Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Ами глупостта на хората ме кара да се смея, защо, не е ли нормално според теб да се смее някой на глупости  :hush:

Да, абсолютно си прав.

ОСоенно когато не можеш да оцениш кое е глупост, кое не :)

А за теб съм се убедил че всеки твой опонент е глупав :)

Както и да е.... това не ме засяга..

За не-смеещите се идиотски, ще насоча към едно интервю на изпадналия е немилост заради  позицията му за Украйна,  А.Макаревич

http://www.novayagazeta.ru/society/67965.html

«Только-только зажили спокойно в стране… 

Как страны показалось им мало. 

И вот теперь: я в говне, ты в говне, — все в говне!

Ну чего тебе, брат, не хватало?!»

Ще помоля хилещите се да не го коментират, да си продължават с весна ру и алтермедия.. нямам нищо против.

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Никога не съм се позовавал на фалшиви снимки, а ти отново обори всички разследващи , ама щом казваш че имало следи от самолетно оръдие, кои сме ние че да спорим с теб, камо ли някакви измислени експерти 

КАраш ме да се повтарям - много интересни неща пише в предварителния доклад, но интересно защо никой от вас не го чете ?

Интересно е и последното скорошно холандко филмче , даващо още малко насоки за размисъл.

И тази насока, да те разочаровам сочи към извършители - руски екипаж със доставен на сепаратистите-терористи система БУК.

Малко встрани от темата, но ако това със самолета е руска изработка, значи е било планирано предварително ( доставка, намиране на обслужващ персонал на Бук-а ... ).
Според теб каква е целта на цялата работа. Какво постигнa Путин ?
Не казвам че не са руснаците, просто аз не виждам логиката.
Като гледам най-големи дивиденти извлякоха американците:
поводи за санкции......повод за настройването на западната общественост срещу Русия ......pуска заплаха за световния мир........... врява до небесата сякаш самолета на AirForceOne е бил свален...., 

Украйна е суверенна държава и има право да купува оръжие от когото иска.

САЩ също са суверенна държава и имат право да продават или подаряват оръжие на когото си поискат.

Тук няма нарушение на международното право

То тъкмо това е целта на военно-промишления комплекс.
Ако няма бойни действия ( изражодване на мaтрияла ) кой ще им купува оръжията.
Все си мисля че зад почти всички въоръжени конфликти стоят същите хубостници. 

Международното право го наруши Путин, като анексира Крим и окупира украински територии !!!

Само за информация , че не следя редовно новините и темата.

А в БГ кое международно правило бе нарушено от Путин че почна да навлиза американска техника и войска.

Анексирането и окупирането на чужда територия е нарушение на международното право. Учил съм го това. 

Кажи сега ама честно:
Проблема е че Русия навлезе в Украйна или че влезе преди американците.

Малко встрани от темата, но ако това със самолета е руска изработка, значи е било планирано предварително ( доставка, намиране на обслужващ персонал на Бук-а ... ).

Според теб каква е целта на цялата работа. Какво постигнa Путин ?

Не казвам че не са руснаците, просто аз не виждам логиката.

А в БГ кое международно правило бе нарушено от Путин че почна да навлиза американска техника и войска.

По първата точка, ако изстрелът е направен от Руски Бук, то най-вероятно става дума за грешка при разпознаване на целите. Въпреки, че и тук има коментари, защото боен и пътнически самолет се различавали лесно на радара, но се случва.

По втората точка, американските войски са в България по силата на договорите между НАТО и България, в частност България е член на НАТО. Без да влизам в дискусия защо и дали трябва да сме член на НАТО (одобрявам го), давам пример с войските на държавите от Варшавския договор, напр. по време на общо войсковите учения ЩИТ, което също не е нарушение на международното право.

Навлизането в Чехия през 1968 обаче е.

По първата точка, ако изстрелът е направен от Руски Бук, то най-вероятно става дума за грешка при разпознаване на целите. Въпреки, че и тук има коментари, защото боен и пътнически самолет се различавали лесно на радара, но се случва.

По втората точка, американските войски са в България по силата на договорите между НАТО и България, в частност България е член на НАТО. Без да влизам в дискусия защо и дали трябва да сме член на НАТО (одобрявам го), давам пример с войските на държавите от Варшавския договор, напр. по време на общо войсковите учения ЩИТ, което също не е нарушение на международното право.

Навлизането в Унгария през 1956 също е

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D1%88%D0%B0%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80

Договорът е подписан от всички социалистически страни от Централна и Източна Европа без Социалистическа федеративна република Югославия, която не подписва споразумениетo, защото след прекратяването на отношенията със Сталин през 1948 г. (което позволява политическата независимост на Москва) и поради идеите наТито, решава да заеме неутрална позиция. Членовете на Варшавския договор се задължават да се защитават един друг, ако един или повече от тях е нападнат. Договорът също така посочва, че отношенията между подписалите се се основават на взаимна ненамеса във вътрешните работи и зачитане на държавния суверенитет и независимост. Това обаче е нарушено с намесите в Унгария (1956 г.) и Чехословакия (1968). Тези факти хвърлят светлина върху политиката, която СССР води към Пакта. Освен това доктрината Брежнев постановява: “Когато силите-противници на социализма се опитват да отклонят социалистическите страни към капитализма, това се превръща в проблем не само на засегната страна, но и в общ проблем на всички социалистически страни.

Основните действия на Пакта в страните-членки са насочени към намесата във вътрешните бунтове – опити за оттегляне от Пакта от другите страни претърпяват неуспех няколко пъти. Например през 1956 г. войници се намесват по време на манифестациите в Унгария (Унгарската революция) и Полша. Войски на Варшавския договор се намесват и по време на Пражката пролет през 1968 г., когато нахлуват в социалистическа република Чехословакия, за да се сложи край на демократичната реформа, която по това време правителството се опитва да въведе.

Путин не е някакъв свръхгерой че да му делегираш свръхчовешки способности и никакво международно право не е нарушавал то и такова няма след Косовския прецедент нито пък е окупирал украински територии защото първо това не са украински ами руски територии второ Украйна е изкуствена държава която умря на майдана трето кой кога и къде видя такава окупация :нито ОБСЕ нито разузнаването на краварите и ЕС извади някакви доказателства и това че вие шепа смешници повтаряте като папагали разни русофобски клишета си е за ваша сметка то както е казано това състояние /сещаш се за кое/ е задълго или завинаги 

Стига с този Косовски прецедент!

Русия да е признала Косово? Разбира се, че не е! Не й влиза в интересите. Затова Крим за Путин си е руска територия. Но за разлика от някои мислители тук, самият Путин признава държавата Украйна.

Тук русофоби няма. Има путинофили и путинофоби.

• Автор

Говорим за това, че, като гледам цитата, това е представено като нещо сигурно. Според мен, докато не се докаже какво точно е станало, не би било редно да се хвърлят подобни обвинения... да не се окаже, че сме нападали не когото трябва.

Събитията в Полша, Чехословакия, Унгария, построяването на Берлинската стена са факт и никой не ги отрича. Въпросът е, че в момента те се използват сякаш за оправдаване на едни други агресии...

В тази връзка, два крайно цинични материала и един като повод за размисъл (тъй де, нали сме демократи):

1.

2.

http://www.dnes.bg/redakcia/2015/04/08/zashto-sasht-da-zashtitavat-evropa-tia-ne-se-zashtitava-sama.259969 - давам го така, защото е доста дълъг.

3.

Литва забрани руска телевизия

Литва забрани на руска телевизия да излъчва за период от три месеца с аргумента, че е проводник на "пропагандата на Кремъл", предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Литовската комисия за регулиране на електронните медии обвини канал "РТР Планета", който е собственост на руската държавна телевизионна компания, в нарушаване назакон, забраняващ "военната пропаганда, омразата и подстрекаването към безредици".

По-рано регулаторът вече забрани показването на територията на страната на някои руски телевизионни програми.

Решението за забрана на излъчването на цяла руска телевизия в Литва е първо по рода си. То бе взето на фона на опасенията на балтийските страни, че Русия се опитва да засили влиянието си в тях с телевизионни предавания, насочени към рускоезичните малцинства.

Русия разкритикува мярката, която определи като ограничаване на правото на достъп до информация.

Литва, Латвия и Естония, които придобиха независимост от СССР в началото на 90-те години на миналия век, следят с особено безпокойство събитията в друга бивша съветска република, Украйна.

В Литва руснаците са 6% от населението, но в другите балтийски републики делът им е над една четвърт.

Русия да е признала Косово? Разбира се, че не е! Не й влиза в интересите. Затова Крим за Путин си е руска територия. Но за разлика от някои мислители тук, самият Путин признава държавата Украйна.

Що? Значи едни може да повтарят едно и също по 100 пъти, други - не? Тц.

Не е, доколкото знам.

Признава я и сега. Не е спирал.

Не бих казал, не путинофили, по-скоро американофоби.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Верно ли? Я да си спомним кой не щеше до вчера да си плаща, кой поиска репарации и кой отиде да преговаря за тръби и инвестиции за газови продукти зад гърба на ЕС и САЩ. Показателно е за отношението, ми се струва.

Ципрас марширува към Кремъл – или блъфира

И така нататък.

България от 26 години е основно под влиянието на други сили и все по-малко под влиянието на Русия. От което май отнесохме повече негативи, отколкото позитиви, поне според мен.

Стига де, Ванка, на тези евтини сензационни заглавия по никакъв начин не би следвало да им се обръща сериозно внимание.

Гръцката пропаганда непрекъснато се опитва да изкара Меркел виновна за кризата, в която се намират, а руснаците знаят, че пак тя е една от основните фигури, които стои желязно зад санкциите срещу Русия. Имат общ противник така да се каже. Но за разлика от Путин, Ципрас само надува балони - повече от това не е в състояние да направи - на Путин и това му е ясно. Единствената изгода на Путин в Гърция е прокарване и поддържане на ПиАр-а му в ЕС, плюс изгодни инвестиции. Не знам обаче каква е изгодата за Ципрас в краткосрочен план, а днес му изтича крайния срок.

Ето и позицията на Меркел по въпроса: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-01/greece-s-russia-overtures-seen-as-sideshow-by-merkel-hollande

• Автор

Що да са сензациони - и авторът си го е писал, даже още в заглавието - че може и да блъфира. Във всеки случай тук говорим за отношение - ми че той директно казва, по примера на една добра и хрисима женица, "майната му на ЕС". И с отношението към същия тоя ЕС, и със затоплянето на отношенията с Русия.

изнервя Брюксел и се следи с повишено внимание на запад

По повод на руските контрасанкции и по-специално аграрното ембарго за продукцията от ЕС, от която страда много именно Гърция, Розарио заяви, че според Брюксел ембаргото на Русия е политически мотивирано и необосновано.

Визитата на Ципрас предизвика противоречиви реакции сред партньорите от ЕС и се приема до голяма степен като лавиране и извиване на ръце от гръцкия премиер преди окончателното подписване на обновената спасителна програма с международните кредитори.

гръцкият премиер заяви, че смята политиката на санкции срещу Русия за „безсмислена“. Тази политика води до задънена улица, твърди Ципрас, който обяви, че ще се противопостави на удължаването на санкциите на ЕС, които изтичат в края на юни.

Почва да шикалклави и да прави не това, което му казват. Доколко това е демагогия и доколко опит да се извлекат някакви ползи, не знам, твърде слабо познавам Гърция, още по-малко политиката ѝ.

За протокола - аз също не ги харесвам и предпочитам да не работя с гръцки фирми, ама това си е мое лично мнение.

ПП. А баба Меркел просто няма какво друго да каже и направи - Германия наля най-много пари в кацата без дъно Гърция, та сега не може просто да махне с ръка.

Събитията в Полша, Чехословакия, Унгария, построяването на Берлинската стена са факт и никой не ги отрича. Въпросът е, че в момента те се използват сякаш за оправдаване на едни други агресии...

Аналогично се използват като аргумент и пример военните действия на САЩ в други държави. Всъщност, поведението и на двете сили показва ясно, че Имперското поведение е напълно актуално за силните на деня.
  • Автор

С тая малка разлика, че военните действия на САЩ в други държави се случват сега, а не преди 45-70 години.

Викам да почнем да ползваме неща от колониалното минало на една трета от държавите в Европа, или робството в САЩ. Или войните, водени от Русия през 15 век, да речем... Стига де, звучи смешно, нали?

Що? Значи едни може да повтарят едно и също по 100 пъти, други - не? Тц.

Не е, доколкото знам.

Признава я и сега. Не е спирал.

Не бих казал, не путинофили, по-скоро американофоби.

Повтаря се една абсолютна глупост. Повтарянето й не я превръща в мъдрост обаче, само е леко досадно.

Що да са сензациони - и авторът си го е писал, даже още в заглавието - че може и да блъфира. Във всеки случай тук говорим за отношение - ми че той директно казва, по примера на една добра и хрисима женица, "майната му на ЕС". И с отношението към същия тоя ЕС, и със затоплянето на отношенията с Русия.

Почва да шикалклави и да прави не това, което му казват. Доколко това е демагогия и доколко опит да се извлекат някакви ползи, не знам, твърде слабо познавам Гърция, още по-малко политиката ѝ.

За протокола - аз също не ги харесвам и предпочитам да не работя с гръцки фирми, ама това си е мое лично мнение.

ПП. А баба Меркел просто няма какво друго да каже и направи - Германия наля най-много пари в кацата без дъно Гърция, та сега не може просто да махне с ръка.

Ципрас тогава, по твоите думи, излиза, че е пълен идиот, ако това цели с отношението си - "майната му на ЕС." Това буквално означава пълен фалит и икономическа изолация на държавата, която управлява.

Може би е крайно време да преразгледаме клишето за хитрите и хлъзгави гърци. :D И да позлорадстваме, че не само ние се радваме на тъпи политици?

Не само Германия наля много пари в Гърция - всички по-богати държави от ЕС дружно се самообесиха. Ми да бяха инвестирали в България, но с нашите селяндури им е трудно дори да си говорят интелигентно, какво остава да им имат доверие, за да налеят пари, след като ги изловиха в елементарни злоупотреби още в самото начало. Гърците поне успяха да устискат злоупотребите в тайна за доста продължителен период. Подправяне на доклади, отчети - а нашите тъпаци дори не бяха помислили как да си прикрият следите. Тях дори и за крадци не ги бива - толкова са прости!

• Автор

Не е точно глупост - по-назад в темата има посочени едни спогодби, договори... Поразлисти назад и хвърли едно око. ;)

Не знам, може и да е идиот. Личното ми мнение е, че в момента той просто лавира между обещанията си отпреди изборите и реалността. Сега се опитва да покаже на гърците, че не ги е излъгал, ама видиш ли, лошият ЕС го натиска отвън и той няма какво да прави. Не за друго, ами щото те много обичат да стачкуват и да правят разни други циркове. Да не се окаже, че ще постави рекорд за най-бързо подал оставка премиер...

За нашите селяндури съм абсолютно съгласен, само че има една малка подробност - тия злоупотреби не стават без участието на разни хорица извън страната. Пример: обществена поръчка. Търгът се печели от западна фирма. След време я гонят за неизпълнение и на нейно място идва друга. Тя пък си наема за подизпълнител гръцка фирма. Последната идва да работи в България, като за някои неща си наема български фирми, щото все пак не може сама да извършва всички дейности. Въпрос с повишена трудност: къде са парите? След като има уж контрол от страна на ЕС въргу разходването на отпусканите фондове.

ПП. Да добавя, че работниците от българските фирми още си чакат парите и подават разни жалби срещу гръцката.

Въртят се едни пари, и пак се връщат където трябва. Отделно "инвеститорите" - и за тях сме говорили. Които са си чиста проба смукачи и нищо друго.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

А троловете, продължават да лъжат. Чели били доклада. Или са чели, украинската интерпретация на доклада? Важното е, да лъжат. После, твърдят, че не показвали фалшифи снимки, и не лъжели.  :D  Отново, показвам какво реално пише в доклада. А не, какво им се иска на троловете, и техните господари.

Властите в Холандия са публикували събраната информация по разследването на катастрофата на Boeing 777 в Източна Украйна през лятото на 2014 г., обаче 147 документа остават засекретени.

Пътническият Boeing 777 на малайзийската авиокомпания Malaysia Airlines, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, претърпя катастрофа на 17 юли м.г. в Донецка област. Загинали са всичките 298 души на борда, от които 192 са холандски поданици. В предварителния доклад по разследването е отбелязано, че самолетът се е разпаднал в полет заради „структурни повреди, предизвикани от външно въздействие на многобройни високоенергетични обекти”, но източникът на тези обекти така и не е открит.

http://www.blitz.bg/news/article/329987

Ади, ето и на руския за троловете на Путин:

И къде е източника защото този пасквил на "Ехо Москва" не е никакъв източник понеже тези соросоидни грантаджии платени отвън нищо обективно не могат да изнесат освен това което им кажат тези които им плащат ........отвън 

Няма такова нещо стига точно това ще ви го навираме в суратите на всички дето ревете за някакво международни право :къде е питам това право след това грубо негово нарушение създаващо прецедент Отде накъде от  сувереннна държава член на ООН с военна операция ще се откъсне територия и създаде нов субект който никъде и никога преди това не есъществувал във времевата локация Ябе убавци мамини я ми извадете този член от международното право който позволява това стига сте капали тъпотии докато в случая с Крим ви дадох линк относно цялата правова основа но като си пееш Пенке ле кой ли те слуша важното е да се спами а и в часовете по история сте муцали банички в  махленската бозаджийница явно защото и историческия аспект на проблема не познавате И не Владимир Путин ви е виновен за невежеството та го спрягате където ви попадне И кой бе трябваше да признае Косово и на какво основание къде и кога преди това е съществувала такава национална държава вие в срамното си невежество след като сте решили да станете смешни защо си мислите че другите трябва да бъдат като вас Пази Боже сляпо да прогледа 

Редактирано от elemag1967 (преглед на промените)

В предварителния доклад по разследването е отбелязано, че самолетът се е разпаднал в полет заради „структурни повреди, предизвикани от външно въздействие на многобройни високоенергетични обекти”, но източникът на тези обекти така и не е открит.

Каквото и да си говорим, за мен, на тоя етап, се подразбира че не е БУК. Ако беше така с удоволствие щяха да го изтипосат за пропагандните си цели.

А то след толкова време имаме само отговор тип "мека китка". Това е така, защото другарите европейци са виноват. Не ми се мисли как ще лъжат те първа.

Трябвало е полетите да се забранят, но не го направиха, за да се преструват че нищо не се случва.

Айде втори център на НАТО /САЩ/ в България. Този път, ще е комуникационен, както казват 'няколко компютъра и антени'. :D  Определено, се стягат за нещо, и ние пак сме от страната на булката. Обърнете внимание, как тихично се приемат тези неща. Утре, очаквайте и нова военна база, с няколко хиляди американци. И после, не било свързано с Украйна.

Народното събрание одобри споразумението за изграждане на втори център на НАТО на територията на страната. Комуникационно-информационната система (КИС) или т.нар. модул на НАТО ще бъде изградена в Горна Малина. Решението бе подкрепено от 120 народни представители, 21 гласуваха против, а 5 се въздържаха.

http://www.blitz.bg/news/article/330015

Ябе убавци мамини я ми извадете този член от международното право който позволява това стига сте капали тъпотии докато в случая с Крим ви дадох линк относно цялата правова основа но като си пееш Пенке ле кой ли те слуша важното е да се спами а и в часовете по история сте муцали банички в  махленската бозаджийница явно защото и историческия аспект на проблема не познавате И не Владимир Путин ви е виновен за невежеството та го спрягате където ви попадне И кой бе трябваше да признае Косово и на какво основание къде и кога преди това е съществувала такава национална държава вие в срамното си невежество след като сте решили да станете смешни защо си мислите че другите трябва да бъдат като вас Пази Боже сляпо да прогледа 

Здрасти, убавец! :D

Това е тема за Украйна, не за Косово(да ти припомня, ако не си доогледал), коментираме всичко свързано с вътрешната и външната политика, военните действия и т.н в УКРАЙНА!

Колкото до невежеството... Гугълчо, не ти ли отговори, че съдът в Хага се е произнесъл по казуса Косово? - Я прочети, пък тогава идвай да вдигаш гири тук и да се правиш на многоумен и многознаещ.

Каквото и да си говорим, за мен, на тоя етап, се подразбира че не е БУК. Ако беше така с удоволствие щяха да го изтипосат за пропагандните си цели.

А то след толкова време имаме само отговор тип "мека китка". Това е така, защото другарите европейци са виноват. Не ми се мисли как ще лъжат те първа.

Трябвало е полетите да се забранят, но не го направиха, за да се преструват че нищо не се случва.

Това е ясно. Още самолета падаше, и Обама и троловете, казаха че била виновна Русия. И няколко дена квичаха. А сега, ни лук яли, ни мирисали. Защото разбраха, че вината е на бандеровците. А ония глупаци в Киев, пуснаха записа за сваления самолет, един ден преди да го свалят.

И като толкова лесно се разпознават, защо американците гръмнаха пътнически самолет. През 86-а мисля?

При това в оня случай са още по-виновни, защото е имало човек, който е трябвало само да следи малкото полети от и за летището.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Здрасти, убавец! :D

Това е тема за Украйна, не за Косово(да ти припомня, ако не си доогледал), коментираме всичко свързано с вътрешната и външната политика, военните действия и т.н в УКРАЙНА!

Колкото до невежеството... Гугълчо, не ти ли отговори, че съдът в Хага се е произнесъл по казуса Косово? - Я прочети, пък тогава идвай да вдигаш гири тук и да се правиш на многоумен и многознаещ.

Нел, ти пак ли се изказваш, без да си подготвена? Косово е в основата, на сегашните събития. и всички следващи. ;)  А това, дето твърдиш за съда, само доказва че пак не си запозната. Да, съда в Хага се произнесе. И легитимира, това което стана в Косово. Едностранно обявена независимост. А в Крим, имаме референдум. ;)  И по силата на решението на съда в Хага, този процес в Крим, е законен. Сама се закопа. :D 

Айде втори център на НАТО /САЩ/ в България. Този път, ще е комуникационен, както казват 'няколко компютъра и антени'. :D  Определено, се стягат за нещо, и ние пак сме от страната на булката. Обърнете внимание, как тихично се приемат тези неща. Утре, очаквайте и нова военна база, с няколко хиляди американци. И после, не било свързано с Украйна.

http://www.blitz.bg/news/article/330015

Факт е. Най-малкото се правят много лоши знаци. Да не говорим, че бомбоубежището им - "посолството" спокойно може да поеме такива функции,

ако изобщо им бяха необходими. Това още повече ме кара да се чудя за целта на тия маневри.

Нел, ти пак ли се изказваш, без да си подготвена? Косово е в основата, на сегашните събития. и всички следващи. ;)  А това, дето твърдиш за съда, само доказва че пак не си запозната. Да, съда в Хага се произнесе. И легитимира, това което стана в Косово. Едностранно обявена независимост. А в Крим, имаме референдум. ;)  И по силата на решението на съда в Хага, този процес в Крим, е законен. Сама се закопа. :D

О, аз винаги  съм подготвена за тролското ти излияние :D

Може да е "основа"Косово, Духче, ама за Путин да оправдае своите действия.

За мен не е.

След като съда в Хага смята, че Косово има основание за независимост и неговата независимост не е нарушение на международното право, то коя съм, че да противореча на Международен съд?

А иначе мисля, че знаеш позицията ми за Косово и за косовските сепаратисти - същата е като за онези - Новорусийците. Мисля даже, че и сходно бъдеще ще имат, за съжаление.

Не знам с какво съм се закопала, ама аз отговорих на Убавеца за Косово, не съм коментирала Крим... Нещо ти се привижда ли?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Факт е. Най-малкото се правят много лоши знаци. Да не говорим, че бомбоубежището им - "посолството" спокойно може да поеме такива функции,

ако изобщо им бяха необходими. Това още повече ме кара да се чудя за целта на тия маневри.

Ами те в САЩ, си го казаха. Фронтовите държави /това е тяхно определение/, ще приемат различни центрове, и техника на САЩ. Ние сме, една от тези фронтови държави. А какво е фронтова държава? САЩ, ще 'вадят кестените', с чужди ръце. И на чужда територия. както винаги. Жалкото е, че ние сме на страната на губещите. И яко ще ни.....

О, аз винаги  съм подготвена за тролското ти излияние :D

Може да е "основа"Косово, Духче, ама за Путин да оправдае своите действия.

За мен не е.

След като съда в Хага смята, че Косово има основание за независимост и неговата независимост не е нарушение на международното право, то коя съм, че да противореча на Международен съд?

А иначе мисля, че знаеш позицията ми за Косово и за косовските сепаратисти - същата е като за онези - Новорусийците. Мисля даже, че и сходно бъдеще ще имат, за съжаление.

Не знам с какво съм се закопала, ама аз отговорих на Убавеца за Косово, не съм коментирала Крим...

Не се извъртай Нел. ;)  Когато пишеш нещо, поне се запознай, с това което говориш. Иначе, се получава, като горния ти пост. Сама се закопаваш. ;)  По същата логика, коя си ти, да оспорваш решението на хората в Крим, за присъединяване към РФ? ;) Нещо, куца когиката ти. Точно това е прецедента наречен Косово. Едностранно обявена независимост, в нарушение на всички съществуващи до тогава международни договори и норми. И съда в Хага /винаги е бил под влиянието на САЩ/, узакони това. А сърбите, гласуваха на референдум, че Косово е неделима част от Сърбия. Но, това не попречи, на косоварите, да си обявят едностранна независимост. Знаеш ли, какво значи думата едностранна?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.