Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за атомен взрив

Featured Replies

Ако една ракетка ни цапне нас ,простотията в световен мащаб рязко ще намалее..

Чак почва да ме е яд как оня HARM не му достигна гориво за още десетина километра И вместо къщата в Горна Баня да беше стигнал сборището на 240 дървени кратуни. Които с много оргазъм ни обясняваха че било работа на пиндосите да разрушават съседна държава.
  • Отговори 95
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Топол М поразява всичко живо в радиус от 36000 квадратни километра. Или на практика това е област с диаметър над 150 км. Това, което няма да е унищожено на момента, ще бъде унищожено след дни от радиоактивния прах, който ще се разпръсне на големи разстояния. И вече зависи накъде ще духне вятъра. Но накъдето и да духне, десетки години тая земя няма да е използваема. На практика ако оцелееш, ще трябва да живееш в пещери.  И най странното в цялата ситуация е това, че Топол М  не е най-мощната руска ядрена ракета. По-мощната унищожава над 60 000 квадратни километра територия само с едно попадение. Това ще рече, повече от половината България. Може би само до Варна и Бургас няма да стигне заради бриза :P. Така, че кой каза? На море! Това лято сме там. С един куршум три заека - тен, спасение и рускини  по монокини.  И още една подробност. От Русия до София ракетата стига за 60 секунди. За това време нито един самолет не може да излети, дори да е дежурен. Нито една противоракетна система не може да реагира адекватно, ако не очаква точния пуск. И още една подробност. На практика поне една от 10-те ядрени глави на ТополМ  ще падне където трябва. И последна подробност. ТополМ може да си ходи до космоса и обратно в опит да избяга от противоракетната отбрана. Има всякакви примамки за отклоняване на всякакви типове ракети, дори и лазери. Ако не греша, 60 или 80% бе вероятността да се пробие противоракетния щит. Но това разбира се се отнася, когато тая ракета лети повече от 60 секунди. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Цар Бомба (руски: Царь-бомба) е названието на водородна бомба, най-мощното ядрено оръжие, което е създавано и взривявано някога по време на ядрени изпитания. 

Бомбата е конструирана в СССР .............................

Бомбата е взривена на височина от 4 km над остров Нова Земя на 30 октомври 1961 г. Мощността ѝ се равнява на 58,6 мегатона тротилов еквивалент или близо 3600 пъти по-мощна от първата атомна бомба, взривена на 6 август 1945 г. над град Хирошима. Генерираната ударна вълна обикаля Земята три пъти. Ядрената гъба се издига на височина 67 km, а от йонизацията на атмосферата се прекъсва радиовръзката за час на стотици километра от полигона.

И още малко информация 

Бомбата е пусната с парашут от височина 10 500 m и взривена по барометричен способ на 4 000 m от повърхността на земята. При взрива е постигнато налягане от 1 милион атмосфери и температура 10 милиона градуса. Огненото кълбо е с радиус 4,6 km, диаметърът на гъбата достига 95 km, а пушекът достига 67 km височина. На 100 km в диаметър високата температура причинява изгаряния от трета степен. Ударната взривна вълна обикаля земното кълбо три пъти, а предизвиканата йонизация в атмосферата практически прекратява радиовръзките в продължение на 40 минути.

И това е било през 61 от тогава до къдели са стигнали с разработките? Дали изобщо ще имаме време да мигнем преди да се изпарим.

Но това разбира се се отнася, когато тая ракета лети повече от 60 секунди. 

На базата на какво разстояние правиш заключението, че ще го прелети за 60 секунди ?

На базата на какво разстояние правиш заключението, че ще го прелети за 60 секунди ?

Аз заключения не правя. Повтарям това, което съм гледал и чул. Да кажем Крим-София. Но да оставим точните цифри. Постът ми бе по-скоро циничен и майтапчийски. Сега няма да споря за колко време може да гръмне Горна Малина, която така и така ще изчезне от лицето на земята при евентуална ядрена война. Или някой още си мисли, че ще има изпреварващ първи удар и победител? Тия стари американски теории са за пред американската публика. Какво значи да изпревариш някой, след като в близост до Ню Йорк се подвизават руски, атомни подводници. Да се обзаложим ли, че Ню Йорк и Вашингтон ще са първи?

Аз заключения не правя. Повтарям това, което съм гледал и чул. Да кажем Крим-София. Но да оставим точните цифри. Постът ми бе по-скоро циничен и майтапчийски. Сега няма да споря за колко време може да гръмне Горна Малина, която така и така ще изчезне от лицето на земята при евентуална ядрена война. Или някой още си мисли, че ще има изпреварващ първи удар и победител? Тия стари американски теории са за пред американската публика. Какво значи да изпревариш някой, след като в близост до Ню Йорк се подвизават руски, атомни подводници. Да се обзаложим ли, че Ню Йорк и Вашингтон ще са първи?

Хайде на бас !

Спокойно Anne. Точно заради ядрените оръжия няма да има опасност да се пуснат над една или друга държава. 

Ето ти един пример защо. При ядрен конфликт няма да има победители и победени. Повярвай ми дори тези дето се пишат терористи обичат живота.

цитат от същата статия :

През 1962 г. е изчислено, че ако въздушните ядрени взривове продължат, през 1970 г. радиоактивността на планетата ще надвиши безопасната за човека норма. Заради високото общо ниво на радиация тогава заченатите в десетилетието 1954-1963 г. хора се наричат "атомното поколение".

Сега се чудим защо имаме толкова голямо увеличение на случаите на рак, нали ?

и обвиняваме цигарите, че е по-лесно ;)

Все си мисля че края ще е някаква зараза, ако природата не се отърве от нас преди да успеем да се самоунищожим.

Астероидите също не са за подценяване според НАСА има поне 3-4 дето ще ни праснат през следващите 1000 години.

Скоро гледах Пътят на Юпитер / Jupiter Ascending интересна теория и може и да има нещо вярно в нея.

Малките зелени човечета скоро може да ожънат това което са посели преди хиляди години.

Гледали ли сте "На Брега" ? Страхотен филм, много правдоподобен.

Все си мисля че края ще е някаква зараза, ако природата не се отърве от нас преди да успеем да се самоунищожим.

Астероидите също не са за подценяване според НАСА има поне 3-4 дето ще ни праснат през следващите 1000 години.

Скоро гледах Пътят на Юпитер / Jupiter Ascending интересна теория и може и да има нещо вярно в нея.

Малките зелени човечета скоро може да ожънат това което са посели преди хиляди години.

Гледали ли сте "На Брега" ? Страхотен филм, много правдоподобен.

Трябва да изтраем някакви си 30-40 години, за да се защитим сигурно от тия 3-4 астероида. Човечеството толкова бързо напредва, че ако не се самоунищожи, в скоро време няма да съществува никаква заплаха за него. А докато Слънцето ни погълне, отдавна ще сме на друго място. 

Ако на Путин му уври главата, вместо да го играе вечния миротворец и философ. Щото с философия и добрина не се спасява света.

Ако на Путин му уври главата, вместо да го играе вечния миротворец и философ. Щото с философия и добрина не се спасява света.

Не вярвам, че ти си писала тоя коментар - не мога да си обясня завоя, дето се опитваш да вземеш, но няма смисъл да се тровиш излишно по темата. Ако падне бомбата, все едно никой от нас нищо няма и да разбере, щото ще се изпарим в миг.

Приятно градче е Берковица, миналата седмица бях за кратко там. Мястото е красиво с планината наоколо, но тя няма да спре нищо от взрива, ако се случи. Но опасността е само на теория - никой не е толкова луд, че да почне да замеря останалите с ядрени ракети, защото по тоя начин гарантирано ще ликвидира и себе си. 

Путин миротворец и философ !?!?!?! :eek:

Колкото оная чернилка в белия дом е миротворец и философ.... :ph34r:

Редактирано от el Zitron (преглед на промените)

Ами наивен е човека, няма си представа какви хора заплашват страната му и какви са нацистите! Дразни ме тази негова наивност. Да вземе да се консултира как действат нацистите в Украйна и какви психопати са. И да вземе да се запознае с доктрината "Улфовиц" дето е едно към едно с "Моята борба".

... И да вземе да се запознае с доктрината "Улфовиц" дето е едно към едно с "Моята борба".

Сигурно си ги чела много старателно, иначе не би била толкова уверена.

То не е нужно да си чел помията на Хитлер старателно, за да разбереш за какво става въпрос. Действията му говорят достатъчно.

Край! Нападаме руснаците. В София вече сирените вият... :help wanted4:

Бе те че вият- вият, ама аз така и не разбрах целта на занятието :D

Бе те че вият- вият, ама аз така и не разбрах целта на занятието :D

Правят просто проверка на оборудването. Няма нищо страшно.

Ааа, не се плаша. И аз така помислих, но нищо не им се разбираше на микрофона :D

Не знам какво толкова им тестват на тея сирени като и миналата година нищо не им се разбираще какво мърморят и сега нищо не им се разбира.

Чели са на Поля темата и са разбрали, че няма скрито-покрито, затова тренират поражение и вият. Използуват деня на лъжата за прикритие, да не скандализират живите-мъртви софиенци, които още не знаят за себе си тоя факт ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.