Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 6 минути, petie1 написа:

То по добре цяла ОС да ги правят тия браузъри

Е, те Гуглавите я направиха ХромОС.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Аз с хромиум и 2 таба ми смуче почти 800 мб рам ,че и от горе .Така ако се продължава след 2-3 години ше минаваме на конзолни браузъри :) 

Снимка на 2019-03-05 22-07-27.png

преди 1 минута, rado84 написа:

Точно затова тогава си върнах ядрото на 4.13 и продължавам да игнорирам ъпдейтите.
А иначе неотдавна пробвах 19.1 с вграденото ядро, с което се инсталира (ако не се лъжа, май беше 4.20) - вече не те задължава да инсталираш микрокод. Но пък все още не съм видял причина да обновявам ядрото, така че си стоя на 4.13.

Все някога ще го направиш, света върви напред, няма да стоим и тъпчем на едно място.

CENT os още си джасат на 3.10...........пука ли им ,даже 6,8 им е на 2,6 май :)

преди 3 минути, bulljo написа:

Все някога ще го направиш, света върви напред, няма да стоим и тъпчем на едно място.

Когато се появи достатъчно добра причина, ще го ъпдейтна. Но дотогава - 4.13. Нямам навика да ъпдейтвам неща, които работят, за разлика от някои разработчици на Андроид...

преди 19 минути, Колев60 написа:

Това е компютър за експерименти и не го ползвам за нищо друго. Така ,че спокойно мога да опитам и  XFCE. Благодаря. Реших да пробвам Мате, заради статията в калдата. 

Като ти се пробва виж и кде

преди 19 минути, bulljo написа:

Е, те Гуглавите я направиха ХромОС.

И кат нема нет и нанайси ОС нали?

Радо! Намерих къде можеш да направиш промяната за ядрото:  Отваряш Диспечера на актуализациите и избираш "Редактиране"- Пише нещо, като за начинаещи. Във второ и трето пуска обновлението на ядрото.Има и разширени настройки в самото меню за начинаещи.

Принципно мое да си отвориш Synaptic-о и да махнеш всички нови ядра примерно и да оставиш стоковото :) 

Този чай Mate го пробвах навремето като излезе, но явно запарката му беше кратка тогава и го оставих да отлежава, замислям се като имам свободно време да си налея пак от него да видя докъде са го докарали.

преди 5 минути, Колев60 написа:

Радо! Намерих къде можеш да направиш промяната за ядрото:  Отваряш Диспечера на актуализациите и избираш "Редактиране"- Пише нещо, като за начинаещи. Във второ и трето пуска обновлението на ядрото.Има и разширени настройки в самото меню за начинаещи.

Да, там е, ама това е за спиране обновяванията на кърнела, а на теб ти трябва за микрокода. Кърнел и микрокод са две различни неща - нищо, че в по-стари кърнели едно време бяха обвързани едно с друго.

Мате е естественото продължение на Гноме 2 .Много читав десктоп .

Здравейте,съжалявам че прекъсвам темата ви.Само да споделя как си реших проблема.(Това е за такива мъченици като мен)Преди време бях питал тук какво да направя,че след инсталацията да не ми изчезва интернета.Бях посъветван да  свържа с кабел компа към рутера.Докато върви инсталацията компа си има нет,но след натискането на бутона Ентър нета изчезваше.Досетих се че някъде четох,че в ядрото имало инсталирани много драйвери,Направих това и нещата се оправиха.Три пъти включвах и изключвах компа и нета си е още там.

Да попитам.Беше ми обяснено как да направя гугала първа страница,но неможах да зацепя?

И още.В УСУ имаше една програмка,която записваше звук и картина.Къде да я открия в Минта?

На деб чукнах два пъти и ме попита да инсталира ли?Аз зададох да.

Снимка от 2019-03-05 19-57-50.png

Снимка от 2019-03-05 19-07-46.png

Снимка от 2019-03-05 19-03-37.png

Снимка от 2019-03-05 19-04-29.png

Снимка от 2019-03-05 19-05-30.png

Снимка от 2019-03-05 19-06-12.png

Снимка от 2019-03-05 19-06-47.png

преди 3 минути, bulljo написа:

Този чай Mate го пробвах навремето като излезе, но явно запарката му беше кратка тогава и го оставих да отлежава, замислям се като имам свободно време да си налея пак от него да видя докъде са го докарали.

Аз освен KDE и XFCE друго не съм пробвал

преди 12 минути, bulljo написа:

Опитай. Няма да е лошо едно мнение по вече. Понеже го похвалиха в Калдата. А аз иначе на другия комп имам  Убунту 16.04, реших и аз като Петко - барабар с мъжете, но изтеглих най бъгавата версия 19.1 за която после по форумите научих, че има още какво да се прави по нея. Важното е купона да върви, а мечката да подскача и ни радва.

Котак тва все е дно да не си пробвал крем-карамел и тирамису ":) Аааааааааааааа 

Нацелил си последната мента ,има още да я доизкусуряват :)

преди 1 минута, Ивайло Димов написа:

Мате е естественото продължение на Гноме 2 .Много читав десктоп .

А пък Синамън е естественото продължение на Мейт. :P

преди 1 минута, petie1 написа:

Аз освен KDE и XFCE друго не съм пробвал

Аз ги пробвах всичките среди на Ментата и Синамън най ми легна на сърцето. А пък КДЕ-то, незаивисимо от дистрото, имаше навика 5 мин. след влизане в средата да крашва logout greeter-а, което правеше рестарта/изключването/приспиването невъзможно и оттогава като чуя "КДЕ", ми се драйфа.

sudo apt install simplescreenrecorder

Тва за питащия с кво да записва 

преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Котак тва все е дно да не си пробвал крем-карамел и тирамису ":) Аааааааааааааа 

Нацелил си последната мента ,има още да я доизкусуряват :)

Ако викаш на мен просто тия две среди си ми вършат идеарлна работа 

Отговаряйте на Батипейчо. На мен ми свършихте добра работа и съм Ви благодарен. Лека вечер, момчета!

Начи Матету беше почти умрело но екипа на Линукс Минт го съживи от гроба .Плазмата и КДЕ нивгаш не са ме кефели 

току-що, petie1 написа:

Ако викаш на мен просто тия две среди си ми вършат идеарлна работа 

Мишката и мен ме кефи с простотата си .Даже като се разделих с Убунту 14,04 след 3 годишна страстна връзка ,се чудех къв арч да сложа .Та опциите беха Мента и Мишока ,но ментата надделя щото ми е по -подредена една идея :) 

преди 5 минути, rado84 написа:

А пък Синамън е естественото продължение на Мейт. :P

Аз ги пробвах всичките среди на Ментата и Синамън най ми легна на сърцето. А пък КДЕ-то, незаивисимо от дистрото, имаше навика 5 мин. след влизане в средата да крашва logout greeter-а, което правеше рестарта/изключването/приспиването невъзможно и оттогава като чуя "КДЕ", ми се драйфа.

Странно но такъв проблем с КДЕ  никога не съм срешнал а го полѝвам от дъртия РедХат 7.2

преди 5 минути, Ивайло Димов написа:

Начи Матету беше почти умрело но екипа на Линукс Минт го съживи от гроба .Плазмата и КДЕ нивгаш не са ме кефели 

Мишката и мен ме кефи с простотата си .Даже като се разделих с Убунту 14,04 след 3 годишна страстна връзка ,се чудех къв арч да сложа .Та опциите беха Мента и Мишока ,но ментата надделя щото ми е по -подредена една идея :) 

Всеки луд със средата си

Пробвал съм почти всички графични среди изключая минималистичните, след гном2 и кде3 дълго време ползвах lxde после канела, а сега съм се кротнал на xfce, КДЕ като една от любимите ми периодично я разцъквам,  но пустия ми комп е слабичък и му идва нанагорно особено като му пусна и браузер аха и да умре.

преди 8 минути, Ивайло Димов написа:

sudo apt install simplescreenrecorder

Тва за питащия с кво да записва 

Благодаря.Това е.В играта съм.

За нищо джанъм :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.