Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

А, Ице, по повод горния коментар се сетих още един виц.

Когато човек е мъртъв, той не знае, че е мъртъв. Страдат само околните. Същото е и когато е тъп.

""Същото е и когато е тъп.""

Особено...като ТЕБ!

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

""Същото е и когато е тъп.""

Особено...като ТЕБ!

Като че ли си нов, а стилът ти на писане ми е познат. Но може и да се бъркам. Щот съм тъп. :)  :)  :)   

Като че ли си нов, а стилът ти на писане ми е познат. Но може и да се бъркам. Щот съм тъп. :)  :)  :)   

Не съм нов бре. Не се и крия като Вас. Аз съм бившият  LZ4JW. Нали се познаваме?  Смених ника да е на български и поне да знаеш че съм потребител във форума.Чета...и пиша сегиз-тогиз! Нали не ми забраняваш?

Не съм нов бре. Не се и крия като Вас. Аз съм бившият  LZ4JW. Нали се познаваме?  Смених ника да е на български и поне да знаеш че съм потребител във форума.Чета...и пиша сегиз-тогиз! Нали не ми забраняваш?

Пиши си спокойно. Разрешавам ти. От мен да мине. 

Знаеш ли, много силно впечатление ми направи, по нагоре в темата, как един колега е нарекъл украинските управляващи "евреи-фашисти".

Според мен, за да удари голям шлем, трябваше да напише "евреи-фашисти-джихадисти". Ти как мислиш ?

А, Ице, по повод горния коментар се сетих още един виц.

Когато човек е мъртъв, той не знае, че е мъртъв. Страдат само околните. Същото е и когато е тъп.

Самоопределянето ти подхожда.Продължавай в същия дух,вече те разбрахме,че си тъп,остава да видим дали си упорит.Във всеки виц има доста истини,всяка лъжа,повтаряна 100 пъти става истина и т.н.Май не си схванал какво искам да кажа с тоя виц,но не ти подхожда да обиждаш.Няма да те докладвам,ти сам ще си докараш наказанието.Да си ми жив и здрав.

Току-що изпих 4-тата биричка и бих на карти.Дано и Путин победи..Айде наздраве.

Пиши си спокойно. Разрешавам ти. От мен да мине. 

Знаеш ли, много силно впечатление ми направи, по нагоре в темата, как един колега е нарекъл украинските управляващи "евреи-фашисти".

Според мен, за да удари голям шлем, трябваше да напише "евреи-фашисти-джихадисти". Ти как мислиш ?

Ние тук  като пишем, не мислим (по ваши мнения във тази тема) Та и на мен за какво ми е да мисля, когато съм солидарен с даден човек. Слагам му "лайк" за да не се повтарят постовете и продължаваме нататък. 

Разрешаваш ми да пиша ама си написал" от мен да мине". Че кажи което не ти хареса да го махам, ама да е овреме, щото редакция на пост се прави доколкото си спомням само няколко дена и след това , написаното остава. Или да взема да мина на "ваша страна" ли, и аз вече не зная.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Дано и Путин победи..Айде наздраве

Интересно - две неща - кого трябва да победи Путин? и второ  -  интресно как вече абсолютно никой не спори че "Путин няма нищичко общо" ... :) 

Интересно - две неща - кого трябва да победи Путин? и второ  -  интресно как вече абсолютно никой не спори че "Путин няма нищичко общо" ... :)

...""интресно как вече абсолютно никой не спори че "Путин няма нищичко общо" ...  :)""

Мирко, здравей!

За какво трябва да се спори след като всеки знае, че Крим е бил руска територия заедно с населението и отново след толкова години е станал руска? Хрусчов, който е украинец по произход е основният виновник за това положение, но де го сега, че някой да му търси сметка. Изглежда по всичко, че когато се дават територии или преотстъпват, Първите държавни мъже, които подписват тези договори трябва да мислят с горната си глава. Пожелавам на семейството ти приятно изкарване на почивните дни! Не се пали толкова! Нищо няма и не можеш да постигнеш, сам. Най-много - в политиката!

Вярно, той нали уж не беше вкарал руски войски в Украйна ?

всеки знае, че Крим е бил руска територия 

Като сме казали А, да кажем и Б

И цяла Украйна е била някога руска територия. И Полша е била някога руска територия.  И Молдова е била някога руска територия. И Казахстан е бил някога руска територия. И Литва е била някога руска територия. И Латвия е била някога руска територия. И Естония е била някога руска територия.

Да не продължавам. Има още много исконно руски земи. Но мен това не ме притеснява. 

Повече ме притеснява факта, че по време на престъпния комунизъм (така нареченото руско робство), за малко и България да стане исконно руска земя.

Разбира се образни сравнения за това, България някога чия земя е била, няма да правя, защото някои колеги твърдят, че не разбират от образни сравнения. Да не ги изключваме от разговора, не за друго.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

...""интресно как вече абсолютно никой не спори че "Путин няма нищичко общо" ...  :)""

Мирко, здравей!

За какво трябва да се спори след като всеки знае, че Крим е бил руска територия заедно с населението и отново след толкова години е станал руска? ..........

Всеки знае ? А дали ?

Ако историята и границите трябва да се пренаписват само защото една територия е била  167 г под владение на дадена държава, и тя обявява това за "исконно нейна територия" , не знам до къде ще стигне света... Ми ако друга държава предяви претенции към територия принадлежала и 5 века ? 

Ти би ли дал оценка ? 

За Украйна вече коментирах че тук някои хора преповтарят фантасмагориите на Жириновски .. че Украйна не е държава и трябва да се подели минимум на 3 части, че и повече май :)

А колко други държави по тази логика трябва да ги зачеркнем от картата ?

Само защото някой идеолог с рашистко-нацистки възгледи за "руски мир" , "арийска раса" и подобни /за мен тези идеологии са едно и също/  е решил че трябва да се прекрояват граници ?

Ми то има държави с много по млада история, отколкото украинската. - да ги зачеркваме казвате ? 

То и САЩ са на 2 века история... е и ?

Повече ме притеснява факта, че по време на престъпния комунизъм (така нареченото руско робство), за малко и България да стане исконно руска земя.

мдам.. има си и документи даже :

http://desebg.com/2011-01-13-09-24-01/735--1

пп

Отново  инциденти с руски самолети 

http://www.novini.bg/news/288247-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D1%81-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-10-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B0.html

http://www.novini.bg/news/288494-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5.html

Сега е момента някои пак да си измислят истории за "памперси" :) :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

""Повече ме притеснява факта, че по време на престъпния комунизъм (така нареченото руско робство), за малко и България да стане исконно руска земя.""

Реджепка!!! Абе приятелю!

Като толкова те е притеснявало че България можела да стане  "исконо руска земя" къде беше преди 10 ноември 1989 година, та не подаде такава жалба за разглеждане, бе моето момче? Тогава е било така нареченото от теб "руско робство" и след тази дата то не съществува и не заплашва никого от българските граждани. Но май хич не ти стискаше  да дращиш врели-некипели по него време. Щото имаше едни "чичковци" които ви биеха като меден гвоздей в чамова дъска. Дай Боже, дано не се връща такова време, щото все пак сме човеци, макар и малки, но човеци без значение на раса, изповедание и  так дальше!

На мирко съм отговорил и не смятам да влизаме отново в полемика. Още веднаж за негово успокоение:  Искаш, не искаш, това е положението. Иначе се присъединявай към украинците и на поход...към Крим! Тъкмо ще си първият български доброволец. И да се пазиш, хей!

По двата линка с инцидентите:

Първият: Навярно е стандартна тренировка на руските пилоти. Погледни, каква е била дистанцията. Твърде близо. Могат ли го това  американските пилоти?

Вторият: случаят е подобен като първият, но тук имаме няколко съда  на великите сили включително и авиацията им, което не се е отразило на психиката на руският пилот.Да, но такова нещо може да предприеме само страна, която е сигурна в себе си и в своите действия. Аз не съм военен експерт като Вас, за да правя някакви умопобъркващи заключения. Ако ти трябва отговор на въпросите от двата линка, трябва да ти е ясно, че в София има посолство и военно аташе на Руската федерация. Отнеси се към тях за изчерпателен отговор. Приятен Ви ден, момчета!

Тогава е било така нареченото от теб "руско робство" и след тази дата то не съществува и не заплашва никого от българските граждани. Но май хич не ти стискаше  да дращиш врели-некипели по него време. Щото имаше едни "чичковци" които ви биеха като меден гвоздей в чамова дъска. Дай Боже, дано не се връща такова време, щото все пак сме човеци, макар и малки, но човеци без значение на раса, изповедание и  так дальше!

На вниманието на младежите. Колегата е прав. Точно така беше по време на руското робство. За това мразя рашистката сган !!! Защото никога повече не искам моята родина България да бъде газена от миризливи руски ботуши. 

Никога повече не искам милиционерите да бият печати по краката на момичетата по руски крепостнически тертип, защото били излизали с къси поли. Никога повече не искам на родната ми Българска земя, милиционерите да режат крачолите на панталоните на младежите, защото били по западната мода. Пак по руски крепостнически тертип.

Долу рашизма !!!

Слава на Украйна !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

""ървият: Навярно е стандартна тренировка на руските пилоти. Погледни, каква е била дистанцията. Твърде близо. Могат ли го това американските пилоти?

Не бих спекулирал дали нещо могат или не американските пилоти. Все пак те, заедно с израелските, през последните десетилетия са хората с най-голям реален боен опит, през който са свалили стотици самолети (ако и "маймунски" версии) и са нанесли хиляди успешни удари по наземни цели.

Без да коментирам каква е политиката, държавата и прочие, не бих се ебавал с тези абсолютни професионалисти, които си вършат отлично работата.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

На вниманието на младежите. Колегата е прав. Точно така беше по време на руското робство. За това мразя рашистката сган !!! Защото никога повече не искам моята родина България да бъде газена от миризливи руски ботуши. 

Никога повече не искам милиционерите да бият печати по краката на момичетата по руски крепостнически тертип, защото били излизали с къси поли. Никога повече не искам на родната ми Българска земя, милиционерите да режат крачолите на панталоните на младежите, защото били по западната мода. Пак по руски крепостнически тертип.

Долу рашизма !!!

Слава на Украйна !!!

Приятел!

Това, което искаш и написаните лозунги отдолу в постът ти са две различни неща. Понеже пишеш така:  "На вниманието на младежите. Колегата е прав."  не е редно според мен да смесваш двете понятия, но на мен лично не ми пречат твоите лозунги. Един ТРЕЗВО мислещ човек, когато публикува такива неща, винаги трябва да има предвид и това. Историята в днешно време много бързо се променя и не дай си боже, някой си да ти потърси сметка за написаното. Не че те плаша от нещо, а гледам да те предпазя теб и всички останали пишещи в този форум.Не се знае утре на кого ще налетиш. С тези си думи не те карам да се откажеш от вярата си по украинският въпрос, а да станеш по внимателен. За да ти затвърдя ти пиша ето това: Едно време за такава пропаганда дневната норма на човек от "слънчев бряг" беше 12 кубика натрошени камъни!

Не бих спекулирал дали нещо могат или не американските пилоти. Все пак те, заедно с израелските, през последните десетилетия са хората с най-голям реален боен опит, през който са свалили стотици самолети (ако и "маймунски" версии) и са нанесли хиляди успешни удари по наземни цели.

Без да коментирам каква е политиката, държавата и прочие, не бих се ебавал с тези абсолютни професионалисти, които си вършат отлично работата.

По точно искаш да споменеш пилотите и от двете страни, нали? Цитат:  "...с тези абсолютни професионалисти, които си вършат отлично работата."

Владко! Аз не съм като теб всестранно развита личност. Специалността ми е електроника и в нея съм добър. В Америка е точно така. Докато българина е всестранно развита личност - всичко може и знае. Затова сме на това дередже!

И дете би разбрало че демонстрирам абсурда ма ВАШАТА позиция , а не че това е моя

Що се правиш на ударен не мога да разбера ? Колко пъти да те питам ? 

В кой клас се учеше за сравненията, за буквален и преносен смисъл?

http://akademika.bg/2009/10/основни-литературни-понятия/

Е аз не съмот хората които викат "Слава" на някого .. но само да допълня една малка подробност, която показва че руския ботуш не е само съветски тертип или принцип.

Още преди соца, възрожденците са били против Русия, и очевидно има защо. Цитирал съм в друга тема техните позиции, с които съм напълно съгласен.

Тези неща хем се знаят от историята, хем обаче пропагандата тук е озключително силно втълпена и загнездена.

да, и аз съм цитирал едно време Г<Димитров за "...въздуха и слънцето ..." бла бла бла.. но какво ни пречи сега, когато всеки може що годе да мисли самостоятелно , да си направи собствени изводи ?

Затова и в момента тук ми е много странно да видя толкова хора с едностранно втълпена пропаганда, граничеща с фанатизъм.

Това не е нормално .

Да, така е.

поне откъм опит не може да се спори .

Но е показателно как пропагандата развива тези случки , и докато американци, немци , французи, реагират доста прагматично , с доклади и сводки, то руската пропаганда надъхва с истории за наакани памперси, хвърлени оставки и раплакани моряци , за великите способности на руските летци и т.н... 

Това наистина е леко странно, да не кажа смешно  :)

Е аз не съмот хората които викат "Слава" на някого .. но само да допълня една малка подробност, която показва че руския ботуш не е само съветски тертип или принцип.

Още преди соца, възрожденците са били против Русия, и очевидно има защо. Цитирал съм в друга тема техните позиции, с които съм напълно съгласен.

Тези неща хем се знаят от историята, хем обаче пропагандата тук е озключително силно втълпена и загнездена.

да, и аз съм цитирал едно време Г<Димитров за "...въздуха и слънцето ..." бла бла бла.. но какво ни пречи сега, когато всеки може що годе да мисли самостоятелно , да си направи собствени изводи ?

Затова и в момента тук ми е много странно да видя толкова хора с едностранно втълпена пропаганда, граничеща с фанатизъм.

Това не е нормално .

Да, така е.

Но е показателно как пропагандата развива тези случки , и докато американци, немци , французи, реагират доста прагматично , с доклади и сводки, то руската пропаганда надъхва с истории за наакани памперси, хвърлени оставки и раплакани моряци , за великите способности на руските летци и т.н... 

Това наистина е леко странно, да не кажа смешно   :)

Извинявай, ама си голям наивник и смешник. Нали никой не ти пречи да хвалиш Америка? Ако да, не пречи и ти на хората да си вярват в това, което на тях им харесва. Ти си по бетер от комунистите!  Те имаха една дума: Докато не си признаеш , че си виновен, няма да спрем да те тормозим.! Но ти ги минаваш! Другият месец ще се чуем. Приятен ден пожелавам на всички вас!

Извинявай, ама си голям наивник и смешник. Нали никой не ти пречи да хвалиш Америка? Ако да, не пречи и ти на хората да си вярват в това, което на тях им харесва. Ти си по бетер от комунистите!  Те имаха една дума: Докато не си признаеш , че си виновен, няма да спрем да те тормозим.! Но ти ги минаваш! Другият месец ще се чуем. Приятен ден пожелавам на всички вас!

И как по-точно Миро им пречи да вярват, в каквото си поискат? Досега нито един от вас не съм видяла да се е отказал от "правата" вяра заради Миро.  :D

Като сме казали А, да кажем и Б

И цяла Украйна е била някога руска територия. И Полша е била някога руска територия.  И Молдова е била някога руска територия. И Казахстан е бил някога руска територия. И Литва е била някога руска територия. И Латвия е била някога руска територия. И Естония е била някога руска територия.

Да не продължавам. Има още много исконно руски земи. Но мен това не ме притеснява. 

.....

Нормално е за теб да си се объркал някъде и с нещо....!

По-скоро е тъкмо обратното : 

https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D1%85%D0%B0%D0%BD+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BB&espv=2&biw=1258&bih=854&tbm=isch&imgil=owg-MpQifD10JM%253A%253BKgvf8u9VKjcxmM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.bulgarianhistory.org%25252Fupravlenie-na-han-tervel-spasitelyat-n%25252F&source=iu&pf=m&fir=owg-MpQifD10JM%253A%252CKgvf8u9VKjcxmM%252C_&usg=__kQ3LQts3wtkdHoV8tPTXwQ1Fyp0%3D&ved=0CCoQyjdqFQoTCODDuIfIjsYCFYVZFAod03IAkQ&ei=9R99VaD1N4WzUdPlgYgJ#imgdii=9TodK8tPsq-Q8M%3A%3B9TodK8tPsq-Q8M%3A%3BjzlS5AQdO_3jPM%3A&imgrc=9TodK8tPsq-Q8M%253A%3BfL1nDd1YcDy31M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.spge-bg.com%252F_data2%252Fpages%252Fprojects%252Fitcomel_uk%252Fimages%252Fistoriq%252FsvB.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.spge-bg.com%252F_data2%252Fpages%252Fprojects%252Fitcomel_uk%252Fistoriq.html%3B700%3B507

http://populiarnaistoria.blogspot.com/2014/06/blog-post_9600.html

Ако някой може да има претенции , то това сме ние.....! :)

Те и други , ама тях вече ги няма...... пък днешните , тогава са ходили още по дърветата...! 

Ние все още сме тук и сега , и благословени от Бог - който се е заял с нас , хаир не е видял !

Три империи ! На ред е четвъртата....и то се вижда ! :lol6:

Миро пък с неговите 500 години - трева пасе ! Случват се исторически провали , дето после трудно се поправят....На път сме пак да го сторим!....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Да, така е.

Това наистина е леко странно, да не кажа смешно   :)

Ами не викай слава, като не ти се вика. Ние няма да те пратим да копаш камъни. Но ако дойдат на власт рашистите на колегата, нищо не мога да гарантирам.

Ако не си гледал скоро Зомбо Ящика, виж защо викам СЛАВА НА УКРАЙНА!!!

В кой клас се учеше за сравненията, за буквален и преносен смисъл?

http://akademika.bg/2009/10/основни-литературни-понятия/

Недей, че се припознават  :)  :)  :)

Ако някой може да има претенции , то това сме ние.....!

Признаваш, че Кремъл не може да има претенции към Крим, щото ние сме владели тези земи преди тях ли? :D

Ами…да се скараме на Путин, че ни е отнел исконните български територии и да заявим твърдо позицията си! 

Когато България е била велика, Русия я е нямало. Днес е почти обратното.

Признаваш, че Кремъл не може да има претенции към Крим, щото ние сме владели тези земи преди тях ли? :D

Ами…да се скараме на Путин, че ни е отнел исконните български територии и да заявим твърдо позицията си! 

Когато България е била велика, Русия я е нямало. Днес е почти обратното.

:)

Е , да де ! :lol6:

Някои тук нямат връзка с главния си мозък....

Който може - той го прави !

Който не може - раздава акъли !

Путин го може и го прави.....!

Никой не се интересува кой , къде си излива емоционалния отпадък....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Путин го може и го прави.....!

Да изпаднем в захлас, викаш, че злоупотребява със сила и власт?

Що не ръкопляскате тогава и на Щатите, а само на Путин?

По точно искаш да споменеш пилотите и от двете страни, нали? Цитат: "...с тези абсолютни професионалисти, които си вършат отлично работата."

Владко! Аз не съм като теб всестранно развита личност. Специалността ми е електроника и в нея съм добър. В Америка е точно така. Докато българина е всестранно развита личност - всичко може и знае. Затова сме на това дередже!

Исках да спомена американските пилоти, защото за тях се води дискусията. За руските пилоти никой нищо лошо не е чул/прочел от мен.

Ако не си всестранно развита личност (като мен), не вземай отношение по теми извън компетентността ти. Вероятно ти е направило впечатление пълното ми отсъствие от теми, свързани с електроника и софтуер/хардуер.

За какво сте на това дередже, нямам престава. Аз каквото правя, го правя неизменно много над средното ниво, за което получавам съответното уважение, обществено положение и възнаграждение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.