Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на дъно и процесор.

Featured Replies

Здравейте в момента разполагам с intel i5 2400.3.10ghz. Видео radeon hd7850 2gb.Дъно GB GA-P75-D3.Причината за ъпгрейда е battlefield4 multi.Играта е много алчна за ресурси от към процесор,затова реших да е i7 4790k,за целта обаче ще сменя и дъното със цокъл за проца 1150.Спрях се на  GB GA-Z97X-Gaming G1 LGA1150.Та въпроса

ми към по знаещите е дали няма видеото да спъне новия процесор,въпреки mantle ,който ползвам в играта.И още нещо захранването в момента е 500вата дали ще стигне за новите компоненти?Като цяло приемам всякакви съвети ........бюджета е 1400лв.

Здравейте в момента разполагам с intel i5 2400.3.10ghz. Видео radeon hd7850 2gb.Дъно GB GA-P75-D3.Причината за ъпгрейда е battlefield4 multi.Играта е много алчна за ресурси от към процесор,затова реших да е i7 4790k,за целта обаче ще сменя и дъното със цокъл за проца 1150.Спрях се на  GB GA-Z97X-Gaming G1 LGA1150.Та въпроса

ми към по знаещите е дали няма видеото да спъне новия процесор,въпреки mantle ,който ползвам в играта.И още нещо захранването в момента е 500вата дали ще стигне за новите компоненти?Като цяло приемам всякакви съвети ........бюджета е 1400лв.

I7-4790K /4.0G/8MB/BOX/LGA1150

GB Z97P-D3 / 1150

GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD

Обща стойност - 1 547.75 лв. с ДДС

Това,което аз бих взел е :

GB GA-X99-UD4 LGA2011-v3

I7-5820K/3.3G/15MB/BOX/2011 V3

Crucial 8GB DDR4 2133MHz 1.2V CL15 CT8G4DF8213

Обща стойност - 1 516.05 лв. с ДДС

И да си карам със старата видео карта,която не е никак лоша и за bf4 е напълно достатъчна,а процесор не можеш да спънеш,но процесор може да спъва...Тоест втория вариант е по-добър,защото ще направиш по-смислен ъпгрейд от 1150 сокет на 2011...Ако тези 100 лева са ти проблем,можеш да сложиш този процесор,но няма да е добър колкото 5820 иначе можеше да вземеш само 8 гигабайта рам,но не намерих 4 гигабайта ддр4...

• Автор

Ами видеото ще си остане сегашното,исках по скоро да разбера дали захранването няма да сгъне.

Ами видеото ще си остане сегашното,исках по скоро да разбера дали захранването няма да сгъне.

Ако вземеш 4790к и 970 няма да "сгъне" :)

И как разбра само по описанието 500W?

Защото е толкова препоръчителното.
  • Автор

Захранването не е марково и точното описание ще дам довечера ,понеже съм на бачкане.А дъното което съм харесал мисля е 12 фази.

Защото е толкова препоръчителното.

Мони,клокнат проц лапа,та се къса,видеата и те са лапачки,кво правим...-рестарти,фера на компоненти,фера на захранване...

Под Екстрем 4 дъната са 4,6.най-много 8 фази...

Мони,клокнат проц лапа,та се къса,видеата и те са лапачки,кво правим...-рестарти,фера на компоненти,фера на захранване...Не говоря за клок,ако ще клоква си трябва поне 750 ватчета с бронз сертификат...

Мони,клокнат проц лапа,та се къса,видеата и те са лапачки,кво правим...-рестарти,фера на компоненти,фера на захранване...Не говоря за клок,ако ще клоква си трябва поне 750 ватчета с бронз сертификат...

Нима тоя i5  не стига за тая мижава карта? Или причината е мултито? Извинявам се, не играя тая игра, но ми се струва странно i5-2400  да не е достатъчен дори за мултиплейър.  Всъщност сега прочетох, че препоръчителните изисквания са Intel Quad Core,  което за мен може да означава и...Q6600  ама карай, да кажем че имат друго предвид. Чудя се тогава, как хората играят с вградени карти мултиплейър...сигурно не играят, а се правят че играят...знам ли...

И между другото сред препоръчителните изисквания се мъдри и една HD7870...ама знам ли, може хората да не знаят какво пишат...

2014-10-17_193435.jpg

Би ли казал, на кое от горните изисквания отговаряш и на кое не?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Виж сега на 34години съм и отвреме на време може и да пиша глупости,та .........знам ли?Картата не е hd7870 а 7850.Чесно казано играта мноооооооого ме грабна и ходих у един приятел ,на него му върви с неприличните120 180 фрейма...Е извинявай ама в къщи цъкам на едва 70.Като цяло са напълно достатъчни .....ама друго яче върви играта при него ите така.Както казват хората кеф цена нямааааа.

Ми ще ти кажа видеото не отговаря щото е с2 гб памет.И проца идваа лееееееекичко слаб

Виж сега на 34години съм и отвреме на време може и да пиша глупости,та .........знам ли?Картата не е hd7870 а 7850.Чесно казано играта мноооооооого ме грабна и ходих у един приятел ,на него му върви с неприличните120 180 фрейма...Е извинявай ама в къщи цъкам на едва 70.Като цяло са напълно достатъчни .....ама друго яче върви играта при него ите така.Както казват хората кеф цена нямааааа.

Ми ще ти кажа видеото не отговаря щото е с2 гб памет.И проца идваа лееееееекичко слаб

Обикновено мониторите са с честота на обновяване 60 Hz. Toва ще рече 60 пъти в секунда. Интересно е как 180 fps (кадри в секунда) се появяват на монитор, който показва само 60 картинки в секунда? Това е тема за размисъл.

...

Това е як процесор, но трябва да се има предвид, че идва без охлаждане и трябва да се купи отделно охладител. Поради тази причина, излизаш от бюдета със 100 и нещо лева + 1 охладител.

Извинявам се за леко отнесения ми горен пост, но какво значение имат годините? Аз ще ги врътна 42,  а за тия годинки доста съм понаучил за игрите, процесорите и видеокартите. Ти тръгваш по наклонената плоскост, но нагоре. Я сега кажи още веднъж. с колко RAM  разполагаш? Как разбра, че процесора е слаб? Тестове ли прави, какво? Тоя процесор с тая карта ще вървят перфектно дори при Wеlcome to the jungle от Crysis 3. Нещо си объркал ъпгрейда и точно към това исках да те насоча с горния си пост. както разбира се да напомня и на останалите пишещи, че предлагат нещо безсмислено, освен ако целта не е някакъв по-сериозен ъпгрейд, за какъвто спомена @monicho. И като казах, че не съм играл BF4, не означава, че не съм играл подобната BF3,  която е с подобни изисквания към хардуера. В смисъл, че това е единствената игра, която се противи на малкото видеопамет и малкото RAM. И ако малкото видеопамет може да се компенсира до известна степен от RAM  паметта, то липсата на двете водят до насичане при малко покачване на детайлите. Та с колко RAM  си казваш? И преди да преценяваш какво ти трябва и какво не, е добре да погледнеш колко ресурси наистина дърпа тая игра при различни детайли и резолюции. Чак тогава може да преценяваш къде изоставаш. BF4  не е толкова процесорнозависима игра, още повече ако използваш и mantle.

Ето ти една статия и в частност тест с BF4, където са представени няколко конфигурации с различно съчетание между процесор и видеокарта. Това пък е точния тест:

2014-10-17_201001.jpg

Всеки с просто око ще забележи, че при тая игра по-важна е видеокартата, а не процесора. Ще обясня все пак. При клок на процесора при нито една конфигурация няма покачване на кадрите, което говори само едно - процесора не влияе в нито един от случаите. Единствено клока на видеокартата вдига кадрите и то на макс! Примерно HD7870  е с 20% клокнато ядро и над 20% памет. Това води до над 20% повече кадри. Тоест, тая карта ни най-малко не е спъвана от процесора. Същото може да се види и при слаби процесори с бързи видеокарти. Едва FX4300 идва дърво за R9 290X, но това е нормално за евтините и не толкова евтини процесори на АМД. 

Поздрави!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Относно годинките както писах по-горе,човек пише понякога глупости ,а тук като ,че ли аудиторията е по младежка,та затова може и да съм писал някоя глупост.Както и да е рамта ми е 8гб.мисля обаче е 1066мхц.Та според теб е по-добре да взема по висок клас видео отколкото останалите два кмпонента така ли?По между другото благодаря много за изчерпателния пост.

Относно годинките както писах по-горе,човек пише понякога глупости ,а тук като ,че ли аудиторията е по младежка,та затова може и да съм писал някоя глупост.Както и да е рамта ми е 8гб.мисля обаче е 1066мхц.Та според теб е по-добре да взема по висок клас видео отколкото останалите два кмпонента така ли?По между другото благодаря много за изчерпателния пост.

Ами аз мога да напиша много неща, стига да имам по-подробна информация, като например на каква резолюция се мъчиш да играеш и с какви детайли. Ясно е, че с паметта си добре. Видеопаметта няма да те спъне толкова, ако играеш на по-ниска резолюция или с по-малко детайли. Но така като чета какви кадри искаш да имаш, то явно е, че или се опитваш да играеш на ниска резолюция или с много малко детайли. Заради теб сега си направих тест с BF3, понеже нямам инсталирана BF4, пуснах си процесора с 4 ядра на 2.5 GHz, тоест направих го дори по-слаб от твоя, смъкнах честотите на картата с 500 MHz  в опит да се доближа до твоята, макар че пак не става номерa, намалих резолюцията до 1280х720 за да почне да се товари повече процесора и поиграх. Та в тоя случай процесора спъва съвсем малко GTX970, но след намаляне честотата на картата, спъване няма. Въпреки всичко картата е по-бърза от твоята, а процесора по-бавен. 120 fps  някъде, докато с нормална карта и процесор стигам максимум 180. Не знам ти как искаш да хванеш 180 fps  с HD7850  и то при BF4,  след като аз с по-бърз хардуер хващам 120-180. 

Сега ще се опитам да поразмишлявам какво и скаш всъщност да направиш. Вероятно се опитваш да играеш с малко детайли на ниска резолюция, като искаш по тоя начин да хванеш 180 fps. Но това според мен няма как да стане с твоята видеокарта. Ако наистина вадиш 70-80 fps, то 20% клок  ще ти даде още 15 fps. Значи ще доближиш 100 при тия настройки. Специално моя процесор, пуснат на 2.5 GHz  ми позволява 120-130 fps  при BF3. BF4  е по-тежка и вероятно кадрите ще са по-малко при подобен процесор. Има резон в това което казваш и искаш, но няма смисъл. Наистина може да налееш няколко стотака за дъно и процесор, но ще получиш да кажем 50 fps  отгоре при nниска резолюция. По-добър ефект би имал с една нова, по-бърза видеокарта за същите пари. На практика за тия пари дето ще дадеш за процесор, множе да си решиш проблема примерно с една R9 290  или GTX970, след като се отървеш от тая HD7850. 

По- принцип аз с моя и5 4690к 4.5ггц и асус р9 290, рам 6, вадя 48-150фпс. Според мен процесора ти е добър, само ти трябва една гтх 980 или ати 300 серия.

970 е по-бърза,но й трябва и по-мощен процесор,гледаш едни бенчове 5-10-15 fps е разликата,но тя е и по-добрия вариант,защото й трябват само 150 вата..

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Малко ъп по темата.Новия процесор е I7 4790k.дъно gigabyte z97x gaming gt.Послушах ви и се обзаведох с MSI gtx970 4gb.Монитора е Aoc g2460 pqu.Компонентите са разположени в cooler masterK280.Доволен съм определено.....Фреймовете в bf4 сега са 120 ,това на ултра настройки.Проца се охлажда с corsair h60 водно.След 4-ри часов гейминг температурите според Аида64 са: дъно 42 . процесор48(като веднага след спирането падна на 30).видео 58.Температурата на дъното малко ме притесни ,защото на моменти стигаше 47 48 гр.Свалих видео картата с един слот надоло,понеже няма планка на гърба и явно тя загряваше чипсета на дъното.Резултатът беше 5-6 градуса понижаване на температурата на дънната платка.Сега искам да попитам,ако сменя кутията с cm haf 932 ,ще паднат ли температурите?И още един въпрос колко е максимума на раб.температура на дъното,като се има впредвид че без товар стига 28 29 градуса.Не е ли голяма разликата и въобще има ли повод за безпокойство?

Държиш ли на толкова огромна кутия? Агресивна визия ако търсиш има доста добри варианти.

Реално температурите не са зле, особено след спада на дъното.

Само ще спомена леко каква глупост продължава да се прави масово, като се пренебрегва кутията.

Принципно водното охлаждане винаги иска добър въздушен поток, защото въздушните раздвижват въздуха около чипсета, VRM-ите и т.н., но покрай помпата на тоя калпав корсар не минава нищо освен основният въздушен поток.

Сподели какво търсиш като кутия и ще ти дадем по-добри и по-евтини предложения от HAF.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Ами предпалатам,че като е big tower ще е по добре ,повече пространство,по ниски температури... ,знам ли.А за визия да добре ще е да се вижда какво става вътре.А водното е слабо да, но ще се сменя след кутията. При натоварване с праим95 на 8-мата минута проца стига 84 85 градуса.Мисля да взема h80 или и то ще е малко?Всякакви съвети ще са ми от полза,благодаря предварително на всички отзовали се!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.