Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Linux не става за десктоп

Featured Replies

ми точно на линукс, на ext4 и без swap лети... .

Нъл ти слаб компютъра и нямаше RAM? Как ще караш без SWAP? И къде ги слагаш тия филми, ако нямаш друг диск?

Използват я предимно руснаци и българи живеещи в Windows. Отворете прозореца, реалността не хапе.

Как да отворя прозореца. Windows е Прозореца. А 7z не приема subunacs, както и много други места!
  • Отговори 450
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нъл ти слаб компютъра и нямаше RAM? Как ще караш без SWAP? И къде ги слагаш тия филми, ако нямаш друг диск?

Как да отворя прозореца. Windows е Прозореца. А 7z не приема subunacs, както и много други места!

ми на флашка... или по мрежата, я от компа на брат ми, я от настолния и рам има - 1гб... a линукса заема 3гб  и ми остават 11 дисково пространство...

специално rar архиви под линукс не ми се е налагало да отварям за последните 6-7 години, тоя формат за мен умря като се появи 7-zip, a повечето субтитри са компресирани в zip...

ми на флашка... или по мрежата, я от компа на брат ми, я от настолния и рам има - 1гб... a линукса заема 3гб  и ми остават 11 дисково пространство...

специално rar архиви под линукс не ми се е налагало да отварям за последните 6-7 години, тоя формат за мен умря като се появи 7-zip, a повечето субтитри са компресирани в zip...

И аз не бях срещал RAR от години, докато не ми пратиха нещо от България в тоя формат преди няколко месеца. Също програми като NoClone, Daemon Tools и подобни, сякаш само по нашите ширини се ползват.

И аз не бях срещал RAR от години, докато не ми пратиха нещо от България в тоя формат преди няколко месеца. Също програми като NoClone, Daemon Tools и подобни, сякаш само по нашите ширини се ползват.

Ако се ползваха само в БГ, нямаше да има толкова много различни програми. Не се излагай и превземай за RAR.

a повечето субтитри са компресирани в zip...

Влез пак в http://subsunacs.net/Всичко е RAR.

Ако се ползваха само в БГ, нямаше да има толкова много различни програми. Не се излагай и превземай за RAR.Влез пак в http://subsunacs.net/Всичко е RAR.

качествените преводи ги качват във http://subs.sab.bz/ и на на http://www.addic7ed.com, то като субюнакса и google translate и бултра могат...

edit верно че има и rar, ама 7zip прави всички икони подобни...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

качествените преводи ги качват във http://subs.sab.bz/

Глупости. subs.sab.bz нямат повечето филми, нито сериали. А другото не е българско и често субтитрите се ботски и под всякаква критика. В subsunacs има много от сериалите, които се излъчват, има всички сезони на Стар Трек, Старгейт и т.н. И там ползват почти само RAR. Аз нямам проблеми, защото като си изтегля някой архиватор, той разархивира практически всичко.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз си мислих ,че темата е за Линукс ,но гледам 20 човека убеждават ,някакъв човек ,който въобще не иска да ползва Линукс и говори само едно и също ,та даже и мнения различни от ТЕМАТА.

Който не иска и не му харесва Линукс ,да ползва каквото си иска. Аз и на Уин едва се научих да работя ,но не съм тръгнал да разнасям кусурите на системата .Взех си книга,четях форуми ,питах Гугъл и те така.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Ако се ползваха само в БГ, нямаше да има толкова много различни програми. Не се излагай и превземай за RAR.Влез пак в http://subsunacs.net/Всичко е RAR.

Kakто казах, явлението е по нашите ширини :)

И в крайна сметка слона яде ли халва??

Темата на великите off topic. От къде тръгнахте та до къде стигнахте. Признавам си спрях да чета темата някъде между 13-та и 16-та страница (не помня точно) в бурните дискусии коя ОС система била по-добра. Сега отварям и чета  за колко субтитри имало в субс.саб.бз ..... и идея си нямам как се е стигнало до тук и какво е общото с десктопа на Линукс.

Има някаква нагласа у хората за създаване на безсмислени теми. Как така линукс не става за десктоп, като масово се ползва за това? Авторът смята, че след като за него не става, значи не става въобще. Явно има доста високо мнение за себе си. Признавам си, че за лафче става, иначе.

Колегата, който помага за нелегалното разпространение на сериали и филми, правейки субтитрите за тях, има моето огромно уважение и го поздравявам.

Колегата, който помага за нелегалното разпространение на сериали и филми, правейки субтитрите за тях, има моето огромно уважение и го поздравявам.

Коуега, става един малък проблем, когато се оказва, че голямата част от световната информация я няма на български език и не е достъпна за много хора. Отделно, много голяма част от сериалите са излъчени и споделени. За тях вече е платено. Пропуснал си епизод - теглиш и гледаш. Въобще не ме вълнуват взаимоотношенията между конкретни телевизии и продуцентски студия. Ще моля някоя родна телевизия да го купи и да го дублира. Очевидно са по-заети да дублират турски сапунки. Като видя поредният Сусам, Реджеп, Фатме, Фериде направо ми се иска да взривя телевизионният приемник и да пратя на Мърдок главата на шефа на българският му клон - БТВ в картонена кутия. На мене специално приносът ми не е голям в субките, но е от сърце. И адмирирам всички, които правят нещо в името на благото на много и без да търсят отплата.

Специално авторът на темата мисля, че е минимум advanced Linux потребител и темата е създадена с цел дискусия на недостатъци, проблеми и мнения от други потребители с аргументирано мнение.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Според мен темата трябва да се казва "Защо Линукс не се харесва от потребителите за декстоп машини".Така зададен въпроса е малко не коректен,едва ли не не става и не работи коректно.

Това не ме засяга. Факт е че ти си част от процеса на пиратство и то сериозна, защото тези с буквите са свързани с тракерите, чрез реклами. Аз от своя страна се възползвам и гледам на моята машина, която е с Линукс. И опаааа - май това значи че става за десктоп.  :D

То тракерите не са ли на сървъри управлявани с Линукс? Това си е чисто съучастие с класическите пирати :) За повече подробности може да го обсъдим в другата тема, тук коментара е само колкото да затроля леко.

Че то кой сървър не е на Линукс? А за темата - няма страшно. Това е обикновена спам тема. :D Кoментирай преди да са я затрили тая, че не виждам особен смисъл от нея. Единственото, което разбрах е, че simtech е пират и в неговия сайт работели само с рар.  :D

Така и така сте разводнили темата, да питам и аз някои работи... Опитът ми с Линукс дистрибуции е доста ограничен. Последно правих опит с Pyrit и имах големи проблеми докато подкарам графичния адаптер. Ползвах BackBox и тези nouveau драйвери бяха голям проблем за мен. В крайна сметка успях да си инсталирам Nvidia драйвера заедно с CUDA Toolkit и Pyrit ми отчете GPU-то. В момента освен Win7 имам инсталирани BackBox-a и Ubuntu 12.04 отначало си сложих Ubuntu 14.04 с Unity и имах много ниска производителност, т.е. бавно стартиране на ОС и като цяло бавно стартиране на всякакви проложения и минах на 12.04. Там е малко по-добре, но пак имам доста ниска производителност в сравнение със 7-цата. Boot Loader-а съм го инсталирал в дяла където е самото Ubuntu, за да мога да си ползвам Boot Loader-а на Windows. Може ли това да играе някаква роля или нещо в конфигурацията? На BackBox съм дал swap 4GB (тогава имах толкова RAM и тръгнах по логиктана на pagesys файла на Windows), а на Ubuntu съм задал 8GB. В момента съм с 12 GB RAM. И по темата за swap, могат ли Ubuntu и BackBox  да ползват общ swap? Трябва ли да се задава някъде или те си го намират? Така както съм го накъдрил на 4 GB и 8 GB, т.е. два дяла може ли да е проблем?

Така и така сте разводнили темата, да питам и аз някои работи... Опитът ми с Линукс дистрибуции е доста ограничен. Последно правих опит с Pyrit и имах големи проблеми докато подкарам графичния адаптер. Ползвах BackBox и тези nouveau драйвери бяха голям проблем за мен. В крайна сметка успях да си инсталирам Nvidia драйвера заедно с CUDA Toolkit и Pyrit ми отчете GPU-то. В момента освен Win7 имам инсталирани BackBox-a и Ubuntu 12.04 отначало си сложих Ubuntu 14.04 с Unity и имах много ниска производителност, т.е. бавно стартиране на ОС и като цяло бавно стартиране на всякакви проложения и минах на 12.04. Там е малко по-добре, но пак имам доста ниска производителност в сравнение със 7-цата. Boot Loader-а съм го инсталирал в дяла където е самото Ubuntu, за да мога да си ползвам Boot Loader-а на Windows. Може ли това да играе някаква роля или нещо в конфигурацията? На BackBox съм дал swap 4GB (тогава имах толкова RAM и тръгнах по логиктана на pagesys файла на Windows), а на Ubuntu съм задал 8GB. В момента съм с 12 GB RAM. И по темата за swap, могат ли Ubuntu и BackBox  да ползват общ swap? Трябва ли да се задава някъде или те си го намират? Така както съм го накъдрил на 4 GB и 8 GB, т.е. два дяла може ли да е проблем?

Не.

Да.

fstab

Не.

Линукс е в пъти по-бърз от Windows. Проблемът е нещо при теб. Пробвай Netrunner и кажѝ дали пак е така.

А някакви предположени за low performance-а? Разполагам с:

GA-H87-HD3

Intel Core I5 4570

MSI GTX 660 Gaming OC

12 GB RAM 1600 MHz Kingston HyperX (2x2GB и 2x4GB)

Ако се заключава само в бавна работа с дискове, то дайте информация за дисковете и конфигурацията им.

Дайте и изхода от:

dmesg | grep ata

Ако си знаете дисковете дайте изхода от:

hdparm -tT /dev/sdX

Или да инсталира gsmartcontrol и направо да щрака скрийншоти.

Ако се заключава само в бавна работа с дискове, то дайте информация за дисковете и конфигурацията им.

Дайте и изхода от:

dmesg | grep ata

Ако си знаете дисковете дайте изхода от:

hdparm -tT /dev/sdX

dmesg | grep ata

hdparm -tT /dev/sdX

Disk Config

Излъгал съм за версията, не е 12.04, а 13.04.

Редактирано от Thug_Boy^^ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.