Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

Централна Сахара, там времето винаги е хубаво-слънце от сутрин до вечер. Моята дъщеря държи кристално образование, което се нарича  "Сахарска роза"-предполага се, че е от удар на метеорит в пясъка. А пустинното лисиче ( на арабски-фенек) е възпято от Екзюпери.  Снимките са правени близо до град EL Oued , на около 390 км южно от Сетиф , Алжир.

Как растат фурмите.jpg

Това е пустинното лисиче Фенек.jpg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 312,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

на 4/15/2016 at 13:32, Muadib написа:

DSC_0066-66.jpg

Тая катерица е избягала от "Катеричата" тема. Явно ѝ е доскучало там :)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Съседката от северната страна си крие гащичките зад кърпите, ама от високо пак се виждат, насладете им се.

Да се насладим на гащите на съседката !!! Я по добре ни я покажи нея.

Добре, сега тук снимки с монтаж ли са или без?

преди 2 минути, RudeBoy написа:

А бе ти и тук ли дойде да тролстваш? :angry:  Я къш!!! 

Не, защото и аз исках да покажа няколко...снимки, но тези ми се видяха толкова ясни и с ярки цветове дори и при по-слаба светлина, а по-горе се говореше за Lightroom, та се чудя дали минават монтаж или са директно снети от конвертираното RAW на фотоапарата.
Примерно в снимките на capnemo зеленото изглежда нереално, чак до степен на пресищане и не знам какво става. Снимал съм с апарати по 10 мегапиксела и пак не даваха такова зелено, нито такова синьо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Simtech калибрирай си монитора! На мен цветовете от снимките на Капитана ми изглеждат добре.

Ето идна снимка и от мен (Абитюрентки - в средата е дъщеря ми):

27348239716_a0d2feb100_b.jpg

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Не, защото и аз исках да покажа няколко...снимки, но тези ми се видяха толкова ясни и с ярки цветове дори и при по-слаба светлина, а по-горе се говореше за Lightroom, та се чудя дали минават монтаж или са директно снети от конвертираното RAW на фотоапарата.
Примерно в снимките на capnemo зеленото изглежда нереално, чак до степен на пресищане и не знам какво става. Снимал съм с апарати по 10 мегапиксела и пак не даваха такова зелено, нито такова синьо.

Lightroom не означава задължително монтаж. Основното му предназначение е да бъде RAW процесор и организатор.

5D Mk. III е сериозен апарат с голяма матрица и файловете от него очевидно се поддават на обработка (доста повече от тези от любителски апарат). Не можеш да го сравниш с 10 мегапикселова сапунерка (пък дори и да не става въпрос за сапунерка, ще е най-вероятно много стар DSLR и сравнението пак се обезсмисля).

За да не съм празнословен, ето ви облак.

27348618726_03b8c75711_b.jpg

• Автор
преди 4 часа, simtech написа:

ДОбре си дошъл, публикувай разбира се. И (не за оправдание, защото понякога и монтажите си имат място) моите снимки са обработени от RAW с Lightroom. То си има отделна тема за "Ваши обработени снимки".

А за моите цветове може и да си прав, аз обичам в някои случаи леко да пренасищам цветовете. Слабост, какво да се прави :) Освен това имам великолепното оправдание, аз съм далтонист :D и никога не съм го крил. Освен това насищането на цветовете (до известна степен) си е тенденция в съвремието, отвори Getty, 500px, eyeem (места, където снимките можеш да ги продаваш) и ще видиш как стои въпроса.

За 10-те мегапиксела и 10-те години - от тогава изтече много вода и матриците са се развили много, така че можеш да очакваш доста по-високо ниво на детайли, рязкост и наситеност на цветове

преди 3 часа, killchain написа:

Lightroom не означава задължително монтаж. Основното му предназначение е да бъде RAW процесор и организатор.

5D Mk. III е сериозен апарат с голяма матрица и файловете от него очевидно се поддават на обработка (доста повече от тези от любителски апарат). Не можеш да го сравниш с 10 мегапикселова сапунерка (пък дори и да не става въпрос за сапунерка, ще е най-вероятно много стар DSLR и сравнението пак се обезсмисля).

За да не съм празнословен, ето ви облак.

Много си прав за 5Д, това е сериозна машина. Но сам знаеш че и с по-скромна техника могат да се постигна много впечатляващи неща. Просто при 5Д можеш да стигнеш по-далеч в екстремни занимания. И това го усещам когато си играя с А6000 (който иначе е фантастична камера за размера и цената си) и прекалявам в "натискането" :)

И малко снимки от мен

27023355470_c1c7d6c5ae_b.jpg_M2A3731 by Romeo Ninov, on Flickr

27299379825_24c6383bb2_b.jpg_M2A3756 by Romeo Ninov, on Flickr

27299381095_3a3612210e_b.jpg_M2A3771 by Romeo Ninov, on Flickr

26734564834_43bca2ebc8_b.jpg_M2A4238 by Romeo Ninov, on Flickr

преди 7 часа, capnemo написа:

.А за моите цветове може и да си прав, аз обичам в някои случаи леко да пренасищам цветовете. Слабост, какво да се прави :) Освен това имам великолепното оправдание, аз съм далтонист :D и никога не съм го крил. Освен това насищането на цветовете (до известна степен) си е тенденция в съвремието, отвори Getty, 500px, eyeem (места, където снимките можеш да ги продаваш) и ще видиш как стои въпроса.

Nikon D40 ми е база за сравнение. И не съм уверен, че с по-скромна техника ще може да се постигне такава равномерност на изображението.

преди 11 часа, plamen74 написа:

Simtech калибрирай си монитора! На мен цветовете от снимките на Капитана ми изглеждат добре. Ето идна снимка и от мен (Абитюрентки - в средата е дъщеря ми):

Мониторът си ми е наред. Или на мене има нещо в цветовете или..защото зеленото не е такова зелено каквото е и на твоята снимка. Зеленото е стигнало до такава екстремност, а розовото е такова че хората изглеждат със странно мургава, синееща кожа.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 часа, RudeBoy написа:

Снощният залез:

Всичките са готини, ама средната е много, много добра.

Една стара моя, дето сега попаднах на нея:
27342115162_df7da2e0b2_c.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.