Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на дъно и процесор.

Featured Replies

Ще дадеш 150+ лв за същия х... Deepcool Maelstrom 240... В скай за 169лв и помита всички 120/140мм водни охлаждания...

Zalman Z3 Plus за около 110-120лв от hl-eshop, NZXT Source 530 мисля че беше точно модела за около 160лв, Bitfenix Ronin - 155лв от hl-eshop... Все кутии с възможности за много вентилатори, съответно тиха и студена работа.

Залмана например идва с 4 вентилатора. С един контролер ги включваш на 7 волта, да са тихи. В моята кутия в момента имам 8 вентилатора и чувам SSD-то как чете. И бокса на процесора...

.....Фреймовете в bf4 сега са 120 ,това на ултра настройки.

Не се заяждам само ми стана интересно.Имаш ли възможност да направиш едно клипче на това.И на какви настройки точно?

• Автор

Не се заяждам само ми стана интересно.Имаш ли възможност да направиш едно клипче на това.И на какви настройки точно?

Разбира се само,че не знам как до го кача тук ,има ограничение за големината.

Качи го във тубата и дай линк ;)

Не е лошо и да дадеш някоя снимка на цялата конф.

• Автор

Много е малко разрешеното пространство за прикачане на файлове.В телефона имам няколко снимки,с какви ле не фотошопове ги рязах ,но не успях .А клипчето довечера като се прибера от работа.

Редактирано от Kukera (преглед на промените)

• Автор

Днес пак разцъквах здраво и реших да видя температурата на дъното.Инсталирах обa4е speccy ,казаха ми че показвала най вярно.Според нея дъното е 28 градуса .Но според Аида 64 градусите са 40.Сега се чудя на коя да вярвам Аида или Speccy?

http://picbg.net/u/74641/59701/788636.png

Няма значение,това са нормални даже ниски градуси.Честито за конфиг-а.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Ето я и новата кутия :

http://picbg.net/u/74641/59851/791470.jpg

http://picbg.net/u/74641/59851/791472.jpg

http://picbg.net/u/74641/59851/791471.jpg

Градусите с нея паднаха още надоло.Като цяло ъпгрейда продължава,предстои смяна на харда.Понеже монитора е 144хц. трябва и фреймовете да са толкова.Това не е проблем ,но bf4 на карти като пърл маркет с 64 играчи в някои моменти има спадове.Системата е оптимизирана перфектно,но явно тоя хард...Hitachi HDS 721010CLA 330 931GB. чете доста бавничко.Съмнявам се обаче да не е от рамта...Kingston99U5471 8gb ddr3-1600mhz.

Та реших да питам тук,харда ли да сменям с ssd или рамта от1600 на 2400мхц.Кои от двата компонента ще окаже влияние за по-стабилни фреймове и по добра производителност?

Нито честотата на рамта, нито наличието на SSD ще променят фреймовете в игрите. SSD-то е по-добрия вариант, тъй като от една страна програмите и игрите на него ще зареждат по-бързо, от друга страна ще олекоти работата на харда, даже само един уиндоус да инсталираш на SSD-то...

Хитачи са надеждни и добри та щом е наред не го подменяй понеже така или иначе разлика в скоростите няма да има.

В това отношение единствения вариант е SSD достатъчно голямо за игрите които те вълнуват. 

При паметта щеше да е по-добре ако работеше в двуканален режим но разликата не е съществена.

Все пак ако ще я сменяш гледай за две плочки на 1866MHz (от повече няма смисъл).

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето я и новата кутия :

http://picbg.net/u/74641/59851/791470.jpg

http://picbg.net/u/74641/59851/791472.jpg

http://picbg.net/u/74641/59851/791471.jpg

Градусите с нея паднаха още надоло.Като цяло ъпгрейда продължава,предстои смяна на харда.Понеже монитора е 144хц. трябва и фреймовете да са толкова.Това не е проблем ,но bf4 на карти като пърл маркет с 64 играчи в някои моменти има спадове.Системата е оптимизирана перфектно,но явно тоя хард...Hitachi HDS 721010CLA 330 931GB. чете доста бавничко.Съмнявам се обаче да не е от рамта...Kingston99U5471 8gb ddr3-1600mhz.

Та реших да питам тук,харда ли да сменям с ssd или рамта от1600 на 2400мхц.Кои от двата компонента ще окаже влияние за по-стабилни фреймове и по добра производителност?

А клокнал ли си процесора? Ако е на стандартни честоти, нищо чудно да ограничава видеокартата. За жалост я нямам вече инсталирана, за да проверя как е при мен и да ти дам по-добър съвет. Но може да направиш друго. Инсталирай си MSI Afterburner  заедно с Riva Tuner Statistics Server. Пусни OSD  по време на игра и виж колко се товари видеокартата и колко процесора. Ако видеото ти не е натоварено при тоя спад на кадрите, то доста вероятна причина е процесора, ако не е клокнат. Но може наистина причината да е на друго място. Аз отначало бях с 4 GB RAM  и в някои игри нито видеоито се товареше, нито процесора. Затова си взех още 4 GB, пуснах ги в двуканален режим и кадрите примерно при F1_2013  и DIRT Showdown  скочиха доста. В едната игра с цели 20 fps  при положение, че ми вадеше около 70.  Натоварването на видеото също се повиши при тия игри, но моя Xeon  е слабичък за тая видеокарта, особено ако търся много кадри. Ограничение има дори при GRID Autosport  и 2560х1440, a резултатите ми в бенчовете са доста по-слаби от тия в интернет, където са правени с бързи и клокнати процесори. Та виж как е положението и после решавай какво да купуваш. Ако не си с двуканална памет, то е задължително да минеш на такава. Но 1600 MHz  би трябвало да са достатъчни. Правих тестове с честотите на паметта и се оказа, че разлика наистина има, но едва при памет под 1200-1300 MHz. Над 1300 MHz  разликата е много малка. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Така значи вчера пристигнаха Corsair DDR3 2400MHz 2x8GB C11 1.65V PRO RED и едно ssd Samsung SSD 850 EVO 120gb.Разликата е покъртителна,щайгата зарежда за 4сек.Производителността се вдигна определено!Проца е клокнат само до 4.2гхц.с изключен турбо бууст.Сега кадрите са 144,като са ограничени на толкова от юзър файла.В тест рейнджа на bf4 като погледна към небето,фпс е 600 направо лудница....Който не вярва ще кача клип.В играта кадрите варират от210 до 380.Аз ги ограничих на 144 заради монитора144херца.Батъла върви супер стабилно така.С това темата се изчерпа,ъпгрейда е завършен...Специални благодарности на bildera... ,както и на всички които ми помагахте със съветите си.Още веднъж огромно благодаря!!!

I7-4790K /4.0G/8MB/BOX/LGA1150

GB Z97P-D3 / 1150

GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD

Обща стойност - 1 547.75 лв. с ДДС

Това,което аз бих взел е :

GB GA-X99-UD4 LGA2011-v3

I7-5820K/3.3G/15MB/BOX/2011 V3

Crucial 8GB DDR4 2133MHz 1.2V CL15 CT8G4DF8213

Обща стойност - 1 516.05 лв. с ДДС

И да си карам със старата видео карта,която не е никак лоша и за bf4 е напълно достатъчна,а процесор не можеш да спънеш,но процесор може да спъва...Тоест втория вариант е по-добър,защото ще направиш по-смислен ъпгрейд от 1150 сокет на 2011...Ако тези 100 лева са ти проблем,можеш да сложиш този процесор,но няма да е добър колкото 5820 иначе можеше да вземеш само 8 гигабайта рам,но не намерих 4 гигабайта ддр4...

може ли да попитам дали ще може intel процесор  на тази платкаGigabyte GA-M68M-S2P благодаря предварително.

може ли да попитам дали ще може intel процесор  на тази платкаGigabyte GA-M68M-S2P благодаря предварително.

Абсолютно НЕ !!!!

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.