Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

"Порошенко сделал ряд ключевых заявлений по самой болезненной теме — политической части минских соглашений. По словам президента, жители на территории подконтрольной ДНР-ЛНР — это заложники агрессора, они подлежат освобождению. Последнее обстоятельство — священный долг правительства Украины. Далее. Украинские власти готовы к восстановлению отношений с Донбассом, скорее всего, имеется в виду снятие блокады. Но при условии возобновления контроля над границей с Россией — это считается невыполнимым требованием. Условия республик — сначала особый статус, потом возвращение в состав Украины. Ну и, наконец, Порошенко заявил, что не допустит существования никаких «народных республик», никакой федерализации." Геноцид и свещен дълг са противоположни и взаимноизключващи се неща!

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако имаш предвид дето Путин говори че ще използва за жив щит жени и деца, съвсем коректно дадох цялото изказване, абсолютно цялата пресконференция .

И изрично казах - не ми трябва крив превод, нито тълкования оправдаващи тези негови думи.

Неистовата истерия която видях у вас за тези думи, е показателна.,

Но все пак ако искате и тълкование и от руски зиточници , ето ви едно :

http://echo.msk.ru/blog/o_chelysheva/1272540-echo/

Следующая фраза, сказанная Президентом РФ Владимиром Путиным, заставила меня поежиться… Как говорится, “между лопатками прошел холодок”: “И пускай попробует кто-то из числа военнослужащих стрелять в своих людей, за которыми мы будем стоять сзади, не впереди, а сзади. Пускай они попробуют стрелять в женщин и детей! И я посмотрю на тех, кто отдаст такой приказ на Украине”.

Дождалась распечатки выступления на сайте Кремля: из песни слов не выкинешь. Все именно так и сказано: “Мы будем стоять не спереди, а сзади женщин и детей”... Обращаю ваше внимание на то, что Президент РФ осознанно обращает свою угрозу к украинским военнослужащим: “...пускай попробует кто-то из числа военнослужащих стрелять в своих людей”.

Что бы это значило? Не допускаю и мысли о том, что он как-то неудачно сформулировал свою мысль. Все было сказано вполне осознанно. И со знанием дела.

Российская армия прибегала к использованию “живых щитов” не раз в ходе двух чеченских кампаний. В марте 1996 года во время взятия села Самашки женщины, дети и старики использовались для прикрытия БТРов. В докладе правозащитного центра Мемориал “За спинами мирных жителей”приводятся многочисленные свидетельства тех, кого использовали в этих целях. Например, житель Самашек Исмаилов Шепа рассказал:

«Когда женщины с детьми слезли, нам говорят: “Идите,  вставайте вперед". Мы все встали вперед танка или БТРа. Рядом КОКА и ее пацаны. Везде обстреливают… Когда мы шли, я увидел, что горит дом ШАМСУТДИНА, а он с нами идет"

Эти же методы использовались во время “зачисток” в районе 15-го городка Грозного, осуществленных 11, 12 и 17 августа 1996 года. Отдельно стоит отметить, что командир подразделения, проводившего зачистку, отдал приказ расстрелять трех жителей района, которые были идентифицированы как этнические русские.

Были и примеры и другого отношения российских солдат к мирным жителям. В том же докладе Мемориала приводится свидетельство Айшат Хадашевой о том, что в ее доме российские солдаты решили не забирать никого в заложники. Еще один свидетель, Султан Ларсанов, рассказал об офицере, который отпустил заложников, сказав, что “у него тоже дети и он не возьмет грех на душу”. Среди заложников, которых пострадали в результате подобных действий, были как чеченцы, так и этнические русские, жители Грозного. Одним из самых пожилых стариков, получившем ранение, был, например, Иван Николаевич Евменьев (1910 г.р.). Также в докладе Мемориала зафиксировано использование врачей 9-ой городской больницы в качестве “живого щита” в августе 1996 года.

Во время 2ой чеченской кампании “живые щиты” из мирных жителей использовались во время боевых столкновений и последовавшей за этим карательной операции в селе Гехи-Чу 6-7 февраля 2000 года,  а также во время сражения за село Комсомольское в марте 2000 года (монография Дмитриевского, Байсаева, Челышевой “Международный Трибунал для Чечни” (том 2, глава 40.3)

В ходе российско-чеченского вооруженного конфликта “живые щиты” из мирных или захваченных в заложники людей использовали и силы чеченского сопротивления. Одним из самых одиозных фактов является “живой щит” из заложников в Беслане 3 сентября 2004 года.

С точки зрения международного уголовного права, подобные действия составляют состав военного преступления. Причем, угроза применения “живых щитов” в рамках международного конфликта, высказанная верховным главнокомандующим армии другой страны, может рассматриваться как подстрекательство к совершению военного преступления. Использование “живых щитов” запрещено статьей 23 (1) Третьей Женевской Конвенции (относительно военнопленных), статьей 28 Четвертой Женевской Конвенции (относительно покровительствуемых гражданских лиц и статьей 51 (7) Дополнительного Протокола.

Во время работы над исследованием о Чечне в сфере международного уголовного права,мы проанализировали все решения двух международных трибуналов: по Руанде и Бывшей Югославии. МТБЮ признавал использование живых щитов формой военного преступления либо в виде жестокого обращения, либо посягательства на человеческое достоинство. Так, в решении по делу Блашкича Судебная камера установила: «20 апреля 1993 г. сельские жители <…> служили живыми щитами для штаба обвиняемого в Витез. Поскольку они были гражданскими лицами из числа мусульман или мусульманами, больше не принимающими участия в военных действиях, Судебная камера поста, что в результате данного акта они подверглись жестокому обращению» В деле Алексовского Суд постановил, что «использование задержанных в качестве живых щитов или на работах по рытью боевых траншей составляют посягательство на человеческое достоинство».

Таким образом, использование живых щитов включает в себя признаки сразу нескольких составов военных преступлений и может рассматриваться как «смешанное военное преступление», а публичное заявление главнокомандующего вооруженными силами о том, что “дети и женщины могут идти впереди его войск” как подстрекательство к его совершению.

Само да вметна, че ако правех криви преводи, досега да съм останал гладен. Това, че на теб и тия, дето ти плащат, не им изнася, е съвсем друг въпрос. Излъга, и то съзнателно и целенасочено, за жени и деца! Изводите аз съм си ги направил отдавна. И спекулациите с невъзможните Новоосмании, и спекулациите с това, кой къде щял да се бие при нападение от Русия и прочие писаници, които най-меко бих могъл да окачествя като пълни глупости. Последното писание на основата на съждението, че някой щял да използва като жив щит задържани или други лица, е лишено от логика. И най-лошото е, че го знаеш... Толкова добре ли плащат?

Тия, дето ти плащат, все би трябвало да могат да си позволят да наемат някого, който може да провери колко е крив и колко прав преводът.

Само да вметна, че ако правех криви преводи, досега да съм останал гладен. Това, че на теб и тия, дето ти плащат, не им изнася, е съвсем друг въпрос. Излъга, и то съзнателно и целенасочено, за жени и деца! Изводите аз съм си ги направил отдавна. И спекулациите с невъзможните Новоосмании, и спекулациите с това, кой къде щял да се бие при нападение от Русия и прочие писаници, които най-меко бих могъл да окачествя като пълни глупости. Последното писание на основата на съждението, че някой щял да използва като жив щит задържани или други лица, е лишено от логика. И най-лошото е, че го знаеш... Толкова добре ли плащат?

Тия, дето ти плащат, все би трябвало да могат да си позволят да наемат някого, който може да провери колко е крив и колко прав преводът.

Не е излъгал, Ванка. Явно са ти се са се изплъзнали информациите, че в Крим спецназовете са пускали деца от детските градини и възпитателките им пред себе си и по този начин не са давали никакъв шанс на украинските войници. И това, гарнирано със снимков материал изтече в руската преса и... замря.

Не е ли същото и сега в Донбас. Град-овете са разположени в дворовете на хората, в дворовете не училища и детски градини и от там стрелят по украинските военни части.

Това е геноцид, Ванка. Като са толкова окомуш, що не излезнат в полето?

Не. Те изпълняват повелята на фюрера си. Крият се зад жените, децата и възрастните хора. Гадове мръсни!

На предната страница дадох линк, с няколко видеа от първия народен митинг срещу "спасителите". Погледай и послушай, преди да обвиняваш някого, че е платен...(информацията е от руски сайт-един от малкото, които си позволяват да "будят" заспалите руснаци)

Там една жена казва Захарченко:

- Махайте се от тук.

Той я пита:

- А вашето име е...?

- Не ви трябва, ще почнете пак с разстрелите.

Хм...  а вие за "десен сектор" мрънкате непрекъснато...

Кой ви приспа така жестоко, хора?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ако имаш предвид дето Путин говори че ще използва за жив щит жени и деца, съвсем коректно дадох цялото изказване, абсолютно цялата пресконференция .

И изрично казах - не ми трябва крив превод, нито тълкования оправдаващи тези негови думи.

Точно това ти е манипулацията, фейкомет такъв. Една от многото.  ;)   Всеки човек, с поне малко останало достойнство, би се спрял. Ама не и ти. :ph34r:  То бива да си плетен, ама ти всякакви граници минаваш.

Кой ви приспа така жестоко, хора?

:shock11:  Нел, изумяваш ме. Не съм очаквал, и ти да станеш част от фейкометската група от село Рупча. :ph34r:

:shock11:  Нел, изумяваш ме. Не съм очаквал, и ти да станеш част от фейкометската група от село Рупча. :ph34r:

Будя се, Духче, будя се.

Будя се, Духче, будя се.

Не Нел, друго правиш. Тъжно е, но щом си решила. Проблема е твой.

Същият, дето на други им е промил мозъците... Обвинявам го, че е платен на базата на това, което виждам с очите си. Седи по цял ден в няколко форума и пише 24 часа в денонощието, има по 30-40-50 мнения на ден само в политически теми (доскоро само в тази) с голям интерес към тях, другаде не пише. И това само в този форум!

Аз съм по цял ден пред компютъра, работя си вкъщи и от къщи, но не мога да си позволя, нямам физически нужното време да напиша толкоз плява!

Казах нещо за подобни клипове, поднасяни и от двете страни - след толкова манипулации, пускани по "медиите", докато не се знае кой ги е организирал и как ги е заснел, не мога да ги приема за чиаста монета.

Седи си някой и си приказва. И на платени протестиращи се нагледах, и на цензура, и на постановки, и на обвинения без доказателства, и на умишлени манипулации. На "доказателства" с нарисувано на ръка листче от тетрадка - също. Художествена самодейност...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Не е излъгал, Ванка. Явно са ти се са се изплъзнали информациите, че в Крим спецназовете са пускали деца от детските градини и възпитателките им пред себе си и по този начин не са давали никакъв шанс на украинските войници. И това, гарнирано със снимков материал изтече в руската преса и... замря.

Ще дадеш ли снимки в подкрепа на това свое твърдение?Ако не представиш такива за мен си лъжец и манипулатор!

Не, там е проблема че нищо не съм излъгал. нито сега, нито друг път.Коментирай не мен а... http://echo.msk.ru/blog/o_chelysheva/1272540-echo/

или това http://srezvremeni.blogspot.com/2014/03/zaspinami.html

Защо когато нямате аргументи винаги ви избива на личностни обиди и спам ?

КАкто и други забелязаха.. то освен личностни обиди и гаменщина, друго не говорят някои.. .което е пряка връзка както казах с "аргументите"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не, там е проблема че нищо не съм излъгал. нито сега, нито друг път.

Защо когато нямате аргументи винаги ви избива на личностни обиди и спам ?

КАкто и други забелязаха.. то освен личностни обиди и гаменщина, друго не говорят някои.. .което е пряка връзка както казах с "аргументите"

Ти до сега, не си казал нещо, което да не е лъжа или манипулация. :ph34r:  :clown: Такъв като теб, заслужава такова отношение. :ph34r: Плачеш ли, на модераторско рамо? ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Ти до сега, не си казал нещо, което да не е лъжа или манипулация. :ph34r:  :clown: Такъв като теб, заслужава такова отношение. :ph34r: Плачеш ли, на модераторско рамо? ;)

Естествено. Всеки един твой пост напоследък го докладвам.Този също 

:)

"Живой щит": что стоит за фразой Президента России о том, за кем будет стоять российская армия в Крыму

Литературен анализ с елементи на разсъждение, вторият срок на осми клас? Какво е искал да каже авторът?

Это означает, что автор блога сильно передергивает. Либо сознательно, либо по слабоумию.

:D

Аха, ето го пак гнусното клипче: http://srezvremeni.blogspot.com/2014/03/zaspinami.html

ПП. И още такива имало - отрязан контекстът и запазено само онова, което е поръчано да се внуши. И за баба Пенка от Горно Надолнище се получава нещо съвсем друго...

нЕкой знаещ може ли да ми обясни простичко, като за мене, защо по нашите медии не мина това? А за това защо никой не каза и думичка? Какво налага използването на мировци, за да ми вкарват мисленето и схващанията в правилния коловоз? Не съм чак толкоз тъп, от време на време се опитвам да мисля и сам и не се налага някой да го прави вместо мене...

Литературен анализ с елементи на разсъждение, вторият срок на осми клас? Какво е искал да каже авторът?

:D

Аха, ето го пак гнусното клипче: http://srezvremeni.blogspot.com/2014/03/zaspinami.html

ПП. И още такива имало - отрязан контекстът и запазено само онова, което е поръчано да се внуши. И за баба Пенка от Горно Надолнище се получава нещо съвсем друго...

нЕкой знаещ може ли да ми обясни простичко, като за мене, защо по нашите медии не мина това? А за това защо никой не каза и думичка? Какво налага използването на мировци, за да ми вкарват мисленето и схващанията в правилния коловоз? Не съм чак толкоз тъп, от време на време се опитвам да мисля и сам и не се налага някой да го прави вместо мене...

Точно така се прави манипулация. Типична за фейкомета, и подобните му платени индивиди. За тяхно нещастие, има доста хора, способни да мислят.  Въпросните 'мировци', са платени манипулатори, без собствено мнение. Заработващи 24/7, като бълват лъжа след лъжа.

Това, че на теб и тия, дето ти плащат, не им изнася, е съвсем друг въпрос. 

въпреки,че положението е сериозно,темата тук одавна отиде във фантазийте на соросоидите!хората се ровят цитират политици,признати анализатори,политолози -те не признават нищо,дори мнението на техните любимци не признават,изградили са си тяхна някаква измислена ситуация в Украйна която е само в техните фантазий,няма нищо общо с реалноста и си я защитават с техни си думи!

един пример-вчера някой даде цитат,че САЩ повече няма да спонсорират и обучават фашиската групировка Азов,а това се гласува с мнозинство и се прие в департамента на САЩ-виж техните реакций!!!

фашиските пълчища,които са окупирали Украйна сами се наричат такива,държат се като такива и го правят показно,а тука се дават доказателства,че те били ангелчета! :)

за проба цитирай някой път Сорос,Нюланд,Кери,Порошенко без да даваш линк!ще те изкарат руски шпионин,путинист,заблуден от путинска пропаганда! :lol6:

Цитираните факти от чеченските войни за прикриване зад жени и деца, казваш... са литературен анализ ???

Какво ли е искал да каже авторът ? хм.. най вероятно не е чел твоя...хм... не превод, то всъщност превода е ясен и еднозначен, а тълкованието на думите на Путин.

фашиските пълчища,които са окупирали Украйна сами се наричат такива,държат се като такива и го правят показно,а тука се дават доказателства,че те били ангелчета!  :)

Кой е говорел за "ангелчета" или нещо такова ?? че няма спомен ?

Защо интересно не забелязвате пълчищата нацисти в руските редици в стил "не виждаш гредата а търсиш сламката...." ?

пп

Това нормални хора ли са https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3110635?

Нормално ли е международно нацистко сборище да се провежда в РФ ?? 

Отговор от вас не съм получил до сега

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Питам добре ли плащат, не коментирам, не нападам гаменски и не спамя. Само се чудя...

Питам добре ли плащат, не коментирам, не нападам гаменски и не спамя. Само се чудя...

А , добре.

Тогава и аз ще чакам някой да отговори. Щото и мен ми стана интересно колко плащат.

НЯкъде казват на такива яростни путинисти като вас върви около 30 цента на пост ? http://postskriptum.org/2014/03/05/throlls/

А като заплата месечна - 40 хил рубли http://nr2.com.ua/News/world_and_russia/Skolko-platyat-kremlevskim-trollyam-83471.html

:)

Не знам, аз друго чух - от 2 до 7 лева на пост, по-назад и клипче има с шеф на такава фирма при Цветанка Ризова. EDIT: Тц, някакъв реформатор бил.

Ааа, нЕкой старателен колега го е забърсал.

Нищо, де, ето го пак:

Защо интересно не забелязвате пълчищата нацисти в руските редици в стил "не виждаш гредата а търсиш сламката...." ?

възможно е да има и фашисти,всички знаеме,че Русия до скоро беше американска колония,дори още не е напълно свободна страна!по странно е ,че открити  фашисти в момента са евреи-ционисти,което не мога да си обясня-защо!сигурен скъм че няма нито един украинец или руснак фашист,същото се отнася и за олигарсите,които споменаваш,всички са евреи до един!ако имаш време и не ти навреди на надницата виж тази статия от днес-

http://www.zerohedge.com/news/2015-06-15/obamas-anti-russia-policy-escalates-dod-tells-congress-nukes-are-still-table

вътре има и хубави линкове към други статий!и на заплата не е лошо да вземееш по бира за всички учасници в темата!!! :)

всички знаеме,че Русия до скоро беше американска колония,дори още не е напълно свободна страна!

Когато чуя от вас израза "всички знаеме че.."  то със сигурност следва някаква измишльотина , която обикновенно никой не е чувал :) :) :)

Ето как украински медии манипулират и изопачават нещата  -  в стила на наш Миро  

Забележете как Миро започна да говори за руски нацисти, след като няколко човека тук се възмутиха от украинските "патриоти" тип "Десен сектор'' , "Айдар" и останалите такива. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.