Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Велизар Енчев създава Движение за радикална промяна

Featured Replies

Движение за радикална промяна ще се сформира на 4 и 5 април в Арбанаси

Надявам се да се превърне в партия. Това каза пред Нова телевизия независимият депутат Велизар Енчев.

1423841774.jpg

Тръгваме с Движение за радикална промяна, то наистина е радикално и копира в много отношения поведението на СИРИЗА. Време е да кажем не на тази политическа система, на тази парламентарна конфигурация, която измами, с малки изключения всички, български граждани, подчерта Енчев. Той добави, че новата партия няма да има лидерско начало. "Ще има колективно ръководство, колективно вземане на решенията. Няколко млади хора ще се опитаме да наложим", съобщи Енчев. Ние сме хора от народа, не сме от тази престъпна олигархия, увери Енчев и каза, че движението е социално, не е ляво. "Но много от неговите социални послания са леви", допълни депутатът.

Той обясни, че една от основните точки, по които ще работи новото движение, ще е радикална борба с бедността. "Първите два закона на СИРИЗА за последните 2 дни, това е Законът срещу бедността, който изискват революционна борба срещу олигарсите. Ние ще направим това. Първа точка – няма да изневерим на своите обещания и на обещанията към избирателите. Това, което сме обещали, ние ще го изпълним, ако не го изпълним, имате право да ни търсите сметка и ние ще подадем оставка", подчерта Енчев. Какво направиха АБВ и ПФ, точно обратното на това, което обещаваха на своите избиратели, каза Енчев.

Той бе категоричен, че в България трябва да се въведе скандинавско облагане на доходите – хората с доходи над 1 млн. лева да се облагат със 70%. Не може да има толкова богати хора, а толкова малко да се облагат, добави още Енчев. 

http://presa.bg/article/Velizar-Enchev-sazdava-Dvizhenie-za-radikalna-promyana/68978/2/48

Велизар Енчев винаги ме е впечатлявал с почтеността и честността си.

Приветствам решението му да сформира Движение за радикална промяна!

• Отговори 184
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом ще копира СИРИЗА.. е не, мерси... имахме си един цар, имахме си после и Бареков... 

Всъщност, В.Енчев и на мен ми харесва /ше/ ,  но сега мисля върви към излагация... не знам, дано излезе пък нещо хубаво, ама надали... имаме опит с такива проекти...

Щом ще копира СИРИЗА.. е не, мерси... имахме си един цар, имахме си после и Бареков... 

Всъщност, В.Енчев и на мен ми харесва /ше/ ,  но сега мисля върви към излагация... не знам, дано излезе пък нещо хубаво, ама надали... имаме опит с такива проекти...

Нищо хубаво не чакам от ОНАЗИ държавна сигурност. 

Тъй не се намериха политици, дето не са от ОНЕЗИ или децата им.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Автор

Не беше ли офицер от комунистическата държавна сигурност ?

Не!

През 2009 година излиза книгата-изповед на Велизар Енчев "Аз бях в разузнаването".

В нея той изказва възмущението си от приравняването на работата му в българското разузнаване на Балканите с тази на агентите на комунистическите тайни служби, известни като ДС.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Всъщност Държавна сигурност е имала множество управления и отдели. Едно е разузнавач от разузнаването или контраразузнаването, друго - доносник, докладвал за разказвани вицове и дълги коси. Ама някои тая разлика не могат да я направят. Така наречените ни журналисти също умишлено я пропускат.

А конкретно за Велизар Енчев - изгледал съм му немалко предавания, и като цяло не ми допада маниерът му да налага собственото си мнение на всяка цена. Колко пъти е прекъсвал зрители само защото не са съгласни с него... Но пък си има принципи и възгледи и си ги отстоява последователно.

Съгласен съм че са много различни нещата.

Е.. поне което знаем от книгите за службите и джеймсбондовците...  по външни критерии ,т.е. по мнение на чужди техни "колеги" , нашето разузнаване е било на много добро ниво.

И тези хора нямат нищо общо със доносите за вицове разбира се.

Така че за мен това не е критерий вече, проблема е както казах - с този проект или движение или квото там прави, само ще загуби.

Прилича повече на пореден проект, отколкото на сериозна заявка за промени

А то всеки нов проект се пръква с точно такива революционни лозунги. Бареков е последната ярка звезда на този принцип :)

Не беше ли офицер от комунистическата държавна сигурност ?

Виждам, че неосъществения(заради национализацията) по линия на жена си коневъден мултимилионер, не са му удобни някои неща и веднага подхваща нещата по линията на атака на човека, а не на идеята. После що се оплакваш, когато някой те чукне по перчема - не знам, ти абсолютно по същия начин работиш ad hominem, още с първия коментар - "право куме в очи". 

Ами, то е все същото. Не ги ща !!!

Като не ги щеш, не гласувай за тях. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

ако няма в него юдео-масоно-хазарска кръв или някакви други връзки с тях ,го приветствам и му пожелавам успех!всеки човек си има слабости и силни черти!дано да е Българин!!!

Мисля,че има хляб в такъв проект,а той успя да запази достойнството си в позорното 43-то НС.Четох малко от публикаците му във социалните мрежи вижда ми логичен,без безумно леви идеи за икономиката,поглежда по различен начин външната политика,може би това провокира някои колеги да започнат оплюването още от раждането на темата.

Желая му успех,трябва ни малко политическа свежест,за да излезем от патовата ситуация.

Аз не знам какво да мисля. Много им се видяха националистическите партии, много им се видяха поне десетте процента националисти в парламента (ако изключи още почти толкова турски националисти), малко бързо се разпадна партията на Бареков, която трябваше да отнеме от националния вот и го направи и ето сега, нов проект, целта на който е да смъкне още няколко процента вместо провалилата се партиа на Бареков.  Лично мнение, макар като идея да е добра. Лошото е, че Сидеров от десетина години защитава точно тия идеи, а това тук е дежаву. От Сидеров тръгнаха какви ли не люспи, както навремето от СДС. Интересно ми е какво ще стане и дали на местните избори съвсем случайно няма да отнеме 1-2 % от гласовете за Сидеров и ПФ. Как така не се появи една алтернатива на ГЕРБ, а все леви алтернативи, чиято единствена цел е да раздробят на съставни частици лявото пространство?

Радикална промяна в народ, който е толкова измит, че е готов да избере Бареков за цар например - доооообре. Като стане да ми се обади, ще почерпя.

А аз винаги съм се впечатлявал от това, че хората са по-склонни да вярват като им кажат нещо, което им се иска, но вътрешно знаят, че не е вярно/възможно, отколкото на обратното.
  • Автор

А аз винаги съм се впечатлявал от това, че хората са по-склонни да вярват като им кажат нещо, което им се иска, но вътрешно знаят, че не е вярно/възможно, отколкото на обратното.

Прав си, хората са склонни да вярват в добрите неща (особено когато се намират в затруднения), въпреки че в повечето случаи те се оказват лъжи.

Прав си, хората са склонни да вярват в добрите неща (особено когато се намират в затруднения), въпреки че в повечето случаи те се оказват лъжи.

Проблемът ми не е в склонността на хората да вярват, като им казват красиви лъжи, а това, че действат според тия си вярвания. Съответно, един политик е по-вероятно да бъде избран ако лъже като разпран, отколкото ако каже истината.

Аз не знам какво да мисля.

Как така не се появи една алтернатива на ГЕРБ, а все леви алтернативи, чиято единствена цел е да раздробят на съставни частици лявото пространство?

Затова вече изповядвам идеята за "товарната проба". И "отдолу нагоре". Като се докажат, тогава.

За да няма подривни елементи спуснати със златен парашут.

Липсват елементи на евро-утопизъм, което е добре. Но лошо тръгва с такива обещания, каквито няма шанс да изпълни скоро.

А още по-лошото е че е прекалено свестен за да му се получат нещата.

• Автор

Съответно, един политик е по-вероятно да бъде избран ако лъже като разпран, отколкото ако каже истината.

Да, за жалост е така, но за радост мнозина започнаха да мислят и да различават истината от лъжите.

Но нека изчакаме Велизар Енчев да представи официално платформата на движението и тогава ще коментираме кои обещания могат да бъдат спазени и кои не.

Липсват елементи на евро-утопизъм, което е добре. Но лошо тръгва с такива обещания, каквито няма шанс да изпълни скоро.

А още по-лошото е че е прекалено свестен за да му се получат нещата.

Обещанията още не са дадени официално, нека изчакаме.

Понякога, макар и твърде рядко в българската политика нещата на свестните хора се получават, но е много важно обкръжението, за което почти нищо не знаем.

Движение за радикална промяна ще се сформира на 4 и 5 април в Арбанаси

Надявам се да се превърне в партия. Това каза пред Нова телевизия независимият депутат Велизар Енчев.

Отдавна има нужда от такава партия. Дали ще удържи на обещанията си обаче ... предстои да видим!

Отдавна има нужда от такава партия. Дали ще удържи на обещанията си обаче ... предстои да видим!

Като се замисля колко от новосъздадените партии през последните 20-тина години удържаха на обещанията си и...

стана модерно сред посредствените журналисти да правят партии.

но да следваш стъпките на една тотално затънала в изпражнения партия - направо е велико! :giggle1:

• Автор
Основаха българската СИРИЗА в манастир
Гражданското движение на Велизар Енчев ще се казва Българска пролет

Гражданско движение с инициатор Велизар Енчев беше учредено днес в манастира "Св. Никола" в Арбанаси.

Бившият депутат на Патриотите даде заявка, че тръгва на поход за ограмотяване и възраждане на българския народ и допълни, че за 25 години върху системата са нанесени 25 удара и така страната ни е станала най-бедната в ЕС. Енчев възнамерява да трансформира гражданското движение в партия, "защото това което се случи на 7 ноември в българския парламент беше поредна подмяна на вота на българския народ. 

"Нито гражданите, които са гласували за реформаторския блок, са дали гласа си Реформаторският блок да се съюзява с партия ГЕРБ. Това го призна самият г-н Лукарски, който сега е министър на икономиката, и в нощта на изборите след 5 октомври при изключени микрофони, а всъщност включени, заяви, че "антигерберското говорене е било предизборен трик", каза Енчев на учредителното събрание.

През ноември 2014 г. Велизар Енчев напусна групата на ПФ. Той обяви решението си в писмо, след като стана ясно, че е бил единствен от политическите си съмишленици, който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател и неговото правителство, както и срещу избирането на Цецка Цачева за председател на Народното събрание. Оттогава той е независим народен представител. Наскоро той за пореден път критикува управляващата коалиция за избора на нов вътрешен министър в лицето на Румяна Бъчварова. 

http://tp://kanal3.bg/news/bulgaria/4052-Основаха-българската-СИРИЗА-в-манастир

• Автор

Новоучреденото движение на Велизар Енчев подкрепя задължителното гласуване

Новоучреденото движение за радикална промяна „Българска пролет" подкрепя задължителното гласуване, но при условие че бъде намалена държавната субсидия за партиите. Това съобщи във Велико Търново неговият председател - независимият депутат Велизар Енчев.

Той посочи, че в началото на януари е внесъл в деловодството на Народното събрание предложение за намаляване на държавната субсидия от 11 на 5 лева

за глас на партия, получила над 1% на изборите.

По думите му обаче в нарушение на правилника за работа на парламента това предложение още не е внесено за обсъждане в пленарната зала. Със субсидия от 11 лева, което прави пет евро и половина, ние имаме най-високата държавна субсидия за политическите партии, а сме най-бедната държава в Европейския съюз, коментира Енчев. Според него, ако се въведе задължителното гласуване, а не се промени преди това Законът за политическите партии и държавната субсидия остане 11 лева, партиите ще получат почти двойно повече пари.

Ако на референдум се реши гласуването да стане задължително, Велизар Енчев ще внесе ново предложение. Ще предложа в Закона за политическите партии при задължително гласуване държавната субсидия за даден глас да стане 1 лев, тоест 50 евроцента, както е във Федерална Република Германия, заяви депутатът.

Велизар Енчев учреди Движението „Българска пролет" на 4 април във великотърновското село Арбанаси. 25 удара срещу досегашната управленска система обяви новата формация. „Основната ни битка в чисто икономически план е решителна съпротива срещу неолибералния модел в икономиката, който издига мита за свободния пазар и който ни направи най-бедната държава в Европейския съюз. В тактически план нашата основна цел е с участието си в местните избори през есента да дадем отпор и да ограничим присъствието на партия ГЕРБ в местната власт", подчерта независимият депутат.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1416135

Ако не бъде въведено задължително гласуване, ще тъпчем на едно място поне още 25 години, за радост на тези, които сме направили несменяеми, с отказа си да гласуваме.

стана модерно сред посредствените журналисти да правят партии.

но да следваш стъпките на една тотално затънала в изпражнения партия - направо е велико! :giggle1:

Това е истината.

1. Волен Сидеров - партия АТАКА - ксенофобска реторика, целяща създаване на етническо напрежение и страх у населението.

2. Валери Симеонов - едно към едно същото нещо - ксенофобия и страх

3. Николай Бареков - термоядрен дивак, заедно с Росен Петров, само ядрен дивак

4. Велизар Енчев - барабар Петко с мъжете

Засега само приказки.

Не се ли изчистят избирателните списъци от мъртви души,трайно отсъстващи (живеещи и емигрирали) извън България - резултата ще е подобен на първите демократични избори - поискалите това ще са като попарени.

Мъртвите души са вече1,2 - 1,3 милиона и постоянно се увеличават още от първите избори, когато бяха "само" 500000 по признанието на проф. Д. Сепетлиев (ДПС).

По говоримост ми напомнят Д21 или как беше - само едно разпознаваемо лице, обаче те поне докопаха субсидията - над 1%. А потенциалът за растеж ми приолича на политическите напъни на един бивш земеделски министър.

Много неща има за дялане и обсъждане, но не са за тази тема.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.