Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Май трябва отделна тема за манжаро, но и аз ще пиша тук. Току що се опитах да инсталирам канелата и xfce 15.12 но греда. Инсталира се стартирам и до тук:

8708628.jpg

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Довечера ще разгледам пак сайта им. Да видя, дали няма нещо по-ново като дистро.

Май трябва отделна тема за манжаро, но и аз ще пиша тук. Току що се опитах да инсталирам канелата и xfce 15.12 но греда. Инсталира се стартирам и до тук:

http://prikachi.com/images.php?images/628/8708628O.jpg

Редактирано от yogle (преглед на промените)

преди 13 минути, Mozo написа:

защото не са рефрешнати ключовете.

Няма как да знаем със сигурност, без изхода от командите.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

преди 2 минути, ghostBG86 написа:

Довечера ще разгледам пак сайта им. Да видя, дали няма нещо по-ново като дистро.

Няма смисъл, просто изпълни командите, ъпдейтни и ще си с последното. Тук нямат значение версиите, защото с един ъпдейт си с най-новото ;)

преди 25 минути, Росен Р. Александров написа:

Манджаро си е Арч но имат друга философия. Имат също някои много иновативни идеи.

Тук ме заинтригува. Драсни няколко реда, ако имаш време.

като пример е Контролния им Център от където имаш достъп до финни настройки на ядрото, имаш избор между всякакви версии на ядра. Настройка на драйвери за устройства. Много удобно и спретнато. Аз на лаптопа го ползвам от известно време.

преди 4 часа, yogle написа:

http://prikachi.com/images.php?images/628/8708628O.jpg

Едва ли са чак такива хакери, че да съборят ядрото. По-скоро има някакъв проблем там /в linux kernel/. Опитай с LTS версията или просто някоя друго ядро.

https://forum.manjaro.org/index.php?topic=19421.15

преди 8 часа, Mozo написа:

Няма смисъл, просто изпълни командите, ъпдейтни и ще си с последното. Тук нямат значение версиите, защото с един ъпдейт си с най-новото ;)

Стана, ама след като преинсталирах. Иначе, с командите дето ги даде, от другия форум, даваше грешки. Някакви локални ключове липсвали. И нещо за база данни.

Та преинсталирах, ама чрез другия графичен инсталатор. Пак не искаше да се ъпдейтне, чрез програмата. Но с командите, вече се получи.  Но за сега, всичко работи.

преди 9 часа, Росен Р. Александров написа:

Аз на новите в нашата общност бих препоръчал следните лесни за използване и доста добре пипнати дистрибуции.

ApricityOS, TrentaOS, ChaletOS, ZorinOS, Manjaro

Пипнати - да. Ако се ползват както идват (и такава е идеята) - лесни може би. Но ако съм нов и искам да направя нещо (без да чета) - и лесното става нагорно. Или пък чета, ама следвам всичко което съм прочел сляпо, едно към едно, без да влагам мисъл какво правя и какво може да направя на себе си (по ОС)...

За лесна дистрибуция, аз мисля Минт. Тук прехода от Уиндосу към Линукс, е най-лесен. Като се има предвид, че повечето дето идват от Уиндоус, имат определени изградени навици. И трудно възприемат новото, поне първите дни или месеци. :D

Ако Манджарото не ти върви добре може да пробваш Netruner Roling release .Също арч базирано дистро с Plasma 5 ,работата е да имаш по 4 гб рам и двуядрен процесор понеже изисква ресурси тая графична среда.

За сега, си върви добре. Говоря обаче, за това коя дистрибуция е по-лесна, при преход от друга ОС. За мен за сега, това е Минт. 

преди 55 минути, Росен Р. Александров написа:

И с какво ще му помогне ползването на Manjaro базирания тежък Netrunner ?!

Имах предвид ако иска Арч базирано дистро с графичен инсталатор

преди 1 час, ghostBG86 написа:

За сега, си върви добре. Говоря обаче, за това коя дистрибуция е по-лесна, при преход от друга ОС. За мен за сега, това е Минт. 

Съгласен съм. 

На 10 инчова Тошиба с 1гб рам / 2011година/на мои приятели-  7стартер се влачеше ,че направо ми идваше да го хвърля в кофата./

Поставих му Минт xfce /поизчистих програмите ,които няма да ползват/ и лаптопчето направо си хвърчи.Ползва го 60 год. жена .

Много е доволна и веднага свикна с интерфейса..Можех да си поиграя и да и поставя Arch -но не ми се занимаваше онази вечер.Фен съм на ролинг релийз все пак. A и pacman ми е по удобен.

На всички мои приятели,отказвам да им инсталирам Джама -на повечето поставям Минт за по лесен преход.за тях.

Linux Mint 17.3 Rosa Xfce - Absolutely fantastic       http://www.dedoimedo.com/computers/linux-mint-rosa-xfce.html

Редактирано от dred (преглед на промените)

преди 15 часа, ghostBG86 написа:

Стана, ама след като преинсталирах. Иначе, с командите дето ги даде, от другия форум, даваше грешки. Някакви локални ключове липсвали. И нещо за база данни.

Та преинсталирах, ама чрез другия графичен инсталатор. Пак не искаше да се ъпдейтне, чрез програмата. Но с командите, вече се получи.  Но за сега, всичко работи.

Този проблем понякога е упорит, но винаги може да се оправи. Важното е, че сега ти бачка.

преди 3 часа, ghostBG86 написа:

За лесна дистрибуция, аз мисля Минт. Тук прехода от Уиндосу към Линукс, е най-лесен. Като се има предвид, че повечето дето идват от Уиндоус, имат определени изградени навици. И трудно възприемат новото, поне първите дни или месеци. :D

Като поизползваш малко Arch, ще разбереш колко по-лесен е.

Нещо трябва ли да се добавя, като допълнителни хранилища?

Тук няма такива филми. Ако искаш да инсталираш нещо, което го няма в официалните, вече ти дадохме командата за това:

yaourt -S именапакет --noconfirm

преди 6 часа, ghostBG86 написа:

Ако ти е зора "лесното преминаване" - направи десетина смЕни и ще претръпнеш (изтръпнеш). После всичко ще ти е ... лесно.

Абе да инсталираш Arch в команден ред си е гъдел...........една грешка да направиш и се връщаш в началото.Идеално за тренировка на нервите :) .

Смених си графичната среда с нещо си compiz нещо си, устройваме :Д :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Между другото днес е излязла последната версия на Arch с ядро 4.4.5

преди 1 минута, Tanner Foost Foust написа:

Смених си графичната среда с нещо си compiz нещо си, устройваме :Д :D

я дай единн скрийн шот ,и внимавай с тоз compiz да не омажеш нещата :)

преди 5 минути, Иво Димов написа:

Абе да инсталираш Arch в команден ред си е гъдел...........една грешка да направиш и се връщаш в началото.Идеално за тренировка на нервите :) .

Няма такова нещо при мен. Правил съм  грешки и въобще не се връщам от начало. 

А се борих 2 дена докато го инасталирам ,Мozo ми даваше напътсвия  и успях .Ползвах го 3 месеца

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.