Това е така само ако си спориме тук по форумите. Но ако застанеш с тази теза срещу някой историк ,който е виждал доказателства освидетеслтвани от онова време ,тогава това няма да тежи толкова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

няма що - клали ни и безчинствали и изнасилвали - ще ги обичаме вече

да ти имам "добротата"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

няма що - клали ни и безчинствали и изнасилвали - ще ги обичаме вече

да ти имам "добротата"

Кой те е клал, тебе пък, Ердоган ли :P ? Аз наистина вярвам, че това, което е станало в миналото не е основание за сегашни отношения. Но естествено не искам да казват на черното - бяло. Просто за мен историята си е точно това - история, минало. Щеше да е хубаво да е единствена и точна като математиката, но не е. А има хора, които го приемат другояче. Ей цяла партия направи Волен Сидеров на основа историята и омразата от нея.

Абсолютно съм съгласен . Сегашните турци не са тези ,които са ни заробили ,и аз лично нямам нищо против тях. Но истината си е истина нали . Историята трябва да се знае ,и помни такава ,каквато е ,за да не се повтарят грешки.

Естествено. Но тези които управляват сега не ни вярват. В смисъл не смятат че можем да я приемем толкова хладнокръвно. Съответно - трябва да се промени.

И може би са прави донякъде. Ми виж турците. Те не искат да признаят че е имало арменски геноцид. Нищо не им коства. Да кажат да, имало е геноцид но не сме го правили ние, а дядовците ни, репарации няма да видите. Но не. Няма такова събитие. Арменците в пределите на османската империя са мряли само от естествени причини.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...