Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молдова по стъпките на Украйна?

Featured Replies

Май някой, си е направил втори профил.  

Колега ни е още от 2010г. В случая не си познал.

• Отговори 111
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мдам, поредното търсене на конфликт от НАТО и съответно прехвърляне вината на Русия..позната картинка ... 

• Е как няма да плаче, и аз плаках, както и много мои колеги тогава, знаейки до какво ще ни доведе това.... разликата е че моите колеги виждаха истината и плачеха за нашата армия , а Соломончо, явно пла

• Колкото си мълчаха за Украйна ли??  Колкото месеци наред предварително пропищяваха света за лошия Янукович?? или колкото време се носеха на майданя я този, я онзи, кой с кифлички, кой с нещо друго, ко

Колега ни е още от 2010г. В случая не си познал.

Все тая. :)  Еднакви са ми. :D 

Да, отдавна не бях посещавал форума.

ИЗненадах се колко глупости и лъжи се пишат ... съжалявам че наруших "рахатлъка" на георгиевските лентички. :)

О нищо не е, нарушено. Старите звезди издишаха вече, та да видим новата. Засега, пълна скръб. Освен спам, нищо друго не е написано. :D Та под знамената на 'деморацията' ли ви събират вече? За борба, с истината. :D

П.П Та какво разправяш за Беларус? ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

О нищо не е, нарушено. Старите звезди издишаха вече, та да видим новата. Засега, пълна скръб. Освен спам, нищо друго не е написано. :D

Извинявай, нещо по темата ще кажеш ли ?

Ми хайде върни се за Беларус и КАзахстан.

КАкто казах - радвам се че спомена - държави.

Според руската политика, не би ли трябвало да очакваме че... те са "исконна руска земля" ? :)

Забрави ли как казахстанския президент се разсърди на последната "прямая передача " на Путин, където язвително се изказа че.. "добре се спрявал с ръководената "нова държава" или нещо такова ?

намеквайки че "измислена дръжава" ?

Тази игра на думи , колкото и невинна да е за широката публика, на дипломатически език е скандал.

Извинявай, нещо по темата ще кажеш ли ?

Ми хайде върни се за Беларус и КАзахстан.

КАкто казах - радвам се че спомена - държави.

Според руската политика, не би ли трябвало да очакваме че... те са "исконна руска земля" ? :)

Забрави ли как казахстанския президент се разсърди на последната "прямая передача " на Путин, където язвително се изказа че.. "добре се спрявал с ръководената "нова държава" или нещо такова ?

намеквайки че "измислена дръжава" ?

Тази игра на думи , колкото и невинна да е за широката публика, на дипломатически език е скандал.

Чакам те, да почнеш. Със спамер, няма какво да се говори. Та, почни. Общи приказки, и баба Гица може да говори.

Чакам те, да почнеш. Със спамер, няма какво да се говори. Та, почни. Общи приказки, и баба Гица може да говори.

Айде спри да раздаваш квалификации на всички, ако обичаш. Считай се за официално предупреден.

Много странно...  говоря точно по темата, ти ме цитираш същото това нещо , и питаш - "чакам те да почнеш"

:)

КАкво ако не да повторя същото , трябва да направя ? не те разбирам, наистина :)

Много странно...  говоря точно по темата, ти ме цитираш същото това нещо , и питаш - "чакам те да почнеш"

КАкво ако не да повторя същото , трябва да направя ? не те разбирам, наистина :)

До момента, пишеш, ама нищо конкретно. Това му се вика спам. ;)  Та, какво за Беларус? Какво ги чака? Или ей така го написа?

За Беларус също .

Ами  Казахстан ? :)

П.П Освен цензура, и двойни стандарти. :D 

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Вместо да говорим за Молдова като за евентуална руска територия, нека говорим за нея като евентуална българска. Молдовския президент да го духа. Мамалигарите ги знаем. 

• Автор

И в Молдова започват - ще има представителство на НАТО!

150320151356-460x325.jpg
Министър-председателят на Молдова Кирил Габурич съобщи за откриването на представителство на НАТО на територията на страната.

А РИА Новости предаде, че до края на пролетта в столицата Кишинев ще пристигне на посещение генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

С генералния секретар на НАТО се договорихме за развитието на двустранното сътрудничество в областта на сигурността, отчитайки геополитическата обстановка. Постигнахме съгласие за посещението на Столтенберг в Молдова преди настъпването на лятото и за откриването на представителство на алианса в нашата страна, заяви молдавският премиер.

Кирил Габурич бе в Брюксел, за да участва в работата на съвета по асоцииране Република Молдова-ЕС.

Брюксел / Белгия

Ами, както Путин превзема полека лека Украйна, като твърди, че всички украинци са руснаци, трябва ние да вкараме нашите войски в Молдова, под предлог, че всички молдовци са румънци, сиреч НАТОвци.

Не е зле да изпреварим агресорите обаче.

Напротив, в Молдова живеят много българи - няколко стотин хиляди. А българина никога не е бил с румънеца. Сам си прави сметката коя страна ще вземе. Запада изобщо да не си прави илюзия да разпалва конфликт и в Молдова.  Не, че може да го спрем, но нека хората знаят истината. Какво ги бърка Молдова, че е неутрална толкова години? Дори аз се чудя, как така не направиха постъпления за обединяване с Румъния. И как така Румъния не превзе тая територия. Сега явно е дошъл момента за това и Запада разпалва подобен конфликт. Преди години Румъния бе най-бедната държава в Европа и е било напълно естествено никой да не иска да бъде с нея, но сега се пишат романи за румънската корупция и ето на изгоден случай за разпалване на нов конфликт. Само като чуете какви големи корупционни схеми има в Румъния на най-висше ниво, няма как да не се замислите докъде е стигнала тая корупция и дали тя не е причина за "сближаването" с Европа. 

И в Молдова започват - ще има представителство на НАТО!

150320151356-460x325.jpg
Министър-председателят на Молдова Кирил Габурич съобщи за откриването на представителство на НАТО на територията на страната.

А РИА Новости предаде, че до края на пролетта в столицата Кишинев ще пристигне на посещение генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

С генералния секретар на НАТО се договорихме за развитието на двустранното сътрудничество в областта на сигурността, отчитайки геополитическата обстановка. Постигнахме съгласие за посещението на Столтенберг в Молдова преди настъпването на лятото и за откриването на представителство на алианса в нашата страна, заяви молдавският премиер.

Кирил Габурич бе в Брюксел, за да участва в работата на съвета по асоцииране Република Молдова-ЕС.

Брюксел / Белгия

Много нагло НАТО използва нашите държави за буфер. Само че не ние сме важните за Русия от военна гледна точка за тяхно съжаление. Най-много да ви съборят центровете превантивно. 

Напротив, в Молдова живеят много българи - няколко стотин хиляди. А българина никога не е бил с румънеца. Сам си прави сметката коя страна ще вземе. Запада изобщо да не си прави илюзия да разпалва конфликт и в Молдова.  Не, че може да го спрем, но нека хората знаят истината. Какво ги бърка Молдова, че е неутрална толкова години? Дори аз се чудя, как така не направиха постъпления за обединяване с Румъния. И как така Румъния не превзе тая територия. Сега явно е дошъл момента за това и Запада разпалва подобен конфликт. Преди години Румъния бе най-бедната държава в Европа и е било напълно естествено никой да не иска да бъде с нея, но сега се пишат романи за румънската корупция и ето на изгоден случай за разпалване на нов конфликт. Само като чуете какви големи корупционни схеми има в Румъния на най-висше ниво, няма как да не се замислите докъде е стигнала тая корупция и дали тя не е причина за "сближаването" с Европа. 

Много нагло НАТО използва нашите държави за буфер. Само че не ние сме важните за Русия от военна гледна точка за тяхно съжаление. Най-много да ви съборят центровете превантивно.

В Украйна има повече българи, отколкото в Молдова. Не ти ли е жал, че миризливия казашки ботуш гази в момента нашите сънародници там.

И между другото българи и румънци дълги векове е било едно и също.

Някои историци наричат българската империя, Българо - влашка империя. През турско по османските тефтери сме се водили румелии, сиреч римляни. Докато през това време във Влашко и Молдова официален език си е бил българския.

Златарски фантасмагории не ща да ми разказвате.

В Украйна има повече българи, отколкото в Молдова. Не ти ли е жал, че миризливия казашки ботуш гази в момента нашите сънародници там.

И между другото българи и румънци дълги векове е било едно и също.

Някои историци наричат българската империя, Българо - влашка империя. През турско по османските тефтери сме се водили румелии, сиреч римляни. Докато през това време във Влашко и Молдова официален език си е бил българския.

Златарски фантасмагории не ща да ми разказвате.

Ей, не намесвай историята на България!  Знам че се пишеш за българин с турско име, но не ме настъпвай по мазола, ясно!

Ей, не намесвай историята на България!  Знам че се пишеш за българин с турско име, но не ме настъпвай по мазола, ясно!

Като свършат аргументите и почват обидите, заплахите и личните нападки.

А историята на България току що доказах, че я знам по добре от теб.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Като свършат аргументите и почват обидите и личните нападки.

А историята на България току що доказах, че я знам по добре от теб.

Абе аз те предупредих. 

Не се брои. Ела ми на една ръка разстояние да ме предупредиш като си ербап !!!

Искаш един на един? Няма проблем.  Казвай къде и кога. 

Писнало ми е от такива паразити като теб. Нещо полезно направил ли си за тоя форум? Егати трола. Ставате вече много нагли. 

Искаш един на един? Няма проблем.  Казвай къде и кога. 

Писнало ми е от такива паразити като теб. Нещо полезно направил ли си за тоя форум? Егати трола. Ставате вече много нагли.

Трол ще викаш на майка си.

Само като чуете какви големи корупционни схеми има в Румъния на най-висше ниво, няма как да не се замислите докъде е стигнала тая корупция и дали тя не е причина за "сближаването" с Европа.

Чули сме и как се борят с корупцията. Доста добре се справят в последните години, личи им и по икономическите резултати.

Между другото , дали са пуснали руските телевизии в Молдова ?

Щото ги бяха забранили заради разпространяване на лъжи и дезинформация

http://www.bnews.bg/article-110249?utm_source=flip.bg

След Молдова, ред е на Киргизстан ?

http://lenta.ru/news/2015/03/23/language/

- Премахват руския като официален език :)

Време е Путин да въведе зелени човечета, да анексира ... цялата държава и да освободи угнетените репресирани мачкани руснаци от фашистката киргизска хунта !

И разбира се плюс референдум със 130 % гласували ЗА присъединяване към РФ , демокрация все пак :)

• 1 месец по-късно...
  • Автор
Новата политическа пролет на Молдова

Хиляди молдовци излязоха на протест срещу "кражбата на столетието". Банков скандал, обща стачка, искания за оставки и призиви за съдебна реформа - все познати неща от българската история през последните 25 години.

0,,18427252_303,00.jpg

Молдовците го наричат „кражбата на столетието”. По данни на Централната банка, преди парламентарните избори през ноември 2014 година три молдовски банки са раздали множество кредити на обща стойност 900 милиона евро. Според публикации в медиите, повечето от тези пари са били пренасочени към сметки в руски банки. Националната служба за борба срещу корупцията вече започна разследване. Помощ ѝ оказва една американска консултантска фирма, чийто доклад (известен под името „Докладът Крол”) засега е засекретен от молдовските власти. Председателят на молдовския парламент току-що разпространи съдържанието на доклада в интернет, а парламентът започва разглеждането на наличната информация. В това разглеждане ще се включат още журналисти и представители на гражданското общество. Трите молдовски банки вече са поставени под държавен контрол.

В неделя близо 40 000 души от цялата страна се стекоха в столицата Кишинев, за да настояват за мащабно разследване на „кражбата на столетието” и за връщане на изчезналите пари. Демонстрантите поискаха оставките на главния прокурор и на шефа на Националната служба за борба срещу корупцията. Протестите бяха организирани от новата гражданска платформа „Достойнство и истина”, в която участват изявени активисти на молдовското гражданско общество. Те обвиняват новото правителство на премиера Кирил Габурич в мащабна корупция и смятат, че той носи отговорност заради забавения процес на евроинтеграцията. В кабинета на Габурич влизат представители на Либерал-демократическата и на Демократическата партия, които обаче нямат собствено мнозинство и получават поддръжка от комунистите. Критиците на управляващата коалиция твърдят, че тя се отклонява от проевропейския курс и търси сближаване с Москва.

Според Игор Ботан, един от съоснователите на гражданската платформа, подкрепата сред населението за европейската ориентация на Молдова междувременно е спаднала от 73 на 37 процента. Причината, твърди той, е корупцията и лошата стопанска политика на новото правителство, което само е самообявило за "проевропейско". Ботан се надява, че гражданската платформа ще бъде в състояние да възстанови доверието на молдовците в европейската идея.

Планове за обща стачка

0,,18274272_401,00.jpg

Демонстрантите заплашват да блокират парламента, прокуратурата и правителствената сграда

Протестите в неделя ясно показват, че държавата е длъжна да разшири борбата срещу корупцията. Демонстрантите предупредиха, че ако правителството не се съобрази с исканията им, след две седмици може да обявят обща стачка. В рамките на тази стачка те планират да блокират и входовете на правителствената резиденция, на парламента и на Главната прокуратура. На кризисно заседание на парламента премиерът Габурич призова държавните органи да опазят обществения ред и да предотвратят всякакви акции – най-вече екстремистки – които биха могли да доведат до социално-политическа нестабилност. Габурич разговаря и с представители на демонстрантите, като ги увери, че неговото правителство иска да реши кризата във финансовия сектор и да стабилизира икономиката на страната.

Демонстрантите получават масивна подкрепа от молдовците извън страната. От съседна Румъния също идват окуражителни думи. Бившата румънска министърка на правосъдието Моника Маковей заяви в специално послание, че единственото решение на проблемите е да се подсили съдебната система и борбата срещу корупцията. Маковей смята, че това може да стане само под управлението на независим премиер, който ще прокара съдебната реформа, без да се съобразява с партийно-политически сметки.

http://www.dw.de/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0/a-18429273

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.