Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Ми прав си е Духчето, от теб освен инсинуации и лъжи, друго тука почти не виждаме, нищо като сериозен материал, или факт .... все неща подобни на вестник Шок, или поредни укро фейкове....

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Над 500 000 жилища сега са собственост на руснаци и те вече не са никакви туристи - защото пазарят от нашите квартални магазини и молове. От няколко години те ми са като съкварталци.

Правиш ли разлика между туризъм и живеещи тук ? :)

Кой е казал че 500 хил руснаци ще си седят тук ? И те , и от РФ отдавна си предпочитат Турция, Гърция, а по заможните - и по надалеко в едни райски местенца...

Е... сега повечето ще са в Крим.. няма лошо - нали това е и целта - да направят Крим процъфтяващ курорт.

аз например нямам нищо против ако имам възможност да отида и там.. стига някой да не е решил да стане  затворена с бодлива тел територия :)

Ми прав си е Духчето, от теб освен инсинуации и лъжи, друго тука почти не виждаме, нищо като сериозен материал, или факт .... все неща подобни на вестник Шок, или поредни укро фейкове....

:) нали ? :) повторена лъжа белким стане истина ?

То си седи всяко едно казано нещо , и всеки може да погледне кой какво е казал и на какво се е позовал.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Правиш ли разлика между туризъм и живеещи тук ? :)

Кой е казал че 500 хил руснаци ще си седят тук ? И те , и от РФ отдавна си предпочитат Турция, Гърция, а по заможните - и по надалеко в едни райски местенца...

Е... сега повечето ще са в Крим.. няма лошо - нали това е и целта - да направят Крим процъфтяващ курорт.

аз например нямам нищо против ако имам възможност да отида и там.. стига някой да не е станало затворена с бодлива тел територия :)

:) нали ? :) повторена лъжа белким стане истина ?

То си седи всяко едно казано нещо , и всеки може да погледне кой какво е казал и на какво се е позовал.%

500 000 имота означава над милион руснаци през лятото в България.  Тези с имоти при нас .... абсурд  да изберат друга дестинация.  Те са като влюбени в България и немалко украинци постъпват точно по същия начин.  Правят същото.   Въвличат ни заради кризата напоследък  в техни националистични спорове и е наложително да измислим как това да се преустанови.

Още руски  исторически "факти".

Кавичките са от мен, но знам на вас ще ви харесат тези нови исторически висоти на руските професори :)  :

Крим, Рим и Бтитания основани от руснаците

На днях увидел видео, в котором кандидат исторических наук, этнолог, искусствовед Светлана Жарникова на полном серьезе рассказывает, что британцы произошли от русских. Оказывается, как поведала член Российского географического общества, у русских была традиция изгонять древних хулиганов куда подальше. Этим «куда подальше» оказались британские острова. «Ученая» дама разъясняет, что тогда Битания была под ледником, а традицию изгонять правонарушителей англичане сохранили, заселив своими хулиганами Австралию. Еще я услышал, что перед тем как ссылать, русским хулиганам брили голову, «срезали оселедец» (!), отсюда и произошло слово «бриты».

Так я неожиданно узнал, что у русских были оселедцы, но с наказанием случился казус – британские острова были покрыты льдом 12 тысяч лет назад. Светлана Жарникова почему-то не стала останавливаться на подробностях русской истории 1 тысячелетия до нашей эры, хотя другие российские «историки» утверждают, что на самом деле древними русами были индоевропейцы, перекочевавшие в 4000 -1000 веках до нашей эры, уверяет президент Академии фундаментальных наук Андрей Тюняев в своей книге «Русский Китай».

http://ru.krymr.com/content/article/26616920.html

"Россияне основали Крым, Рим и Британию – российское историческое сумасшествие"   Миро с умопомрачаващи линкове пробва пак да впечатлява с глупости!   Да бе пробвал нещо разумно да посъветва украинските си любимци...

Няма как, да направи изчисленията. Знам че 'води', все пак е за насочване на ракетата. Но командната машина, прави важните сметки. Как ще лети ракетата, в насрещен или догонващ курс. Това, СОУ не може да го направи. Така че, са елементарни опити, на трола. И на украинците, дето сигурно се е родила тази идея.

http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/buk-2m/buk-2m.shtml

"установка 9А317 (см. фото) выполнена на гусеничном шасси ГМ-569. В процессе боевой работы СОУ осуществляет обнаружение, опознавание, автосопровождение и распознавание типа цели, выработку полетного задания, решение пусковой задачи, пуск ракеты, подсвет цели и передачу команд радиокоррекции на ракету, оценку результатов стрельбы. СОУ может вести обстрел целей как в составе зенитного ракетного комплекса при целеуказании от командного пункта, так и автономно в заранее определенном секторе ответственности."

Мога да посоча още източници, ако този не вдъхва доверие.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

И аз му цитирах по назад тези неща, и попитах дали има нужда да преведа "автономност"  и "самостоятелно" какво означава .

Но всичко това било лъжа.. кои сме ние че да спорим с експертите по всичко путинисти ?

:)

И аз му цитирах по назад тези неща, и попитах дали има нужда да преведа "автономност"  и "самостоятелно" какво означава .

Но всичко това било лъжа.. кои сме ние че да спорим с експертите по всичко путинисти ?

За какъв дявол ти е да спориш? Поради какви лични причини?

Троловете си личат отдалеч. После аз съм бил трол. Колко седмици не писах в тая тема? Две? Но троловете продължават - Миро, Благо и Реджеп. Е как все тролски имена си измислихте? 

Украйна забрани комунистическите и нацистките символи
1428608155_9.jpg

Върховната Рада на Украйна е приела закон, забраняващ пропагандата на комунистическите и нацистките режими, както и техните символи, съобщава АФП.

Законът е одобрен от 254 депутати, като за да бъде приет трябваха минимум от 226 гласа "за".

Новият закон забранява и публичното отричане на криминалната природа на тези тоталитарни режими. 

Сред символите, които ще бъдат забранени, са съветското и нацисткото знаме и химн, както и паметници в чест на комунистически ръководители.

Освен това улиците, местностите и предприятията в Украйна вече не могат да бъдат кръщавани с имена, напомнящи на комунистически ръководители, дейности на комунистическата партия или болшевишката революция от 1917 г.

Според приетия документ пропагандата на комунистическите и нацистките символи от юридически лица, политически партии или медии, може да послужи като основание за отказ на тяхната регистрация или  дори за тяхното закриване.

• Автор

Мдааа демокрация ко да прайм

И пълният текст на това (само на английски) за който разбира и има нерви:

Русия не иска Украйна. те искат НАТО извън техните граници. Украинците не са имали причина да се защитят от Русия. Русия не е преминала границите на Украйна. всичко, западната пропаганда!

За какъв дявол ти е да спориш? Поради какви лични причини?

Аз дори не споря. Давам доводи , в случая за БУК-а , и отгоарям по темата.

И виждам срещу мен някакви много странни реакции на гняв, истерия, обиди , спам , 101 пъти повторени обвинения в "лъжи" въпреки че  се позовавам на съвсем логични неща и публични цитати ?

Даже псувни , поради която причина заключиха предната тема..

Защо го правите ?

Относно изказването на другаря Джордж - много е странно човека от "ЦРУ-то в сянка " както неофициално се води ... да прави такива откровения.

"Случайно" ?? едва ли :)

Да, това дава хляб в устата на путинистите.. и на такива като вас дето ги ксерокопирате...

Но не осъзнавате ли че точно това иска той ? :) :) :)

За точно това противопоставяне говори.

И вие се въразхте :)

Иначе има много хувбаи неща които каза и много ценни , които трябва да си запазим - ценостите на ЕС - че всяка държава си е различна.. но той казва - това е повод за война.

А защо питам аз ?

Какво пречи да се живее мирно в рамките на тези различия и уважение на съседа ??

Нищо не пречи .

Но това не е изгодно на такива като него и на Путин.

Затова и казвам че му се връзвате на пропагандата.

Тези недостатъци на ЕС са всъщност преимущества

Друг е въпроса защо това се разпространява от "червено действие" ... - някакъв извратен  комунистически пропаганден  сайт...

Странно ..

не ?

коментари от Eric Zuesse :

Това включване на всички посочени нацистите в украинските въоръжени сили няма да се случи, ако не разполага с предварително одобрение от администрацията на Обама, която контролира това правителство старателно; това правителство е изцяло задължен на Обама за това, че ги доведе на власт, и е задължен . Конгресът на САЩ за текущата финансова подкрепа Това е обявяване на война срещу Русия, не само срещу Донбас - която е била използвана за инвазия от присъединяващото устройство режим още от 09 Май 2014.

С други думи: Обама сега очевидно иска война с Русия . Дмитрий Yarosh се ангажира да унищожава Русия - той е бил през целия си мания - не само ангажира с повторното влизане Крим и Донбас.
Това е чрез проследяване на Обама февруари 2014 преврат в Украйна. Това проследяване чрез е кошмар за руснаците. Сега те са всичко смъртно застрашени от Обама и Конгреса на САЩ. Путин ще, в някакъв момент, трябва да нахлуе в Киев, освен ако този ход, който беше обявен в неделя се бързо обратно. Въпросът тогава е дали Русия ще стартира от първа стачка ядрена атака срещу Съединените щати, или вместо това просто изчакайте за САЩ, за да удари първи (и след това атакуват обратно, ако те все още ще бъде в състояние да се).

Обама е, сега, със сигурност най-лошият президент в историята на САЩ - още по-лошо, отколкото Джордж У. Буш. Цялата тази конфронтация се утаява от него, когато той извършил преврата в Киев през февруари 2014 г., които са били планирани в Белия дом още преди Янукович реши да отхвърли предложението на ЕС. В действителност, на преврат-операцията е вече в ход от Spring на 2013 г. най-късно. Тя е била планирана една пълна година преди Крим, под заплаха поради Обама февруари 2014 преврат, проведе своя 16 март 2014 плебисцит и се присъедини към Русия.
Ако Ангела Меркел да продължи да подкрепя Обама в предизборната си кампания омраза руснаци, тогава светът е в за най-лошото време, което някога е съществувала. Единственото нещо, което може да го спре да бъде Меркел превключване подкрепата си за Путин, и обявява, че Германия трябва да напусне НАТО и експулсира американските сили от нейната почва. Short на които ние вървим в пъкъла. И всичко това е напълно излишно. Andrew Krieg на президентския куклен прави силно случай, че Обама е бил тайно на ЦРУ и американски аристокрация агент, тъй като много рано в живота, и този случай просто стана много по-силен и днес.

Въпросът за Меркел сега е: Дали тя също нацист? Германия е наистина се върнем към това? Този път основната цел ще бъде руснаци, а не евреи, но последствията ще бъдат още по-зле, отколкото преди.

http://rinf.com/alt-news/featured/war-with-russia-now-much-likelier/

Глен, знаем Меркел чия дъщеря е.  За съжаление, имам лошото предчувствие, че в един момент тя ще го признае, но хората няма да успеят да реагират........Да, тя е нацист, таен нацист......... след като е дъщеря на този човек, не може да няма възгледи като неговите............

Да, войната първо ще е срещу Русия и руснаците, защото нацистите са осъзнали ужасната си грешка - трябвало е първо да се разправят с руснаците и после на спокойствие да избиват евреи и други. Ако русия бъде победена, точно това ще стане.  Китай за съжаление е далеч и не се интересува от европейците, не е наясното с холокоста и нацизма...........

Този път Путин и Русия няма право на абсолютно никакви грешки, ако искат да победят врага. Трябва да се евакуира населението в граничните с Украйна части, армията да е на границата в бойна готовност  и с модерно въоръжение, да са добре скрити  и да има пълен елемент на изненада.  Мисля, че нацистите искат да направят нещо преди 9 май, за да провалят парада, който им е трън в очите.

На срещата Путин трябва да заплаши Ангела че или ще се изтеглят от НАТО и ще се обявят срещу САЩ,  или веднага ще разкрие тя чия дъщеря е.  И че директно при втория вариант ще обяви Германия за нацистка и вражеска страна и това ще има съответните действия. едно такова обръщение на Путин към германците ще има интересен ефект. Ангела ще види колко е подкрепяна..........Да видим дали ще и позволят да кацне в Берлин.........

Няма време за пазарлъци и глупости, САЩ готвят нещо страшно заедно с нацистите.........Трябва да бъдат спрени или светът ще загине!

Оланд трябва да избере на чия страна е!

Един държавник, който не служи на народа си и на неговия интерес, трябва да бъде елиминиран. В противен случай, ще поведе народа си към грозен геноцид!

Аз дори не споря. Давам доводи , в случая за БУК-а , и отгоарям по темата.

Друг е въпроса защо това се разпространява от "червено действие" ... - някакъв извратен  комунистически пропаганден  сайт...

Странно ..

не ?

Бре? Ванката ти е дал връзката ама то... чете ли?

https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Върховната рада на Украйна обяви фашизма за престъпен !!!

Путлер наскоро беше организирал в Русия фашистко сборище !!!

Трябва все пак да мислим логично...

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Троловете си личат отдалеч. После аз съм бил трол. Колко седмици не писах в тая тема? Две? Но троловете продължават - Миро, Благо и Реджеп. Е как все тролски имена си измислихте?

Питай родителите ми, не съм си измислял името аз.

Твоето няма да коментирам - пълна липса на въображение.

Бре? Ванката ти е дал връзката ама то... чете ли?

https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

Бре... и аз не съм казал само това.. ама то... чете ли  ?

Питай родителите ми, не съм си измислял името аз.

Твоето няма да коментирам - пълна липса на въображение.

Странно е че  май само ние тук сме с имена... пък сме били троловете тук :) :)

• Автор

Разсекретиха стотици документи за авиокатастрофата в Източна Украйна

Над 500 документа, свързани с разследването на катастрофата с малайзийския самолет в Източна Украйна през юли миналата година, бяха направени обществено достояние в Холандия, предаде ТАСС, като се позовава на холандски медии.

Общо 575 документа са качени в сайта на холандското правителство, след като няколко медии поискаха от властите да разсекретят документите. Важни фрагменти в публикуваните документи не може да се прочетат, защото са в така наречения режим на затъмнение, тоест целенасочено са скрити от погледа. Други 147 документа, свързани с разследването, остават секретни. Пътническият самолет "Боинг-777" на малайзийските авиолинии по полет от Амстердам за Куала Лумпур се разби на 17 юли в Източна Украйна и загинаха всички 298 души на борда. От тях 193 бяха холандски поданици.

Най-тежките самолетни катастрофи в Европа през последните 10 години

Същевременно заместник-министърът на транспорта на Малайзия Абдул Азиз Каправи заяви, че изчезването на друг Боинг 777 на малайзийските авиолинии - този, с който беше изгубена връзка на 8 март миналата година по време на полет от Куала Лумпур до Пекин - не е свързано с товара, пренасян от самолета, предаде ТАСС.

Министърът каза, че този извод се съдържа в доклад от предварителното разследване на изчезването на машината. В него се посочва, че товарът на самолета е преминал проверка за евентуалното наличие на огнестрелни и хладни оръжия. Не е бил проверен за безопасност обаче един от товарите в самолета - йонно-литиеви акумулатори с общо тегло 220 килограма. Причината е, че тази пратка на компанията "Моторола Пенанг" пристигнала в товарния терминал на летището в Куала Лумпур на 7 март вечерта няколко часа преди полета.

В изчезналия самолет, изпълняващ полета от Куала Лумпур до Пекин, имаше 239 души. И до днес никой не знае какво се е случило с него.

Глен, знаем Меркел чия дъщеря е.  За съжаление, имам лошото предчувствие, че в един момент тя ще го признае, но хората няма да успеят да реагират........Да, тя е нацист, таен нацист......... след като е дъщеря на този човек, не може да няма възгледи като неговите............

:D

Да бе, четох и аз глупости, за да се посмея.

Не само била дъщеря на Хитлер, а и е от фамилията на Ротшилд на всичкото отгоре!

Това са отново фишеци. Къде е източника на холандски език, на който се позовават?

Защото в днешната преса пише съвсем различни неща, а именно информацията, която вече толкова пъти подава Миро.

...и е от рептилите, които тайно управляват света... А един мармот увива шоколада в станиол....

В изчезналия самолет, изпълняващ полета от Куала Лумпур до Пекин, имаше 239 души. И до днес никой не знае какво се е случило с него.

Това говорят за другия самолет бре :) не за сваления над Украйна .

а иначе от дарик малко спекулативно представят нещата - казват 500 разсекретени , но други "затъмнени" .. :)

И се позовава на руската ТАСС, която пък видиш ли цитирала холандски медии... Странен път на информацията :)

Типично пропаганден способ - вземаш част от истината, смесваш други факти и създаваш някаква спекулативна  дезинформация от това :)

• Автор

:D

Да бе, четох и аз глупости, за да се посмея.

Не само била дъщеря на Хитлер, а и е от фамилията на Ротшилд на всичкото отгоре!

Това са отново фишеци. Къде е източника на холандски език, на който се позовават?

Защото в днешната преса пише съвсем различни неща, а именно информацията, която вече толкова пъти подава Миро.

Отдолу. БТА.

И засега това е официалната информация. Лично аз също съм на мнение, че бунтовниците нямат ама никакъв интерес да свалят нито пътнически, нито какъвто и да е друг самолет, Русия пък още по-малко. Тезата, че им били дали един самоходен БУК без останалата част от оборудването му малко издиша. Кой взема/дава цев, която също може да стреля самостоятелно напосоки, без приклад? Кой крив и кой прав, ще покаже времето. Фактът, че информацията се крие толкова време и толкова време се шикалкави със спекулации, е показателен - ако беше установено със сигурност, че са били проруски сепаратисти, а Русия им е предоставила оръжието, и това беше доказано, досега щеше да се е вдигнал такъв шум, че и глух да го чуе. А всичко налично до момента са едни висящи във въздуха обвинения с някакви косвени насрещни аргументи и от двете страни. Нищо   официално  . Повтарям -  официално.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.