Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мотор в училищния двор .

Featured Replies

Не само чета, а и живея там. За местата, за които Вие видимо само четете. В Гермяния бях за последен път преди 3 месеца и видях онова, което виждам там всеки път - огромно множество хора ползват железници - градски и междуградски - за да стигат до работа и училище. Това не прави германците по-прости, даже напротив - така се мисли за екология, а не с Lovato в багажника.

Вашето мислене ми напомня на една друга чужбина, в която също съм имал честта да живея - Албания. Там всички карат коли, защото е г*зария, макар да има обществен транспорт. В Албания не е важно колата ти да е нова и съвременна. Може да е 20-годишна вторична суровина, но важното е да е мерцедес, да създава имидж, защото там мъжете си мерят... колите, подобно на всяко друго място, обитавано от комплексирана нация без шансове да се нареди сред пионерните общества.

И аз съм със селски корени, както вече отбелязах. По този повод - един анекдот. Остроумец, подобен на Вас, решил да се пошегува с Александър Дюма-баща (отказвам да Ви посоча кой е това, но подсказвам - не е комшията от горния етаж) относно факта, че е роден като квартерон (тук трябва да обясня - четвърт чернокож), сравнявайки го с маймуна. Дюма отговорил, че неговото родословие започва там, където видимо това на шегобиеца свършва. Та, бих могъл да си позволя същото сравнение.

Когато ми отговорите, тогава бих споделил още достатъчно съществени детайли. Едно настояване - говоренето в учтива форма е белег за възпитание. Ако Ви липсва, продължавайте да се обръщате към мен в единствено число. Но нека бъде ясно, че не сме съученици нито от "Бузема", нито от "ТОХ"-а.

Тъжно е, че елементарната мисъл в даскало да попадат само неща, свързани с него, не се разбира. Особено неприятна е отбраната на всякакви безумици, които водят до изпортване на учебния процес.

Ако имате нещо общо със сентенцията в подписа си, време е да го докажете. Да живееш наистина значи да мислиш, но за това служи главният мозък, не гръбначният.

Редактирано от Visotsky (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не само чета, а и живея там. За местата, за които Вие видимо само четете. В Гермяния бях за последен път преди 3 месеца и видях онова, което виждам там всеки път - огромно множество хора ползват железници - градски и междуградски - за да стигат до работа и училище. Това не прави германците по-прости, даже напротив - така се мисли за екология, а не с Lovato в багажника.

Нашите железници са в лошо състояние. Орязват се маршрути в полза на автобусните превозвачи, които нагло ми взимат толкова пари за билет, колкото ще ми излезе с Lovato-то в багажника да отида до където ми трябва и когато ми трябва, без да се съобразявам с разписания. Кажи ми, какъв ми е стимулът да ползвам обществен транспорт, като нито е по-комфортен, нито е по-евтин? До едно място билетът ми е 4.80 в едната посока. Градският транспорт ми е 1.20. Смятаме в двете посоки колко ще излезе. Същото със старият ми автомобил без АГУ го минавах за 10-таче бензин. С АГУ-то ще видим колко ще бъде. Но сигурно - по-евтино от автобуса. Не знам и кой мърси повече - аз с новото Lovato или Чавдар на 35години? Между другото - не съм видял влак, нито теснолинейка от Бургас до Поморие, да речем. Многобройни са точките, до които няма железопътни линии.

Моето мислене нищо не напомня. Аз въобще нямаше да си купя автомобил, ако не ми трябваше. Не съм почитател на допълнителните разходи. Щом съм го взел - нямал съм друг рационален избор. Нямам намерение заради мнение на непознат във форум да си вгорчавам живота.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не знам кога сте живели. Нямам спомен преди началото на "демокрацията" да е имало закъснения на автобусите, също и да са бил мръсни и окъсани. Вярно, че не малко от тях не бяха нови, току що извадени от завода, но бяха отлично поддържани. А и нови имаше. В община Септември навремето имаше около 20 коли...От тях 4 бяха почти нови "Чавдар", варианта за по-дълги курсове с високо разположение на пода. Останалите бяха обикновените градски автобуси. Половината от обикновените бяха на под 10 години експлоатация. Разбира се, от рейсове от гр. Пазарджик, идваха и съчленени Икарус-и, а често от/по далечните дестинации, рейсовете се провеждаха с Неоплан-и.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.