Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Стрелят от обстрелван жилищен блок, в който отдавна са изключени и токът, и водата. Чуй и бабата. И си задай въпроса защо не я е страх. Откъде да стрелят, като там е огневата линия - някъде назад, т.е. тогава наистина щяха да се крият зад цивилно население, или да застанат на открито, та да ги целят по-лесно?

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

1. Война с Украйна не се води. Войната е между Русия и САЩ.

2. Кой нормален човек би поддържал война?

3. Изхождайки от второто, имаше едни сравнения между поддръжката за военни действия в САЩ и в Русия.

4. Нещо друго?

2 . - Путин.

3 - Путин :) 

5 - допълващо първите 4 - Войната е между РФ и Украйна. Пряка , диверсионна война със всички непозволени и неморални методи , демонстрирани от Путин.

Докато търсите под вола теле, има един много простичко решение, и аз съм го казвал - Путин извежда кадровите си войски, спира мащабното военно въоръжаване и финансиране на терористите, изтегля и осъжда спрямо руските закони т.нар. "доброволци"  , участващи във тази война и готово.

Стрелят от обстрелван жилищен блок, в който отдавна са изключени и токът, и водата. Чуй и бабата. И си задай въпроса защо не я е страх. Откъде да стрелят, като там е огневата линия - някъде назад, т.е. тогава наистина щяха да се крият зад цивилно население, или да застанат на открито, та да ги целят по-лесно?

Да, това е руската пропаганда, това което втълпяват на зрителя една пропагандна медия в свой пропаганден репортаж.

Аз , и много други самостоятелно мислещи хора виждат съвсем друго - руски военни с цялото си бойно снаряжение, стрелят от жилищен блок , със както казваш - живи , реални НЕЕВАКУИРАНИ жители в този блок.

Ако руския солдат имаше грам чест , поне би евакуирал тази бабичка.... 

Ама не - те стрелят, после реват - ау.. давай краченца да бягаме че украинците ще ни дадат "ответка" :) 

Пич, а ти ли казваш истината от последна инстанция ?

Или може би Путлер ?

Бандеровците мразят Путин - ама те са толкова неадекватни и смешни, няма смисъл да се хаби човек изобщо да ги коментира! Отделно са и потрошенковски  боклуци - заради нацистките си разбирания!

Трябва лид а кажа че това е пореден репортаж в който руските военни трябва да се дадат на трибунал за военни престъпления , криещи се зад жени , деца и БАБИЧКИ ???

Или казваш - те просто изпълняват повелята на Путин- да се крият не пред, а зад тях.

/цитирам дословно фатвата на Путин/ 

Бандеровците мразят Путин - ама те са толкова неадекватни и смешни, няма смисъл да се хаби човек изобщо да ги коментира! Отделно са и потрошенковски  боклуци - заради нацистките си разбирания!

Къде са тези бандеровци ? 

Кой и кога е бил неадекватен и смешен ? 

Всеки защитаващ родината си и териториалната цялостност на държавата си е всичко друго , но не и смешен и неадекватен.

Просто факт - Те са герои, и такива ще останат в историята на държавата си .РФ и Путин ще останат в историята като сепаратисти терористи, и както Хитлер - низвергнат от международната цивилизована общност.

Ето пак гнусотията...

Военният кореспондент доста се зачуди, че има човек там. Как да я евакиурат, ако не ще? Сигурен ли си какво се случва там? Аз не.

Ето пак гнусотията...

Военният кореспондент доста се зачуди, че има човек там. Как да я евакиурат, ако не ще? Сигурен ли си какво се случва там? Аз не.

Нищо не оправдава военен да се крие зад бабичка. 

Съжалявам че се връщам на този руски репортаж, но искренно съм учуден че такива като теб още са "изненадани" едва ли не.... 

И като че ли за пръв път виждат руски военен да се крие зад беззащитни , и което е по лошо - реве че "ще получи отговор" /ответка /

Пак да запитам:

1. Сигурен ли си, че са знаели за бабата? От това, което виждам, не са.

2. Бабата очевидно се чувства защитена при тях и/или не ѝ пука и отказва да напусне сградата.

3. Значи няма проблем украинците да стрелят по жилищни сгради с цивилни в тях, проблемът е, че някой ги защитава, така ли?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Пак да запитам:

1. Сигурен ли си, че са знаели за бабата? От това, което виждам, не са.

2. Бабата очевидно се чувства защитена при тях и/или не ѝ пука и отказва да напусне сградата.

3. Значи няма проблем украинците да стрелят по жилищни сгради с цивилни в тях, проблемът е, че някой ги защитава, така ли?

А не бе.. не са.. :) дообре... значи ако им излезе и някой "бандеровец" ще кажат .. ух ах .. не знаех че си тук :) 

Виж, както и да извърташ фактите са очевидни . 

А ако все пак допуснем че руските терористи защитават някого , то те няма да го правят от сградата в която живее бабичката.

Никакъв проблем да я изнесат на ръце ако искат, а още по лесно е - да воюват далеч от нейния дом ! .

Всичко останало са твои измислени изсмукани от пръсти спекулации и оправдание на едни нечовешки терористични действия на руската армия и техните марионетки - местни сепаратисти.

А лично към теб бих изразил леко учудване - ама ти наистина ли сега чуваш и виждаш тези неща ??

Защо се мъчиш да оправдаваш неща, които отдавна дори руската пропаганда не смее да орпавдава, защото затъват още повече в измишльотините си ?

Както и превода ти и "тълкованията" на изказваният ана Путин дето се крият зад жени и деца.. ами не ме слушай мене.. виж самите руснаци колко са ошашавени от това изказване, но ти видиш ли си по "разбирач " от самите тях ?!?!? 

:) 

Айде моля ти се... преводач... :) 

Защо се хабиш, да спориш с тоя фейкомет? Виждаш какъв е. По нагъл човек, не бях срещал. Той си знае лъжите. И си ги пише, без да мисли изобщо. 

2 . - Путин.

3 - Путин :)

5 - допълващо първите 4 - Войната е между РФ и Украйна. Пряка , диверсионна война със всички непозволени и неморални методи , демонстрирани от Путин.

Докато търсите под вола теле, има един много простичко решение, и аз съм го казвал - Путин извежда кадровите си войски, спира мащабното военно въоръжаване и финансиране на терористите, изтегля и осъжда спрямо руските закони т.нар. "доброволци"  , участващи във тази война и готово.

Да, това е руската пропаганда, това което втълпяват на зрителя една пропагандна медия в свой пропаганден репортаж.

Аз , и много други самостоятелно мислещи хора виждат съвсем друго - руски военни с цялото си бойно снаряжение, стрелят от жилищен блок , със както казваш - живи , реални НЕЕВАКУИРАНИ жители в този блок.

Ако руския солдат имаше грам чест , поне би евакуирал тази бабичка.... 

Ама не - те стрелят, после реват - ау.. давай краченца да бягаме че украинците ще ни дадат "ответка" :)

Ти си всичко друго, но не и мислещ. Никога не си мислил. Ако въобще ти минава някаква мисъл през главата, е как да излъжеш. И за пореден път, правиш гнусни и долни манипулации. Типични за теб. Айде поплачи пак, на рамото на шефчето си.  ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Защо се хабиш, да спориш с тоя фейкомет? Виждаш какъв е. По нагъл човек, не бях срещал. Той си знае лъжите. И си ги пише, без да мисли изобщо. 

Ти си всичко друго, но не и мислещ. Никога не си мислил. Ако въобще ти минава някаква мисъл през главата, е как да излъжеш. И за пореден път, правиш гнусни и долни манипулации. Типични за теб. Айде поплачи пак, на рамото на шефчето си.  ;)

Ко речи ? 

:)

А да.. добре че ми напомни - Отивам да докладвам

Къде са тези бандеровци ? 

Кой и кога е бил неадекватен и смешен ? 

Всеки защитаващ родината си и териториалната цялостност на държавата си е всичко друго , но не и смешен и неадекватен.

Просто факт - Те са герои, и такива ще останат в историята на държавата си .РФ и Путин ще останат в историята като сепаратисти терористи, и както Хитлер - низвергнат от международната цивилизована общност.

Бандеровци са обявилите Бандера за национален герой на Украйна -  те обаче са смешни политически  идиоти също като Яценюк Порошенко и Турчинов!Тези тримата  можеха да избегнат славянската гражданска война - обаче те искаха тя да се състои.   Можеш и на папата да се оплачеш от мен ...Коментара ти за Путин го пропускам - просто украинските полуидиоти се излагат и ...  като коментират...   Нека коментират своя Порошенко!

За Н-ти път - не аз съм човекът, който тълкува каквото и да било. Не аз представям умишлено лъжи и манипулации с изрязани сцени, не аз твърдя, че бялото е черно. Не аз твърдя, че някой е казал нещо, което всъщност не е, като му отрязвам избирателно думите - на три пъти дотук. Проверете го с тия, дето ти плащат, бе... Всъщност не че не знаете, ама не ви изнася.

Пак питам - знаеш ли какво се е случило в оня блок? А ако е била изнесена бабата, или ако е отказала да бъде? Тя очевидно не е сляпа и глуха да види, че там се стреля, и може да ходи. И да не я евакуират, трябваше да се е евакуирала сама. Ама не ще. Иска бабата там да си умре, колкото и да е грозно да го кажа.

Малко по-горе са дадени пълните версии на клиповете, с които ни замервате тук - очевидно целенасочено отрязани. Защо ни представяш орязаните, а не пълните версии, които очевидно също са налични? От любов към истината? Пак да попитам - толкова добре ли ти плащат, та да вършиш това?

И не съм само преводач - занимавам се и със спедиция. Имам куп товари в Украйна, но... никой не иска да ходи там. От другата страна на границата с Полша и Словакия не искат да минат. Защо ли?

За Н-ти път - не аз съм човекът, който тълкува каквото и да било. Не аз представям умишлено лъжи и манипулации с изрязани сцени, не аз твърдя, че бялото е черно. Не аз твърдя, че някой е казал нещо, което всъщност не е, като му отрязвам избирателно думите - на три пъти дотук. Проверете го с тия, дето ти плащат, бе... Всъщност не че не знаете, ама не ви изнася.

Пак питам - знаеш ли какво се е случило в оня блок? А ако е била изнесена бабата, или ако е отказала да бъде? Тя очевидно не е сляпа и глуха да види, че там се стреля, и може да ходи. И да не я евакуират, трябваше да се е евакуирала сама. Ама не ще. Иска бабата там да си умре, колкото и да е грозно да го кажа.

Малко по-горе са дадени пълните версии на клиповете, с които ни замервате тук - очевидно целенасочено отрязани. Защо ми представяш орязаните версии? От любов към истината?

И не съм само преводач - занимавам се и със спедиция. Имам куп товари в Украйна, но... никой не иска да ходи там. От другата страна на границата с Полша и Словакия не искат да минат. Защо ли?

"От другата страна на границата с Полша и Словакия не искат да минат. Защо ли?"

Ванка!

Защо не ходатайстваш да назначат миро при вас.. Хем ще е по-близко до събитията и ще предава пряко към Калдата, хем ще си изпълнявате и Вие поръчките. Е, ще му се открие и друга работа, но парите никога не са излишни.Току виж станал и той милиардер след година.

При кои нас, бай Стефане?

При теб, в службата ти.

Малко по-горе са дадени пълните версии на клиповете, с които ни замервате тук - очевидно целенасочено отрязани. Защо ни представяш орязаните, а не пълните версии, които очевидно също са налични? От любов към истината? Пак да попитам - толкова добре ли ти плащат, та да вършиш това?

Разбирам Путин да беше фигура от калибъра на Мандела, на Ганди, на Бхуто, че да подкрепяте политиката му. Но не е. Той е поредният руски диктатор, чиито ръце са омазани с кръвта на невинни хора.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

При теб, в службата ти.

Нямам служба аз. Работя от къщи. От време на време ходя до офиса на един приятел, чийто камион движа и с чиито товари се занимавам между другото, по-скоро да му върша работа на него. Когато се налага да се подпечатват документи или да се пращат факсове, да речем. В моята фирма засега човек за постоянно на заплата не ми трябва - няма постоянно работа за втори човек.

това е някаква антируска истерия.като влизам по американски сайтове се вижда,че  американците не разполагат с реални оплаквания към руския народ, както и обратното. Това е конфликт на високо равнище между мощни лидери, които играят на игра на риска с хората като с  пионки.американците изпитват уважение и респект към Путин и осъждат действията на тяхното правителство!никъде не съм срещал подобна омраза и откровенни лъжи,то не е и изкривена информация както в този форум!
какво може още да се каже!?само защото съм отвратен  от това, което правят тези от САЩ, не означава, че трябва да робски да защитава Русия и Владимир Путин, или  всички страни в конфликта, в който губещи винаги ще бъдат безсилни цивилни,но в подобна тема с толкова лъжи,непризнаване на факти,истини и др. човек по неволя застава робски зад някоя страна!
реално погледнато,пак според американците САЩ има нужда от война,това е единствения изход да рестартира тези трилиони дългове до нула,в противен случай фалира и то скоро!Русия от своя страна не блъфира,тя е готова за тая война,дори руския народ е убеден ,че няма как да им се размине!Русия няма да се остави да бъде ограбена и разорена! проблема е кой да натисне пръв копчето,никой не желае да е пръв,всеки иска да даде ответния удар!
точно тука са и тези лъжи за руските войски в украйна,ако ги има там,това ще бъде оправдание за САЩ да атакува с подкрепата на целия свят!и т.н.т. и т.н.т.
какво е обаче нашето положение?кой Българин иска да бъде враг на Русия?възможно ли е с това марионетно правителство и президент да запазиме неутралитет както Унгария например!сега това се случва на украинците,те не желаят да се бият срещу Русия!

Разбирам Путин да беше фигура от калибъра на Мандела, на Ганди, на Бхуто, че да подкрепяте политиката му. Но не е. Той е поредният руски диктатор, чиито ръце са омазани с кръвта на невинни хора.

Диктатор или не, той е единственият, който засега противостои успешно на САЩ в цялата им завоевателна и войнолюбска политика. Затова го и подкрепям, а не щото много ме кефи. Ако има управляващ на голяма страна с ангелски крилца, кажи...

В час ли си?   Твоето недоказано мнение не му е нужно въобще - той си има обществена подкрепа  88 %!    Русия оценява достоверно всичко.   Кога така Порошенко или Обама ще са с подобен рейтинг!?

В час ли си?   Твоето недоказано мнение не му е нужно въобще - той си има обществена подкрепа  88 %!    Русия оценява достоверно всичко.   Кога така Порошенко или Обама ще са с подобен рейтинг!?

Никога.

Само Хитлер е имал такъв рейтинг !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Уважаема!

Те и ръцете на Обама са омазани с кръвта на хиляди но нищо не казвате по този въпрос.Гледате си само от Вашата камбанария.Нали не е необходимо да изброяваме отново и отново къде и в колко държави американците раздаваха "правосъдие" И към поста ми, лично към Вас - Моите най-искрени извинения по отношение на написаните обидни думи. Не сте задължена да ги приемате.

На мен пък друго ми е интересно. Когато Русия не бъркаше сметките на САЩ, то всички бяха приятели. Когато Путин се противопостави на запада, започна едно демонизиране. Сега пък ръцете му били изцапани с кръвта на невинни хора. Ръцете на Обама, Буш, Клинтън и всички останали са потопени в океани от кръв, но явно това не ти прави никакво впечатление. Какви са тези двойни стандарти и до преди две години беше ли Путин диктатор? Това е смешно.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.