Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два компютъра в мрежа

Featured Replies

искам да попитам,вкъщи имаме два компютъра които са на един интернет свързани чрез рутер който е вграден в модема.Какви настройки трябва да се направят на компютрите за да станат в мрежа и да можем да играем на игри заедно.ПОМОГНЕТЕ МИ!

Вече са в мрежа. Какво трябва да направите зависи от игрите които ще играете и операционните ви системи.
  • Отговори 257
  • Прегледи 246,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс

• скоро не съм кажи ми как да го направя plss

• Дефинирайте 'каква информация' и какво разбирате под 'автоматично'? Иначе най-общия отговор е с кабел и мрежови карти.

Публикувани изображения

искам да попитам,вкъщи имаме два компютъра които са на един интернет свързани чрез рутер който е вграден в модема.Какви настройки трябва да се направят на компютрите за да станат в мрежа и да можем да играем на игри заедно.ПОМОГНЕТЕ МИ! мм добре за да играя фифа (2008/2009) и cs какво трябва да направя и сме на windows XP

Да създадеш LAN игра :rolleyes: В зала не си ли играл?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Имам проблем от следното естество. Опитвам да свържа две машини по стандарния начин. Основният компютър с Windows 7, а 2-ят с XP SP3. Задавам на 2-та лан карта на 1-я компютър данните за IP , mask , но проблемът идва когато се опитвам да дам отметка на Allow other network users to connect through this computer's internet connection. Под този текст на 7-та има и избор от падащо меню , където избирам Local area connection 2 (прилагам и снимка за всичко изписано). На снимката се вижда гешката , която ми дава . Само да спомена ,че настройките на 2-я компютър са направени коректно , или както следва 192.168.0.2; 255.255.255.0; 192.168.0.1 и DNS server - 192.168.0.1 , и в крайна сметка интернет до 2-та машина не достига. Имам инсталирана и CC Proxy. Браузърът е Opera 10.50 алфа версия.

post-151984-1266444529,31_thumb.jpg

за пръв път се опитвам ад свържа два компютъра и използвах указанията в тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=23640

с кръстосан/лан кабел свързах двата компютъра, смених IP-тата да са поредни числа, каквито са дадени,

въведох маска, слпжих еднакви имена на Workgroup...

но май това не е всичко защото като дам на единия компютър View workgroup computers ми излиза The network path was not found

много ще се радвам ако ми кажете къде греша

10х

Здравейте !

Имам същия проблем. И двата компютъра са с WinXP Pro и SP2.

Направил съм необходимите настройки, но не се получава.

Когато опитам да вляза в единият ми изкача следното -

\\(имe на работната група).Може да нямате право да използвате този мрежов ресурс.

Обърнете се към администратора на този сървър, за да разберете дали имате права за достъп.

The network path was not found.

Забелязах, че от едното PC виждам другото,

но като опитам да вляза ми показва въпросният надпис.

На другото - въобще не ми показва PC-то!

Някой може ли да ми помогне ?

Благодаря предварително !

Редактирано от DirtyOne (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Виждам,че вече никой не отговаря в темата,въпреки,че има знаещи,но да опитам:

Изчетох темите за лаокални мрежи и все нещо не става с моята мрежа.Факта,че във всеки форум,темата за мрежи е огромна,говори,че MS така и не оправиха мрежите от Win95 до Win7,така,че всеки потребител без да знае дори какво значи IP,да може да си направи мрежа с няколко кликвания и спазвайки елементарни правила.

И така,когато съм си правил мрежите с WinXP макар и не винаги от раз,ставаше.Когато обаче машините са с различни Win,винаги има проблеми.

И така,който може да помогне,моля:

Използвам Broadband модем/безжичен рутер.Към него е свързан кабелно един лаптоп с Win7.Другия лаптоп е с WinXP(SP3) и е безжично свързан с рутера.И на двата имам нет и двата имат по един админ акаунт с име и парола.Мрежата съм правил много отдавна,като съм използвал Wizarda на XP и съм спазвал известните ми правила,т.е името на двете Workgroup е еднакво.

Проблема е,че много рядко двата лаптопа се виждат и могат да обменят данни.Най-често и съвсем произволно са вариантите:

-XP вижда 7,но обратното-не,или

-7 вижда XP,но обратното-не,или

-горните 2 варианта,но при опит да отворя шерната папка от този който вижда,иска юзер нейм и парола.Каквато и да въведа,не става.

И така имената във уорк групата са еднакви,пинговете излизат и в двете посоки и по име и по IP на лаптопите и към ИП на рутера.

Мислех,че има значение кой лаптоп първо ще включа,не е това.По някога ако рестартирам рутера се оправят нещата,но по-често-не.

IP на XP е 192.168.1.64,а на 7 е 192.168.1.65.Subnet Mask и Default Gateway са еднакви-съответно 255.255.255.0 и 192.168.1.254

Факта,че по някога работи ме навежда на мисълта,че има някаква игра с динамични/статични IP на нещо,но не ги разбирам и не знам как да ги проверя...

Накрая кажете:Задължително ли е и двата лаптопа да имат име/парола на акаунта и може ли да работи мрежа без да имат?

Каква диагностика(и как) да направя,евентуално когато работи и да сравнявам с когато не работи,да разбера кое и защо се променя?

Дали не е нещо в настройките на рутера?Кое е важно за него?

Не мога да повярвам,че при толкова знаещи тук никой не казва нищо по въпроса :ph34r: Раздела ли не е правилен?

Не мога да повярвам,че при толкова знаещи тук никой не казва нищо по въпроса :cool: Раздела ли не е правилен?

Погледни тази тема за да не се повтарям. Описанието е за мрежа между XP и Vista, но при WIN7 е еквивалентно.

Надявам се това да ти помогне. Успех!

• 3 седмици по-късно...

Зарежи ги тея wizardi. Задаваш айпита на двата компютъра ръчно , като гледаш да са в една мрежа, после не ти трябва да търсиш компютрите в network neighborhod или нещо подобно, а си ги отваряш като в start->run напишеш айпито на отсрещния компютър с две наклонени черти наляво пред него. пример: комп. 1 има адрес 192.168.1.1 маска 255.255.255.0 комп. 2 има адрес 192.168.1.2 маска 255.255.255.0 от комп.1 достигаш комп.2 с \\192.168.1.2 а от комп. 2 достигаш комп. 1 с \\192.168.1.1 Посоченя метод е да отваряш споделени файлове и директории.

• 2 седмици по-късно...

Задължително ли е и двата лаптопа да имат име/парола на акаунта и може ли да работи мрежа без да имат?

Каква диагностика(и как) да направя,евентуално когато работи и да сравнявам с когато не работи,да разбера кое и защо се променя?

Дали не е нещо в настройките на рутера?Кое е важно за него?

Паролата на лаптопа с win 7 може да е изключиш, за да може спокойно да влизаш от др. компютър

Хвърли едно око на последния ми коментар от тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=152087&st=0&p=1674144&#entry1674144

За да работи мрежата както трябва и на двата компютъра трябва да е с име Workgroup.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

A как трябва да стане същатата процедура обаче единия компютър е на линукс този които е с 2-те ланки и нещо немога да подкарам нет-а на пц2 малко помощ ако може

A как трябва да стане същатата процедура обаче единия компютър е на линукс този които е с 2-те ланки и нещо немога да подкарам нет-а на пц2 малко помощ ако може

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=linux+%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5
  • 1 месец по-късно...

здрасти имам проблем правя сичко точно обаче не ми показва че има мрежа или пак не ми показва че кабела е свурзан сас ПС то защо така правя го кам лаптопа ми и става обаче кам друг КОМП нестава ;( плс помогнете.!

Ти като за първи пост да се беше постарал да пишеш малко по-грамотно!

хахах абе трунчо пиша ти както си пиша на англииски няма се занимавам да ти пиша грамотно бастун да нямам час по Български език че да ти пиша лихмус питам вапрос кво та е** как пиша охлиов

хахах абе трунчо пиша ти както си пиша на англииски няма се занимавам да ти пиша грамотно бастун да нямам час по Български език че да ти пиша лихмус питам вапрос кво та е** как пиша охлиов

С този тон и език си го закъсал във форума, а си тръгнал да търсиш помощ. Продължавай така и скоро ще си търсиш друго място за изява!

Ама ти и на английски ли пишеш така?!? Ужас! А иначе си пролича кой е

трунчо, бастун, лихмус

.

Честно да ти кажа хич не ме е** как пишеш, а вече още по-малко ме е** какъв ти е проблема!

• 2 седмици по-късно...

Искам да ви попитам - например имам два лаптопа, на единия си имам интернет с кабел. Как мога да имам интернет и на другия лаптоп, чух че имало нещо, но не разбрах точно и деляло интернета на две и на другия лаптоп интернета бил безплатен, просто интернета на лаптопа се дели на две с другия лаптоп. Какво ми трябва??? Ако има повече начини освен един, ще се радвам да ги споделите с кратка информация. Благодаря!

Искам да ви попитам - например имам два лаптопа, на единия си имам интернет с кабел. Как мога да имам интернет и на другия лаптоп, чух че имало нещо, но не разбрах точно и деляло интернета на две и на другия лаптоп интернета бил безплатен, просто интернета на лаптопа се дели на две с другия лаптоп. Какво ми трябва???

Ако има повече начини освен един, ще се радвам да ги споделите с кратка информация.

Благодаря!

трябва ти суйтч или по добре рутер.

къде мога да открия информация за сиутч както и за рутер, защото нищо не знам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от nbs (преглед на промените)

Може ли и на двата лаптопа след като ги спедоля да имат пак същия интернет, както си има лаптопа с кабела... Или задължително се дели на две.?? Четох, преди малко, че рутера НЕ намалява скороста на интернета, дори и ако другия разцъква в интернет(с другия лаптоп) така ли е??? Това значи, че аз с моя лаптоп с кабела, мога да си ползвам интернет, и друг също да ползва интернета с помоща на рутер и двамата да имаме същата скорост, която имам без рутери и т.н.?

Редактирано от nbs (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.