Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 3 часа, Ивайло Димов написа:

Белжо е уникат ,моята пътеводна светлина :) . Ей алабаш ,взема една чамова дъска те излупам по каската .....

Първо набии едни гредарски пирони по дъската, преди да си трескаш тивата по нея.
Ако беше само за вас подигравчиите, въобще не бих ви образовал селските съзнания, ама понеже четат и невинни хора тука, заради тях ще ви затапя още веднъж.
Ето тука от сайта на амазон си пише че пазят всичко за картата ми в база данни извън иннернет.
Аз база данни нямам, значи е тяхна на техни сървъри.

Ето тука текста, че те имат лошия навик да си сменят адресите на страниците:

Цитат

Notre Serveur sécurisé (SSL) fait partie des logiciels de cryptage des plus efficaces pour les transactions commerciales via Internet : toutes vos données personnelles (numéro de carte, nom, adresse, etc.) sont codées pour être illisibles au cours de leur circulation sur le réseau.

Les coordonnées de votre carte de paiement sont enregistrées dans une base de données sécurisée en dehors du réseau Internet. Nous n'accédons à ces données qu'au moment de la facturation de votre commande.

Ce système de paiement sécurisé a conféré à notre enseigne une crédibilité unanime et nous a permis d'acquérir la confiance de millions de clients, faisant d'Amazon le site commercial le plus visité au monde.

Lorsque vous passez une commande via notre serveur sécurisé, chaque page du formulaire indique l'adresse URL commençant par « https », signe que vous êtes connecté à notre serveur SSL. Certains navigateurs indiquent ce type de connexion par une clé ou un cadenas fermé.

Les pages du site Amazon.fr accessibles par notre serveur sécurisé sont : le formulaire de commande, la section « Votre compte », les coordonnées 1-Click, ainsi que toutes les sections exigeant votre adresse e-mail et votre mot de passe.

ето и линка
https://www.amazon.fr/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=548610

Нашенците разбирачи били повече разбирали от амазон, ХА ХА ХА ....

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 18 минути, bulljo написа:

Такова предупреждение ли ти излиза?

spacer.png

драйвера за видеото които ползваш свободния ли е или си инсталирал драйвер от производителя, ако е свободния няма проблем да ъпдейтнеш ядрото.

Драйвера се е инсталирал при самата инсталация на Минта, аз не съм инсталирвал драйвери. Съобщението не е това, а под самото ядро беше написано да не се промяня поради някакви причини и бяха изброени. Не ги запомних.

преди 18 минути, бат'начо написа:

sudo sed -i 's/false/true/g' /etc/apt/apt.conf.d/00recommends
sudo apt update

След което маркирай всички обновявания и щракай с пръсти. Защо? Защото си на по-старата версия, на която доста от бъговете са изчистени и защото с посочената команда "пускаш" да се инсталират и препоръчваните пакети, които в повечето случаи помагат отколкото да вредят. В Ментата имаш толкова много излишни "неща", че махането на препоръчваните пакети за мен е безсмислено.

Вероятно ако си ползвал Синаптик междувременно, ще трябва и на него да разрешиш да инсталира и препоръчваните пакети.

При качването избрах Линукс Минт 18.3 МАТЕ  Ще изпълня препоръчаното от теб. Ето, отново се появи същото съобщение и заради това се съветвам със ВАС! Дали не е заради това, че процесорът на компютърчето е стара версия?   E8500

Снимка на 2019-03-05 21-24-44.png

Картинката е примерна съобщението в ъпдейт мениджъра е почти същото с предупредителен характер, демек ядрото отговаря за правилната работа на хардуера и ако се ползват външни драйвери за аудио, видео интернет и прочие DKMS има вероятност машината да не стартира.

Щом си след чиста инсталация и всичко идва от Минт не виждам проблем с ъпдейта.

Риба шнур......новите ядра не поддържат intel microcode :)

Зае*и го тоя микрокод, не ти трябва. Аз никога не съм го инсталирал и всичко работи перфектно.

И аз съм с подобен процесор ,новите ярда не ги харесват .Некои функции ги нема 

Снимка на 2019-03-05 21-44-06.png

преди 1 минута, bulljo написа:

Картинката е примерна съобщението в ъпдейт мениджъра е почти същото с предупредителен характер, демек ядрото отговаря за правилната работа на хардуера и ако се ползват външни драйвери за аудио, видео интернет и прочие DKMS има вероятност машината да не стартира.

Щом си след чиста инсталация и всичко идва от Минт не виждам проблем с ъпдейта.

Благодарности!

Аз не се притеснявам много, понеже ползвам самостоятелен диск за такива "експерименти"  но е старичък, със E85oo и 4 гига RAM. Винаги мога да форматирам  диска, щото е работен за такива цели. въпросът за да работи после компа е в неговия процесор - Дали няма да го направя неработеш, след такъв ъпдейт.Това не е реалният ми компютър, с който работя и нема проблем. Само се консултирах със ВАС!, за по сигурно

Нема как примерно си избираш честота на процесора ,нема powersafe ,ondaemond и прочие алабализми .

преди 3 минути, rado84 написа:

Зае*и го тоя микрокод, не ти трябва. Аз никога не съм го инсталирал и всичко работи перфектно.

Точно това и правя, независимо, че ме подканя вече 3 или четвърти път със това съобщение. на картинката.

преди 2 минути, Колев60 написа:

Благодарности!

Аз не се притеснявам много, понеже ползвам самостоятелен диск за такива "експерименти"  но е старичък, със E85oo и 4 гига RAM. Винаги мога да форматирам  диска, щото е работен за такива цели. въпросът за да работи после компа е в неговия процесор - Дали няма да го направя неработеш, след такъв ъпдейт.Това не е реалният ми компютър, с който работя и нема проблем. Само се консултирах със ВАС!, за по сигурно

Споко това чудо ще бачка още 10 годинки

преди 2 минути, Ивайло Димов написа:

Нема как примерно си избираш честота на процесора ,нема powersafe ,ondaemond и прочие алабализми .

Иво, благодаря ти.

току-що, Колев60 написа:

Точно това и правя, независимо, че ме подканя вече 3 или четвърти път със това съобщение. на картинката.

Просто го игнорирай и толкоз. Май имаше и някакъв начин за изключване на подканите, но в момента не мога да се сетя какъв беше.

Баце тая дандания е за тактовата честота на процесора ,некои дистрота цепят проца на макс и се налагат определени гимнастики .Ма ти си със настолна машина ,дреме ти на капелата :) .

И да го инсталира нема му пречи !

преди 5 минути, rado84 написа:

Просто го игнорирай и толкоз. Май имаше и някакъв начин за изключване на подканите, но в момента не мога да се сетя какъв беше.

Ще намеря начина за прескачане а и не се знае при другият, на който ще слагам SSD i e s  И5 - 3570 дали ще присъства това  съобщение. Всъщност, ето това ми беше въпросът, но мисля, че получих напътствия и смятам темата за приключена.

Тая мента май е Мате ,долу в панела има добавяне на елементи .Да сложи датчик за скоростта на процесора и виж кво показва.

Снимка на 2019-03-05 21-55-16.png

преди 1 минута, Ивайло Димов написа:

Баце тая дандания е за тактовата честота на процесора ,некои дистрота цепят проца на макс и се налагат определени гимнастики .Ма ти си със настолна машина ,дреме ти на капелата :) .

И да го инсталира нема му пречи !

Преди няколко дни инсталирах Ментата пробно на една кочина с 2 ГБ РАМ и едноядрен процесор, която принципно е предвидена за XP. Инсталирах му всичко, което имам и на настолната машина - без тъпия микрокод, разбира се. И си върви. Е, като пусна Лисицата, РАМ-та се изпарява, но това е друга тема. :D  Въпросът е, че микрокодът е безсмислен в 99% от случаите.

преди 1 минута, Колев60 написа:

Ще намеря начина.за прескачане а и не се знае при другият, на който ще слагам SSD i e s  И5 - 3570 дали ще присъства това  съобщение. Всъщност, ето това ми беше въпросът, но мисля, че получих напътствия и смятам темата за приключена.

Присъства по подразбиране, независимо какъв ти е процесорът.

Тая мента май е Мате ,долу в панела има добавяне на елементи .Да сложи датчик за скоростта на процесора и виж кво показва.

Мате е, да.

На всички ВАС, моите благодарности и лека вечер!

Микро кода е важен за стари процесори и архаични дистрибуции :) .Има такива дето ти бичат на макс честотата и гледаш умно .Особено ако си със стар лаптоп и вентилатора му се взема акъло от връткане. 

преди 2 минути, Колев60 написа:

Мате е, да.

Можеше да туриш XFCE

Не знам, аз проблеми с микрокода не съм забелязал, помня че Радо се оплакваше и бореше с него и май замрази до версия която него набутваше като зависимост, киберкоп и той беше споделил начин да избегнеш микро кода при вдигане на версията на ядрото, мен повече ме дразни поведението на браузерите все по лакоми и лакоми стават.

Микро кода е важен за стари процесори и архаични дистрибуции :) .Има такива дето ти бичат на макс честотата и гледаш умно .Особено ако си със стар лаптоп и вентилатора му се взема акъло от връткане. 

А туй баш за Джокера

преди 1 минута, bulljo написа:

Незнам, аз проблеми с микрокода не съм забелязъл, помня че Радо се оплакваше и бореше с него и май замрази до версия която него набутваше като зависимост, киберкоп и той беше споделил начин да избегнеш микро кода при вдигане на версията на ядрото, мен повече ме дразни поведението на браузерите все по лакоми илакоми стават.

То по добре цяла ОС да ги правят тия браузъри

Аз чакам Белжо за експертно мнение .....................

Последно с дебиан  с ядро 4.9 ми позволяваше да човъркам по честотата на процесора ,ма там има друга олигофрения .Няма свободен драйвер за безжичния модул ,тря се инсталират фирмени .

преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Аз чакам Белжо за експертно мнение .....................

Е да де за къде без светилото по КИ?

преди 7 минути, petie1 написа:

Можеше да туриш XFCE

Това е компютър за експерименти и не го ползвам за нищо друго. Така ,че спокойно мога да опитам и  XFCE. Благодаря. Реших да пробвам Мате, заради статията в калдата. 

преди 4 минути, bulljo написа:

Не знам, аз проблеми с микрокода не съм забелязал, помня че Радо се оплакваше и бореше с него и май замрази до версия която него набутваше като зависимост, киберкоп и той беше споделил начин да избегнеш микро кода при вдигане на версията на ядрото, мен повече ме дразни поведението на браузерите все по лакоми и лакоми стават.

Точно затова тогава си върнах ядрото на 4.13 и продължавам да игнорирам ъпдейтите.
А иначе неотдавна пробвах 19.1 с вграденото ядро, с което се инсталира (ако не се лъжа, май беше 4.20) - вече не те задължава да инсталираш микрокод. Но пък все още не съм видял причина да обновявам ядрото, така че си стоя на 4.13.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.