Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Думите ми бяха - дали така ще се радвате на концерт на Таркан в Кърджали , исконна част от турската земя ?

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кое от целия ми пост не ти стана ясно 

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3142275

И че.. "без мен с тази пропаганда" ???

и 

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3142315

Думите ми бяха - дали така ще се радвате на концерт на Таркан в Кърджали , исконна част от турската земя ? 

Все пак Крим е само 167 г руска земя, докато ние сме били 5 века османско робство.

Така ли както и за Крим ще се продадете питам ? 

И дете би разбрало че демонстрирам абсурда ма ВАШАТА позиция , а не че това е моя

Що се правиш на ударен не мога да разбера ? Колко пъти да те питам ? 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

За успокоение на мирчо, Кърджали си е исконно българска земя, както и цялата днешна територия на България - от има-няма 1334 години, а според Божидар Димитров и от много повече. Ако броим траки и слявяни ехее...

Ма аз не за т'ва се обадих, а да питам - мен в кликата ще ме приемете ли?

Като препоръка изтъквам факта, че отивам да пия бира с един образ, дето живее в Москва, но сега си е тука.

Ай, приятно спорене с мирчо, ма под секрет да кажа, с радиото тая работа има по-голям успех - от време на време разбира, па може и някоя хубава песничка да чуете...

Mиро, намали малко личните нападки, ако може! 

Последно, Кърджали турска земя ли е, или не? Изясни. 

За успокоение на мирчо, Кърджали си е исконно българска земя, както и цялата днешна територия на България - от има-няма 1334 години, а според Божидар Димитров и от много повече. Ако броим траки и слявяни ехее...

Като препоръка изтъквам факта, че отивам да пия бира с един образ, дето живее в Москва, но сега си е тука.

Ай, приятно спорене с мирчо, ма под секрет да кажа, с радиото тая работа има по-голям успех - от време на време разбира, па може и някоя хубава песничка да чуете...

Приет си в "Кликата".  :D

руското разузнаване работи .. :) 

Mиро, намали малко личните нападки, ако може! 

Последно, Кърджали турска земя ли е, или не? Изясни. 

Приет си в "Кликата".  :D

Позицията ми е ясна, и е под достойството ми е да  споменавам дори че НЕ, НЕ Е исконна турска земя.

Затова и давам това сравнение,за което се правиш на ударен че не разбираш -  защото вие сте тези които ми пропагандирате и защитавате открит военен сепаратизъм .

За мен хората които защитават незаконната анексия в Крим, които се радват на веселбата на платените концерти и пропаганда, които се радват на новоосмания, които се радват на арийска раса, които се радват на руска раса и руски мир по света,  са същите, които утре ще се радват на Кърджалисйка народна република, ще се радват на отцепването на български територии, ще се радват на концерт на Таркан на исконно турските земи в Кърджали.

Аз такава логика НЕ приемам, казах и повторих 1001 пъти.

Още обяснения трявбат ли ти  ? или вече схвана ? 

пп

Докат си лафим, гледам зачестиха съобщения че орките са се мобилизирали .. най вероятно предстои нещо... 

Aми, хм ... Аз никога не съм казвал нищо за никакви раси, османии, руски мир и разни такива неща, за които казваш, че съм се радвал. Сигурен ли си, че искаш да адресираш това прочувствено послание към мен? А ти от нещо, което не съм казвал никога, стигаш до тук 

Кърджалисйка народна република, ще се радват на отцепването на български територии, ще се радват на концерт на Таркан на исконно турските земи в Кърджали.

Смятай, ако наистина бях казал нещо за руски мир. Сигурно щеше да ми правиш АТО ! :D

A концерта в Крим е много приятен. Има толкова деца в прегръдките на своите родители. Не ги е страх, че ще ги разделят, убият, бомбардират. 

едит: Много бързо ги получаваш тия съобщения. Директна връзка с фронта?

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

rvD3DkF.gif

;)

Aми, хм ... Аз никога не съм казвал нищо за никакви раси, османии, руски мир и разни такива неща, за които казваш, че съм се радвал. Сигурен ли си, че искаш да адресираш това прочувствено послание към мен? А ти от нещо, което не съм казвал никога, стигаш до тук 

Смятай, ако наистина бях казал нещо за руски мир. Сигурно щеше да ми правиш АТО ! :D

A концерта в Крим е много приятен. Има толкова деца в прегръдките на своите родители. Не ги е страх, че ще ги разделят, убият, бомбардират. 

едит: Много бързо ги получаваш тия съобщения. Директна връзка с фронта?

Имам леки опасения че не знаеш значението на... "образно сравнение" .

Нямам друго обяснение дето  се правиш на ударен. :) 

А за връзката с фронта.. едва ли.. просто общодостъпен интернет, какъвто и ти имаш :) 

Като свършат аргументите, почват личните нападки. 

Ами всички видяхме, че наистина не разбираш, що е то "образно сравнение". Това не е лична нападка. Ако не е така и се опитваш да изнервиш Миро, кажи си честно.

Като свършат аргументите, почват личните нападки.

Надявам се, ще останеш все така загрижен за добрият тон, когато се появят едни люде тук? Ако да, вярвам, че няма да има нужда да ти ги посочвам.

Или, всеки да се оправя сам?

Положението в Украйна е плачевно - инфалция, безработица, евреи-фашисти начело на разсипаната държава.
Много скоро Одеса ще премине към състава на Новоросия, защото хората искат сигурност и спокойствие, което продажници, като поросенко и яйценюк не могат да предоставят на народа.

Вижте как в анексирания Крим отпразнуваха Денят на Русия (ВИДЕО)

Ами всички видяхме, че наистина не разбираш, що е то "образно сравнение". Това не е лична нападка. Ако не е така и се опитваш да изнервиш Миро, кажи си честно.

Много трудно ще му е :)

Но си прав - свикнах че само беззъбо се заяждат.

Как ли не се опитваха да ми извъртят думите, запетайките, и какво ли не..... :)

евреи-фашисти

култова реплика :)

Одеса ще премине към състава на Новоросия

Към онова дето го няма, и дето самите ДНР и ЛНР не говорят вече и официално се отказаха от тази авантюра  ? 

хмм... добре... ти по разбираш от тях :)

Обичам фантастиката, особенно утопична фантастика :)

Човек, който казва, че Кърджали е исконна туска земя и се налага г-н Ванката да му разяснява как стоят нещата, ми се подиграва. Безценно.  :)

Надявам се, ще останеш все така загрижен за добрият тон, когато се появят едни люде тук? Ако да, вярвам, че няма да има нужда да ти ги посочвам.
Или, всеки да се оправя сам?

Няма нужда да ми ги посочваш. "Кликата" се състои от възпитани и начетени люде.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Човек, който казва, че Кърджали е исконна туска земя и се налага г-н Ванката да му разяснява как стоят нещата, ми се подиграва. Безценно.  :)

Да, Ванката обича да разяснява, какво е искал да каже автора. Извикай го да разясни, какво искаше да каже Мозговой с израза "В Украйна няма фашисти"

САЩ губят военното си превъзходство
За да наваксат, ще трябва да инвестират повече в нови технологии

Почти всяко нещо има край и скоро този ден може да дойде за американската военна доминация, пише сп. “Икономист”. От изданието уточняват, че САЩ все още са най-могъщата държава по отношение на въоръжението, но другите започват да наваксват.

Вашингтон действа с презумцията за превъзходство в световен мащаб от края на Студената война насам, но тази водеща позиция във военно отношение вече не изглежда толкова непоклатима.

Войната в Залива в началото на 90-те показа ефективността на високотехнологичните оръжия, ползвани от американската армия. Но, разбира се, с времето това въоръжение вече е далеч от съвременното ниво.

През последното десетилетие Съединените щати водиха битки в Ирак и Афганистан с бунтовници, далеч от високите технологии. В същото време потенциални врагове като Китай, Русия и дори Иран и Северна Корея регистрират огромен прогрес.

Китай е най-голямата заплаха, притеснено признават стратезите отвъд Океана. Войските на азиатската страна са все по-добре оборудвани. Пекин изглежда твърдо решен да засили влиянието си в региона и определено насочва усилията си да ограничи присъствието на американски военни части в близост до границите си.

Прецизни далекобойни ракетни установки, подводници и изтребители последно поколение, електронни и кибер оръжия, целящи “заслепяване” на американските комуникационни мрежи по света – това е само част от настоящия арсенал на Китай. Пекин прави всичко по силите си, за да отреже всеки канал за евентуална военна намеса от страна на Вашингтон в определени зони.

За да запази военната си доминация, Пентагонът вече обяви програма за разработване на нови оръжия с най-модерните налични технологии. В това число безпилотни самолети, които да не бъдат засичани от радарите. Както и подводни машини, които да оперират самостоятелно, без необходимост от екипаж.

Американското военно министерство работи и върху нови балистични ракети с широк обсег, които да проникнат и през най-сериозните защити. С не по-малък приоритет са и “екзотични” нововъведения като лазерни и електромагнитни оръжия.

Разбира се, техническите препятствия за постигането на тези цели са огромни, но същото важи и за бюрократичните. Конгресът и президентската администрация винаги са загърбвали различията си, когато стане въпрос за военен бюджет и дългосрочна стратегия. Но вече не. Политическите интереси застават над националните.

Каквото и да стане, бюджетът за отбрана няма да бъде раздуван кой знае колко. За да се намерят пари за следващата крачка напред, парите трябва да дойдат отнякъде другаде. Като за начало Конгресът може да позволи на Пентагона да затвори ненужните военни бази.

Нужно е и оздравяване на цялостната наборна програма. Разходите за един войник на служба са се увеличили с цели 76% за последните 16 години. Ако продължават с това темпо, тези разходи биха погълнали целия военен бюджет през 2039-та година.

Топ командването също трябва да промените мисленето си по отношение на старото въоръжение. Генералите много често са силно привързани към “играчките” си, макар и полезното действие на тези машини да е паднало драстично. А разходите по поддръжката им да растат пропорционално.

Само бюрократичните разходи на година са десетки милиарди долари. Според “Икономист” Пентагонът трябва да насочи усилията си към стратегия, сходна с тази на инвеститорите в Силициевата долина – да търси цивилни технологични компании, които да разработват изкуствен интелект, самообучаващи се роботи и т.н.

А технологичното предимство, както показва историята, е ключово в борбата за надмощие и поддържането на реда и стабилността по света.

Автор: Александър Томов

http://www.dnes.bg/usa/2015/06/13/sasht-gubiat-voennoto-si-prevyzhodstvo.266695

През последното десетилетие Съединените щати водиха битки в Ирак и Афганистан с бунтовници, далеч от високите технологии. В същото време потенциални врагове като Китай, Русия и дори Иран и Северна Корея регистрират огромен прогрес.

Китай е най-голямата заплаха, притеснено признават стратезите отвъд Океана. Войските на азиатската страна са все по-добре оборудвани. Пекин изглежда твърдо решен да засили влиянието си в региона и определено насочва усилията си да ограничи присъствието на американски военни части в близост до границите си.

Прецизни далекобойни ракетни установки, подводници и изтребители последно поколение, електронни и кибер оръжия, целящи “заслепяване” на американските комуникационни мрежи по света – това е само част от настоящия арсенал на Китай. Пекин прави всичко по силите си, за да отреже всеки канал за евентуална военна намеса от страна на Вашингтон в определени зони.

Бавно, но сигурно САЩ губят позицията си на най-могъща по отношение на въоръжението държава в света и този процес не може да бъде спрян.

Последиците са ясни...

Бавно, но сигурно САЩ губят позицията си на най-могъща по отношение на въоръжението държава в света и този процес не може да бъде спрян.

Последиците са ясни...

Ние западняците от Европейския Съюз заедно с Украйна и Турция, като наши естествени съюзници имаме най голямата икономическа мощ в света. 

Нали никой не си мисли, че ако усетим, че САЩ губят състезанието, няма да им се притечем на помощ ? Не забравяйте също, че и Австралия е твърдо на наша страна срещу азиатските варвари. А и Япония винаги е била срещу Русия и на страната на Европа. И като се опитва някой да ни плаши със Северна Корея, да си помисли първо, дали Южна Корея не е по добрия съюзник.

Няма нужда да ми ги посочваш. "Кликата" се състои от възпитани и начетени люде.

Не се спря да ми извърташ думите на 180'

Пак ще ти кажа - тези които ми обяснявате за новоросия , които защитавате терористите сепаратисти, сте същите които утре ще се радват на новоосмания, ще се радвате  ако Кърджали стане исконно турска земя, на която ще пее исконно турския певец Таркан.

Аз със вас , повтарям, съм на 180' позиция.

Не че за пръв път го казвам де : https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-положението-в-украйна-част-2/?p=3101294

По този повод виц. Руски(страхотни вицове имат):

Директор на руско, държавно предприятие към работниците:

- Тази година всички отивате на почивка в Крим!

Самотен глас от масата пита:

- А ако не искаме?

- Ако не искате... отивате в Донбас.

::

ЕЕЕЕ,вицове да искаш.Помя един за войната в Югославия под командването на Мадлин Олбрайт:

Питали сърбите-ся война ли ша правим или секс?Всички единодушно отговорили-война.

ЕЕЕЕ,вицове да искаш.Помя един за войната в Югославия под командването на Мадлин Олбрайт:

Питали сърбите-ся война ли ша правим или секс?Всички единодушно отговорили-война.

Путлер се върнал късно у дома и Алина ядосана го попитала:

– Къде мърсува пак бре ???

– Не съм мърсувал. Имахме съвещание, какво да правим с нашите войски на Донбас.

– Бе ти мене за глупачка ли ме имаш. Нали гледам по телевизията как Кисельов казва, че няма никакви руски войски в Украйна !!!

Мдаам, хората празнуват в Крим, весели щастливи, доволни... а кучетата в Киiв и Фашингтон си лаят ( както и паленцата им по света , по форуми , медии и така нататък ) отчаяно и злобно ...

А русокоска пак изкара поредните логики, видите ли превратите били най нормалното нещо на света ?? Бих казал че да, случват се, ама да са най-нормалното??? Oсобено такива подготвени от чужди на страната сили , чрез платени и купени персони, а не понеже на самите им граждани дотам е дотегнало че да решат че това с преврата е единствено възможния начин.. .... А и преврат се извършва обикновенно само от една групичка и то покрай старата власт, а не от народа ... волята на народа за промяна чрез насилие се нарича революция... Та логически погледнато,в момента като се замисли човек, Донецк и Луганск направиха точно това, революции срещу превратаджиите на ФАЩ ....А майдана в Киив си беше превратаджиска история, използваща революционни методи , уж за да покаже че видите ли, това е волята на народа там.... Е да, ама нъцки....

А наздраве на пиещите... и понеже няма кифтета ( а покрай клипчето на никси ми се доядоха страшно ) , замезвам с пилешки крилца .... и ябълков пай  :ph34r:  :D

П.С А за кликата няма да питам, защото май аз съм сред главните и членове според нашите сорсоидоидни трололипипни почитатели..както и най най вулгарния тип на света ... е такъв съм си, какво да се прави ;)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

А, Ице, по повод горния коментар се сетих още един виц.

Когато човек е мъртъв, той не знае, че е мъртъв. Страдат само околните. Същото е и когато е тъп.

:offtopic_s:

Тъп , по тъп , най-тъп... Бай ганя реджепоффф 

:D  :D  :hush:

П.С И да спомена след доклада за този пост от групичката на Шаро, че това е категоризация, а не квалификация.. фактите просто не могат да бъдат изменени ... сори 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.