Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Може да се караме, може да се обиждаме, но на Всички от мен без изключение - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

• Отговори 2k
  • Прегледи 83,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Претенциите за притежаване на обективно познание лежат в основата на високомерието и обидите !!!

Чуденките съм ги сложил, за да звучи високомерно и обидно. 

Да разгледаме твърдението, че земята е плоска и се крепи на гърбовете на 4 слона стъпили върху 16 костенурки. Айде слоновете и костенурките да ги оставим, но каквито и модели да ползваме за формата на земята и вселената, накрая свеждаме всичко до изчисляване на височина и азимут на обекта, чието наблюдение предстои.

А височината и азимута са елементи на хоризонтната координатна система. Демек точно тази координатна система, която е изградена на базата на допускането, че земята е плоска, и тъй като все на нещо трябва да се крепи за да не падне, защо това да не са 4 слона, и тъй като слоновете не летят във въздуха, а трябва да са стъпили върху нещо, защо това да не са 16 костенурки. Примерно. А има и доста стабилен аргумент за това, тъй като 4 слона имат общо 4*4=16 крака - по една костенурка за всеки слонски крак.

Има разбира се много модерни и претенциозни теории за това каква е земята и каква е вселената. И все пак, когато дойде ред да се насочва телескопа в обсерваторията, това което е необходимо да се знае, са височината и азимута на светилото.

Самия Гаутама Буда не е ползвал последните за неговото време открития на астрономията. Някои са му се присмивали за това и са се отнасяли към него високомерно и подигравателно.

Светът обаче е запомнил Буда, а тези, които са му се подигравали тънат в забвение !!! 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Претенциите за притежаване на обективно познание лежат в основата на високомерието и обидите !!!

Чуденките съм ги сложил, за да звучи високомерно и обидно. 

Да разгледаме твърдението, че земята е плоска и се крепи на гърбовете на 4 слона стъпили върху 16 костенурки. Айде слоновете и костенурките да ги оставим, но каквито и модели да ползваме за формата на земята и вселената, накрая свеждаме всичко до изчисляване на височина и азимут на обекта, чието наблюдение предстои.

А височината и азимута са елементи на хоризонтната координатна система. Демек точно тази координатна система, която е изградена на базата на допускането, че земята е плоска, и тъй като все на нещо трябва да се крепи за да не падне, защо това да не са 4 слона, и тъй като слоновете не летят във въздуха, а трябва да са стъпили върху нещо, защо това да не са 16 костенурки. Примерно. А има и доста стабилен аргумент за това, тъй като 4 слона имат общо 4*4=16 крака - по една костенурка за всеки слонски крак.

Има разбира се много модерни и претенциозни теории за това каква е земята и каква е вселената. И все пак, когато дойде ред да се насочва телескопа в обсерваторията, това което е необходимо да се знае, са височината и азимута на светилото.

Самия Гаутама Буда не е ползвал последните за неговото време открития на астрономията. Някои са му се присмивали за това и са се отнасяли към него високомерно и подигравателно.

Светът обаче е запомнил Буда, а тези, които са му се подигравали тънат в забвение !!! 

За поста ти плюс. Потрудил си се. Сега за Буда!

Ако си мислиш, че ти си днешния Буда - отново грешиш.Дано много хора си спомнят за теб, а да не се окажеш в...ЗАБВЕНИЕ!

Честит ти празник на теб и твоето семейство!

Благодаря ! Подобни !

За Буда е кръпка. Плагиатствам от стария комунистически виц за бай Иван дето си пиел кафето с 4 лъжички захар по времето, когато беше модерно кафето да се пие горчиво. Но никой не смеел да му се подиграва, защото твърдял, че и бай Тошо си пие кафето така.

Позовавам се на авторитет, за онази част от аудиторията, която обича да подражава на авторитети.

Благодаря ! Подобни !

За Буда е кръпка. Плагиатствам от стария комунистически виц за бай Иван дето си пиел кафето с 4 лъжички захар по времето, когато беше модерно кафето да се пие горчиво. Но никой не смеел да му се подиграва, защото твърдял, че и бай Тошо си пие кафето така.

Позовавам се на авторитет, за онази част от аудиторията, която обича да подражава на авторитети.

"Но никой не смеел да му се подиграва, защото твърдял, че и бай Тошо си пие кафето така."

Аз съм служил при него.Можеш напълно да вярваш на човека, че не те е излъгал. Лъжичката на бай Тошо седеше права в чашката. И да знаеш. Точно тогава, не беше модерно да си пиеш кафето без захар. Имаше бол - даже в ТКЗС-тата я раздаваха на работниците с чували.Това по повод - да не си мислиш, че сме ядяли само върбови клони от дърветата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"Но никой не смеел да му се подиграва, защото твърдял, че и бай Тошо си пие кафето така."

Аз съм служил при него.Можеш напълно да вярваш на човека, че не те е излъгал. Лъжичката на бай Тошо седеше права в чашката. И да знаеш. Точно тогава, не беше модерно да си пиеш кафето без захар. Имаше бол - даже в ТКЗС-тата я раздаваха на работниците с чували.Това по повод - да не си мислиш, че сме ядяли само върбови клони от дърветата.

Явно си по млад и не си живял по време на комунизма.  :)  :)  :)

А и е логично, защото иначе бай Иван щеше да се позове на Вълко Червенков.

Новите  герои и лозунги в Украйна  ще навредят на обикновените украинци  -  те водят към разпад на Украйна   http://novorus.info/news/policy/35240-u-ukrainy-teper-novye-bogi-i-lozungi.html

Украйна с лозунги на национален герой Чикатило ? :) :) :)

А и като цяло сайта им кърти мивки ... :) :)

В ден като този , малко мистика и паранормална  символика не пречи

- Свещите на руския патриарх Кирил изгаснали, а Путин сниман с попандала черна сянка и знак кръст на челото ...

Хората се кръстят и викат вън оборотеня из церкви ... :)

А сериозно вече .... нагледно относно спекулациите за кое забранено от символиките..

11154941_938482929536851_501734391643063

Явно си по млад и не си живял по време на комунизма.  :)  :)  :)

А и е логично, защото иначе бай Иван щеше да се позове на Вълко Червенков.

Със сигурност не съм, щом ти казваш. (31.01.1950) И добре си спомням като малък как родителите ми нещо шушукаха за Вълко Червенков. Бил съм  на 6 години, когато са го сменили.За дядо ти Тодор, който явно и на потрет не си го виждал, няма да ти говоря, защото баща ти е бил по онова време в детската ясла навярно.А иначе отлично помня времето 1960 - 1988 година.Не си спомням какъв е бил строят, но работехме и все успявахме по 2 пъти в годината да отидем на почивка. Не че съжелявам за онова време. То и нямаше още много да продължи само със заеми и грандоманщина.Лошото е , че ти, точно ти нищо не си видял от живота, а от сега нататък, ще го духаш точно, както ти свирят. Искаш или не - това е положението.Никой не те пита точно теб, а такива, като Путин, Обама, чичо ти Бойко и много, много други. Ти точно се явяваш 9-тата дупка на кавала.Можеш единствено да си пишеш и мечтаеш драги ми Реджеп!

Това колко пъти ще го повтаряте ? на всеки сайт препечатал една и съща новина за "фашизм не пройдет" ??

Или дори не си четете че е едно и също :) щом се плюе, значи е "новина" :)

Както и да е.... Порошенко също бе на църква, и никой не го е освирквал , нито  е викал "фашист" както си измисляте.

Кой и защо влоши положението в Украйна?   Някои съфорумци все обвиняват Русия и Путин - защото така им е указано!   Коя е истината за САЩ?   С братоубийствена война за дълго да влошат отношенията на ЕС с РФ и  къде са нашите интереси?   ЕС трябва да следва своите преценки - на нас не ни е нужна диктовка от САЩ!

Новите  герои и лозунги в Украйна  ще навредят на обикновените украинци  -  те водят към разпад на Украйна   http://novorus.info/news/policy/35240-u-ukrainy-teper-novye-bogi-i-lozungi.html

Мбам - злонамерена страница. Какво е това?

Мбам - злонамерена страница. Какво е това?

При мен такива глупости липсват.  На ЛС мога да съдействам за различни отлични защити.    

. Порошенко също бе на църква, и никой не го е освирквал , нито  е викал "фашист" както си измисляте.

евреина спрямо талмуда има право да си сменя официално религията но скрито той изповядва юдаизма и се отчита на синедриона. Порошенко е ционист ! плана на ционистите включва да преминават в други религии с цел вътрешни раздори!те ходят на църква палят свещ, изповядват исляма, на празници седят до патриарха с свещ в ръка! за тях е нормално!а техния патриарх е разпопен разколник,който налага католицизма!лично се занимава с внос на оръжие,на всяко изложение е пръв! а за символите гледам че са забравили да забранят еврейската звезда!

евреина спрямо талмуда има право да си сменя официално религията но скрито той изповядва юдаизма и се отчита на синедриона. Порошенко е ционист ! плана на ционистите включва да преминават в други религии с цел вътрешни раздори!те ходят на църква палят свещ, изповядват исляма, на празници седят до патриарха с свещ в ръка! за тях е нормално!а техния патриарх е разпопен разколник,който налага католицизма!лично се занимава с внос на оръжие,на всяко изложение е пръв! а за символите гледам че са забравили да забранят еврейската звезда!

Украински шефове сгафиха с всичко възможно... Аз съм маниак в темите  за компютърна сигурност в доста  форуми   - обаче това никак не помага за положението в Украйна.

Украински шефове сгафиха с всичко възможно...

да забранят петолъчките -разбирам,но когато в америка целия елит и в европа също са неонацисти,дори летището в Денвър е построено във формата на пречупен кръст,стените са изрисувани с фрески с послания и те да го забранят-не го разбирам!кой е Порошенко,няква личност в политиката или какво?обикновен престъпник,с досие по голямо от това на Бойко,послушна марионетка!предполагам,че и на него не му е леко,като му видиш уплашения поглед,сигурно съжалява за всичко!

Кой и защо влоши положението в Украйна?   Някои съфорумци все обвиняват Русия и Путин - защото така им е указано!   Коя е истината за САЩ?   С братоубийствена война за дълго да влошат отношенията на ЕС с РФ и  къде са нашите интереси?   ЕС трябва да следва своите преценки - на нас не ни е нужна диктовка от САЩ!

Мнго ми е интересно да поразсъждаваме .. "защо така им  е указано"

Би ли обяснил своята гледна точка ? защото  се чудя.. ка кможе нормален човек да заобикаля толкова фрапиращи простотии и очевидна пропаганда, и .. обаче да твърди че на някой нещо му е указано .

Не, не те обвинвам за трол... тук както винаги съм казвал няма тролове.. има някакви зомбирани "фенове" на някаква простотия.

Именно това ми е мн интересно .. защо  сте фенове на нещо толкова очевидно едностранно и пропагандно ?

Хайде да е за пари - добре... но не вярвам че е за пари

Тогава за какво ?

За минали соц времена ?

За лъжите на соца ?

За това че не признавате българщината и възрожденците ни , които се оказва с амного поумни от съвремието ?

Ще продължа да виподпитвам, защото най малкото което .. провокирам някакво мислене в "зомбоящика" а факта на "мислене" вече е победа за мен :)

Другарю "глен" , а морков с два домата, знаеш ли какви асоциации и подозрения предизвикват ?

В определена комфигурация ?

Пентагона бил във форма на нацистки кръст.. добре, не знам Пентагона да е развявал схвастики, ама що не коментираш международния нацистки конгрес в С.Петербург ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Другарю "глен" , а морков с два домата, знаеш ли какви асоциации и подозрения предизвикват ?

Пентагона бил във форма на нацистки кръст.. добре, не знам Пентагона да е развявал схвастики, ама що не коментираш международния нацистки конгрес в С.Петербург ?

Сър "Миро" ,прочетете го още веднъж!май са прави колегите като казват че не четеш,а само тропаш!

Да , занм си неточностите, понякога и умишлени  ,  и се радвам че.. всъщност.. правилно ме разбра какво имам предвид  :)

При мен такива глупости липсват.  На ЛС мога да съдействам за различни отлични защити.    

Не, интересно ми е. Дали е умишлено  и ако е, от коя страна. Mbam  ми се обажда много рядко , да не кажа почти никога при нормално браузване. Та се чудех, дали войната не се е пренесла и в интернет. То не че се чудя дали я има, а се чудя как се води. Със сигурност и един активатор на Windows  се открива като вирус, но пък е сигурно, че ЦРУ   е внедрило доста неоткриваеми по нормален начин гадинки в новопроизведени хард дискове, като по тоя начин се шпионира който трябва. 

Мнго ми е интересно да поразсъждаваме .. "защо така им  е указано"

Би ли обяснил своята гледна точка ? защото  се чудя.. ка кможе нормален човек да заобикаля толкова фрапиращи простотии и очевидна пропаганда, и .. обаче да твърди че на някой нещо му е указано .

Не, не те обвинвам за трол... тук както винаги съм казвал няма тролове.. има някакви зомбирани "фенове" на някаква простотия.

Именно това ми е мн интересно .. защо  сте фенове на нещо толкова очевидно едностранно и пропагандно ?

Хайде да е за пари - добре... но не вярвам че е за пари

Тогава за какво ?

За минали соц времена ?

За лъжите на соца ?

За това че не признавате българщината и възрожденците ни , които се оказва с амного поумни от съвремието ?

Ще продължа да виподпитвам, защото най малкото което .. провокирам някакво мислене в "зомбоящика" а факта на "мислене" вече е победа за мен :)

В определена комфигурация ?

Откъде пък го измисли това - "зомбирани фенове". Всички имаме глави и мислим. Ти не си в моето положение и нямаш моите знания, както аз не съм в твоето и нямам твоите знания. Все още нямаме внедрени чипове в мозъците си, но и това ще стане скоро. Дотогава можем да мислим. За мен така наречените "зомбирани фенове" са феновете на парите. И да разширя малко понятията. Феновете на парите са свързани и с една религия, при която 90% се смятат за сектанти, а останалите 10% са си прости юзъри така да се каже. На практика точно парите, а не свободата водят мислители като теб. А ако не са парите, то явно спадаш към категорията, която сам спомена - "зомбиран фен". Иначе няма логика да защитаваш една система, която е добра за 10 до 20% от хората, докато за  останалите е просто ежедневие и то "зомбирано ежедневие".  Гледай как ти хванах термина и го повтарям, сякаш ме зомбира с поста си. Фашизъм, нацизъм, демокрация, комунизъм...заеби тия неща. Има хора на тоя свят, а не някакви определения за нещо несъществуващо. Запада е едно прогнило общество, което в един момент ще се пръсне отвътре. Дано не е отвън, че тогава става лошо и за останалия свят. 

Не, интересно ми е. Дали е умишлено  и ако е, от коя страна. Mbam  ми се обажда много рядко , да не кажа почти никога при нормално браузване. Та се чудех, дали войната не се е пренесла и в интернет. То не че се чудя дали я има, а се чудя как се води. Със сигурност и един активатор на Windows  се открива като вирус, но пък е сигурно, че ЦРУ   е внедрило доста неоткриваеми по нормален начин гадинки в новопроизведени хард дискове, като по тоя начин се шпионира който трябва. 

Откъде пък го измисли това - "зомбирани фенове". Всички имаме глави и мислим. Ти не си в моето положение и нямаш моите знания, както аз не съм в твоето и нямам твоите знания. Все още нямаме внедрени чипове в мозъците си, но и това ще стане скоро. Дотогава можем да мислим. За мен така наречените "зомбирани фенове" са феновете на парите. И да разширя малко понятията. Феновете на парите са свързани и с една религия, при която 90% се смятат за сектанти, а останалите 10% са си прости юзъри така да се каже. На практика точно парите, а не свободата водят мислители като теб. А ако не са парите, то явно спадаш към категорията, която сам спомена - "зомбиран фен". Иначе няма логика да защитаваш една система, която е добра за 10 до 20% от хората, докато за  останалите е просто ежедневие и то "зомбирано ежедневие".  Гледай как ти хванах термина и го повтарям, сякаш ме зомбира с поста си. Фашизъм, нацизъм, демокрация, комунизъм...заеби тия неща. Има хора на тоя свят, а не някакви определения за нещо несъществуващо. Запада е едно прогнило общество, което в един момент ще се пръсне отвътре. Дано не е отвън, че тогава става лошо и за останалия свят. 

Преди да правиш такива супер философски заключения едва ли не, сам се обърни към нещо толкова простичко - може лид а се давт за аргументи неща като тези от сайта на "новорус" .. дето проповядват че лозунга на Украйна сега е ... серийния убиец психопат  от едно време Чикатило ???

Трябва ли да правиш десетки  мисловни лупинги за да осъзнаеш че това е простотия ?

Ами за доказаните руски фейкове ?  също не е необходимо кой знае каква мисловна дейност, освен да чукнеш в гугъл дали някой е казал това или публикувал.... и се оказва - измислица...

За фейовете с фосфорните бомби и т.н.. дори има доклад на ООН ..  дето повечето зверства се оказв ане от украинска страна, а то страна на "мирното опълчение" ...

и т.н. и т.н..

Та да те върна на моята логика, която малко не е това което описваш..  както съм споменавал - тука с а"фенове" на принципа на футболните агитки.

Защо са фенове - защото те така са си избрали.

Няма логика, няма аргументи .. има.. едностранно субективно пристрастие , и нищо повече.

Това обяснява цитираните простотии , фейкове, лъжи и дезинформация.

А за платените понеже споменаваш - пак казвам - тук поне за мен няма нито единплатен.

Платените са тези които се цитират тук - разни сайтове, които дават хляб на тази пропаганда.

Е там вече хората наистина получават пари.

И тези  вече "осветени" тролове от С.Петербург и др.. дето спамят западната преса.

Оспамена руска няма.. само да вметна... :)

Докато тук някои национални предатели се нядяват РФ "отново да ни освободи" , 5 скандинавски страни подписаха общо споразумение срещу руската агресия като най голяма заплаха за сигурността на Европа :

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/04/10/2510890_skandinavskite_durjavi_se_obediniha_sreshtu_rusiia/

Трябва да реагираме на действията, а не на думите на Кремъл. Русия предприема големи инвестиции във военната си мощ. Ръководството на страната демонстрира, че е готово да използва военни средства, за да постигне политическите си цели, включително чрез погазване принципите на международното право... Руската армия действа предизвикателно по всичките ни граници

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.