Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 2 минути, Колев60 написа:

Може, но няма да притеснявам никого  с това. Все ще му намерим разрешението. Не ми е спешно.Записи си правя нормално на Win 10. Като написах това, та се сетих, че и двете операционни системи са на един диск. Да не би нещо да му влияе? Информативно и бягам от тук.

Не липсва ти някой пакет пробвай това sudo apt-get install -f -y това ще ти потърси зависимостите ако ги има и оправи де

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 786,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 46 минути, Колев60 написа:

Ако ползваш 3,5 инчови мога да ти пратя 2 броя след 8 март , БЕЗПЛАТНО   WD  Blye  160 гига 7200. Има инсталирани и на двата Win 10 1607  LTSB.  Можеш и сам да си ги форматираш. В абсолютно изрядно състояние са и двата - лично мои.

Това беше за камерите на познат.

:offtopic_s:

преди 41 минути, petie1 написа:

Добре де кажете къде ги намирате та и аз да си взема

А казал ли си, че те сърби? Едно  бебе докато не проплаче не го хранят. :ph34r:

преди 51 минути, Колев60 написа:

Това  K3b на коя версия на Линукс Минт го инсталира? При мен на 19.1 се инсталира, но не иска да работи. Иначе се отваря, зарежда, но запис не прави. Благодаря предварително.

19.1 все още е много бъгав, а техният форум прелива от нови и нови бъгове. Затова още си стоя с 18.3 и нямам никакви грижи с пърформанса, вкл. и с к3б - нищо, че средата не е КДЕ.

преди 30 минути, petie1 написа:

Не липсва ти някой пакет пробвай това sudo apt-get install -f -y това ще ти потърси зависимостите ако ги има и оправи де

Да ти изкажа моите благодарности! Както ме посъветва, така и направих. Гледах внимателно сканирането на пакетите и се оказа на един, с проблем, но аз не го запомних. Сега качих всичко на ново и направих проба. Работи без проблем записа от раз. Да си жив и здрав приятел! Прочетох аз че има някакви проблеми, но нали не съм толкова навътре и се отказах да правя експерименти. Реших след месец, като излезе нов ъпдейт и тогава, но вече всичко е точно. Приятна вечер на Линуксчиите!

rado 84

И на теб съм благодарен, че потвърждаваш това, което забелязах, но си мислех, че всичко ще е добре и качих версията пробно до Win 10 на един диск. Благодаря Ви за помоща!

току-що, Белгиеца написа:

18 Соня

Оправих се Белгийче. Благодаря за отговора.

преди 3 минути, Колев60 написа:

Да ти изкажа моите благодарности! Както ме посъветва, така и направих. Гледах внимателно сканирането на пакетите и се оказа на един, с проблем, но аз не го запомних. Сега качих всичко на ново и направих проба. Работи без проблем записа от раз. Да си жив и здрав приятел! Прочетох аз че има някакви проблеми, но нали не съм толкова навътре и се отказах да правя експерименти. Реших след месец, като излезе нов ъпдейт и тогава, но вече всичко е точно. Приятна вечер на Линуксчиите!

Затова съм тук да помагам колкото мога та ако имаш проблем винаги ще помагам

преди 1 минута, petie1 написа:

Затова съм тук да помагам колкото мога та ако имаш проблем винаги ще помагам

Приятелите с линукс се увеличиха с един повече в твое лице!

преди 5 минути, Белгиеца написа:

18 Соня

Видя ли с конзолата колко е лесно а ти тън мрън

преди 5 минути, Колев60 написа:

Приятелите с линукс се увеличиха с един повече в твое лице!

Ами радвам се

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Белгиец! Може ли да провериш в този сайт когато си по свободен за 1 и 2 терабайта HDD 2,5 инча на 7200 оборота, защото аз никога не съм се занимавал с такива поръчки. Имам съсед живеещ в Англия и ще си дойде май месец. Може да ми вземе от Англия, защото тук 2 терабайта са по 180 лева а са и на 5200 оборота. Ако е възможно, разбира се. Иначе ще трябва с преводача да си играя и за да не сбъркам нещо. А така, направо ще му дам линкове.Той живеев и работи там и знае перфектно английския.

преди 11 минути, Колев60 написа:

Белгиец! Може ли да провериш в този сайт когато си по свободен за 1 и 2 терабайта HDD 2,5 инча на 7200 оборота, защото аз никога не съм се занимавал с такива поръчки. Имам съсед живеещ в Англия и ще си дойде май месец. Може да ми вземе от Англия, защото тук 2 терабайта са по 180 лева а са и на 5200 оборота. Ако е възможно, разбира се. Иначе ще трябва с преводача да си играя и за да не сбъркам нещо. А така, направо ще му дам линкове.Той живеев и работи там и знае перфектно английския.

Това става ли?

https://www.amazon.de/Seagate-ST1000DM010-Barracuda-interne-Festplatte/dp/B01LY65EVG/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1551654871&sr=1-1&refinements=p_n_size_browse-bin%3A10857673031

преди 10 минути, petie1 написа:

За съжаление НЕ! Аз написах   2,5 инча а посоченият е 3,5 инча. Не се побира в Caddy и е за компютър с малки габаритни размери на HP.

Ето снимка: размерите са  25х25х6,5 см. Диска отива на мястото на записвачката с малка вградена кутийка или Caddy.

Стига толкова по този въпрос, защото нарушаваме правилата за темата.

computers-hp-compaq-elite-8200usdt-ultra-slim-desktop-0-370x370.jpg

преди 8 минути, Колев60 написа:

За съжаление НЕ! Аз написах   2,5 инча а посоченият е 3,5 инча. Не се побира в Caddy и е за компютър с малки габаритни размери на HP.

Ето този май е за теб

https://www.amazon.de/Hitachi-Notebook-Festplatte-7200rpm-ProBook-6570b/dp/B00UFZRAQC/ref=sr_1_14?s=computers&ie=UTF8&qid=1551655886&sr=1-14&refinements=p_n_feature_keywords_two_browse-bin%3A2124096031%2Cp_n_size_browse-bin%3A10857673031

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Това по бива, но преди всичко ме интересува 2 терабайта, Купил съм 2 точно такива от Vali по 109 лева. Сега вече ги няма в Търново.

Това по бива, но преди всичко ме интересува 2 терабайта, Купил съм 2 точно такива от Vali по 109 лева. Сега вече ги няма в Търново.

Би ли прочел какво написах на лично моля

10TB 7200 3,5
:cool:
Това ще ти реши всички проблеми с пространството

преди 1 час, Колев60 написа:

Да не би нещо да му влияе? Информативно и бягам от тук.

Нищо не му пречи.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 минути, DarkEdge написа:

10TB 7200 3,5

Тук вече не позна.  Но ние сме говорили по този въпрос лично с теб. Моето е далеч над 10 терабайта.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

10TB 7200 3,5

Нищо не му пречи.

Това за двете инсталации на диска със линук ли става въпрос. petie1 ми помогна и го оправих проблема.

Това за двете инсталации на диска

Да

petie1 ми помогна и го оправих проблема.

Супер.

преди 10 часа, Колев60 написа:

Белгиец! Може ли да провериш в този сайт когато си по свободен за 1 и 2 терабайта HDD 2,5 инча на 7200 оборота, 

https://www.amazon.co.uk/Seagate-BarraCuda-Internal-Drive-Cache/dp/B07D99KFPL/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1551693226&sr=8-2&keywords=Seagate+BarraCuda+Pro+ST1000LMZ49

за линукс е само, не работи на уиндоус
безплатна доставка до съседа ти
а в немъчко е 60 пари ( 120 кинта ), много яко ви дерат кожата у ваше село цели 180

преди 7 минути, Белгиеца написа:

https://www.amazon.co.uk/Seagate-BarraCuda-Internal-Drive-Cache/dp/B07D99KFPL/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1551693226&sr=8-2&keywords=Seagate+BarraCuda+Pro+ST1000LMZ49

за линукс е само, не работи на уиндоус
безплатна доставка до съседа ти
а в немъчко е 60 пари ( 120 кинта ), много яко ви дерат кожата у ваше село цели 180

Може би си забелязал някъде в текста да пише , че е само за Линукс, но мен и това ме устройва. А за дрането си е точно. С 2-3 линка ще ми свършите чудесна работа. Благодарности от мен и приятна седмица на цялото ти семейство, пожелавам.

За начинаещите които не искат да поемат рискове да слагат Линукс и Уиндоус да се гушкат у един креват, ето как аз спирам тока на два твърди диска. На единият има Уиндоус 7, на другият има Линукс Минт. Работи само по един твърд диск едновременно. Сигурна работа на 100% че ако влезе хакер в единия, няма да може да прерови и другия.

13672ceab499.jpg

Алоу, експертът! Да си чувал, че можеш да си изключиш твърд диск от BIOS и да не се налагат такива "експертни" изпълнения.

Ако не го виждам че е прекъснат тока, на никакви БИОС-и не вярвам. Аз не съм вълк единак, има тука и вълчица и вълче. Трябва ми 100% сигурност.
Ако ти кажа само първия път как жена ми се опитваше да сканира от принтера в компютъра да влезе снимката ползвайки Минт, ще паднеш от стола. А аз исках просто да си гледам шоуто по една телевизия. Да не ме занимава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.