Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво ни е форума (форумите) и други неща

Featured Replies

Чудих се къде да го напиша, защото смятам че е важно.

В една тема прочетох мнение, би могло да се напише във всяка тема.

Няма за посочвам темата и автора, някой може да се досети - това може да бъде написано във всяка тема.

Е добре, аз като мога да използвам Google, този сайт защо го има? Ако всички можем да ползваме Google, какъв е смисъла да държите сайта? Бас държа, че всичко тук го има в Google. Това мислене е ПОГРЕШНО!

Да - вярно е че в Гугъл има всичко, но - както беше казал някой - проблема на съвремието не е липсата на информация, а прекалено голямото ѝ количество.

Да, в Гугъл има всичко, но отговаряйки на въпроси в този и други форуми установих, че за 1/3 от отговорите ми е необходимо да напиша въпроса в Гугъл и да преценя кой отговор до публикувам. По-добри резултати се получават, ако търсенето е на английски или руски.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да - вярно е че в Гугъл има всичко, но - както беше казал някой - проблема на съвремието не е липсата на информация, а прекалено голямото ѝ количество.

Можеш да преброиш, колко пъти съм питал за нещо... (сещам се за 1 въпрос за предложение за принтер)

Или: за 99% от нещата може да си отсееш информацията с мъничко обща култура. Иначе казваш: "Моето време е по-важно от вашето - на мен не ми се губи време да търся отговор - намерете ми вие". Тук изключваме например чистенето на инфектирани системи, сглобяването на конфигурации и подобни по-специализирани въпроси изискващи опит, не само да четеш. Но при все това, остават ужасно много въпроси, които показват адски мързел от страна на питащия.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Да, в Гугъл има всичко, но отговаряйки на въпроси в този и други форуми установих, че за 1/3 от отговорите ми е необходимо да напиша въпроса в Гугъл и да преценя кой отговор до публикувам.

Ти в момента директно му отговаряш, че е прав. Спокойно автора може да си пусне една анкета. Според твоите писания наистина излиза, че форума е излишен. А то(форума) не е Гугъл и не това е основното му предназначение.

• Автор

Ти в момента директно му отговаряш, че е прав. Спокойно автора може да си пусне една анкета. Според твоите писания наистина излиза, че форума е излишен. А то(форума) не е Гугъл и не това е основното му предназначение.

Не е достатъчно да намерите правилния отговор, трябва и да го познаете, и да може правилно да го приложите към конкретните условия.

Много е важно и как се пита Чичо Гошо-google. Още при самата заявка, ако се формира подходящо въпросът, резултатите стават много по-удобни и пресяти.

Нелоши съвети на български.

Отново на български.

Просто трябва да се попрочете за езика на заявките към Гошо.

18ix9ibv4sceojpg.jpg

Не е достатъчно да намерите правилния отговор, трябва и да го познаете, и да може правилно да го приложите към конкретните условия.

И точно тук се включват патилите и знаещите. Защото никой не се е родил научен, а най-лесно е да се ползва чуждият опит, защото не е нужно да се преоткрива топлата вода. Е, вярно е и друго - това, което сбориш сам е много сладко. Но е с цената на много загубено време.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Реших ма-а-алко да преформулирам заглавието - подсказаха ми по-добър вариант на звучене.

И най-вече - по удобен за "персоналните търсачки" - тоест, когато човек чете само заглавията на темите.

Друго - да форума е за въпроси, всякакви - защото почти всяка тема започва с някакъв въпрос. Но и за отговори, разсъждения, мнения, напътствия. Ако ще и за обучаване.

Защото повечето хора питат за чешмата, чак когато ожаднеят.

Форума е място където се обсъждат теми, получава се диалог между питащия и отговарящия като се дават конретни идеи или насоки по казуса. Не мисля че е излишен, защото тук има обратна връзка между постващите. Ако беше лесно решение на проблема да се намери с търсене ок, но не смятам.

Общонасочените ИТ форуми не са за професионални въпроси и решения. За такова нещо си има документации и професионалистите се обръщат към тях. Масово предназначението на един такъв форум е, задаващия въпрос да получи достъпен за него отговор, до колкото това е възможно, защото документациите обикновено не са написани съвсем разбираемо за обикновения юзер. Тук понятието "обикновен юзер" не може да се дефинира съвсем точно, защото той е на различно ниво в знанията си - от пълен галфон до човек, който поназнайва и въпреки това, ако не се занимава професионално си остава обикновен юзер. Търсенето в Гугъл е ефективно, ако знаеш какво да търсиш. Освен това много голяма част от резултатите са именно от подобни форуми.

Форума е място където се обсъждат теми, получава се диалог между питащия и отговарящия като се дават конретни идеи или насоки по казуса. Не мисля че е излишен, защото тук има обратна връзка между постващите. Ако беше лесно решение на проблема да се намери с търсене ок, но не смятам.

Google не може да даде стандартно решение на възникнал нестандартен въпрос. Понякога практиката е доста по - полезна от теорията Всичко това споделено е в пъти по - ефикасно и ефективно.

Друг е въпроса, че качеството на форума непрекъснато пада. Аз лично не намирам много тук решения на свои въпроси, но пък се опитвам да помагам според познанията си!

Друг е въпроса, че качеството на форума непрекъснато пада. Аз лично не намирам много тук решения на свои въпроси, но пък се опитвам да помагам според познанията си!

Погледни го от добрата страна. Не нивото на форума пада а твоето много се вдига и проблемите ти вече са твърде сложни за останалите ;)

...Аз лично не намирам много тук решения на свои въпроси...

Ако не намираш готови решения на твоите въпроси, не значи, че тук няма знаещи отговора, а още не е задаван твоят въпрос. За целта горе е бутонът за създаване на нови казуси :)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ако не намираш готови решения на твоите въпроси, не значи, че тук няма знаещи отговора, а още не е задаван твоят въпрос. За целта горе е бутонът за създаване на нови казуси :)

Е, точно тук във форума не намирам отговор на въпросите си - не на всички, но на по голямата част! Много качествени хора загърбиха този форум по ред причини и сега пишат в други такива и там са на почит и приблеми решават с  писането едва на 1-2 поста.

Никого не искам да обидя, но уви така стоят нещата!!!

Никого не искам да обидя, но уви така стоят нещата!!!

Вие вече го направихте..!Странностите на българите нямат край....!Поздрави и лек ден..! :)

Въртяхте, сукахте и пак завъртяхте нещата до вечната тема за качествените хора, за некачествените останали тук юзери, за това кой е на почит тук и кой не е на почит там (или обратното), сега е ред на правилата да обсъдите, наказанията, дисциплината и т.н. както си върви песента от време оно.

Не се ли уморихте?

Не ви ли омръзна?

Боже, колко мъка има по този свят, боже...

Едит: с Ицо сме писали по едно и също време.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Вие вече го направихте..!Странностите на българите нямат край....!Поздрави и лек ден..! :)

Е, предизвика ме!

Един единствен път съм ползвал вашите услуги и повече никога няма да си позволя този лукс!

След 3 дни писане на постове, качване на програми, логове, скриптове, то така или иначе пак се стигна до преинсталация на компютъра. Реших си проблема не за 3 дни, а за 30 минути! Решавал съм си и проблеми със съответен антивирусен инструмент без да е нужно да пиша пак 3 дни!

(За да не се чудиш, то ще ти помогна! Не съм търсил помощ от теб като потребител с този настоящ ник, а под друг и то преди време)

Съжалявам - нищо лично!!!!

Боже, колко мъка има по този свят, боже...

И аз това се чудя и не мога да го проумея!

Все пак хората ,които избягаха са доста успешни в другите конкурентни форуми в, които пишат.

Прогониха ги модератори чрез измислени наказания, изтрити постове или преки обиди! 

Ееее, то за това е и конкуренцията - да печели!

Не казвам, че тук няма знаещи хора, но остават все по малко! Готовите решения не са малко, а придружени с видеоклипове са истинско помагало. Когато ползваш готово решение няма опасност, модератор да ти изтрие поста, темата или да те накаже, наругае! Смисъла на форума е обмяна на идеи и знания по дадена тема от "препатили" хора, като по този начин се минимизира вереятноста от грешки! Все пак може и без форума, но е по - добре да  си го има!

Аз лично пр. на зададени 20 въпроса съм получил 2-3 решения тук в този форум, а  на всичко останало съм намерил решение в конкурентни форуми или чрез готови решения!

Това е истината - моята !

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Въртяхте, сукахте и пак завъртяхте нещата до вечната тема ........

Ти па, недей ги секва така....Сега щяха да развият, за лошите американци и ЕС, за любовта към Путин и неговата политика, за омразния им Бойко и любимия им Сидеров....А да и президента и ХААРП и  за рекламите и парите на Калин естествено.....

(За да не се чудиш, то ще ти помогна! Не съм търсил помощ от теб като потребител с този настоящ ник, а под друг и то преди време)

Нищо лично..ама нещата след редакцията на поста си ..малко се промениха....Опита се да излъжеш .и бързо се усети..!Дай линк към темата за да видим какво се е случило..?

Нищо лично..ама нещата след редакцията на поста си ..малко се промениха....Опита се да излъжеш .и бързо се усети..!Дай линк към темата за да видим какво се е случило..?

Обвинението в лъжа е доста тежко, а и за човека не говори добре! "Питащ" - говори ли ти нещо????

:nono: Не си прав в момента и се опитваш да излезеш от положение...Успя да ме вкараш във филм ...и да ме накара да наруша принципите си..Прекратявам участието си тук..Лек ден..!

:nono: Не си прав в момента и се опитваш да излезеш от положение...Успя да ме вкараш във филм ...и да ме накара да наруша принципите си..

Дълбоко се извинявам! Ника е "Фен"не "Питащ"  

"Питащ" ми е ника в един от другите форуми - обърках се!!!!

Линк към темата няма да търся защото пак ще изгубя страшно много време за ровене, чрез неоптимизираната ви търсачка, която така и не пожелахте да отимизирате (не вие специално, а екипа)

• Автор

Започнахте да навлизате в едни, не много необходими теми.

Влизането в форум, само за да зададеш въпрос и да очакваш отговор е най-елементарното ниво.

И аз влизам - в много форуми, чета дискусии, задавам въпроси ... Някой са много важни (поне за мен), други - рутинни, трети - просто за да върви приказката.

Но едно от основните неща във форумите е - комуникацията. Да "кажеш" нещо, да помогнеш на някого с опита си, да получиш идея, съвет или просто отговор. На това му се казва социален живот.

А за тези, които разбират форумите като един вид рум сървиз - ами, тяхна си работа.

O, прекалено глупава е тая тема. Но не защото автора я пуска, а защото е глупаво да се сравнява търсачка с форум. А какво всъщност намира тая търсачка? Голяма част от намереното е отново "форум". А ако няма форуми, какво ще намира търсачката? Да, точно така - платени сайтове или такива, зависещи от парите на някой друг. Какво предлага един форум? Ами например аз мога да изкажа впечатлението и мнението си от компютър, фотоапарат, Борисов, Станишев, Обама...Това къде ще го намери чичо ви Гошо? Никъде, защото аз никъде няма да го напиша. И тогава какво остава? Остава да се доверявате на платени сайтове за техника, на платени журналисти или изобщо на това, което е хрумнало на някой да напише за даден проблем.  Вземете за пример следното. Търсите информация за телевизор. Няма форуми, няма нищо. Има само сайт на производителя, който в брошурите си рекламира продукта, като дори не споменава и за половината възможности или невъзможности на тоя телевизор. Зарибява ви с една прекрасна снимка, колко прекрасна е картината и вие се връзвате. После си чупите главата, ама нали няма форум, се оплаквате на арменския поп. Ама тоя арменски поп и той платен от същата тая фирмичка за телевизори.

Другото нещо, поради което не е добре да се ползва само търсачката, е невъзможността да се отсее правилната информация. Забелязал съм, че тук в България се вярва на 100% на дадени китайски, американски или руски сайтове, но почти не се вярва на нещо, написано на български.  Значи аз мога примерно да направя 100 теста с компютъра си, но 90% ще повярват на едничкия тест от китайски платен сайт.  Ето защо според мен Google  е вреден. Вреден е, защото 99% от информацията там е грешна. Не става въпрос само за техническата информация. Вземете политическата. Същата работа.  

Google не може да даде стандартно решение на възникнал нестандартен въпрос. Понякога практиката е доста по - полезна от теорията Всичко това споделено е в пъти по - ефикасно и ефективно.

Не намираш готови отговори на въпросите колега, защото вече за доста неща се иска и необходимото заплащане. Форума дава само насоки. Нали се сещаш, че всеки уважаващ се специалист, който се е блъскал и учил доста започва да си цени труда. И по другите форуми е същото. А и има доста теми, в които като погледнеш питането на постващия се чудиш откъде да започнеш. 

За мен форума е повече от перфектен. Сега някой вероятно ще кажат, че се натискам или се подмазвам, защото даже и модератор съм станал, но такива коментари ще ги отхвърля настрани.

Нали се сещаш, че всеки уважаващ се специалист, който се е блъскал и учил доста започва да си цени труда.

Много точно казано..!Това е реалноста и мисля че никой не може да го оспори..!Поздрави и лек ден..! :)

Много рядко си позволявам да чета и взимам отношение по темите в "долния край" на форума, и не защото ме е страх от нещо или някого, а защото тоя "район" обикновено е наситен с нервни изблици, търсене на сметки и прочие абсолютно несъстоятелни емоции, намиращи проявление "в чужда къща".

Все пак се зачетох в тая тема и ще споделя, че не съм съгласен с част от коментарите в тая тема.

Не намираш готови отговори на въпросите колега, защото вече за доста неща се иска и необходимото заплащане. Форума дава само насоки. Нали се сещаш, че всеки уважаващ се специалист, който се е блъскал и учил доста започва да си цени труда...

Не мисля,че е точно така - информацията във форум (този или друг, но специализиран) обикновено е систематизирана и по-бързо достъпна. Ако за всяко нещо се ползват търсачките, времето, което ще се употреби за решаването на някакъв проблем, по правило - спешен, е много повече. Търсенето в Гугъл (не го рекламирам, напротив - не го харесвам, но не мога да отрека лидерската му позиция) в масовия случай отново ще доведе до форум, както вече бе казано и по-горе, но се предполага, че е по-лесно, или поне по-бързо. Търсачките дават отговори, но те по правило са противоречиви и това налага дълго ровене, за да се намери и оформи преобладаващото мнение. Не че винаги болшинството дава правилния отговор, дори често е обратно, но за всеки е ясно, че всеки даден съвет е доброволен (друг е въпросът дали винаги е добронамерен), а и питащият по никой начин не е задължен да се вслушва в получения отговор. Така или иначе, безвъзмездността е водеща, инак тук (в конкретния случай, а и изобщо) ще стане Продавалник 2.

По никакъв начин не бих си позволил да омаловажавам познанията на хората тук, а за тия познания под една или друга форма са харчени време и средства, но има куп други начини за възмездяване на дадените съвети и оказаната помощ. Няма смисъл от комерсиализирането на нещо, в което всички до един участват само и единствено по собствено желание, т.е. изцяло доброволно. Търсенето на корист тук, където има предостатъчно учени и грамотни в една или друга област хора, може да донесе по-скоро негативи на печалбарите.

Силно се надявам, че съм се изразил ясно и в никакъв случай по адрес на конкретна личност - цитираният по-горе коментар  е използван само като отправна точка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.