Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента ( сезон зима-пролет 2015 )

Featured Replies

Де да зная, кво ми стана днес...Де ми е бил акъла :speak: Ся като се поуспокоих, зе да ми просветва, че тръгнах с колата, ходих до щерката, после до банката, после спрях за марули на пазара. Ама що си фанах такси и заeбах колата, убий ма, не мога ти кажа... :wub:

е, кой да каже? :D

къде е Док, впрочем? Трябват ми малко ценни указания как да орежа асмите....... Това е единственото нещо което не умея - да режа лозе

• Отговори 2k
  • Прегледи 66,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

е, кой да каже? :D

къде е Док, впрочем? Трябват ми малко ценни указания как да орежа асмите....... Това е единственото нещо което не умея - да режа лозе

Чи и аз режа асми.....Не е никак сложно, номера е, да си вкараш малко въображението и квото не се вписва в представите ти за красива асма, да го изрежеш. Освен това, всичко сухо и измръзнало, също се изрязва. Добре е, да се оставя младото, а дето е старо и вече си е дало квото е дало, да се премахне. Аз лично оставям на една-до две пъпки пръчките, ама ако е някоя млада и буйна, и има простор за развитие, оставям на повече :)

ПП Препоръчително е, докато режеш асмата, да има до теб, каничка или още по-добре компотен буркан с вино.

ПП2 Наздраве :cheers:

Чи и аз режа асми.....Не е никак сложно, номера е, да си вкараш малко въображението и квото не се вписва в представите ти за красива асма, да го изрежеш. Освен това, всичко сухо и измръзнало, също се изрязва. Добре е, да се оставя младото, а дето е старо и вече си е дало квото е дало, да се премахне. Аз лично оставям на една-до две пъпки пръчките, ама ако е някоя млада и буйна, и има простор за развитие, оставям на повече :)

ПП Препоръчително е, докато режеш асмата, да има до теб, каничка или още по-добре компотен буркан с вино.

ПП2 Наздраве :cheers:

миналата година точно така ги окълцах - на фантазия

естествено буркана не подлежи на съмнение 

обаче леля ми ми обясняваше някаква адски сложна логическа схема коя пръчка и кои пъпки да се оставят.................

Просто всички които знаеха и ми режеха асмите се споминаха и аз сега тъна в едно неведение по този въпрос

Просто всички които знаеха и ми режеха асмите се споминаха и аз сега тъна в едно неведение по този въпрос

След малко щи обясня, ся готвя :)

След малко щи обясня, ся готвя :)

с точки и подточки моля

Те днес дойдоха при нас.

гадове.............

с точки и подточки моля

Е, кви точки и подточки?

Фащаш лозарската ножица и кълцаш наред :) Начи, как ти писах по изотгоре, всичко сухо го махаш. Добре е да имаш и малко трионче, щото има и дебели клонаци, а някой асми, може да се наложи от дъно да орежеш.

Фащаш една асма, сухото вече си махнала. Оглеждаш я отвсякъде, пийваш от буркана и яхваш стълбата.

Гледаш, да не се кръстосват пръчки, ако има такива-режи едната - дето е по-стара. Винаги оставяй младото, дъртото да си заминава.

Дето са рязани миналата година, си личат. Направило си е едно как да ти го обясня....има едно закърняло такова и като чаталче се получава, ама другото рамо на чаталчето е пръчката. И малко зад него има нова пръчка. Начи махаш онва старото, дето ти е давало миналата година и оставяш новото, дето е по наназад.

Оставяй на 2 пъпки пръчките, а дето ще ги махаш, гледай да изрязваш до дъно.

Има едни никви пръчици, дето и без да ти казвам, е ясно, че нямат работа на асмата и ще ги махнеш :)

Също така, тия старите-дебелите, гледай да не са много дълги, за тва с триончето, ги поскъси.

Общо взето е тва - оглеждане и малко въображение, да видиш кое как ще тръгне и да стане красиво.

Общо взето е тва - оглеждане и малко въображение, да видиш кое как ще тръгне и да стане красиво.

миналата година точно така ги окълцах

миналата година точно така ги окълцах

Ми то така се реже :) Само тва следвай, да махаш старото и сухото. Аз например, едната година режа изкъсо на една пъпка и много-много не оставям. Да си почине хасмата. А другата година, оставям повече нови пръчки. И така, през година. И гледам да е близко от основата на хасмата. Тоест дето се качва на асмалъка и от там дето се разкланят едни грозни клонаци, гледам да са по-къси.

А бе, къде е Доктора?

бил с пръчове каза жена му

Имаше една приказка - Генчооооо, оряза ли асмата???

-Орязах я тате.

-Плаче ли?

-И ти да я видиш и ти ще заплачеш....

:lol6: :lol6: :lol6:

Е нали едва гледаше снощи, а сега с пръчове...

Пак ли пие маймуната ниедна?!?!

Не знам

питай жена му :whist:

Ти трябва да знаеш всичко.

Всичко!

За какво съм те оставил тук, а?!?!

моля? ТИ ли си ме оставил? :ohmy:

аз подозирам всичко обаче дали пивтуни в момента и жена му не знае

подозирам че пие нещо г*зарско и непоносимо изискано

Редактирано от emmi (преглед на промените)

обаче в девет е трябвало да се прибере дома

динозавър1 имал за домашно да напише стихотворение на румънски

написала го

обаче се тровеше дали не е направила грешки

и преди малко ми пише че го дала на пазачката на входа на общежитието /румънска лелка/ да го прочете и да каже има ли грешки :D  :D  :D

имало две и си ги поправила :D

Е той ще се прибере в девет...

Сутринта!

това не съм го уточнила с жена му, мда

• Автор

.

къде е Док, впрочем?...

А бе, къде е Доктора?

Е, де !

Тук е, разбира се.

Гледам Мушкатото ви е обяснил подробно за асмите - аз няма какво друго да добавя :)

И съм си вече в къщи, ако нямате нищо против.

Досега се отчитах на жената какво съм правил, сега и на вас ли ?  :no-no: 

Е, де !

Тук е, разбира се.

Я си хвани с едната ръка ухото, а с другата си докосни носа. После ги размени :whist:

Сетне ща пробваме, как вървиш по права линия, а накрая както Кубрат пулев, на един крак :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.