Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Извинявай, ама си голям наивник и смешник. Нали никой не ти пречи да хвалиш Америка? Ако да, не пречи и ти на хората да си вярват в това, което на тях им харесва. Ти си по бетер от комунистите!  Те имаха една дума: Докато не си признаеш , че си виновен, няма да спрем да те тормозим.! Но ти ги минаваш! Другият месец ще се чуем. Приятен ден пожелавам на всички вас!

Въпреки обидното ти отношение, замислих се , с какво казваш съм "смешен и наивен"  ?? Въобще не ми стана ясно .

Още п оне ми стана ясно с какво минавам комунистите ?!?!? :) 

Нима трябва и аз да възхвалявам Америка, или Бимбинистания ? Нали точно за това говоря - аз не съм , и не харесвам крайни изказвания, граничещи с фанатизъм, особенно когато става въпрос за чужди нам държави.

Единствено мога да викам "слава" на България, чак след отва, нещо друго, но едва ли ... до сега не съм - нито за американци, нито за руснаци , и не смятам и да го правя.

Крайното поведение обикновенно води до никъде.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да изпаднем в захлас, викаш, че злоупотребява със сила и власт?

Що не ръкопляскате тогава и на Щатите, а само на Путин?

На САЩ не ръкопляскам защото са в явен упадък - всякакъв ....Тепърва им предстои сгромолясване !...

`Ма аз въобще не ръкопляскам никому (покажи такъв мой пост) .

Гледам обективно на нещата къде , какво се случва....

Казвам :" Крим е на Русия , а в Украйна американски ракети няма да има !".

Путин това го може и го прави....при това с основание ! Основание подкрепяно и от света !

Бразилия , Русия , Индия , Китай и ЮАР (БРИКС) малко ли ти се вижда ? Да не говорим за други мераклии да се присъединят....

`Ми виж го на картата - географска , икономическа , историческа....! И си прави сметките без емоции !

Не както ти се иска !   :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Да изпаднем в захлас, викаш, че злоупотребява със сила и власт?

А ако не изпаднем в захлас, да копаме камъни. Щото едно време през руско било така.

Признаваш, че Кремъл не може да има претенции към Крим, щото ние сме владели тези земи преди тях ли? :D

Ами…да се скараме на Путин, че ни е отнел исконните български територии и да заявим твърдо позицията си! 

Когато България е била велика, Русия я е нямало. Днес е почти обратното.

така е .. затова казах че влизането и ровенето за "исторически справедливости" и прекрояване на граници няма да доведе до нищо добро.

Има да спорим до безкрай ама към коя година да си възстановим границите, и защо ? :)

Путинската незаконна анексия на Крим, и продължаващата дестабилизация на Донбас го доказва. 

Той присвои земи , които са били временно руска територия само 167 г. Както споменах, по цял свят има далеч по фрапиращи примери , и ако всеки реши да си "връща исконните земи" ще стане... измирането на динозаврите... :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

На САЩ не ръкопляскам защото са в явен упадък - всякакъв ....Тепърва им предстои сгромолясване !...

`Ма аз въобще не ръкопляскам никому (покажи такъв мой пост) .

Гледам обективно на нещата къде , какво се случва....

Забелязах как обективно поддържаш пиара на Путин. :D  Щатите в упадък, а пък Русия такъв просперитет я е налазил, че добросърдечните руски поданици все гледат да си налеят капиталите там, та да спасят горките американци от разложението, на което биха били обречени без руската взаимопомощ.  ;)

Забелязах как обективно поддържаш пиара на Путин. :D  Щатите в упадък, а пък Русия такъв просперитет я е налазил, че добросърдечните руски поданици все гледат да си налеят капиталите там, та да спасят горките американци от разложението, на което биха били обречени без руската взаимопомощ.  ;)

Да, това е голям фактор, за който никой не говори ... Парите на руските милиардерите олигарси са навън. За тях "матушка Русия" е само за крадене и цоцане на суровини, а за харчене , обучение на децата и инвестиции - "злия загниващ запад"  Така че... се води война и за тези капитали... 

Обективната истина от най последна инстанция е субективната истина на обективиста.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

В твоя помощ , отправна точка на мислене (щото си ми симпатична :) ) :

Власт = Армия , Пари и Вяра !

За армия и пари може да се види тук и там....!

За Вяра на русите в Русия дума не отварям ! :nono:

Виж , за вярата на американците е трудно да се говори....сбирщина някаква !

Видя се тук и там , когато им опре яйцето в задника.... :lol6:

А , бе "Демокрация"....!  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

А ако не изпаднем в захлас, да копаме камъни. Щото едно време през руско било така.

моем да копам, моем и да не копам. а има и трети вариант – хем да копам, хем да не копам ;)

.indexs7Fp0B7_thumb.jpg

В твоя помощ , отправна точка на мислене (щото си ми симпатична :) ) :

Власт = Армия , Пари и Вяра !

За армия и пари може да се види тук и там....!

За Вяра на русите в Русия дума не отварям ! :nono:

Виж , за вярата на американците е трудно да се говори....сбирщина някаква !

Видя се тук и там , когато им опре яйцето в задника.... :lol6:

А , бе "Демокрация"....!  :)

Топло, топло, още малко и ще се сетиш, че с пари и вяра се продава. На вярата за продан й викат "пропаганда". Обикновено най-лесно се пробутва на най-бедните и отчаяни от живота хора. Спомни си за Йовков и бялата лястовица.

Светът, правилно си забелязал, че е сбирщина някаква. И тъй като в Америка живеят люде всякакви то, ако следваме логиката на Путин, тя защитава интереса на своите граждани. ;) Путин обаче се е ограничил само с руските интереси. Нужна му е по-обективна пропаганда, все пак и Русия е сбирщина някаква.  :tongue2:

Аз отдавна спрях да пиша в тази тема, но моля да бъда приет като почетен член на кликата. Ще се гордея с принадлежността си към нея. А за копането и газенето от миризливия руски ботуш- сега също копаме, но за да храним миризливия цигански цървул дето ни гази. Копането го разбирайте в пряк смисъл, газенето също. Ама щом на Реджи му харесва- негова воля. За мен обаче неговите предпочитания са извратени  :D

Аз отдавна спрях да пиша в тази тема, но моля да бъда приет като почетен член на кликата. Ще се гордея с принадлежността си към нея. А за копането и газенето от миризливия руски ботуш- сега също копаме, но за да храним миризливия цигански цървул дето ни гази. Копането го разбирайте в пряк смисъл, газенето също. Ама щом на Реджи му харесва- негова воля. За мен обаче неговите предпочитания са извратени  :D

Момент, това за копането не го казах аз, макар и да съм съгласен с колегата. Така беше по време на руското робство. Нямаше свобода на словото. А си казал нещо против Русия, а са те обвинили, че си предател на България. За това му се вика и РУСКО РОБСТВО.

Което си личи и от носталгичните постове в темата де.

За мен твоите предпочитания са това, което са за теб моите предпочитания. Ти поне си умен човек, надявам се ме разбра. 

Аз отдавна спрях да пиша в тази тема, но моля да бъда приет като почетен член на кликата. Ще се гордея с принадлежността си към нея.

Това е най-веселата тема в целия форум! Гордост, национализъм, принадлежност - все пусти думи. По-малките въшки ги е яд, че по-големите имат възможността да се забавляват и наслаждават на играта по-добре. Дори да задават правилата. Аз пък оня ден се запитах защо не ме е яд, че нямам възможността да платя 65 хлд евро на ден, за да отседна на острова на английския бизнесмен сър Ричард Брансън?http://www.virginlimitededition.com/en/necker-island

:D

Аз пък оня ден се запитах защо не ме е яд, че нямам възможността да платя 65 хлд евро на ден, за да отседна на острова на английския бизнесмен сър Ричард Брансън?http://www.virginlimitededition.com/en/necker-island

:D

Само за пари мислиш. На Шкорпиловци е без пари. И всичко си има. Море, Балкан, пясъци, дюни. Е, и руснаци, но те като не са въоръжени са безобидни.

Най сетне това което отдавна трябваше да стане 

- Украйна дава на съд РФ, и най вече Путин и неговото обкръжение, главите на ДНР, ЛНР , на съд в Хага 

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3526523-evroparlament-podal-ysk-v-haahskyi-trybunal-na-rossyui-mynuist

Да не стане като с предната и по-предната поднесени от теб неистини (за това, как Путин и руската армия щели да се крият зад жените и децата в Украйна и за това, как ДНР и ЛНР искали да се присъединят към Украйна):

http://www.bbc.com/ukrainian/ukraine_in_russian/2015/06/150610_ru_s_dnr_lnr_crimea

http://news.ibox.bg/news/id_1425832012

http://www.blitz.bg/news/article/341957

http://bg.rbth.com/2015/06/09/dnr-i-lnr-ostaviha-krim-v-ukrayna-poradi-lipsa-na-plnomoshchiya_96931

http://www.faktor.bg/novini/svjat/47518-dnr-i-lnr-iskat-da-vlyazat-v-rusiya.html

Статията в украинския "Кореспондент" е пълна с недомислици и откровени тъпотии. Първо, като започнем от това, че Европарламентът уж бил подал иск в Хага, а не Украйна. Да де, ама в качеството си на какъв Европарламентът подава иск за Украйна? Откога Украйна е част от ЕС, че бюрократите в Брюксел се загрижиха за нея, и в кое си право подават иск за страна, над която нямат никаква юрисдикция? Украйна била уведомила Съвета на Европа и, според "Кореспондент", това му дава юридическото право да подава искания от името на Украйна??? Що те сами не подадат иска? Само един "Кореспондент" знае...

Може, ама не вервам, докато не видя официална информация. Освен това с решението си за Косово същият съд вече доказа, че не е обективен.

Що се отнася до изказването на Жыриновский, там засега нищо не е ясно. Може да е вярно, а може и да съответства на истината колкото и останалите му изказвания (например, на тоя му вервате). Всичко, което намерих по въпроса, са разни предположения. Като цяло, версиите клонят като че ли към това, че ФСБ сама си е извършила атентатите. Челен опит, взаимстван от други едни "братски" нам служби в момента...

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%B2_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B5

http://www.svoboda.org/content/transcript/26605562.html

На това краят му е интересен. Лично мен ме изнанада: https://www.facebook.com/OccupyFSB/posts/196913503809701

Има и версия, че това е организирано от вътрешна опозиция и фалшификация на видеото.

Березовский при подготовке программы по продвижению Путина (в темную - Путин тогда не знал, а сейчас не имеет возможности обнаружить свою косвенную причастность - потому Березовский избежал международного розыска по этому обвинению) организовал через Мовлади Удогова взрывы. Потом организовал поход в Дагестан (см. расшифровку переговоров Березовского и Удогова в МК тех времен).
В Москве деятельность террористов крышевали Литвиненко и его контакты в ФСБ. Потом Литвиненко написал книгу "ФСБ взрывает Россию" в которой переваливал с больной головы на здоровую.
Но всю картину никто кроме Березовского и Литвиненко не знал.

Дешевый монтаж

Ага, артикуляция не совпадает.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Дешевый монтаж

Ага, артикуляция не совпадает.

хехе :) хващаш се за най нелепата версия пусната като мнение в някакъв форум ?? :)
ИЗгледай сам видеото и думите на Жириновски. Никакъв монтаж няма, а и неговата скорострелна реч би била много ама много трудна за монтиране и наслагване ако евентуално допуснем :)

Мен твоята позиция на отричане ми е ясна... н се чудя защо го правите ? 
Вместо трезво да обсъдим ФАКТИТЕ такива каквито са показани, вие се чудите как да изсмучите някакви фантасмагорични оправдния в стил "под вола теле"...:)
Ми станал е гаф в КГБ , случва се.
Никой "случайно" не оповестява сводки в госдумата, и това също е ясно . 
Взрива е оповестен 3 дена преди да се случи.,

Предното видео / говоря за това което аз съм цититрал/ https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3139977
 показва как хората свидетелстват едно , а ФСБ няма какво адекватно да отговори.
И след тези гафове на ФСБ , има една дорба новина - терактовете спират.
"гузен негонен бяга"... 
А неудобните неща за руските служби си остават.. за тях живота на хората е на последно място след политическите и имперски амбиции на някои... 

А едната камара линкове дето ДНР и ЛНР си променили мнението и искат сега пък в РФ за какво си ги дал ? 
Един бе достатъчен :) 
И не е новина, още при обявяването на независимост миналата година, направиха референдум /разбира се, как без референдум :)  /   .. и обявиха присъединяване към РФ .
Още тогава ! 
Само че Путин и до ден днешен не ги е признал, и дори намек няма за някакво обединение с РФ.

За процеса в Хага, какво толкова те притеснява ?  Все някога това трябва да се случи , и Путин да отговаря за престъпления срещу човечеството , включително и срещу собствения си народ.

Ще изляза молко от темемата, ноо!

1. Доста колеги са се надъхали и плюят ли плюят по Русия с огромно удоволствие. Защо - и те самите може би не знаят!

С какво толкова привлича друга велика сила с не по - малко скандално поведение от Русия, то също мнозина също не биха могли да обяснят. Мода може би!

2. Украинският народ не заслужава особенни симпатии (прочетете малко история) ,та защо толкова упорито го защитавате, то трудно също ще дадете обяснение!

Чужди цели и интереси защитаваме - защо?

Готви се война, която ако не дай Боже избухне, то ще засегне и нас - всеки един!

Според новини излъчени днес по национална телевизия, то САЩ се готвят да настанят у нас тежко въоръжение срещу скромен подкуп в полза на нашата армия!

Замислете се!!!!!

Ти твъдеше, че ДНР и ЛНР изведнъж започнали да искат да се връщат в Украйна - лъжа. Имаше там едно мнение с "ха сега, де" - потърси си го сам. Сега твърдиш, че аз съм бил твърдял... нещо си.

Прочети линковете, които съм дал - в единия се казва, че и до ден днешен не се знае кой е внесъл бележката в Думата. И тъй като там случаен човек достъп не може да има, това поставя допълнителна въпросителна. Аз не отричам нищо - казвам, че е възможно и руснаците да са организирали театър тип "11-ти септември". Възможно е, като се има предвид като повод за какво послужиха взривовете по-късно, но остава недоказано. Нито една специална служба по света не е света вода ненапита. Давам само поводите за съмнение и в тази информация. Не мога да докажа нищо и, пак повтарям, не отричам и не твърдя нищо. Това обаче няма пряко отношение към Украйна.

Какво ме притеснява в информацията за Хага съм написал ясно по-горе. Най-вероятно ще се окаже поредната партенка.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Telepolis: Украинците искат мир, но на Порошенко му трябва война
Доставянето на американско оръжие може да провокира адекватна реакция от Москва, а това не вещае нищо добро за бъдещето на Украйна

Обещаното от Петро Порошенко въвеждане на военно положение по цялата територия на Украйна в случай на разрастване на конфликта в Донбас може да има най-сериозни последствия – държавният глава трябва да приведе цялата икономика на страната на военни релси и да обяви всеобща мобилизация. За процеса на реформи това може да има фатални последствия, твърди списанието Telepolis в публикацията „Голямата дилема на Петро Порошенко”.„Ако ситуацията се изостря и занапред, то украинските ръководители ще попаднат в много сложно положение. От една страна, той като президент трябва да потушава активността на „сепаратистите”. От друга страна, той е длъжен да признае, че „военната карта” е безполезна и вече проиграна” – пише изданието.

Населението на Украйна с нетърпение очаква края на бойните действия. Същевременно, докато те продължават, в спорните райони на Донбас украинското ръководство окончателно губи подкрепа и това е свързано не само с действията на Русия, но и с политиката на Киев, отбелязва списанието.

Особено негативно населението в региона възприема специалния режим на преминаване, не позволяващ влизане в заетите от опълченците райони и да ги напускат без специални разрешения.

Проблемът не може да бъде решен и с доставяне на съвременно оръжие от САЩ. „Въоръжените сили на Украйна не могат да използват това оръжие, защото подготовката им е недостатъчна. Украинските военнослужещи нямат много време за обучение. Големият проблем е другаде: доставянето на американско оръжие може да провокира адекватна реакция от Москва, а това не вещае нищо добро за бъдещето на Украйна” – пише Telepolis.

Според изданието, на Порошенко не му остава друг избор, освен да се откаже от политиката на сила и да насочи всички опити за решаване на конфликта в Донбас в дипломатическото русло.

http://www.blitz.bg/news/article/342591

Ще изляза молко от темемата, ноо!

1. Доста колеги са се надъхали и плюят ли плюят по Русия с огромно удоволствие. Защо - и те самите може би не знаят!

Колега. Ако до сега не сте се интересували от политика, да ви кажа. Русия е враг. За това я плюем с удоволствие. Някакви други въпроси ?

Русия е врагът !!! За това България влезе в НАТО. За това Соломон Паси се разрева на онази паметна дата !!!

По скоро възникват противоположните въпроси. Какво всъщност защитават колегите, които защитават Русия. Какви са им мотивите, за да защитават най злостния враг на България и българщината ?

Колега. Ако до сега не сте се интересували от политика, да ви кажа. Русия е враг. За това я плюем с удоволствие. Някакви други въпроси ?

Русия е врагът !!! За това България влезе в НАТО. За това Соломон Паси се разрева на онази паметна дата !!!

Голяма глупост, но карай! 

Ако се пусне анкета за това  "Враг ли е Русия или не", но не тук във форума, то мисля ще получиш интересен резултат!

За теб - враг, но за мен не! Хайде сега 1:1  :angry:  :hush:  :lol6:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Пишете ме и мен в кликата! И аз искам членство! :clap:

Това с приближаваща се война не ми харесва. Не ми се мре при война. :(  Но искам късмета да имам наивни близки. :(  Какво ще правим сега? :(

О, "клика" е безобидно наименование на група от хора, които непрекъснато обиждат(понякога направо смехотворно) своите опоненти. Прочети си постовете и виж в колко от тях коментираш не темата, а Миро. И не само ти, а цялата ви клика неистово залага на личностните нападки. Това донякъде е смешно, но повече е тъжно.

1. Нормално е в която и да е държава да има преврат.

2. "Десен сектор" не е някакво националистическо изключение, което да е уникално. В цял свят има ултрадесни, неонацисти, неофашисти и т.н.

3. Властимащите украинци не са бандеровци. Бандеровците(участниците във формациите на Бандераи самият Бандера) отдавна не са между живите, така че не им ровете костите.

4. На страната на ДНР и ЛНР се бият доброволци неонацисти и неофашисти, но това изобщо не ви прави впечатление... вие сте захапали "Десен сектор" и "Азов", които явно не ви прави впечатление, но поне защитават родината си.

Ето тидвама италиански фашисти

Та... оставете вече тези глупости за украинските фашисти, за хунтата и най-вече спрете да се излагате, твърдейки, че няма редовна руска войска в Донбас. Уважавайте поне малко себе си и интелекта си, бе хора!

Или, за да се опита да ви налее поне малко в главите, давайки ви пример от нашата България и карайки ви да се замислите при такава ситуация, какво ще мислите и най-важното: Какво ще правите?!

Викаш въорежен преврат, е нормално за всяка държава?  :eek: Десен сектор, участва в управлението на Украйна.Може да провериш Ярош каква длъжност заема, и това е само един от примерите. Власт имащите партии, са си баш бандеровски Нел. Командири на бандеровските батальони, са депутати и ръководители на власт имащите партии. Що за глупости Нел? От теб, такава простотия, не съм очаквал. Да беше написано от фейкомета, няма да се изненадам.

Да Нел, уважавай себе си, и интелекта си. И не пиши повече, подобни глупости. Не ти отиват. Не си фейкомета, от село Рупча.

П.П гледам активен тия дни, е фейкомета. Явно, е получил стипендия. Та е мобилизирал, цялото войнство.  :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.