Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Синдбаде, то е фасулска работа бре. Ама ще ти дам само алгоритъма, защото мързела не се толерира.

1. Правиш картинка 1 пиксел безцветна и си я качваш на сървъра в една папка.

2. В същата папка правиш РНР файл с хакерския код

3. Създаваш и лог файл в който ще записваш ай пи тата, пак в същата папка.

4. С хедър контент диспозишън имидж гиф, лъжеш браузера, че РНР файла ти е картинка.

5. Виж в някой мануал в нета за РНР, кои суперглобални променливи дават ИПто, операционната система и браузера, и каквото се сетиш, че ти трябва да шпиониш.

6. И как се отваря файл, как се затваря и как се пише в него. Почти като на езика С е, но много по лесно, дори и ти ще го схванеш.

Айде айде, тия съветчета от сайтчето си, ги запази за идиоти като теб.... чел си, ама доста недочел....PHP код щял да вкара в картинка, хахахахаа, и така да хаква ... мдааам..... защо ли не се учудвам..... след познанийцата му по международно право ....

П.С Извинявам се за оффа....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Всеки е минал през нещо такова.

Аз самият на два пъти съм започвал работа като журналист и на два пъти съм напускал заради несъгласие с това, което се опитват да ми наложат. Първият път даже имаше досъдебно производство срещу мен заради това, че бях хванал един кмет в куп нарушения. Да, ама според нашето законодателство аз съм длъжен да го питам дали е съгласен да снимам него и имота му. Е, прекратиха производството, но и материалът не излезе. Имаше снимани и полицаи да пазят 30 декара канабис, и огромна фирма със сто вида дейност отнесе 16 000 лева глоби и какво ли още не. И като ми казаха накрая, че повече няма да ме търпят и да си избирам между пеещи бабички и танцуващи ученици, просто си тръгнах. Вторият път беше горе-долу същото, само че тогава шефът ме извика да ми обясни, че ще съкращава щата. Това стана след като на своя глава пуснах материал, който ми беше забранено да пускам.

Айде айде, тия съветчета от сайтчето си, ги запази за идиоти като теб.... чел си, ама доста недочел....PHP код щл да вкара в картинка, хахахахаа, и така да хаква ... мдааам..... защо ли не се учудвам..... след познанийцата му по международно право ....

Всъщност става с кой да е http сървър, на който е качена картинка + лог файл. Съдържа всички описани данни. Което обаче ти дава само произволни IP-та, които са теглили картинката, без да пише кое на кого е.

Само че... темата е за Украйна.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Аз самият на два пъти съм започвал работа като журналист и на два пъти съм напускал заради несъгласие с това, което се опитват да ми наложат. Първият път даже имаше досъдебно производство срещу мен заради това, че бях хванал един кмет в куп нарушения. Да, ама според нашето законодателство аз съм длъжен да го питам дали е съгласен да снимам него и имота му. Е, прекратиха производството, но и материалът не излезе. Имаше снимани и полицаи да пазят 30 декара канабис, и огромна фирма със сто вида дейност отнесе 16 000 лева глоби и какво ли още не. И като ми казаха накрая, че повече няма да ме търпят и да си избирам между пеещи бабички и танцуващи ученици, просто си тръгнах. Вторият път беше горе-долу същото, само че тогава шефът ме извика да ми обясни, че ще съкращава щата. Това стана след като на своя глава пуснах материал, който ми беше забранено да пускам.

Виждам че имаш някакво достойснтво , как бик оментирал , и били станал журналист в РФ ?

Ама честно ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Но за някои тия официални данни, изнесени от германския външен министър и германското и френското разузнаване не значат нищо. Нито признанията на индивиди като Обама и Нюланд.

Германското разузнаване дори предупреждава за опасна пропаганда от страна на НАТО, което си е прецедент!

А баба Меркел не пожелала да го вземе под внимание. Това се казва в статията.

След разкритията на Сноудън съм силно резервиран към изказванията и действията на западните политици(не че преди много им вярвах). :cant believe:

Всъщност става с кой да е http сървър, на който е качена картинка + лог файл. Съдържа всички описани данни. Което обаче ти дава само произволни IP-та, които са теглили картинката, без да пише кое на кого е.

Е, ако не е много натоварена темата и имаш нерви, можеш да разбереш, кои данни на кого са.

Мдам, познато ми е, и при мен имаше подобни ексцесии в последното ми поделение.... стигнах дори до 3-та инстанция...и то след няколко опита от страна на "шефа"  ....

П.С А за съшета на редвжепов, гола вода и кал в ушите... стара информация и трикове, на краставичари стари краставици се мъчи да продава....

• Автор

Разкритията на Сноудън само показаха кой е подслушвал и кой му е съдействал за това. Не се казва под чий натиск. В общи линии, АНС не е нищо друго освен един технически изпълнител. Слага бръмбарите, подслушва комуникациите, слуша ти телефона... но това е поръчано от друг. И е ясно защо изкараха точно тия техничари виновни за всичко.

След разкритията на Сноудън съм силно резервиран към изказванията и действията на западните политици(не че преди много им вярвах). :cant believe:

Чак след него? Той просто беше черешката на тортата, тоест най накрая някой от техните служби си призна за какво става дума... нещо което беше без доказателства сигурни,,,,

Разкритията на Сноудън само показаха кой е подслушвал и кой му е съдействал за това. Не се казва под чий натиск. В общи линии, АНС не е нищо друго освен един технически изпълнител. Слага бръмбарите, подслушва комуникациите, слуша ти телефона... но това е поръчано от друг. И е ясно защо изкараха точно тия техничари виновни за всичко.

Принципа на бушона, изгарят най ниските звена .. това се практикува навсякъде....

П.С Айде пак, два последователни поста???

Защо това се поставя като алтернатива ?

Когато аз например говоря за тоталната руска пропаганда, нямаща нищо общо със журналистика,  това във никакъв случай не означава че защитавам западната примерно .

Преди години се възмущавах от понякога недоизказаните западни новини, даващи някаква спекулативна насока на някои отразявания  на международни конфликти .. примерно запада за грузинския конфликт, за осетинския и т.н...

Да , признавам си и това не е тайна - медиитте в много случаи са субективни .

Обаче такива тотални лъжи от руската пропаганда  до момента , в световната медийна история, не съм виждал - това на официални канали да лъжат и спекулират , дори на 180 ' лъжи .. това е прецедент в цялата история на журналистиката.

В РФ няма журналистика.. ако има някакви опозиционни  медии, това обикновенно или са на убити известни личности , или зад граница...

За Сноудън какво .. последно бързо бързо посика май да бяга от РФ .. защо ли ...

"служебни ИП-та" търсете във вашата клика.

Отдавна е доказано кой се занимава с троллска пропаганда - путинситките тролове.

:)

А ти от бързане да кажеш нещо прекаляваш с правописните грешки.По-спокойно!

Нещо по темата ? Ако не ти харесват правописните ми грешки, не ги чети и  коментирай.

ОК ?

Интересна статия относно какво би станало при преванитвен ядрен удар на ФАЩ над РФ ....

http://russian.rt.com/inotv/2015-04-14/Mediapart-Rossijskij-yadernij-otvet-budet

http://russian.rt.com/article/85639

Рассуждая о сроках, в течение которых США смогут себя сдерживать, Бакиаст рисует апокалиптичную картину: новейшие комплексы ПВО С-500, над разработкой которых сейчас усиленно трудятся в РФ, вряд ли смогут защитить огромную страну от ядерного удара американскими ракетами, выпущенными подлодками ВМФ США. За залпом американских ядерных орудий без промедления последует ответный удар атомоходов под Андреевскими флагами, некоторые из которых несут свою боевую вахту в непосредственной близости от берегов Соединённых штатов. И если американцы смогут попасть лишь по незначительной части всей «земли русской», то ответ России не оставит от США и следа.

Оригинал новости RT на русском:

Нещо по темата ? Ако не ти харесват правописните ми грешки, не ги чети и  коментирай.

ОК ?

Любопитно ми е и се забавлявам.Едновременно с това слушам американски джаз.

• Автор

Интересна статия относно какво би станало при преванитвен ядрен удар на ФАЩ над РФ ....

http://russian.rt.com/inotv/2015-04-14/Mediapart-Rossijskij-yadernij-otvet-budet

Рассуждая о сроках, в течение которых США смогут себя сдерживать, Бакиаст рисует апокалиптичную картину: новейшие комплексы ПВО С-500, над разработкой которых сейчас усиленно трудятся в РФ, вряд ли смогут защитить огромную страну от ядерного удара американскими ракетами, выпущенными подлодками ВМФ США. За залпом американских ядерных орудий без промедления последует ответный удар атомоходов под Андреевскими флагами, некоторые из которых несут свою боевую вахту в непосредственной близости от берегов Соединённых штатов. И если американцы смогут попасть лишь по незначительной части всей «земли русской», то ответ России не оставит от США и следа.

Оригинал новости RT на русском:

Не си спомням вече къде бях чел, че преди година-две американците са поръчали изследване какво ще се случи, ако нападнат първи. Резултатите от изследването били толкова ужасни, че намалили степента на бойна готовност на ракетните си войски.

Въпросът е да не се стига дотам, щото тогава няма да има ама абсолютно никакво значение кой е нападнал първи и кой се е защитавал...

И нещо старо  за хибридната война , за което руския генерал говори през 2013г  и въплъщава в реалност в Украйна, 2014 г.

http://novinite.bg/articles/77261/FT-Hibridnite-vojni-novoto-rusko-voenno-izkustvo

През февруари 2013 г. Валерий Герасимов, новоназначеният шеф на руския генерален щаб, написа статия в руския седмичник за отбрана ВПК. По думиту му, войната и мирът се размиват и думите му сега изглеждат пророчески.

"Методите на конфликта са се променили и вече включват широкото използване на политически, икономически, информационни, хуманитарни и други невоенни мерки. Всичко това може да бъде допълнено, като се подбуди местното население да действа като пета колона и от "скрити" въоръжени сили“, казва още Герасимов.

Западните разузнавателни служби вече не изпитват особени съмнения, че руската намеса в Украйна е започнала преди години. От 2010 г. насам, например, украински компютърни системи бяха цел на опасна компютърна програма, известна като "Змия". Змийските зарази, които включват десетки дипломатически и правителствени системи, са мощно средство за шпионаж, което даде на операторите си неограничен достъп до тайните на Киев.

След свалянето на президента Виктор Янукович през февруари руските действия преминаха към физически по-груба фаза според доктрината на Герасимов. Няма съмнение, че Русия е доставила на сепаратистите в Източна Украйна смъртоносен арсенал от тежки оръжия: от танкове и артилерия до противовъздушни системи като тази, свалила малайзийския самолет.

Кремъл разположи в Крим хиляди екипи без обозначения, а в Източна Украйна агентите му действат навсякъде.

"Мисля, че обикновено не се оценява какво огромно нарушение на международното право всъщност беше това", казва Джонатан Еял, международен директор на британски център за анализи Обединен кралски институт за отбранителни изследвания.

Много от тайните тактики, използвани в учебника по хибридна война, далеч не са нови. "Половината история на военното дело се състои от такива неща", казва Антъни Кордсман, бивш директор на разузнаването в Пентагона, а днес главен стратегически анализатор във вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания. Това, което е ново обаче, е всестранният начин, по който се използва подобна тактика, и модернизирането, на което е била подложена.

Но това, което особено притеснява западните шпионски централи, беше степента на руската дезинформационна кампания, както у дома, така и в чужбина. Хватката на Кремъл върху руските медии винаги е била силна, отбеляза тази година британски служител по сигурността, но от началото на украинската криза степента на контрол стана "смайваща".
Реториката, излизаща от руските медийни канали, е агресивна и притеснителна.

Причината руските действия в Украйна да предизвикат толкова дискусии е, че мнозина на Запад се опасяват от повторението на подобни тактики на европейска земя. За правителствата на балтийските страни и в Източна Европа проблемът със сигурност е реален.

В България наскоро беше разкрито, че „Газпром“, подкрепяната от руската държава енергийна група, е диктувала нови закони на чиновници от енергийния бранш в София, преди дадено предложение да бъде внесено в парламента. Въпроси, повдигнати от ЕС, местни български политици и от САЩ, се въртят около корупцията при газопровода "Южен поток" за даването на големи строителни договори на определени корпорации.

Българското правителство е най-корумпираното в Европа, се казва в доклад на Европейската комисия тази година. Европейски разузнавателни агенции, включително германската БНД, се опасяват, че цялата политическа система в България е компрометирана от разузнаването на Москва и от престъпни организации, свързани с Русия.

"Енергийната мечка" е оръжие за кибершпионаж, открито от анализатори на киберсигурността тази година и заразило десетки индустриални контролни системи в европейската енергийна инфраструктура. Сред мишените му са възобновяеми енергийни източници като вятърни турбини и предприятия за биогориво, пръснати из цяла Европа до Испания. "Енергийната мечка" може да следи в реално време консумацията на енергия и може да изключва системите, които е заразила.

Андерс Фог Расмусен, генералният секретар на НАТО, предупреди през юни, че Русия тайно финансира европейски групи за защита на околната среда с цел да попречи на разпространението на шистовите технологии в Европа и по този начин да запази зависимостта от руската енергия. Идеята изглеждаше силно преувеличена. Грийнпийс я отхвърли като нелепа.

"Това, което видяхме в Украйна, е част от много по-широк процес, за който повечето хора на Запад все още нямат и идея", казва Крис Донъли, основател на центъра за анализи Институт за държавно управление.

"Скритите форми на сила, които Русия използва, не са само военни", казва той. "На първо място са парите. Те купуват членове на парламента като консултанти. Те купуват лондонското Сити. Те купуват отделни лица: банкери, които получават работа в Москва и след това се оказват компрометирани, изнудвани, след като се върнат на Запад. На второ място е корупцията. Много правителства в държави по целия свят не харесват това, че помощите идват с определени условия. Русия с удоволствие подкупва и използва организираната престъпност като инструмент."

Донъли твърди освен това, че Москва е по-добра в шпионажа - не само в традиционната работа под прикритие, а и в "стандартния анализ на открити източници, който Западът е забравил как да прави". Хибридната война, казва Донъли, може би е погрешен израз. "Това е хиперконкуренция", казва той.

Когато Герхард Шрьодер, бившият германски канцлер, присъства на рождения ден на Путин през април, седмици след анексията на Крим, това беше ясен пример за степента, до която Русия е ухажвала германския политически елит в опит да неутрализира германския антагонизъм към Кремъл, казва Донъли.

Същото виждам и в момента.. всички говорят как сме роби на злите САЩ , а всъщност правим всичко по свирката на Путин...

Не си спомням вече къде бях чел, че преди година-две американците са поръчали изследване какво ще се случи, ако нападнат първи. Резултатите от изследването били толкова ужасни, че намалили степента на бойна готовност на ракетните си войски.

Въпросът е да не се стига дотам, щото тогава няма да има ама абсолютно никакво значение кой е нападнал първи и кой се е защитавал...

Да, най добре е да не се стига до там, но страните си имат планове и за това, ако се стигне до там, какво ще стане... и в този сценарий, руснаците са доста по напред от ФАЩ, които основно мислят с манталитета на агресор, и то без покритие.... опиянени от величаене самите себе си... а руснаците мислят от позицията на как да се защитят първо и оцелеят, а после и да спечелят в подобен сценарий....не напразно техните ядрени ракетни сили са по-модерни, както и ПВО-то им....

П.С А големината на страната им, и по малката гъстота на население , им дава допълнително преимущества...

Да, най добре е да не се стига до там, но страните си имат планове и за това, ако се стигне до там, какво ще стане... и в този сценарий, руснаците са доста по напред от ФАЩ, които основно мислят с манталитета на агресор, и то без покритие.... опиянени от величаене самите себе си... а руснаците мислят от позицията на как да се защитят първо и оцелеят, а после и да спечелят в подобен сценарий....не напразно техните ядрени ракетни сили са по-модерни, както и ПВО-то им....

Бомбата МИ е много подобра от бомбата ТИ ...

Това ли ти е нивото и начина на мислене спрямо темата ?

ех ех ... :)

Същото виждам и в момента.. всички говорят как сме роби на злите САЩ , а всъщност правим всичко по свирката на Путин...

И кое, правим по свирката му? Я кажи, че нещо не се сещам. ;)

Вече и за правописа се хванахте,  :)  :)  :)

Правописа, като последно убежище на загубилите спора.

Бомбата МИ е много подобра от бомбата ТИ ...

Това ли ти е нивото и начина на мислене спрямо темата ?

ех ех ... :)

Поне самочувствие не му липсва. И това е нещо  :)  :)  :)

Поне самочувствие не му липсва. И това е нещо  :)  :)  :)

МИ не ми липсва понеже това ми е специалността , военнен, как да оцелеем при война, и в присъствието на идиоти мислещи за жалките си задници основно, продали ги на янките за центове..... егоистични и тъпи като цяло.... продажни и прислугващи , за които справедливост е понятие съобразно интереса... а не нещо изконно и независимо от същия този интерес...... 

П.С А най напред се учим, как да не допускаме война, защото знаем какво става в реална война.... за разлика от разни мислещи си че това  е нещо далече от техните кратуни и жалко житие битие .....

• Автор

"Газпром" спира транзита на газ през Украйна от 2019 г.

От 2019 г. "Газпром" ще се откаже от транзита на газ през Украйна и дотогава ЕС трябва да е готов с инфраструктурата за получаване на гориво от "Турски поток" през планирания хъб на турско-гръцката граница. Това заяви директорът на газовата компания Алексей Милер, предаде РИА "Новости". "Взехме решение за строителството на магистрален газопровод по дъното на Черно море в направление Турция и създаването на газопреносни мощности до границата на Турция и Гърция, до границата на Европейския съюз. Всички рискове, най-вече времевите, по създаването на по-нататъшната газопреносна мрежа, са отговорност на Европейския съюз", каза Милер.

"Причината да не ни дадат да реализираме "Южен поток" е да се запази транзита през Украйна. Никаква друга причина за блокирането му нямаше. Ако някой си мисли, че ще постигне същата цел, като блокира и "Турски поток", дълбоко греши. Тези обеми ще отидат на други пазари. Второ, ние можем да направим пауза в доставките. И ако се наложи, можем да задържим тази пауза", добави още Милер.

Руският министър на енергетиката Александър Новак бе категоричен, че всички договори за доставка на газ ще бъдат изпълнени. Той добави, че Москва ще насочи всичките си усилия по изграждането на новите газопреносни мощности до границата на Турция и Гърция, което ще обезмисли продължаването на договора с Киев.

Западът няма да изпраща миротворци в Украйна

Идеята за разполагане на миротворци в Източна Украйна не получи подкрепа по време на състоялите се в Берлин преговори на външните министри от Нормандската четворка, съобщи след срещата руският министър Сергей Лавров, цитиран от РИА "Новости". "Нашият украински колега спомена тази идея, но някакво развитие тази идея не получи и другите колеги не я коментираха", каза Лавров. Срещата на външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна - Сергей Лавров, Франк-Валтер Щайнмайер, Лоран Фабиюс и Павло Климкин продължи почти четири часа. "Оценявам срещата като много тежка, това е традиционно. Успяхме да се договорим по някои въпроси, а по останалите теми ще продължим с дискусиите", каза Климкин. По думите му, Украйна ще продължи да настоява за въвеждането на миротворци в Донбас. Според западен дипломатически източник, цитиран от ТАСС, атмосферата на преговорите е била крайно напрегната.

Външните министри все пак призоваха за изтегляне на оръжията с калибър под 100 мм и извеждането на танковете извън районите на конфликт. "Неправилно и вредно е да се продължава икономическата блокада на Донбас, да не се изплащат социални помощи и пенсии", каза руският дипломат №1. Германският външен министър Щайнмайер подчерта, че срещата е потвърдила несъответствията в позициите на Киев и Москва по кризата. "Изразяваме загриженост относно последните случаи на стълкновения, включително използването на тежки оръжия в района Широкино и летището в Донецк", се казва в заключителния документ на срещата.

Шестима украински войници са били убити, а 12 - ранени при различни сражения в Източна Украйна от понеделник сутринта, съобщи говорителят на украинската армия Андрий Лисенко. Руски журналист от телевизия "Звезда" бе тежко ранен вчера в Широкино, потвърдиха от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

РАЗРУШЕНИЯ
Украинските въоръжени сили са разрушили 8000 жилища по време на операцията срещу т.нар. Луганска народна република (ЛНР), обяви нейният лидер Игор Плотницки на пресконференция в Луганск, съобщи ТАСС. По думите му за една година са били разрушени също така 400 многоетажни блока и 317 социални обекта.

МИ не ми липсва понеже това ми е специалността , военнен, как да оцелеем при война, и в присъствието на идиоти мислещи за жалките си задници основно, продали ги на янките за центове..... егоистични и тъпи като цяло.... продажни и прислугващи , за които справедливост е понятие съобразно интереса... а не нещо изконно и независимо от същия този интерес...... 

П.С А най напред се учим, как да не допускаме война, защото знаем какво става в реална война.... за разлика от разни мислещи си че това  е нещо далече от техните кратуни и жалко житие битие .....

И като си военен, как те пуснаха на изпита по автоматизация и управление на войските, или както се казва там по новому. Аз не съм те видял до сега и една програма да си написал. 

И като си военен, как те пуснаха на изпита по автоматизация и управление на войските, или както се казва там по новому. Аз не съм те видял до сега и една програма да си написал. 

Ххахахахахахахахахахааха... айде опити пак за мислене.....  :D    Значи викаш военните пишем програми  :D  :ph34r:  :D

П.С А управление на войските е нещо което видно изобщо не разбираш .. затова недей става смешен с такива постове ....а автоматизация на управлението, също не е задължително да е с програми хахахахахахахахахах...

П.П.С А моите лични насоки и интереси са нещо съвсем друго... програми , компютри и така нататък, са ми от детството, както и след това.... 

Руският президент Владимир Путин печели гласуването на  TIME -  100-те най-влиятелни хора на планетата!и това е с над 57% от гласовете, подадени от Америка.

поздравления за "изолирания" Путин!
 президентът Обама получи едва 1,4% от гласовете!на въпрос кой е най-голямата заплаха за америка  анкетираните посочват, че  виждат  като непосредствена заплаха Обама 18 %.
http://www.zerohedge.com/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.