Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Ххахахахахахахахахахааха... айде опити пак за мислене.....  :D    Значи викаш военните пишем програми  :D  :ph34r:  :D

А не, швепс. Поне в Морско училище пишехме. Е, на мен ми е и хоби. Но, ако си завършил висше военно училище, а не някоя сержантска школа, би следвало да можеш да помагаш на колегите, с тези елементарни задачи, за които търсят помощ.

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Станислава, която воюва с НАТО

Станислава е част от доброволчески полк - носи камуфлаж и калашник, движи се уверено сред многото хора с оръжие по улиците на Донецк. Трудно е да се повярва, че допреди година е била цветарка. Казва, че баща й е част от казаческото движение, което и преди войната е имало военна структура, интегрирана в украинската армия, а сега е част от опълчението. Той ръководи малък взвод, в който се числи и Станислава. Решил да вземе оръжие, след като кръщелникът му и съпругата му загинали в подпаления дом на профсъюзите в Одеса. "Примирие няма", казва Станислава за ситуацията в момента.

Войната е променила живота на Станислава невъобразимо. Тя знае как да стреля със снайпер и с автомат. Знае как звучи ракетен комплекс "Град", когато презарежда ("червата ти се обръщат, когато го чуеш"), колко време му трябва да презареди (20 минути) и знае накъде да бяга (към него). Намерила е любовта - чеченец от т.нар. кадировски полк, който е дошъл да се бие на страната на сепаратистите и с когото мисли да живее, когато това свърши. Ако свърши.

Примирие и примирение

Ето още нещо важно за войната - тя е жива. Веднъж започнала, няма бутон за изключване, има собствена логика и колкото по-дълго продължава, толкова повече изсмуква онази, ежедневната логика, с която си свикнал. Половин година война е превърнала Донецк в може би най-мрачната европейска зона от Югославия насам. Тук само преди три години се проведоха мачове от европейското първенство по футбол. Сега "Донбас арена", който струваше 300 млн. евро и на откриването му пя Бионсе, стои пуст и неестествен на фона на околния пейзаж. Местният отбор "Шахтьор" вече не играе тук - преместил се е в Лвов. Градът има хора (преди войната около милион, сега може би наполовина), но улиците му са полупразни, светлините в блоковете - затъмнени. По кръстовищата има контролни пунктове от хора с автомати, а в центъра се разхождат групи в камуфлажно облекло и с оръжие. Примирието, второ поред, подписано в Минск, е в сила от месец, но "спокойствие" е последната дума, която изглежда на място тук.

Да, активни бойни действия вече не се водят, потвърждават местните. Но в околностите на летището бомбардировките продължават всекидневно. Според местните въоръжени групи причината е в украинската армия, която не е извела тежкото въоръжение зад фронтовата линия, както пише в споразумението от Минск, и от съседния Авдеевка обстрелва района всяка вечер. Украинските сили пък обвиняват сепаратистите, че започват с огъня, и тя просто отвръща.

Това няма особено значение за 40-те души, останали да живеят в "Донецк-север" - група от няколко панелни блока близо до летището. Преди време бяхме няколко хиляди, обяснява един от малкото обитатели. След като бомбардировките миналата година изпотрошили стъклата и покривите и спрели тока и водата, повечето хора се изнесли - някои в Западна Украйна, други в общежития, трети в Русия. Останали онези, които нямат къде да отидат. Неотдавна в складовете пред блока паднал невзривен снаряд "Ураган". Ако беше избухнал, със своите 270 кг е щял да направи сградата на парчета, обяснява човекът, на чиито ръце има лепенки, прикриващи раните от студ.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/04/11/2510324_stanislava_koiato_vojuva_s_nato/?sp=0#storystart

А не, швепс. Поне в Морско училище пишехме. Е, на мен ми е и хоби. Но, ако си завършил висше военно училище, а не някоя сержантска школа, би следвало да можеш да помагаш на колегите, с тези елементарни задачи, за които търсят помощ.

Хахха, значи във ВВМУ " Н,Й,Вапцаров " сте писали програми :D .. айде да питам, каква специалност си завършил там, и какви аджеба програмни езици си ползвал, и за какво сте писали програми ;) .... давай да чуем.. какви програми сте писали във ВВМУ, ако си го завършил него  а не факултета който сега се води че е ....

Аз съм завършил свързочен профил във ВВОВУ... а програми съм писал в училище, и като хоби... на паскал, бейсик, фортран... а после сам учих и малко С и С++, както и запознаване леко с други....

Братовчед ми програмира на PHP впрочем и на Делфи . само да вметна... и разботеше за софтуерна компания в Дъблин

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Защо това се поставя като алтернатива ?

Когато аз например говоря за тоталната руска пропаганда, нямаща нищо общо със журналистика,  това във никакъв случай не означава че защитавам западната примерно .

Преди години се възмущавах от понякога недоизказаните западни новини, даващи някаква спекулативна насока на някои отразявания  на международни конфликти .. примерно запада за грузинския конфликт, за осетинския и т.н...

Да , признавам си и това не е тайна - медиитте в много случаи са субективни .

Обаче такива тотални лъжи от руската пропаганда  до момента , в световната медийна история, не съм виждал - това на официални канали да лъжат и спекулират , дори на 180 ' лъжи .. това е прецедент в цялата история на журналистиката.

В РФ няма журналистика.. ако има някакви опозиционни  медии, това обикновенно или са на убити известни личности , или зад граница...

За Сноудън какво .. последно бързо бързо посика май да бяга от РФ .. защо ли ...

Аз лично не мога да направя разлика чия пропаганда е по-тотална -американската или руската.Не съм на огневата линия за да имам 100% обосновано мнение . Информация за събитията получавам основно от интернет, но поставяйки на кантар действията на САЩ и Русия през  годините съм много по-склонен да вярвам на руските и неказионните западни източници.На американските корпорации не са им необходими територии при положение че владеят ресурсите чрез изгодни договори,които сключват корумпирайки политиците от които зависи това.Положението в Украйна има същите корени.Целта е да се отслаби Русия за да не бъде конкуренция в световен мащаб.

"Нуланд-Каган план" Да убиеш мирното споразумение от Минск-2

Има една малка, но изключително влиятелена и силна фракция  в топ политическите институции на Вашингтон и мозъчни тръстове в политиката, чиято основна цел е популяризирането на региона и глобални военни конфликти.
цените на акциите на "отбраната" корпорации като General Electric, General Dynamics, Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Нортръп Груман, Blackstone Group и Carlyle Group - удрят рекордни нива!
Те искат война, и те го искат,  и те ще направят всичко това да се случи .Според  Робърт Пери, новият проект на двойката е да вкарат Минск-2 и да положи основите на  военно-промишлен комплекс за печалбарство за сметка на ЕС, на самата национална сигурност на САЩ, и на мира в Европа.
 Нуланд предприе изключителни усилия за насърчаване на "смяна на режима" в Украйна. Тя припомни на корпоративните ръководители, че Съединените щати са инвестирали 5.0 милиарда щатски долара в своите "европейските стремежи"!
Въпреки, че няма доказателства, че Путин е предизвикал в Украйна криза - и всъщност всички доказателства е посочено обратното - Държавният департамент  пропаганда на лековерни мейнстрийм US медиите за Путин като някак дирижирано ситуацията в Украйна, така че той може да започне нахлуването Европа. Бившият държавен секретар Клинтън сравни Путин с Адолф Хитлер. [....]

Как да потъне Минск-2-цялото тук

http://21stcenturywire.com/2015/04/14/the-nuland-kagan-plan-to-kill-the-minsk-2-peace-agreement/

• Автор

Във връзка с цитираното - до миналата година в Русия имаше всичко на всичко 5 (пет) държавни медии (с всичките им клонове - радио, телевизия, сайтове) - нищо за тази огромна страна; останалите бяха собственост основно на западни НПО-та. После беше приет закон, който забранява на чужденци да притежават повече от 20 (мисля, че толкова беше) процента от собствеността на медиите. Законът обаче влиза в сила от 2016-та година, а тези, които се окажат в заварено положение, ще имат гратисен период до 1 февруари 2017 г. да променят собствеността си, и то само ако в международен договор, подписан от страната, за конкретния случай не е предвидено друго.

Дали го приемаме или не - факт е.

Драги ми Миро, Русия е огромна страна с многомилионно население. Айде не се изказвай неподготвен, че там нямало журналистика. И там, както навсякъде, има достойни хора. И боклуци.

Сегашните медии, собственост основно на западни юридически лица, са все още с непроменена собственост и начин на действие, противно на писаните тук нелепици. И си правят пропагандата с пълна мощност.

А и смяната на собствеността от чужда в руска няма да промени ни най-малко политиката им. Те не преминават в държавни ръце, те просто трябва да бъдат собственост на руснаци. Друг е въпросът, че това прави същите руснаци атакуеми по законов път за написаното или казаното.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Хахха, значи във ВВМУ " Н,Й,Вапцаров " сте писали програми :D .. айде да питам, каква специалност си завършил там, и какви аджеба програмни езици си ползвал, и за какво сте писали програми ;) .... давай да чуем.. какви програми сте писали във ВВМУ, ако си го завършил него  а не факултета който сега се води че е ....

Аз съм завършил свързочен профил във ВВОВУ... а програми съм писал в училище, и като хоби... на паскал, бейсик, фортран... а после сам учих и малко С и С++, както и запознаване леко с други....

Братовчед ми програмира на PHP впрочем и на Делфи . само да вметна... и разботеше за софтуерна компания в Дъблин

Автоматизация и управление на войските, не можеше да се вземе зачота, ако не можеш да пишеш програми на бейсик и на фортран. Корабоводене ми е специалността. 

На С съм писал доста сериозни проекти. На асемблер също, за няколко вида процесори. Преди две години научих Джава скрипт и РНР. На С++ също мога да пиша код, защото документацията за уиндоус е на С++ и се научих, иначе няма как да четa хелпа на MSDN. Мога на асемблер, на С и на С++ да пиша приложения за CUI и GUI (текстови и графични) за уиндоус. Мога да правя например текстови програми за уиндоус с менюта като на графичните. Менюто горе на конзолата, като на нормален GUI прозорец. Мога да пиша на асемблер модули, които да се ползват от приложения написани на С или С++.

Сега се мъча с Аякс, и се получава донякъде. 

Къде съм аз, къде си ти

Автоматизация и управление на войските, не можеше да се вземе зачота, ако не можеш да пишеш програми на бейсик и на фортран. Корабоводене ми е специалността. 

На С съм писал доста сериозни проекти. На асемблер също, за няколко вида процесори. Преди две години научих Джава скрипт и РНР. На С++ също мога да пиша код, защото документацията за уиндоус е на С++ и се научих, иначе няма как да четa хелпа на MSDN. Мога на асемблер, на С и на С++ да пиша приложения за CUI и GUI (текстови и графични) за уиндоус. Мога да правя например текстови програми за уиндоус с менюта като на графичните. Менюто горе на конзолата, като на нормален GUI прозорец. Мога да пиша на асемблер модули, които да се ползват от приложения написани на С или С++.

Сега се мъча с Аякс, и се получава донякъде. 

Къде съм аз, къде си ти

Охооо... брей , икономист, програмист, селянин , трол, каптан, правист... абе много неща излизаш :D

Мдам, само  дето така и не стана ясно аджеба, от толкова хвалене, какво и къде в автоматизираното управление на войските ти ползваш и пишеш като програма... за каква техника, и каква система .... все пак всичко се учи за да се прилага нали....

Второ, доколкото си спомням, май за библиотеките на Уина, ти трябва висуал С , висуал бейсик, и нет-а ... а графичните интерфейси и командните редове са CLI i GUI ....

Асемблер викаш... добрее.. и какво правеше на асемблер .. само не ми казвай драйвери :D  :ph34r: .. 

Та викаш вие във морското сте все такива едни вундеркинди, и програмирате ли програмирате измислици премислици  :whist:

На германското и френското разузнаване са им врели мозъците, браво, сега остава немското разузнаване да държи нацистите, начело с дъщерята на Хитлер под контрол,  иначе ще им се търси здраво сметка след войната защо са допуснали страната им да пострада сериозно.

Лично аз, ако можех, щях да им потърся сметка. Да видим като чуят името на Ане Франк, дали няма да се стреснат и да се сетят нацизма какви бели може да им докара, както и поклонничеството към запада.  И дано си спомнят колко отмъстителни са руснаците - "Нищо не е забравено, нищо не е простено". Ако втори път се обърнат срещу Русия, ги чака жестоко поражение. Германия няма да съществува като държава повече.

Бих дръпнала хубава реч на германците, барем се усетят накъде вървят.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз лично не мога да направя разлика чия пропаганда е по-тотална -американската или руската.Не съм на огневата линия за да имам 100% обосновано мнение . Информация за събитията получавам основно от интернет, но поставяйки на кантар действията на САЩ и Русия през  годините съм много по-склонен да вярвам на руските и неказионните западни източници.На американските корпорации не са им необходими територии при положение че владеят ресурсите чрез изгодни договори,които сключват корумпирайки политиците от които зависи това.Положението в Украйна има същите корени.Целта е да се отслаби Русия за да не бъде конкуренция в световен мащаб.

Ами пак казвам, направи сравнение.

И в западните медии както казах съм виждал лек превес на дадена гледна точка, субективизъм във коментарите на определени факти и събития, но в руските медии виждам много повече - те лъжат ДОРИ за фактите и събитията, не само субективно  да отразяват нещо си .

Чукни в гугъл за 100-те руски лъжи за Украйна, чукни стоппфейк . орг , и ми кажи - всичките тотални руски лъжи, имат ли аналог в западната преса да е имало подобно ?

Аз не съмвидял такова .

Във връзка с цитираното - до миналата година в Русия имаше всичко на всичко 5 (пет) държавни медии (с всичките им клонове - радио, телевизия, сайтове) - нищо за тази огромна страна; останалите бяха собственост основно на западни НПО-та. После беше приет закон, който забранява на чужденци да притежават повече от 20 (мисля, че толкова беше) процента от собствеността на медиите. Законът обаче влиза в сила от 2016-та година, а тези, които се окажат в заварено положение, ще имат гратисен период до 1 февруари 2017 г. да променят собствеността си, и то само ако в международен договор, подписан от страната, за конкретния случай не е предвидено друго.

Дали го приемаме или не - факт е.

Драги ми Миро, Русия е огромна страна с многомилионно население. Айде не се изказвай неподготвен, че там нямало журналистика. И там, както навсякъде, има достойни хора. И боклуци.

Сегашните медии, собственост основно на западни юридически лица, са все още с непроменена собственост и начин на действие, противно на писаните тук нелепици. И си правят пропагандата с пълна мощност.

А и смяната на собствеността от чужда в руска няма да промени ни най-малко политиката им. Те не преминават в държавни ръце, те просто трябва да бъдат собственост на руснаци. Друг е въпросът, че това прави същите руснаци атакуеми по законов път за написаното или казаното.

О да, почти забравих и тази руска  цензура.

Именно ограничаването на капитала постави миналата година под въпрос спирането на фейсбук , скайп, облачни услуги , гугъл дори , тъй като вкараха освен изискване з акапитала, ами и да е физически сървъра в РФ .

:)

Да не говорим за медиите - СНН  и др световни медии също щяха  да спират... това демокрация ли е ? или предпоставка за тотална цензура ?

Аз виждам второто.

За журналистите - я провери за статията за бурятчето дето Кобзон го навести в болницата... "журналистите" почти на ръка са изрязвали хиляди бройки  за да заличат статията :)

А за 300-те наградени за "правилно" отразяване на путинските лъжи ? За тях какво би казал ?

След смаопризнанието на Путин че е лъгал най нагло всички ?

...

За пенсиите и др неща... когато някой обяви че не иска украинска власт, защо плаче за укрйаински пари ?

Що за нонсенс ?

...

Защо да е нонсенс? Хората цял живот са пълнили тези пенсионни фондове и е редно да им бъде осигурена възвращаемост на вложенията, независимо на чия държава са граждани или къде живеят! Поне в свестните държави, така става...

Руският президент Владимир Путин печели гласуването на TIME - 100-те най-влиятелни хора на планетата!и това е с над 57% от гласовете, подадени от Америка.

поздравления за "изолирания" Путин!

президентът Обама получи едва 1,4% от гласовете!на въпрос кой е най-голямата заплаха за америка анкетираните посочват, че виждат като непосредствена заплаха Обама 18 %.

http://www.zerohedge.com/

И от източника на класацията:

http://time.com/3820069/time-100-readers-poll-results/

Putin edged out rapper-singer CL (of the South Korean girl-group 2NE1) to claim the number one spot with 6.95% of the votes in the final tally. Pop stars Lady Gaga, Rihanna and Taylor Swift rounded out the top five with 2.6%, 1.9% and 1.8% of the votes, respectively.

Безспорен успех за Путин над Западните (и Източните) поп и рап изпълнители.

Оценката на цивилизования свят за Путин от това жълто вестниче Тайм:

http://time.com/70855/

Through his illegal actions in Ukraine, Putin has reminded us that leaders of great countries are most dangerous when they make up their own facts. Putin’s worldview is colored by toxic fictions.

Putin’s ultra-nationalistic instinct has upped his poll numbers, but his increased influence will be temporary. Russia has acquired territory but lost credibility. Putin has bought himself a pile of problems at the cost of the international ties Russia needs to prosper. He has betrayed Russia’s best resource — its people — who will eventually realize his rhetoric is nothing more than a fantasy inside a delusion wrapped in a tissue of lies.

.На американските корпорации не са им необходими територии при положение че владеят ресурсите чрез изгодни договори,които сключват корумпирайки политиците от които зависи това.

.Целта е да се отслаби Русия за да не бъде конкуренция в световен мащаб.

Русия не е конкуренция в световен мащаб, това е митологема. Никой не се интересува особено от ресурсите й или по-точно, не се интересува от добиването им в сложни условия.

Защо руснаците да не работят (със Западни технологии) и да не добиват нефта, алуминия и каквото се сетим, пък Западът да им плаща със стоки с висока добавена стойност? Това е изгодна сделка.

Американските корпорации владеят знанието. Това е най-важното нещо в днешния ден.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

• Автор

AgoraVox: Киев и НАТО нарушават всички точки от Минските споразумения

Наблюдателят Кевин Куеръл във френското издание AgoraVox анализира последните събития в Югоизточна Украйна, за да докаже, че западните медии нямат основание да считат Русия за виновна в нарушаване на Минските споразумения.

Според наблюдателя, западните медии винаги споменават само две точки, нарушавани от Русия, а мълчат за останалите 11, които грубо нарушават Киев и НАТО.

Куеръл твърди, че и двете страни нарушават договорката за „незабавно и всеобхватно прекратяване на огъня”. Съгласно отчетите на ОССЕ опълченците от ДНР водят операции на изток от Мариупол и в района на донецкото летище. На свой ред украинската армия не престава да обстрелва Донецк.

Що се отнася до „изтеглянето на всички тежки въоръжения от двете страни на равни разстояния”, то този пункт се нарушава единствено от украинската армия, която не допуска наблюдатели от ОССЕ на някои нейни позиции.

В публикацията се отбелязва, че провеждането на предвидените местни избори в Донбас е възпрепятствано от киевските власти. Не е приет закон за амнистия за опълченците, участващи в конфликта. Възпрепятстват се движението на хуманитарни конвои към ДНР и ЛНР. Не са възстановени социално-икономическите връзки с Донбас.

510.jpg

ВАШИНГТОН ГОТВИ КИЕВ ЗА НОВ БЛИЦКРИГ В ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА

Историята на Америка, родена със завземането на индианските земи от каторжниците на Стария свят, от времето на образуването си не е преживявала кръвопролитни войни и вероятно тази наследственост и липсата на толкова печални уроци в историческата й памет не могат да й попречат да управлява света на всяка цена.

Въоръженият конфликт, разпален от Вашингтон в Югоизточна Украйна, отдавна се превърна в трагедия за един цял народ и всеки момент може да излезе извън границите на страната.

В момента, въпреки нееднократните преговори на най-високо ниво, ситуацията в Украйна прилича на есента на 2014 г., когато споразуменията от „Минск-1” само намалиха интензивността на бойните действия между воюващите страни, но не ги прекратиха.

Тогава украинските силови структури използваха примирието за подготовката на зимната кампания. И сега с изключение на изтеглянето на тежкото въоръжение, нито един от пунктовете от протоколите на „Минск-2” не е изпълнен.

Официалният Киев саботира изпълнението на минските договорености. В немски СМИ А. Яценюк заяви, че Украйна била принудена да подпише второто минско съглашение.

Той смята, че в Донбас не могат да бъдат проведени избори по украинските закони, тъй като територията е „окупирана от опълченците”.

В страната се извършва поредната мобилизация и тази година числеността на въоръжените сили на Украйна може да стигне до 250 хиляди души.

Според П. Порошенко войната „това е нашият дял в работата на отбранителните предприятия”, „с танковете и БТР-ите бием по безработицата”. От продължаването на бойните действия в Югоизточна Украйна имат нужда отделни украински олигарси и индустриалци.

Въпреки усилията на Киев броят на привържениците за натиск срещу югоизтока по силов начин е по-малко от 47%.

За мирно разрешаване на въпроса в Донбас мислят и в Европа, която разбира колко са опасни горещите точки на границите ѝ.

Огромни загуби нанася на ЕС и санкционната политика, разгърната под натиска на САЩ срещу Русия. На последната асамблея на ЕС беше взето решението да бъдат продължени санкциите срещу Русия само до 15 април.

Вижда се, че Европа се е примирила с факта, че в обозрима перспектива Крим ще остане руски, и въпросът за връщането му към Украйна няма да се поставя на дневен ред, а при подобряването на ситуацията в Донбас е голяма вероятността макар и за частична отмяна на санкциите.

Но мнението на Вашингтон е друго. Още през 2014 г. САЩ ултимативно заявиха, че отмяната на руските санкции е възможна само след връщането на Крим и прекратяването на поддръжката й на ЛНР и ДНР.

Американският генерал-майор Робърт Скайлз по една телевизия отиде по-далече: „Само като се убиват руснаци, САЩ могат да помогнат на Киев да победи в конфликта в Донбас…”

Продължаването на украинския конфликт е нужно на Вашингтон, за да превърне конкурента си Русия в световен агресор.

На САЩ помагат активно Литва, Латвия,Естония и Полша; те заемат максимално агресивна позиция и са за силово решаване на въпроса. В тези страни в специални лагери от американски инструктори се подготвиха главните действащи лица на Майдана и участниците във войната в Югоизточна Украйна – неонацистките последователи на Бандера.

Отработвайки вложените в тях капитали, националистическите батальони се отнесоха крайно жестоко към пленниците и мирното население на страната си.

Лидерът на украинските неонацисти Д. Ярош заяви, че той и организацията му отказват да признаят новите мински съглашения и ще продължат военните действия в Донбас във всеки случай.

Следвайки указанията отвъд океана, Киев, страните от Балтийския район и Полша вече започнаха да пренаписват историята. Заявленията, че Белград и Освиенцим, както и цялата Европа, били освободени не от съветските, а от украинските войници, на американския посланик в Сърбия – Майкъл Кирби, и полския министър на външните работи Гжегож Схетина бяха одобрени от Киев.

Откриването на мемориалите на воините от СС в Естония, заявленията, че краят на нацисткия режим се сменил със съветска окупация, както изрече литовскят сейм, и забраняването на съветската символика с узаконяването на нацистката (както става в балтийските страни) – всичкото това се прави с цел да се сведе до минимум ролята на бившия Съветски съюз и нейната наследница Русия в победата над фашизма.

Въпреки готовността на ДНР и ЛНР да направят компомис в името на мира, киевската власт протака. Нито състоянието на въоръжените й сили, нито морално-психологическото състояние на обществото, нито социално-икономическата обстановка в страната дават на Киев увереност в успеха на силовото решение на въпроса.

Но спонсорите, преди всичко от Вашингтон, са заинтересувани в това да запазят конфликта, макар и в тлеещо състояние. Целта им е световно господство и не е важно за тях, че разменната монета ще бъде украинският народ.

За това те са готови да пренапишат историята и да възродят фашизма.

Newsweek: Мечтата на Запада за сриване на руската икономика не се сбъдна

Подобни мнения на Запад очевидно стават все повече, за дълбоко неудоволствие на някои.

Тези мнения са на по-интелигентната част на Запада, която не одобрява някои от Западните външни политики! На Запад има свобода на словото, не е като в Русия.

Тези мнения са на по-интелигентната част на Запада, която не одобрява някои от Западните външни политики! На Запад има свобода на словото, не е като в Русия.

Оф, до кога ще се изказвате, с тези опорни точки. Кой ти каза, че няма свобода на словото? Или го прочете в Гардиън? :ph34r: 

Да, това го изнамерих и аз снощи отнякъде, с доказателства, че не е някаква манипулация, в което веднага щях да бъда обвинен.

Но за някои тия официални данни, изнесени от германския външен министър и германското и френското разузнаване не значат нищо. Нито признанията на индивиди като Обама и Нюланд.

Германското разузнаване дори предупреждава за опасна пропаганда от страна на НАТО, което си е прецедент!

А баба Меркел не пожелала да го вземе под внимание. Това се казва в статията.

За това изказване има много причини, което не означава, че то напълно отговаря на истината.

Официално руски войски не е имало, но самият Путин, овековечавайки се във филма си, си призна доста за цялата "операция". Предполагам, че френският генерал не е гледал това художествено произведение? :)

• Автор

В Русия няма свобода на словото. Там никога не се е давала възможност да се изявяват хора като Немцов, Едуард Лимонов, Роман Доброхотов, Олег Козловски, Всеволод Чернозуб, Надежда Митюшкина, Лолита Цария, Навални, Биков, Каспаров, Собчак, Яшин и какви ли още не. Оомммм.... Те не са известни по целия свят, защото не им се дава възможност да се изявяват.... Оомммм... Там са забранени всички опозиционни партии... Ооммм... Там се разпространяват само манипулации.... Оомммм... Почти всички медии в Русия се финансират от правителството... Оомммм...

В Русия няма свобода на словото. Там никога не се е давала възможност да се изявяват хора като Немцов, Едуард Лимонов, Роман Доброхотов, Олег Козловски, Всеволод Чернозуб, Надежда Митюшкина, Лолита Цария, Навални, Биков, Каспаров, Собчак, Яшин и какви ли още не. Оомммм.... Те не са известни по целия свят, защото не им се дава възможност да се изявяват.... Оомммм... Там са забранени всички опозиционни партии... Ооммм... Там се разпространяват само манипулации.... Оомммм... Почти всички медии в Русия се финансират от правителството... Оомммм...

Забрави да кажеш, че в Русия не се правят митинги на опозицията. Ооммм

• Автор

Точно така, френският генерал-разузнавач не знае абсолютно нищо, германските разузнавачи са тъпи и нямат никаква информация... Я се върни пак назад и прочети още веднъж ония постове, дето аз ти превеждах изказването на Путин, пък ти ми обясняваше, че няма нужда от това и че руският ти е майчин език. И по-конкретно какво каза Путин там! А сега пак ми твърдиш някакви щуротии за признания! Баси!

Още тогава се опитваше да манипулираш чрез същото изказване.

И нещо старо  за хибридната война , за което руския генерал говори през 2013г  и въплъщава в реалност в Украйна, 2014 г.

http://novinite.bg/articles/77261/FT-Hibridnite-vojni-novoto-rusko-voenno-izkustvo

Същото виждам и в момента.. всички говорят как сме роби на злите САЩ , а всъщност правим всичко по свирката на Путин...

О, България, от както е "демокрация", се краде от бившите комунисти с помощта на руските олигарси. Но това не е по темата.

Точно така, френският генерал-разузнавач не знае абсолютно нищо, германските разузнавачи са тъпи и нямат никаква информация... Я се върни пак назад и прочети още веднъж ония постове, дето аз ти превеждах изказването на Путин, пък ти ми обясняваше, че няма нужда от това и че руският ти е майчин език. И по-конкретно какво каза Путин там! А сега пак ми твърдиш някакви щуротии за признания! Баси!

Още тогава се опитваше да манипулираш чрез същото изказване.

Ти гледа ли великото документално произведение? Ама до края?

И да, когато френски генерал започва да истерясва в медиите, това никога не е случайно. Винаги има някаква цел. Която в случая, може да те изненада, я одобрявам. Това не я прави истина обаче.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

• Автор

Не, достатъчно ми е, че се опитвам едновременно да ви оборвам групичката и да работя, Нямам нито време, нито желание да загубя над един час, само защото си казала ти. Ако пък го направя, да не се окаже, че и в следващите части положението е същото - Путин казва не точно това, което ти твърдиш...

Aaa, гледам той и Щайнмайер нещо истерясал неслучайно. И цялото германско разузнаване и то. Ай стига, моля ти се...

Не, достатъчно ми е, че се опитвам едновременно да ви оборвам групичката и да работя, Нямам нито време, нито желание да загубя над един час, само защото си казала ти. Ако пък го направя, да не се окаже, че и в следващите части положението е същото - Путин казва не точно това, което ти твърдиш...

Така си и знаех. Но някак…за човек, който някога е бил журналист, да не гледа поръчковия филм на самият другар Путин до края, е някак…непрофесионално. А не защото съм казала аз. Виж поне с очите си и чуй с ушите си какво казва самият Путин.  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.