Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

• Автор

Tc

Значи признаваш, че на останалата част от Украйна няма репресии, а репресиите са само на окупираните от руските войски области. Репресии над местното население от руските войски, които маскират бойната си техника в градовете между жилищните домове.

Този тип логическа заблуда се нарича сугестивна манипулативна проекция и няма как да мине тук ;)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не си проучил защо руснаците са се разбунтували!

Защото руски войски нахлуха на територията на югоизточна Украйна по заповед на Путлер.

Tc

Този тип логическа заблуда се нарича сугестивна манипулативна проекция и няма как да мине тук ;)

Тя и тезата ти, че си неутрален не минава тук, но аз си мълча.

Точно така. Путлер присъедини Крим едностранно и насилствено. Територията на Крим беше присъединена към територията на Русия. Юридическата принадлежност на Крим беше насилствено сменена от окупиралите Крим руски войски, както Путлер по късно сам си призна.

А югоизточна Украйна е все още окупирана от рашистките войски на Путлер, които маскират бойната си техника в градовете между жилищните домове. Крият се подло зад гърбовете на невинни жени и деца !!!

Няколко пъти казах, че ако не бяха апетитите на САЩ да се настанят трайно в Черно море, създавайки своя морска база в Севастопол, това нямаше да се случи!!! До края на 2013 година всичко беше спокойно, нали?

Като военен моряк съм ходил в Севастопол и зная какво представлява той в исторически и стратегически план за руснаците.

Редактирано от dedidi (преглед на промените)

Защото руски войски нахлуха на територията на югоизточна Украйна по заповед на Путлер.

Тя и тезата ти, че си неутрален не минава тук, но аз си мълча.

Хубаво е да четеш, като те питат, а не да отговаряш като папугай!

Няколко пъти казах, че ако не бяха апетитите на САЩ да се настанят трайно в Черно море, създавайки своя морска база в Севастопол, това нямаше да се случи!!! До края на 2013 година всичко беше спокойно, нали?

Тази теза не е обоснована логически. Настройвайки Украйна срещу себе си Путин си вкара такъв автогол, че сега ако американците желаят, могат да си построят военни бази по цялото протежение на Руско - Украинската граница !!!

Тази теза не е обоснована логически. Настройвайки Украйна срещу себе си Путин си вкара такъв автогол, че сега ако американците желаят, могат да си построят военни бази по цялото протежение на Руско - Украинската граница !!!

Сериозно??? Предлагам да си изпиеш хапчетата преди това... доктора тука може да те посъветва какво да вземеш...а халюциогените ги остави, не помагат ;) ... :D

P.S Алгор, предлагам да го пренасочиш директно към Док... или да го уредиш по своите си канали към подобни на Карлуково или 4-ти километър хахахахаха 

ФАЩ ще има да си фантазират като теб още дълго, а малките им опити ще срещнат достоен отпор , все пак времената са други, света е друг, събуди се навреме....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор

Недей, че ще взема да ти повярвам. Що не мога да си спомня, кой повдигна настоящата тема ?

Спокс, той и Тома е трябвало да пипне раните на Исус за да повярва...

Недей, че ще взема да ти повярвам. Що не мога да си спомня, кой повдигна настоящата тема ?

Айде пак, кой ПОВДИГНА...или кой отвори следващата част на темата ....

По начало темата постави Мойра... поне малко от малко свързвай леко мисловните процеси... а не плещи глупости като за световно...

Елементарни факти не помниш, ама иначе си твърдиш глупостите убедено.. айде вземи се спри... говорим за реални съдби и човешки животи в бивша Украйна.... ако ще караш така през просото, просто недей писа изобщо.... ставаш само за шеги... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Спокс, той и Тома е трябвало да пипне раните на Исус за да повярва...

Чак толкова ли държиш да ти вярвам ? За боядисано канарче ли ме вземаш ?

темата постави Мойра...

Не думай. А чий е аватара горе в ляво на страничката ?

• Автор

Чак толкова ли държиш да ти вярвам ? За боядисано канарче ли ме вземаш ?

Вярата Реджепе, е въпрос на лично усещане... Никак не държа да ми вярваш ;)

Вярата Реджепе, е въпрос на лично усещане... Никак не държа да ми вярваш ;)

Виж за това ти вярвам. Въпроса е, че не се връзва с желанието ти да докажеш, че не си за Русия. Тъй като ти твърдеше, че руският е бил забранен в Украйна, а също и че украинците от окупираните райони не си получавали пенсиите. Е, за последното дори се извини, макар че много добре знаеш, че не дължиш извинение за позицията си.

Никой не дължи извинение на никого за позицията, която заема, нито е длъжен да се срамува от разбиранията си. Това е демокрацията, и колкото по бързо разберете това, по добре ще се чувствате.

Не вярвам Русия да победи и да се върнат фашистките и комунистическите порядки да се бият печати по краката на децата и да им се режат панталоните.

Нима не сте учили по история, че когато през септември 1944 година руската армия окупира България, по нареждане на Москва, марионетките начело на тогавашното българско правителство разстреляха без съд и присъда 30 000 невинни българи и още около 3000 със съд и присъда ?

Цветът на нацията. Само защото са против Русия.

И сега ли искате пак в България да стане руско. И сега ли искате пак да спечелите спора с помощта на руските калашници ?

Е, надявам се това да не стане, а варварската рашистка империя на злото да се разпадне !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

US House призна нацистка роля в Украйна
Ексклузивно:
 Камарата на представителите призна грозна истина, че основните медии в САЩ са се  опитали да  скрият от американския народ - че режимът на пост-преврат в Украйна  силно разчиташе на нацистките щурмоваци да извършват своята кървава война срещу етническите руснаци , съобщава Робърт Пери.
От Робърт Пери
През февруари тази година, когато етнически руски бунтовници са се доближили до украинското пристанище Мариупол, Ню Йорк Таймс рапсодично описа героите, защитавайки града, а всъщност и западната цивилизация - смелият Азовски батальон обърна  варварите. Какво Таймс не каза на своите читатели е, че тези "герои" са били нацисти, някои от тях дори носели свастики и SS символи. Благодарен съм, че Камарата на представителите единодушно прие моите изменения !

http://www.antiwar.com/

Реджо! Виж сега какво си написал сам:

"Никой не дължи извинение на никого за позицията, която заема, нито е длъжен да се срамува от разбиранията си. Това е демокрацията, и колкото по бързо разберете това, по добре ще се чувствате." 

Така е и съм съгласен. И веднага следва този ти цитат:

"И сега ли искате пак в България да стане руско. И сега ли искате пак да спечелите спора с помощта на руските калашници ?"

Къде го виждаш това "руското"?  Част от народа симпатизират на Русия а не че е станала руска. Тя и никога не е била, макар че имаше в далечната 1963 година някакъв опит. Къде са тези твои "калашници" бе човек?  Спорим мирно и приятелски.Поне аз така виждам нещата. Че то ако стане да спорим всички като теб, ще ни трябват не калашници, ами гаубици. Някъде виждаш ли такива помисли и от двете страни, които пишат в темата? Няма такива.  Тъй с ума сашол, дорогой! Не можеш ли малко да озаптиш тази твоя психика?На нас няма да ни помогнат ни американците, най- малкото руснаците вече. За тях сме бита карта. И пак те моля. Не намесвай народа а отговаряй само за себе си. Такива точно като теб стават най -големите предатели. Не го допускай. Ти си симпатизирай на американският народ. Нищо лошо няма. Но не мисли, че твоето мнение е единствено и най- правилно. Всеки един индивид има право на избор, кого ще харесва. Когато сваляхме Тодор Живков, аз бях се захласнал по Филип Димитров и Иван Костов. Видя ли какво направиха ей тези "патриоти" с България? И колко години продължава все във същият дух за сметка на НАРОДА! В желанието си да блеснеш в очите на другите, ставаш много често за подигравка. Да послушаме кънтри музика. Какво ще кажеш? Виждаш ли, аз много я обичам, независимо че е американска. Няма нищо лошо. Не обичам американската политика и хората, които си мислят, че светът се върти около тях. Всеки един от тях е "болен и неизлечим "мозък. Политиката  е най подлото нещо, което съществува от милиони години. Виж, секса е друго нещо! Успокой се!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тъй с ума сашол, дорогой!

Доколкото си спомням, Благо отнесе 10 дена бан за много по безобидна реплика към съфорумец.

Намери се кой да ми чете морал.

От Робърт Пери

През февруари тази година, когато етнически руски бунтовници са се доближили до украинското пристанище Мариупол

Какви етнически руски бунтовници ?

Фашистката руска окупаторска армия настъпваше към Мариупол, и благодарение на самоотвержените православни украински бойци,градът не падна в ръцете на касапите на Путлер.

Иначе Мариупол би имал нерадостната съдба, подлите руски касапи да си маскират бойната техника между жилищните домове, което е характерно за подлата руска касапска армия !!!

За това се вдигнаха вчера хората в окупираните области на бунт срещу касапската рашистка окупаторска армия, за да ги накарат да излязат от градовете и да се бият на бойното поле като мъже, а не да се крият в градовете зад гърбовете на невинни жени и деца.

Между другото тази тактика, касапите на касапина Путлер не я прилагат за първи път. Прилагаха я също и в Чечня.

Ето ти видео, в което касапинът Путлер в прав текст и в ясно съзнание казва каква ще е тактиката на касапите му !!!

Само ако обичате, не ми обяснявайте какво е искал да каже касапинът. Говоря руски перфектно

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

................

Да, това вече го споменавахме

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3144138

Ще преместя темата в Празни приказки и забава, ако продължите още малко така!

След подобен език и гаменщина , които например Нел бе синтезирала тук https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3143956

абсолютно си прав.

Това не са хора които обсъждат нещо сериозно а именно се забавляват с обиди и "празни приказки" :)

войната в Украйна и  Петро Порошенко.

той е перфектният служител, радостен да убива и осакатява невинни, да се насочва предимно към цивилни жилища, граждански сгради и детски площадки и паркове.и все пак, той е смятан за един алкохолик, който се е явил на публична функция добре смазан с алкохол.

какви стимули трябва той  да има за продължи в тази роля като майстор на престъпна война? той е милиардер, истински олигарх, с приходи в черно от доклади от миналата година на печалба. дали алчност е мотивът? няква обида в миналото от Русия ще го стимулира ?

Порошенко е слабото звено във войната.  пиян, слаб богат човек, параноик, инструмент, към чието его и мании не могат да се придържат нито руснаци,нито украинци. Той очевидно е шизофреник!

Последните здравомислещи думи, които той е говорил беше в нощта на споразумението за Минск 2, когато той заяви: "Всичко е загубено."

По ирония на съдбата, украинската общественост има ясно разбиране за ситуацията, както е посочено от най-новата анкета на обществеността. Те се опасяват, че когато Порошенко и хунтата се сринат, върху своя народ,Украйна ще се разпадне. Този ден е по-близо от всякога. И те се молят и да скандират  това да се случи. Доста иронично.

http://thesaker.is/crosstalk-nato-vs-russia/

За всяко нещо може да ти се отговори, но избрах нещо по простичко, щото няма абсолютно никакъв смисъл.

Замислих се.... че с подобно мислене, пропаганда  и надъхване именно Хитлер получава огромна поддръжка на народа си , и абсолютна власт за започване на втората световна война.

Същото е и с Путинската пропаганда.

Вие винаги намирате всякакви "кусури" само и само да оправдаете една абсолютно незаконна дестабилизация на Донбас от Путин, и абсолютно незаконното неморално анексиране на чужда територия.

пп

Относно проведените поредни регулярни срещи в Минск :

Никакъв напредък, общо взето - разбрали са се и за в бъдеще да се срещат....

http://news.liga.net/news/politics/6007853-novost_dnya_chto_segodnya_proiskhodilo_na_peregovorakh_v_minske.htm

Фактически стороны "договорились договариваться", сохранив прежние позиции.

Виж за това ти вярвам. Въпроса е, че не се връзва с желанието ти да докажеш, че не си за Русия. Тъй като ти твърдеше, че руският е бил забранен в Украйна, а също и че украинците от окупираните райони не си получавали пенсиите. Е, за последното дори се извини, макар че много добре знаеш, че не дължиш извинение за позицията си.

Никой не дължи извинение на никого за позицията, която заема, нито е длъжен да се срамува от разбиранията си. Това е демокрацията, и колкото по бързо разберете това, по добре ще се чувствате.

Не вярвам Русия да победи и да се върнат фашистките и комунистическите порядки да се бият печати по краката на децата и да им се режат панталоните.

Нима не сте учили по история, че когато през септември 1944 година руската армия окупира България, по нареждане на Москва, марионетките начело на тогавашното българско правителство разстреляха без съд и присъда 30 000 невинни българи и още около 3000 със съд и присъда ?

И сега ли искате пак в България да стане руско. И сега ли искате пак да спечелите спора с помощта на руските калашници ?

Е, надявам се това да не стане, а варварската рашистка империя на злото да се разпадне !!!

Ами ситуацията е малко по различна, заради милиардерите.

НА олигарсите милиардери в РФ им са нужни принципите на соца именно за да държат "стадото" под око и контролирано.

За разлика от миналите векове, в момента РФ е страна на нещо като монархична олигархия.

Малко цифри :

С 2013 года число российских миллиардеров выросло до 114 со 108. При этом их общий капитал увеличился до $365 млрд со $342 млрд. Первые четыре позиции в рейтинге занимают США (571 человек с совокупным объемом состояния $2,26 трлн), Китай (190 чел./$440 млрд), Великобритания (130 чел./$395 млрд) и Германия (123 чел./$413 млрд). При этом число миллиардеров, проживающих в США, ведущей мировой экономике, превосходит их совокупное количество в четырех следующих за ними странах.

В аналогичном рейтинге мировых столиц Москва за год поднялась с третьего на второе место, уступив лишь Нью-Йорку (103 миллиардера). По сравнению с 2013 годом число проживающих в российской столице богачей увеличилось с 74 до 85 человек. Их совокупное состояние оценивается в $307 млрд. Замыкают первую пятерку Гонконг (82 чел.), Лондон (72 чел.) и Пекин (37 чел.). Всего же в двадцатке приведенных в рейтинге мегаполисов проживают более трети всех мировых миллиардеров (34%).

Подробнее на РБК:

http://top.rbc.ru/economics/17/09/2014/949668.shtml

Забелязвате ли акви ресурси владеят 114 милиардери олигарси ? валутните резерви на цялата РФ не бяха ли около 400 млрд ?

Точно тези монарси-олигарси опрделят политиката на РФ.

Всичко останало е цирк с лостове на псевдодемокрация, колкото да оправдаят нечовешките си цели.

Така че.. както казах - идеологията в олиагричната монархия Путинланд е всичко друго но не и демокрация и демократични принципи.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Забелязвате ли акви ресурси владеят 114 милиардери олигарси ? валутните резерви на цялата РФ не бяха ли около 400 млрд ?

Точно тези монарси-олигарси опрделят политиката на РФ.

Всичко останало е цирк с лостове на псевдодемокрация, колкото да оправдаят нечовешките си цели.

Така че.. както казах - идеологията в олиагричната монархия Путинланд е всичко друго но не и демокрация и демократични принципи.

Поредната ти манипулация и лъжа. Не мисля, че си чак толкова ограничен, че да не правиш разлика между държавни валутни резерви, и пари на олигарси. Но знам ли, като се има предвид, че си платен фейкомет, всичко се очаква от теб. :ph34r:  Нямаш ли спирка?

Поредната ти манипулация и лъжа. Не мисля, че си чак толкова ограничен, че да не правиш разлика между държавни валутни резерви, и пари на олигарси. Но знам ли, като се има предвид, че си платен фейкомет, всичко се очаква от теб. :ph34r:  Нямаш ли спирка?

Правилно не мислиш 

..."неморално"...? Миро говори за морал? Ще умра...

Не обяснявам какво е искал да каже, а какво е казал, както и че това е една от най-гнусните манипулации, които съм виждал. Има известна разлика, ако можеш и искаш да я доловиш...

Горе attj ви е показал технологията на тоя вид манипулации - режеш частта, която не ти изнася, при нужда, ако кадърът прескача, монтираш друг фон (например заснети от друга камера ръкопляскащи бабички, може и от друго събитие и по друг повод) и... имаме новина.

Може ли да помолим администрацията да ни направи дъмп на мненията на потребителя Ghost86.

Наемам се да пусна алгоритъм за семантичен анализ, за да проверя дали е вярна хипотезата ми, че този потребител не създава полезно съдържание и не дава линкове, а работи деструктивно за дискусията, чрез злепоставяне на опонентите си.

Информацията е публична, не вярвам и да е технически сложно да се извади от базата.

Може ли да помолим администрацията да ни направи дъмп на мненията на потребителя Ghost86.

Наемам се да пусна алгоритъм за семантичен анализ, за да проверя дали е вярна хипотезата ми, че този потребител не създава полезно съдържание и не дава линкове, а работи деструктивно за дискусията, чрез злепоставяне на опонентите си.

Информацията е публична, не вярвам и да е технически сложно да се извади от базата.

Съгласен. Същото да се направи, и за фейкомета Миро. Да видим, къде още пише.

Да, и аз бих помолил за същото. Останал съм с впечатление, че основата част от постовете на този потребител се състои от обиди и внушения отправени към съфорумци, с цел да провали дискусията.

..."неморално"...? Миро говори за морал? Ще умра...

Не обяснявам какво е искал да каже, а какво е казал, както и че това е една от най-гнусните манипулации, които съм виждал. Има известна разлика, ако можеш и искаш да я доловиш...

Горе attj ви е показал технологията на тоя вид манипулации - режеш частта, която не ти изнася, при нужда, ако кадърът прескача, монтираш друг фон (например заснети от друга камера ръкопляскащи бабички, може и от друго събитие и по друг повод) и... имаме новина.

По-гнусна манипулация беше, когато лъжеше за Безсмъртния полк.  Как лично Путин лъжел, защото носил портрет на баща си. А пък бил роден, 7 години след войната. Само че, фейкомета не е прочел, че бащата на Путин, е ветеран от войната.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Стига с тези простотии. В България много преди 1944г. всяка смърт се регистрира и може да се направи справка за какво става въпрос. Не мога да разбера как може да има още хора, които продължават да насаждат тези лъжи. Какво се опитваш да постигнеш? Същата работа е и с "милионите" избити в Русия. Има статистически данни, които всеки наричащ себе си ЧОВЕК може да намери и прочете. Къде са доказателствата? Този видял, онзи чул, трети чул не дочул. Защо не се разсекретяват тия пусти документи, където уж доказвали това? Защо се продължава с насаждането на омраза и разединение в Българския народ. Същата работа е и сега с "невидимите" руски войски и техника. Има ги само на листчета нарисувани с молив.

"Вервайте ми"

Редактирано от darco (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.