Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Вече предложих на цялата ви путинска клика - направете си отделна темичка, където да свещенодействате с такива офтопици...

Исках нещо ценно да чуя от теб спрямо темата - за идола ти на сепаратизма и тероризма  "новороссия" , ама май няма да ме "просветлиш" :)

Превключих на ирония спрямо Вас и тя няма как да не даде резултат -няма да Ви обиждам и да нарушавам форумни правила.  Нямам нищо общо с Путин. Новорусия ще я има като отделна държава заради случващите се безумия в Украйна.   Най-добри побажання, Миро.   Това е поздрав на украински.

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Превключих на ирония спрямо Вас и тя няма как да не даде резултат -няма да Ви обиждам и да нарушавам форумни правила.  Нямам нищо общо с Путин. Новорусия ще я има като отделна държава заради случващите се безумия в Украйна.   Най-добри побажання, Миро.   Това е поздрав на украински.

Неизбежно е. Новорусия, ще я бъде. Още повече, с този 'закон', за забрана на всичко свързано със СССР и Русия. Киев, сам обрича страната на разпад. 

В Украйна съвсем загубват разсъдък - забраняват фашизма и комунизма.   А Бандера е по лош от едните и от другите.  Защо Порошенко точно днес бе в Одеса - град герой в битката срещу фашизма?    Защо трябваше допълнително  да дразни руснаците в Одеса?   Този президент няма ли съветници?   Или всичко така се прави - та да се съдейства на Новорусия  .... да я има... Миро,  всього найкращого!    

Ама кой е искал обиди или други простотии.. поисках нещо толкова простичко , различно от това да сипете обиди  и личностни нападки, та.. нищо не казваш за твоята "новорусия"

.

Кво е туй , с кво се яде, пие ли се ?

В Украйна съвсем загубват разсъдък - забраняват фашизма и комунизма.   А Бандера е по лош от едните и от другите

Я пак ? вместо да ги похвалиш че забраняват тези утопични античовешки идеологии, ти се възмущаваш ???

Ти от кои си ? от фашистите или комунистите.. то разлика между тях няма де...

А за Бандера не ми се повтаря, той е бил и против едните и против другите, в момента в който покажат че са против неговата държава и народ.

Това , колкото и да не се харесва на такива като вас, е истинска национална идея .

Която и нашите възрожденци са изповядвали

- За българщината и против всякакви ботуши , било то турски или руски или други .

Но и това вече е отделна тема... бяих споменал в темата за възрожденците за националнокастрирания характер на такива като вас.

Неизбежно е. Новорусия, ще я бъде. Още повече, с този 'закон', за забрана на всичко свързано със СССР и Русия. Киев, сам обрича страната на разпад.

Нека бъде каквото си искате, но последното ама въобще не те разбрах - с какво този закон и забраната на всичко свързано със СССР .. обрича страната на разпад, наистина не разбрах.

Що за несвързана сентенция ?Оз

начава ли тази твоя велика мисъл че .. само със СССР може да се спаси държавата от разпад... ?

Ехоо.. СССР се разпадна преди над 20 г. :) поради именно малоумна недалновидна политика и ръководене на икономиката.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Кои са против бившата Новороссийская губерния да се обособи като нова държава Новорусия?    Против са украинските управляващи.  Защото ще загуби доста държавата Украйна - въглища и стомана вече няма да са техни.  Върнат ли си сепаратистите пристанището Мариупол - всичко ще е различно.   Не трябваше да има АТО!    Точно заради АТО ще има независима Новорусия. Това дори нежелаещите да воюват украинци отлично го разбират.    Накараха ги да се избиват - доскорошни братя славяни...И защо?    На този въпрос мечтая за отговор от Миро или Реджеп...Могат ли да отговорят?

Мерси за отговора... по голяма несъстоятелна теза не можа ли да измислиш ?

Какво излиза - Украйна щяла да се бори за по максимално голяма  територия, но .. каква борба, за територия като тя не се стреми да ЗАВОЮВА  а да ЗАПАЗИ своята си граница !

А в резултат - орязана...

ех ех ех ... дано не дойде време така да режат и от България, със същите доводи , и да ви видя как ще отговаряте на тези абсолютни глупости които говориш в момента.

Страхотно добър репортаж...

Хайде сега, ако се абстрахираме от руската пропаганда, кажете какво виждате със собствените очи ?

Аз виждам следното - прикриващи се между селски къщи тежковъоръжени "опълченци терористи" да реват че - ето - вижте ги украинците как срелят по къщите и мирните жители ...

А кадъра накрая на репортажа кърти мивки ...  на 2:29 мин -  дето един  МЕСТЕН може би ... с брада и без мустаци , в стил чеченски главорез или мязащ на имам от Пазарджик, говори как - ето - вижте ги - дошли са тука да убиват малките деца.. бащи и дядовци... ние не сме убили нитоедин ваш.. защо сте дошли тука...

И това го говори главорез с физиономия на всичко друго но не и на местен опълченец :)  Ами какво правиш ти тука бре.. "опълченец" за какво си дошъл ????

Благодаря за този репортаж..

А по големия цинизъм е че .. от февруари май се водят боеве  около селото .. и то е било под контрол на уккраинците...

Сега виждаме т.нар. "опълчение" което е  ПРЕВЗЕЛО селото , и се олаква че ги обстрелва украинската армия..

т.е.  пак да повторим рускат апропаганда... "опълченците защитавайки се , превзеха още едно село" ...  с мирни средства разбира се.. А злите укри , видиш ли , обстрелвали техните позиции и мирните жители...

ех ех ех .. евала на на "руския зомбоящик" ..... това е като педофил да обяснява как децата от детската градина му се нахвърлили, а той горкия,  обезоръъжен се принудил да ги оттблъсне и изнасили ...

Рекох да те послушаме и се  абстрахираме от всякакви пропаганди и да анализираме само видяното.

Готово речено, сторено - Какво виждаме.Придвижващи се въоръжени лица по които се стреля.

Предполагаме че са опълченци, говорят руски и твърдят, че са обстрелвани, като се вижда, че и те стрелят.

Кои са започнали този конфликт не е ясно от този репортаж, но ясно се вижда лъжата, измамата и манипулациите които ползваш.За да внушиш негативни реакции към интервюирания човек с брадата ти далеч не представяш някакви факти, извлечен от клипа, а намеци и то основани само и единствено на външния вид на човека.Имал брада, изглеждал като..

Това именно се нарича фашизъм, а ти ни демонстрираш привързаност към тия методи.

Да ти напомня, че измежду нас людете, не е прието човека, че имал брада или не ти харесва лицето му да е повод да го наричаш главорез.И после лукаво добавяш, ама гледахте ли коментариите кой е този, при това ти самият предлагаш да се абстрахираме от страничните коментарии.

Това показва една вътрешна нечестност и безпринципност.И пак се опитваш да пробутваш някаква Неоосмания.

Ти я пробутваш, не някой друг, а после други да вадят кестените от огъня нали.

Подла работа.Подла и гнусна. 

Оф... Добре.

Да си задам въпроса по друг начин: Чехия, Словакия, Полша, пък и Словения - те не бяха ли под същото влияние, или аз нещо бъркам? И какво общо имат твърдените от теб имперски амбиции с икономическото състояние не само на Украйна, а на която и да е друга държава?

Не ми се иска да говоря за народо-психология, но ако настояваш, мога.

Изброените от теб държави са имали много по-дълъг път на самостоятелно развитие преди да дойдат руснаците. Последните прекъсват едно обещаващо начало от половин век.

Бандеровците са решени да воюват за максимално голяма Украйна - заедно с Крим. Заради тях Украйна ще остане с около 30 000 000 население и в редуцирани граници. Ще има нова държава - Новорусия. И тя няма да е с параметри като държавите от разпадналата се Югославия. Новорусия ще е съпоставима с държави като България, Сърбия, Чехия и Словакия. Този отговор е специално за Миро. Просто попита какво е това Новорусия. Нова държава - защото Путин, незнайно защо, не я иска в състава на Руската федерация...

Смятам, че няма да има държава Новорусия. Залагам на референдум и присъединяване към РФ, ОК, като се

замисля, формално може и да има и отделна държава, но ще е доста формално, наистина.

Не кървав разпад, кървав геноцид се очертава! :( Очаквам всеки момент да отворят и концлагерите. :(

Няма, Путин стои в засада с пръст върху червеното копче в куфара.

Не си губи времето, учи тригонометрия, да смяташ височината на гъбата над София и теория

на вероятностите за ефектите от радиацията в Берковица.

Кои са против бившата Новороссийская губерния да се обособи като нова държава Новорусия?    Против са украинските управляващи.  Защото ще загуби доста държавата Украйна - въглища и стомана вече няма да са техни.  Върнат ли си сепаратистите пристанището Мариупол - всичко ще е различно.   Не трябваше да има АТО!    Точно заради АТО ще има независима Новорусия. Това дори нежелаещите да воюват украинци отлично го разбират.    Накараха ги да се избиват - доскорошни братя славяни...И защо?    На този въпрос мечтая за отговор от Миро или Реджеп...Могат ли да отговорят?

Отговарял съм ти десетки пъти но едно си баба пее

Бях започнал с някои простички неща - да си припмните хронологията на събитията и че аТО не е причина а СЛЕДСТВИЕ от сепаратистките терористични действия.

и т.н. и т.н. няма да се повтарям.

Новорусия вече е налице в Донецк и Луганск.   Те желаят отделна държава и са около 7 000 000.   Русия ще им помага още и не виждам кой ще им попречи да си обособят своя държава.    Украинците още много трупове на убити ще си събират - ако не желаят пряко договаряне.Това е и голямата им грешка  - заради инат не желаят да преговарят с някакви там жалки москали....   Тогава жестоко ще страдат - защото Бандера е странник спрямо руската  отмъстителност.  Историята много пъти го е доказала.

Рекох да те послушаме и се  абстрахираме от всякакви пропаганди и да анализираме само видяното.

Готово речено, сторено - Какво виждаме.Придвижващи се въоръжени лица по които се стреля.

Предполагаме че са опълченци, говорят руски и твърдят, че са обстрелвани, като се вижда, че и те стрелят.

Кои са започнали този конфликт не е ясно от този репортаж, но ясно се вижда лъжата, измамата и манипулациите които ползваш.За да внушиш негативни реакции към интервюирания човек с брадата ти далеч не представяш някакви факти, извлечен от клипа, а намеци и то основани само и единствено на външния вид на човека.Имал брада, изглеждал като..

Това именно се нарича фашизъм, а ти ни демонстрираш привързаност към тия методи.

Да ти напомня, че измежду нас людете, не е прието човека, че имал брада или не ти харесва лицето му да е повод да го наричаш главорез.И после лукаво добавяш, ама гледахте ли коментариите кой е този, при това ти самият предлагаш да се абстрахираме от страничните коментарии.

Това показва една вътрешна нечестност и безпринципност.И пак се опитваш да пробутваш някаква Неоосмания.

Е то от мирча друго не може да се очаква, с неговите комплекси за Новоосмания , и при това редовно напомняно тука ( явно за да се изпозва страха от подобен уж сценарий в Бг ) ... Тресе го него силно комплекса , и се съчетава с тролските му задачи идеално.... Иснинуациите и лъжите са приом номер едно за подобни пропагандатори от долна класа .... По напреднали биха взели предвид че не са в форум за бавноразвиващи се атакисти или подобни , и биха сменили подхода, но мирчата нем ... :D

Само се чудя, защо пък да е Новоосмания, по добре  би звучало например " Rumeli Turkie " ... нали  :ph34r:  :D  или направо област Tuna vilaet  .... хихихихих 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Напротив - твоето е спекулация и лъжи.

Акцентирах че това въобще не е местен, а с кавказска външност човек, вероятно от чеченския край.

Тези чеченци които се сражават на страната на терористите ги наричам главорези.

Разбирай го буквално.

Ти ако искаш миротворци ги наричай, аз такъв препасан до зъбите "зелено човече" го наричам главорез, нямащ нищо общо нито с "християнаския православен руски мир" нито с "местно опълчение"

:)

Много се чудите как да изсмучите "фашистки  реплики " но те са ваш патент.

аз такива идеологии не одобрявам.

И въобще не гледаш " със собствените си очи" . Пак гледаш с очите на пропагандата.

с 2 думи - бягащи , прикриващи се между  селските къщи " опълченци"  , които се оплакват че украинците стреляли по същите тези къщи и мирни хора :)

цинизъм.

и втория акцент - как злите укри са виновни за висчки бомбардировки и жертви, пък превзелите селото са.. опълченците...

Странна работа... сравних това с педофил в детска градина как му са виновни децата. а той е "нипричем" :)

Айде айде, за Широкино го направиха проблема точно карателите на хунтата, а не опълченците .. ето и интервю на канал 5 ( прасешкия канал, и слушай накрая какво казва мъжа за Широкино,) интервюто е от Мариупол , скорошно.... 

Миро, как можеш да напишеш толкова много редове без да кажеш съвсем нищо? Ти си уникален писател за положението в Украйна и аз искам да те предложа за съветник на Порошенко!  Ще сте си лика-прилика!

• Автор

Не ми се иска да говоря за народо-психология, но ако настояваш, мога.

Изброените от теб държави са имали много по-дълъг път на самостоятелно развитие преди да дойдат руснаците. Последните прекъсват едно обещаващо начало от половин век.

Не ми се иска да говоря за народопсихология, но щом зачекна темата, ще се опитам.

Глупостите, че на българина му било в кръвта да се подчинява, че от него нищо не зависи, че имал робска психика, че България била малка държава и т.н. ги разпространяват ей такива като тебе, на които това им изнася. Българинът е оцелял 1400 години, минал е през какви ли не робства, и още го има. И е бая жилаво същество, честно казано. Борил се е, измислял е какво ли не, за да оцелее, и е оцелял. За малката, но независима (защото от нея нищо не зависи) държава виж една карта на Европа. Ще се изненадаш от броя на много по-малките от България държави. Обещаващото начало е било прекъснато още с идването на германеца за цар. Оттогава насам една възраждаща се държава е тикана умишлено към дъното от кого ли не. Тия щуротии също ни се пробутват умишлено. Тъй че не ми говори за народопсихология.

И за пореден път дрънкаш пълни глупости. Чехословакия и Унгария са били сгазени от СССР. Ако някой трябва да говори за историческа карма, това са те, а не ние. За настоящото ни положение са виновни какви ли не продажници - българи по паспорт (някои и с по два), и никой друг. Не Русия, не САЩ, не Европа, не Азия. Никой не ни е виновен, престанете да пробутвате тая опорна точка. Ние сами си го правим. Готови сме да се продадем на всеки, щото сме тарикати, няма значение на какъв език говори. От най-верни съюзници на едните станахме подлоги на другите... и се оказа, че те всъщност търсели точно това - подлоги, които да използват, само че по по-различен начин от предните. При едните целта беше стратегическа, при другите в добавка има и финансови мотиви. Докато едните даваха, за да бъдем с тях, другите вземат, щото ние им даваме. И в двата случая лошо.

Условията, драги ми Блажко, са еднакви в момента, и няма никакво значение кой в кой лагер е бил. Аз поне се старая да предоставям основно недвусмислено доказуеми факти, за разлика от други, които го карат главно на манипулации, лъжи и празни приказки, които започва да ми писва да оборвам една по една, щото те извират една след друга. Манипулация е и фактът, че ти писа сума време в темата, но едва сега реши да отговориш на този пост. Започва оттук: https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3103048 - една информация, поднесена без никакъв коментар, изведнъж стана поредният повод за твърдение, че за всичко е виновна... Русия. И в добавка - че Путин има имперски амбиции, не знам в каква връзка изтипосан в отговора. Опитвам се аз да обяснявам, че и при нас ситуацията е същата, макар че сме излезли отдавна от това влияние, и че сходна ситуация има и в други страни, които пък никога не са били под това влияние. Питам аз какво общо имат твърдените от теб имперски амбиции с икономическото състояние не само на Украйна, а на която и да е друга държава... и ми се отговаря с някакви безсмислици за народопсихология.

Каква е тая омраза, бе, разберете, че не Русия е виновна за това, което се случва в момента - и в Украйна, и в Сирия, и в Йемен, и тук, в България, и по половината останал свят! Не защитавам Русия или Путин - опитвам се да ви отворя очите за хамериканската пропаганда, ама кой да ме чуе...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Напротив - твоето е спекулация и лъжи.

Акцентирах че това въобще не е местен, а с кавказска външност човек, вероятно от чеченския край.

Тези чеченци които се сражават на страната на терористите ги наричам главорези.

Разбирай го буквално.

Ти ако искаш миротворци ги наричай, аз такъв препасан до зъбите "зелено човече" го наричам главорез, нямащ нищо общо нито с "християнаския православен руски мир" нито с "местно опълчение"

Дали моето.

Ти акцентираш, че може би този човек не е местен, въз основа на твоето "вероятно" и "може би" ти лепваш етикет главорез и на туй отгоре добавяш - нямащ нищо общо с християнския православен руски мир.

Да ти напомня, че твоето "може би" не е, и не може да е аргумент на честен и почтен човек.

Честния човек би казал - видяното не е достатъчно за да разберем кой какъв е?

За разлика от теб обаче, аз съм  познавач на християнство и православието.

И тук веднага прави впечатление, че се опитваш да обясниш тези свои домисли с религиозна конфронтация.

Без дори най-малко да ти идва на ум, че от подобни инсинуации трябва да се пазим, като огън от вода.

Как  разбра, че човека не е православен по вида му, след като брадата е традиционнен елемент и на православния? 

И веднага тъпи намеци.Ето го мюсулманския главорез стреля с/у православните християни.

Не те ли идва на ум, че с тези неща шега не бива.И че подобни интриги са гнусни и долни.     

КАкво трябваше да видя от репортажа ? проруски човечец си пее познатите неща :)

НЯма лошо ... нека си има мнение.. но точно  тази лъжа казва - нямало ДНР ЛНР , дошъл Турчинов и почнал да "ги бомби" :) :)

да , ама не ... пак казвам - има си хронология в новините и в руските дори как и срещу какво започна украинската АТО.

Тя започна след като сепаратистите превзеха насилствено администрации и кметства и обявиха отделяне от  Украйна.

След няколко седмици , украинците отговориха на  това с  АТО .

Дали моето.

Ти акцентираш, че може би този човек не е местен, въз основа на твоето "вероятно" и "може би" ти лепваш етикет главорез и на туй отгоре добавяш - нямащ нищо общо с християнския православен руски мир.

Да ти напомня, че твоето "може би" не е, и не може да е аргумент на честен и почтен човек.

Честния човек би казал - видяното не е достатъчно за да разберем кой какъв е?

За разлика от теб обаче, аз съм  познавач на християнство и православието.

И тук веднага прави впечатление, че се опитваш да обясниш тези свои домисли с религиозна конфронтация.

Без дори най-малко да ти идва на ум, че от подобни инсинуации трябва да се пазим, като огън от вода.

Как  разбра, че човека не е православен по вида му, след като брадата е традиционнен елемент и на православния? 

И веднага тъпи намеци.Ето го мюсулманския главорез стреля с/у православните християни.

Не те ли идва на ум, че с тези неща шега не бива.И че подобни интриги са гнусни и долни.     

Търсиш сламката , а не виждаш гредата...

Аз няма какво повече да кажа, щото ще се наложи да повтарям същото което ти отговорих по назад.

Ето и още едно клипче от Мариупол, бабичките са зли, и изобщо не им дреме ... и право куме в очите на журналиста ...

Айде поредното клипче ... видях само .. ние сме били под украинска окупация.. и .. имах книжка за СССР .. додоха онези ... " и т.н. и т.н.. :) :)

Е не мога да коментирам ама никак такива "репортажи" :) :)

Да, хората са недоволни от недоимъка и най вече от масовата дезинформация.. това ги кара да говорят за СССР и сталин..

Което смо по себе си е .. тъжно ... те са като малки деца, които са им казали че дядо Мраз не съществува

Айде поредното клипче ... видях само .. ние сме били под украинска окупация.. и .. имах книжка за СССР .. додоха онези ... " и т.н. и т.н.. :) :)

Е не мога да коментирам ама никак такива "репортажи" :) :)

Да, хората са недоволни от недоимъка и най вече от масовата дезинформация.. това ги кара да говорят за СССР и сталин..

Което смо по себе си е .. тъжно ... те са като малки деца, които са им казали че дядо Мраз не съществува

Аха, ето че и хората се оказват сенилни, и просто ги гони носталгията заради недоимъка , и не виждат към какво славно бъдеще ги води хунтата... поредните промити мозъци нали, а бандеровците те са прогресивните и знаят по добре от старите... мдаам...... а и тролите проукровски тука също знаят по добре от тях....

• Автор

Една от причините жителите на Крим да поискат да се присъединят към Русия, си е чисто икономическа - както се видя от клипа и казаното от бабичката, им е писнало като тук над 20 години да ги управляват крадливи престъпници. Филипов ви го е казал тук: https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/page-70#entry3074571

Казано е и тук: http://goo.gl/Qcqaf6

Икономически много може да не са преценили дали е добре, но виж, от гледна точка на сигурносттта и бъдещето си, доста добре кримчани видяха накъде отиват нещата, и направиха верния избор, а сега се ползват от и познават и икономическите разлики ....

И ДНР и ЛНР искаха същото ... но засега не стана, по независещи от РФ и тях причини... но кой знае, в бъдеще това може да стане  и факт....  

Не ми се иска да говоря за народопсихология, но щом зачекна темата, ще се опитам.

Глупостите, че на българина му било в кръвта да се подчинява, че от него нищо не зависи, че имал робска психика, че България била малка държава и т.н. ги разпространяват ей такива като тебе, на които това им изнася. Българинът е оцелял 1400 години, минал е през какви ли не робства, и още го има. И е бая жилаво същество, честно казано. Борил се е, измислял е какво ли не, за да оцелее, и е оцелял. За малката, но независима (защото от нея нищо не зависи) държава виж една карта на Европа. Ще се изненадаш от броя на много по-малките от България държави. Обещаващото начало е било прекъснато още с идването на германеца за цар. Оттогава насам една възраждаща се държава е тикана умишлено към дъното от кого ли не. Тия щуротии също ни се пробутват умишлено. Тъй че не ми говори за народопсихология.

И за пореден път дрънкаш пълни глупости. Чехословакия и Унгария са били сгазени от СССР. Ако някой трябва да говори за историческа карма, това са те, а не ние. За настоящото ни положение са виновни какви ли не продажници - българи по паспорт (някои и с по два), и никой друг. Не Русия, не САЩ, не Европа, не Азия. Никой не ни е виновен, престанете да пробутвате тая опорна точка. Ние сами си го правим. Готови сме да се продадем на всеки, щото сме тарикати, няма значение на какъв език говори. От най-верни съюзници на едните станахме подлоги на другите... и се оказа, че те всъщност търсели точно това - подлоги, които да използват, само че по по-различен начин от предните. При едните целта беше стратегическа, при другите в добавка има и финансови мотиви. Докато едните даваха, за да бъдем с тях, другите вземат, щото ние им даваме. И в двата случая лошо.

Условията, драги ми Блажко, са еднакви в момента, и няма никакво значение кой в кой лагер е бил. Аз поне се старая да предоставям основно недвусмислено доказуеми факти, за разлика от други, които го карат главно на манипулации, лъжи и празни приказки, които започва да ми писва да оборвам една по една, щото те извират една след друга. Манипулация е и фактът, че ти писа сума време в темата, но едва сега реши да отговориш на този пост. Започва оттук: https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3103048 - една информация, поднесена без никакъв коментар, изведнъж стана поредният повод за твърдение, че за всичко е виновна... Русия. И в добавка - че Путин има имперски амбиции, не знам в каква връзка изтипосан в отговора. Опитвам се аз да обяснявам, че и при нас ситуацията е същата, макар че сме излезли отдавна от това влияние, и че сходна ситуация има и в други страни, които пък никога не са били под това влияние. Питам аз какво общо имат твърдените от теб имперски амбиции с икономическото състояние не само на Украйна, а на която и да е друга държава... и ми се отговаря с някакви безсмислици за народопсихология.

Каква е тая омраза, бе, разберете, че не Русия е виновна за това, което се случва в момента - и в Украйна, и в Сирия, и в Йемен, и тук, в България, и по половината останал свят! Не защитавам Русия или Путин - опитвам се да ви отворя очите за хамериканската пропаганда, ама кой да ме чуе...

От цялото литературно произведение, Уанката, ми възникнаха няколко питания: 

1. Какво визираш за мен и подобните ми? Какви сме ние? Любопитно ми е до какви точно заключения си стигнал, въпреки, че очаквам да са неправилни. 

2. Качеството на човешкия материал в България отдавна е под критичното ниво и аз лично не смятам, че има връщане назад. Ще преживеем болезнен и сравнително бърз упадък и е доста вероятно да престанем да съществуваме като държава. Моето поведение в живота е съобразено с тези очаквания, за твоето не знам и не е моя работа. 

3. Ако не се беше случила ВСВ и ако не бяхме попаднали в тази зона на влияние, нямаше изобщо да се случи това. До 1944г. България е била смятана за най-силната Балканска държава, не само военно, но и икономически. 

4. Чрез убийството на десетки хиляди хора, цветът на обществото и интелигенцията и чрез възхода на най-просташката част от него, се стига до съвсем логичните резултати сега. Ти, Уанката, ако искаш, обвинявай "германеца за цар". Историческите факти казват друго. 

5. Не знам какво си оборил, не забелязвам да изполваш и много факти, хеле пък недвусмислени. В настоящия си пост също така не си използвал факти, не знам дали ти прави впечатление. 

6. Глупостите как сме излезли от Руската сфера на влияние не бих коментирал. Подобно нещо може да твърди или силно пристрастен или тотално невеж човек. България беше, е и ще бъде силен плацдарм на Русия на Балканите. Точно защото е продажна. 

7. Най-важното - ти нямаш право, нито човешко, нито като член на форума, нито като модератор, да налагаш твоята гледна точка, според която ние сме жертви на "х"американска пропаганда и ти ни отваряш очите. Косвено, това е обида за моя, за нашия интелект, а уверявам те, разполагаме с такъв и водим дебата далеч по-културно и цивилизовано от "Вас". 

Нещо, на което ти отказа да обърнеш внимание, въпреки опитити ми да те ангажирам за намеса, като модератор на форума. 

• Автор

Визирам това, че диалог с теб, Миро и Реджеб е абсолютно невъзможно да се води. Следва повтаряне на едно и също до припадък и толкоз. Заключенията ще си ги спестя, показателен е фактът, че двама от трима ви са блокирани при мен. България е била и много по-зле от сега, и е изплувала, а качеството на мат'рияла се понижава умишлено и целенасочено в продължение на две десетилетия и половина (сещай се откога). Тогава образованието (което е основа за всичко останало) ни е било едно от водещите в Европа и света, а сега сме на последните места. "Германецът-цар", по-точно германците-царе, са причината за включването на България в много войни, резултатът и последиците от последната от които ти визираш. Не обвинявам никого за нищо - просто това са фактите. Върни се назад в темата и сам ще видиш, че почти всеки мой пост е придружен с аргументи, които могат да бъдат огледани от всички, не само с разсъждения и/или твърдения. България в момента е и още поне известно време ще бъде плацдарм на едни други войски и проводник и същевременно потърпевш от една друга политика. Това, че не е, може да се твърди само от един тотално невеж и силно пристрастен човек. Не ти налагам никаква гледна точка - тя си е моя, ти ако искаш я приемай, ако искаш - не. Както ти твърдиш, че си прав, така и аз твърдя същото. Колкото до табелки, права, кой обиден и т.н. - това вече го обсъждахме, върни се назад в темата.

Моето поведение в живота е съобразено с тези очаквания

Т.е.? Върти ми се нещо в главата, ама искам да го чуя и от теб...

Моето винаги е било съобразено с убежденията ми и усещането ми за справедливост/несправедливост (колкото и наивно да звучи), от което неведнъж съм си патил.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

От цялото литературно произведение, Уанката, ми възникнаха няколко питания: 

......

4. Чрез убийството на десетки хиляди хора, цветът на обществото и интелигенцията и чрез възхода на най-просташката част от него, се стига до съвсем логичните резултати сега. Ти, Уанката, ако искаш, обвинявай "германеца за цар". Историческите факти казват друго. 

...

7. Най-важното - ти нямаш право, нито човешко, нито като член на форума, нито като модератор, да налагаш твоята гледна точка, според която ние сме жертви на "х"американска пропаганда и ти ни отваряш очите. Косвено, това е обида за моя, за нашия интелект, а уверявам те, разполагаме с такъв и водим дебата далеч по-културно и цивилизовано от "Вас". 

Нещо, на което ти отказа да обърнеш внимание, въпреки опитити ми да те ангажирам за намеса, като модератор на форума. 

За да не се задълбочавам, реших да прокоментирам само тези 2 твои точки:

По 4-тата , извинете драги ми "икономисте " но интелигентни хора си имаше предостатъчно и по времето на соца.... и глупостите за изтребването му са пореднен мит , да не говорим за въздигането на уж така наречената простащина... Ако си чел Алеко, ще знаеш добре че простащината си е била, и винаги ще има, въпроса е в какви размери, и какви граници ще се простира ...Точно по време на моите спомени от соца , не знам простащината да е била така както я изкарваш, напротив, бяхме си доста културни, и добре възпитани мнозинството... за интелигентност да не споменавам, както и образованост ...тогавашното ниво, едва ли ще се върне в близките поне според мен 100 години с това темпо накъдето Бг се е запътила в развитието ( или по вярно е да се каже -деградацията си ) 

По 7-мата , модератора е участник като теб и мен, и има пълно право да си каже мнението, и да е пристрастен по тема, стига това пристрастие да не му влияе при вземане на модераторски решения за накзание или триене, и така нататък... и точно тука се дъниш тотално, предвид какво видяхме от твоя другар и любим друг един модератор като пристрастие!!  Сигурен съм че ти липсва неговото модериране, но не и на мен и на мнозинството тука ....  А Ванката засега е просто перфектен.. въпреки че и на него му писва от някои, дори и аз съм го нервирал, и е правил забележки ...

А нормативната лексика ако на твоето велико самочувствие не му харесва... просто е, не четеш... лексиката е такава основно заради такива като троловете дето всички ги знаем тука, и които са ни писнали с техните инсинуации, водене на диалога в тупици, извъртане, изопачаване на инфо, или предоставяне на лъжливо такова..... За това и дори на най културни хора ( например бай Стефан , когото не съм виждал  друга тема да си изпуска нервите  ) им писва ..... А относно мен, казвал съм и пак ще повторя - Границата ми на търпимост спрямо манипулатори и глупаци е много ниска , а спрямо нагли такива- НУЛЕВА .....

П.С А и да, Ванката както е казвал сам, не може да модерира напълно тази тема .... тоест да трие постове, може само да затвори ...

Т.е.? Върти ми се нещо в главата, ама искам да го чуя и от теб...

Не искам децата ми да останат в тази държава. Дано да имам възможността да им го спестя. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.