Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Дам гладуват. ;)  Защо ли, те не го знаят, че гладуват. Без да разглецдам обстойно линка, виждам че запатите за 2014, са по-високи. А като знам, и какви са социалните мерки, предприети от правителството, за подпомагане на кредитирането и на хората с ипотеки, съм сигурен, че хал хабер си нямаш, от темата. :D

Отлична политика, имат и за пенсиите.

;)

Да беше разгледал целия линк, че и коментарите отдолу. Но за твоята пропаганда не е изгодно. Предупреждавам те.

Всъщност, защо ли руснаци продължават да емигрират на Запад?…Направо са го заляли. Може би помагат на завоевателната Путинова политика и чакат да дойде и да ги освободи?  :lol6:

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой замисли ли се дали въпросното стремглаво покачване не е строго режисирано?

Няма да питам от кой - това към момента не е важно.

Няма нито една икономическа предпоставка за поскъпването на рублата, а тя поскъпва.

В самите линкове си пише, че петрола се е стабилизирал на 60 долара - тоест и от там не идва фактора с поскъпването.

Тогава?

Погледни разликата в лихвените проценти.

Пример за спекулация. Теглиш заем в щатски долари или евро с много нисък лихвен процент. Обръщаш ги в рубли и ги депозираш в руска банка на 10 или 15 процента лихва и като се вдигне курса, продаваш рублите и се кафиш на печалбата.

Добре че не се занимаваш с това де го пише че до сега да си фалирала многократно.

Ама щом толкова ги разбираш я кажи сега еврото ще се вдига ли или ще пада спрямо долара ? Че мен лично много ме вълнува реалния отговор за една бърза спекула ха ха .

Добре че не се занимаваш с това де го пише че до сега да си фалирала многократно.

Ама щом толкова ги разбираш я кажи сега еврото ще се вдига ли или ще пада спрямо долара ? Че мен лично много ме вълнува реалния отговор за една бърза спекула ха ха .

Предполагам, че ще пада, тъй като в Европа има количествени улеснения, докато в САЩ се очаква затягане на коланите.

Това, което Мохини казва има здрав смисъл.

Когато спекулантите очакват затишие около рискова валута с висок лихвен процент, каквато е рублата, е нормално някои да минават на кери трейд.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Автор

Да беше разгледал целия линк, че и коментарите отдолу. Но за твоята пропаганда не е изгодно. Предупреждавам те.

Всъщност, защо ли руснаци продължават да емигрират на Запад?…Направо са го заляли. Може би помагат на завоевателната Путинова политика и чакат да дойде и да ги освободи?  :lol6:

Поради по-високия стандарт в САЩ. Както вече беше споменато обаче, по време на управлението на Путин стандартът в Русия се е повишил значително и доскоро продължаваше да се повишава. А Путин наследи една разрушена - благодарение на участието на САЩ, както се посочва и в по-горната статия - страна. Оттам и подкрепата. После дойде свалянето на цените на петрола, което няма нищо общо с пазара, и санкциите. Може би Русия пак ще тръгне с бързи темпове нагоре, а може би няма - не съм икономист и не се наемам да прогнозирам.

Агенциите го писаха - или е факт, или всички правят проруска пропаганда. Оставям на теб да прецениш.

https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/page-60#entry3070324

Това, което Мохини казва има здрав смисъл.

Когато спекулантите очакват затишие около рискова валута с висок лихвен процент, каквато е рублата, е нормално някои да минават на кери трейд.

Това което Мохини каза и аз можех да го кажа още кога бях 6 годишен. То ако ставаше така както се пише на теория Мохини нямаше да бие всяка сутрин път за работа ами вече щеше да е осигурила финансово правнуците. Имам лични наблюдения от няколко човека де си мислят че разбираха от това. Включително учили и занимавали се с финанси. Отдавна вече не са в тоя бизнес. Отказаха се от тоя бизнес както и да играят по борси включително.

Аз бих те посъветвал, да се въздържаш от икономически мисли. И повторения, на стари 'манджи'. ;)  Остави валутните операции, и руската икономика, на руснаците. Гарантирано, знаят повече от теб. И от мен.

Това което Мохини каза и аз можех да го кажа още кога бях 6 годишен. То ако ставаше така както се пише на теория Мохини нямаше да бие всяка сутрин път за работа ами вече щеше да е осигурила финансово правнуците. Имам лични наблюдения от няколко човека де си мислят че разбираха от това. Включително учили и занимавали се с финанси. Отдавна вече не са в тоя бизнес. Отказаха се от тоя бизнес както и да играят по борси включително.

Така е във всеки бизнес. Много хора се отказват преди да са научили тънкостите. Освен това, както и във всеки друг бизнес, колкото и опит да си придобил, никога не си застрахован от фалит.

По разумни ли ти се струват доводите на Ванката ?

По разумни ли ти се струват доводите на Ванката ?

Не разбирам от финансови спекули но тия де разбират са само няколко стотин измежду 7 милиарда и за съжаление не съм между тях. Не мога да изкажа мнение но мога да вляза на всеки в опозиция де си мисли че ги разбира.

Мога да препоръчам, на 'форумните икономисти' и тези дето се тревожат, че руснаците гладуват. Да гледат на 16-ти Април, пряко В.В.Путин. Ще отговаря, на въпроси.

Аз бих те посъветвал, да се въздържаш от икономически мисли. И повторения, на стари 'манджи'. ;)  Остави валутните операции, и руската икономика, на руснаците. Гарантирано, знаят повече от теб. И от мен.

Мога да препоръчам, на 'форумните икономисти' и тези дето се тревожат, че руснаците гладуват. Да гледат на 16-ти Април, пряко В.В.Путин. Ще отговаря, на въпроси.

А аз мога да ти препоръчам да изчетеш отново правилата, защото си позволяваш във всеки пост да коментираш други потребители.

Не коментирай потребителите, а темата - това съм ти го писал поне 10 пъти!

Няма как от всичко да разбираш само ти в този раздел и да си титанично прав за всичко от политика, през икономика, та чак до глобализъм световен.

Мнго ми е интересно да поразсъждаваме .. "защо така им  е указано"

Би ли обяснил своята гледна точка ? защото  се чудя.. ка кможе нормален човек да заобикаля толкова фрапиращи простотии и очевидна пропаганда, и .. обаче да твърди че на някой нещо му е указано .

Не, не те обвинвам за трол... тук както винаги съм казвал няма тролове.. има някакви зомбирани "фенове" на някаква простотия.

Именно това ми е мн интересно .. защо  сте фенове на нещо толкова очевидно едностранно и пропагандно ?

Хайде да е за пари - добре... но не вярвам че е за пари

Тогава за какво ?

За минали соц времена ?

За лъжите на соца ?

За това че не признавате българщината и възрожденците ни , които се оказва с амного поумни от съвремието ?

Ще продължа да виподпитвам, защото най малкото което .. провокирам някакво мислене в "зомбоящика" а факта на "мислене" вече е победа за мен :)

Другарю "глен" , а морков с два домата, знаеш ли какви асоциации и подозрения предизвикват ?

В определена комфигурация ?

Пентагона бил във форма на нацистки кръст.. добре, не знам Пентагона да е развявал схвастики, ама що не коментираш международния нацистки конгрес в С.Петербург ?

Много малко въпроси си поставил. Как стигна до извод, че не   признаваме българщината и възрожденците ни?   Аз признавам и правото на Новорусия да бъде независима държава.    И не ми е нужно САЩ или НАТО да ми указват какво да ми е личното мнение.   

Руската рубла действително поскъпва, и това ще продължи още малко, но главното е, че в Русия има икономика, за разлика от доста от държавите в ЕС.

Имам братовчед, който работи в завод на BMW в Калининград

http://www.drive.ru/business/bmw/50a4c96cb72142481900001c.html

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80

там сглобяват Х5 и Х6 серии на марката и е много вероятно доста от тия модели, които вече се карат масово у нас от новобогаташчетата, да са сглобявани в Русия. В Липецк имам приятели които работят в заводи на Аристон и Индезит. Други работят в японските заводи на Бриджстоун..

Във Воронеж също имам роднини, които работят в големи международни компании..

Тя руската рубла ще се стабилизира защото там има производство, ама в Украйна ще стане като у нас - покупко-подажба, унищожена икономика, продадени и разграбени заводи.

Е това е - ФАЩ унищожиха още една държава, но няма да спрат до тук. Те искат територията и огромните природни богатства на Русия, но накрая просто ще ядат онова дето бързо расте..

Петко Бочаров вещае военен конфликт в Европа

Шансът да избухне военен конфликт днес е по-голям от шанса на мирното уреждане на конфликтите в Европа. Това каза в студиото на Нова телевизия пред Сашо Диков Петко Бочаров.

http://www.blitz.bg/news/article/330596

Руската рубла действително поскъпва, и това ще продължи още малко, но главното е, че в Русия има икономика, за разлика от доста от държавите в ЕС.

там сглобяват Х5 и Х6 серии на марката и е много вероятно доста от тия модели, които вече се карат масово у нас от новобогаташчетата, да са сглобявани в Русия. В Липецк имам приятели които работят в заводи на Аристон и Индезит. Други работят в японските заводи на Бриджстоун..

Тя руската рубла ще се стабилизира защото там има производство, ама в Украйна ще стане като у нас - покупко-подажба, унищожена икономика, продадени и разграбени заводи.

Е това е - ФАЩ унищожиха още една държава, но няма да спрат до тук. Те искат територията и огромните природни богатства на Русия, но накрая просто ще ядат онова дето бързо расте..

Шансът да избухне военен конфликт днес е по-голям от шанса на мирното уреждане на конфликтите в Европа. Това каза в студиото на Нова телевизия пред Сашо Диков Петко Бочаров.

Дано, няма воина. Всичко говори, за това, но дано не се случи. Лично аз, не съм оптимист. Ама ще има разрастване на конфликта в Украйна. Вчера, е имало бой отново за летището в Донецк. А за 9-ти Май, сигурно ще има някаква провокация.

Хъм, оказва се, че руската икономика растяла благодарение на гнилия Запад, а не от руско производство на руски запазени марки? Що така?

Да ги беше похвалил със сглобяване на волги и лади, зазове, а то пак международни компании. Пфу, гадните западни инвеститори са виновните за покачването на стандарта в Русия. Анатема!  :D

Поради по-високия стандарт в САЩ. Както вече беше споменато обаче, по време на управлението на Путин стандартът в Русия се е повишил значително и доскоро продължаваше да се повишава. А Путин наследи една разрушена - благодарение на участието на САЩ, както се посочва и в по-горната статия - страна. Оттам и подкрепата. После дойде свалянето на цените на петрола, което няма нищо общо с пазара, и санкциите. Може би Русия пак ще тръгне с бързи темпове нагоре, а може би няма - не съм икономист и не се наемам да прогнозирам.

Агенциите го писаха - или е факт, или всички правят проруска пропаганда. Оставям на теб да прецениш

Ах, да, благодарение на Путин стандартът се е повишил, а не благодарение на гнилите западни фирми с международни филиали, фабрики и фирми в Русия. Те нямат никакво участие в този растеж, нали, Ванка, Путин е този, който е успял да го осъществи. ;)

И каква е връзката на по-високия стандарт в САЩ? 

И каква разрушена страна е наследил Путин - разрушена от кого?

• Автор

В дадените линкове се съдържа информация относно всичките ти въпроси. По последната чат - прочети поста на algor в затворената тема (няколко поста преди този, към който ти давам линк). Дали Путин лично е осъществил растежа, или западните фирми - това няма да го коментирам. Отговорът ти е известен. Връзката със САЩ е същата като с ЕС и сравнението, което се опитваш да правиш. И това ти е известно.

Почва вече да ми писва да повтарям едно и също...

Само малка подсказка - помисли защо тия гнили западни фирми не щат да идват тук. Освен пазара има и други фактори.

Дали Путин лично е осъществил растежа, или западните фирми - това няма да го коментирам. Отговорът ти е известен. Връзката със САЩ е същата като с ЕС и сравнението, което се опитваш да правиш. И това ти е известно.

Почва вече да ми писва да повтарям едно и също...

Ясно, лошите Сащ са разорили и Русия, а не самите руски олигарси, които само през 2013 години изнесоха над 63 милиарда от страната си и ги посяха из разни Кайманови острови, швейцарски банки, карибски офшорки и други приятни финансово местенца. ;)

Питам се, след като са такива големи патриоти, защо ги изнесоха от страната си?

Какво се получава - Западът налива пари в икономиката им, а самите руснаци не си влагат парите в нея?

Интересен парадокс.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

• Автор

Парадоксът е че някой се опитва да спре това, и дори да е сменил едни олигарси с други олигарси, което сигурно е вярно, страната е постигнала посочените по-горе резултати.

Не говорим за патриотизъм, а за пари. И това ти е известно.

Що се отнася до олигарсите:

https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/svetlina-v-demokraticnia-tunel/putin-i-svetovnata-zadkulisa

http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=415

Парадоксът е че някой се опитва да спре това, и дори да е сменил едни олигарси с други олигарси, което сигурно е вярно, страната е постигнала посочените по-горе резултати.

Не говорим за патриотизъм, а за пари. И това ти е известно.

Що се отнася до олигарсите:

https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/svetlina-v-demokraticnia-tunel/putin-i-svetovnata-zadkulisa

http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=415

Искрено ти благодаря за "сериозните" линкове. Голям смях!

Забравих, че евреите са виновните за това, че руските олигарси обират сънародниците си. Как можах да пропусна този сериозен международен фактор?  :lol6:

Все някой е виновен, не може това да са руснаци, нали? Евреите са виновни за всичко! 

Хайде малко по-сериозно, стига да ви е възможно де.

Хъм, оказва се, че руската икономика растяла благодарение на гнилия Запад, а не от руско производство на руски запазени марки? Що така?

Да ги беше похвалил със сглобяване на волги и лади, зазове, а то пак международни компании. Пфу, гадните западни инвеститори са виновните за покачването на стандарта в Русия. Анатема!  :D

Ах, да, благодарение на Путин стандартът се е повишил, а не благодарение на гнилите западни фирми с международни филиали, фабрики и фирми в Русия. Те нямат никакво участие в този растеж, нали, Ванка, Путин е този, който е успял да го осъществи. ;)

И каква е връзката на по-високия стандарт в САЩ? 

И каква разрушена страна е наследил Путин - разрушена от кого?

Наистина ли си мислиш, че Русия не произвежда собствени машини, самолети, кораби, подводници? :lol6:

Произвеждат си всички необходими зеленчуци, плодове, машини, самолети, кораби, космическа апаратура, телевизори, мобилни телефони. Произвеждат и доставят ракетните двигатели за ФАЩ..

Само, че в Русия инвестират и други производители и там икономиката расте, докато тук само ни грабят и унищожават. Ама така е като имаме президент-курабия, правителство на мутрите и политици мошенници.

http://www.ladapriora.ru/

http://www.zr.ru/content/news/752187-uaz-planiruet-vypustit-krossover-v-2019-godu/

http://video.wikimart.ru/tv/model/62381286/zhk-televizor_rubin_rb-32sd8t2c/

Ще си позволя, да Ви отговоря. Когато, напишете такъв коментар /предупреждение/, на някой от вашите хора, тогава ще се съобразя. Защото, те многократно са нарушавали правилата, и съм докладвал. А реакция, от вас няма. В същото време, коментирате мой постове. 

П.П На откровени лъжи, изречени от тези колеги, заслужават такъв отговор. И колко пъти, те са ме коментирали, а няма реакция? Странно.

Аз колкото банове съм отнесла от модераторите в този форум, ти не си и сънувал, Духче.  :D

Като са лъжи - опровергайки аргументирано, нали си умен? Ако не можеш, това не е мой проблем.

• Автор

Абстрахирай се от "евреите", "световният ционизъм" и други подобни. Факт е, че за 15 години тази огромна (а значи и с огромна инерция в движението си) страна дръпна напред. Факт е, че преди това тя се намираше до голяма степен под влиянието на външни сили и така наречените си олигарси. В случая са важни цифрите. А те недвусмислено сочат възраждане.

Това наистина е така. В продължение на 14 години Путин беше критикуван от всички за всичко. В това число го критикувахме и ние, руските патриоти – понеже го смятахме отговорен за политиката на държавна русофобия и за еврейското настъпление в Русия.

Именно затова днес елементарната порядъчност изисква от нас да признаем очевидното: «пост-съветската» епоха с унизителната зависимост на Москва от световната Задкулиса и Вашингтон, с животинската либерална русофобия, издигната до държавна идеология, с всевластието на еврейските олигарси в икономиката и политиката – приключи.

И това е несъмнена заслуга на Владимир Путин.

Игнорирай евреите.

Пък и има ли значение дали са грабили руснаци, американци, англичани или някакви други, като това не променя нищо във факта, че бяха докарали една богата страна до фалит. Цифрите на постигнатото за 15 години са важни.

Сега отново се опитват да я вкарат в същото положение.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Наистина ли си мислиш, че Русия не произвежда собствени машини, самолети, кораби, подводници? :lol6:

Произвеждат си всички необходими зеленчуци, плодове, машини, самолети, кораби, космическа апаратура, телевизори, мобилни телефони. Произвеждат и доставят ракетните двигатели за ФАЩ..

Ми, чакам вече години наред Русия да се прочуе с някаква собствена марка или производство, ма тцъ, душата, все или на немско попадам, или на китайско.  :D Е, чат-пат се сдобивам и с нещо, произведено в ЕС.

Нещо руска марка джи ес ем, дрехи, обувки, компютър, кола, миксер, пералня - ми не, за ширпотреба нищо не произвеждат, влагат всичко в техника за въоръжаване. Но на руския пазар сигурно си имат там някакви марки, дето само те си ги ползват, но, уви, са на мен непознати.

Иначе има тук един руски магазин за хранителни продукти…дето не, мерси, няма да повторя да си ги купя. Предпочитам турските магазини. :tongue2:  

Абстрахирай се от "евреите", "световният ционизъм" и други подобни. Факт е, че за 15 години тази огромна (а значи и с огромна инерция в движението си) страна дръпна напред. Факт е, че преди това тя се намираше до голяма степен под влиянието на външни сили и така наречените си олигарси. В случая са важни цифрите. А те недвусмислено сочат възраждане.

Игнорирай евреите.

Пък и има ли значение дали са грабили руснаци, американци, англичани или някакви други, като това не променя нищо във факта, че бяха докарали една богата страна до фалит. Цифрите на постигнатото за 15 години са важни.

Сега отново се опитват да я вкарат в същото положение.

Да, дръпна, защото Путин им направи административно по-приятни условията за инвестиции.

Но пак дръпна благодарение на западен капитал. Нали по Китайски образец обърна и той поглед на Запад? Това е то, просто като фасул. Ако не беше започнал тази глупава война, нещата щяха да продължават да процъвтяват. Не се опитва никой да ги вкара, сами са си виновни.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Винаги го правя. Дали, отсрещната страна има капацитет да го разбере, не ме интересува, ;)

Много интересен репортаж от Донбас.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/641909/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1201605%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D641909

Как можеш изобщо да претендираш за обективност, след като непрекъснато цитираш и се позоваваш само на руската пропаганда?

Ако имаш капацитет, както твърдиш, досега да си се сетил за какво ти се намеква.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.